DIVERSIFICAREA (6)
Raspunsuri - Pagina 2
velenamaria spune:
buna mamici
la inceput nici copilul meu nu prea papa supa dar am incercat totusi sa-i dau zilnic 2-3 lingurite..acum papa foarte bine supe si ciorbe. eu nu as concepe o zi fara una dintre ele. se poate sa fie obisnuinta personala...ador ciorbitele. oricum incercam un fel de supa crema,,,sau piuree de legume mai lichid, cum vreti sa-i ziceti.
Musette..noi am inceput diversificarea cu suc de morcov si apoi mar copt..sucul de mar doar pe la 7 luni ( avea edi stomacul mai sensibil). deci a papat fructe inainte de legume si nu am avut nicio problema..iubeste legumele din supa. succes
ce mai papa copii vostri seara?
natynic spune:
Mda, tocmai ce discutam asta cu o prietena...ce de luni de zile ma bate la cap ca de ce nu-i dau supe si ciorbe Iuliei, ca asa-i sanatos, ca baiatul ei de-aia e sanatos, ca nu se poate un om sa nu manance si felul 1
Are dreptate Velenamaria, e sigur si o obisnuinta personala. Mie rar mi-e pofta de o ciorba iar de supa si mai rar. De regula insa le detest...de cand ma stiu. Asa ca...daca eu concep fara ele, nu m-am inghesuit nici Iuliei sa-i dau. Mi se pare important sa-i dau toate alimentele necesare, legume, fructe, oua, carne, peste, ficat, cereale, paine...dar nu vad valoarea pe care o are o zeama ce doar umple un stomacel mic in care astfel nu ar mai fi apoi loc de ceea ce e esential. Aaa, cand creste...o sa-i dau, desigur...si daca-i place o sa-i dau mereu. Dar nu acum, riscand sa nu-mi manance legume si carne. Asa gandesc eu.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
oanamada spune:
Velenamariabine ai venit in gasca noastra! Catinca nu mananca dupa ora 18 decat lactate si cereale (adica iaurt,lapte, cereale cu lapte, poate rar de tot cate putin cascaval...)...mi s-a explicat ca pentru un copil, mai mult decat la un adult nu este indicat sa i se dea mancare dupa 6...cu exceptia lactatelor...stomacul nu mai digera la "capacitate maxima"...de ce sa risc s-o indop....ii dau sa pape bine ziua si cu asta gata !
Oana siCati mica (1 an si 5 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
miri2007 spune:
Buna!
Bebe meu are 10 luni si jumatate. De cand am inceput diversificarea v-am tot cicit si mi-a fost de mare ajutor. Insa cum stau foarte prost cu timpul "liber" nu am reusit niciodata sa intru n vorba cu voi. Nici cu fetele de la "randunici" nu am vorbit, doar le-am citit printre picaturi.
Insa parca bebe si-a mai facut un oarecare program de somnic acum dimineata si incerc si eu sa scriu.
Am cateva nelamuriri legat de meniul lui zilnic. E un mare mofturos de ceva timp. La inceput a papat destul de bine, insa in ultima luna, dupa un tratament cu antibiotic cam zice pas la papa. A stat aproape o luna numai pe lapte cu cereale. Mi-a fost destul de greu si cu multa rabdare am reusit sa-l fac din nou sa pape piureul/supita.
Si eu i-am dat mai mereu piure si nu supita simpla. Acum incerc sa-i nu-i mai dau pasata mancarea (are deja de la Craciun 8 dintisori) si, pentru a merge mai usor, ii fac la pranz papa mai lung (un fel de supita mai groasa).
Tot am mai citit prin carti ca ar trebui sa aiba deja doua feluri.
Supa sau ciorbita (100ml) si piure (cc 150ml). Voi asa procedati? Si de cand, de la 1 an sau mai devreme?
O alta intrebare ar fi legata de iaurt: nu prea gasesc la mine in zona Milli, doar lapte batut? Se poate da laptee batut la bebe?
Lui Mihai ii place tare mult sa rontaie. Paine, biscuiti, orice. Mai nou ii dau si rondele de orez expandat. Am incercat saptamana trecuta cand s-a deranjat rau la burtica. Acum le adora. Si ieri a "scapat" la cutia cu grisine. M-am luptat cu el sa i le iau. Dar tot a ramas cu doua si le-a halit rapid. Si era dupa masa de la ora 18 (ma rog care s-a servit de fapt la 19:30), cand a papat banana cu branzica de vaci si un pic de late cu cereale.
Voi ce dati la gustarile de la 10 (banuiesc fructe, dar cam cat trebuie sa pape bebe la o gustare?) si la 18?
Mihai are tendinta sa nu prea pape in prima parte a zilei, respectiv fructele si pranzul. Ma lungesc uneori cu pranzul si la ora 16. Stiu ca nu e bine dar nu prea imi iese sa-l aduc mai devreme. Mai devreme nu papa pranzul.
Dimineata nu mi se pare ca papa prea mult: 200-240 ml lapte cu 2 cupe de cereale.
Hai ca m-am lungit tare.
Merci mult pentru sfaturi si va doresc o zi buna la toate!
Pofta de mancare i-a revenit acum
Miri2007
ellis spune:
NATY - eu zic despre mine ca sunt informata si imi cresc copilul cat pot de corect; zahar exista in multe produse de bebe(cereale, piureuri, budinci), cel mai bine ar fi sa aiba fructoza, dar nici nu gresim daca mananca si copilul un iaurt sau o budinca; deja a mea are un an si doua luni, insa am doscutat la mom resp cu dr, ce ii pregatesc ei acasa fac cu fructoza sau un pic de zahar brun, budincutele alea insa le folosim si noi de la 10 luni.Atunci in discutia cu mierea, chiar nu intelesesem ce ai vrut sa spui, acum e clar. LA MULTI ANI!
DIDI - am inteles eu bine, un sfert de lingurita de carne? fiarta, mixata? eu o fierbeam, mixam si pastram asa in frigi o portie si pt a doua zi, sau o bagam in congelator; dar am dar o lingurita de carne pana la 8 luni, apoi o lingura.
MUSSETTE - eu zic ca e suficient piureul; copilul meu papa putin, asa ca am ales piureul care e consistent in defavoarea supei, daca tu consideri ca a papat suficient piure, poti , dupa acesta , sa ii dai si zeama de la supa. - fructele - tot piure; zaharul din suc trece mai repede in sange - e de la nutritionist, ca eu am avut pb;
eu ii dau acum fetei ciorbita cum o mancam noi + painica, incerca macar de vreo 3-4 ori pe sapt ca altfel ii plezneste poponetul la kk.
- culmea e ca Alessiei ii plac f mult ciorbitele cu bors, iar ca supa- cea de pui cu rosii si galuste, sau supele creme cu legume, crutoane si carnita de pui.
OANA - si eu stiu ce zici tu cu lactatele, dar la a mea apetitul parca ii creste la ora 5, bagam iaurtul, iar dupa aia daca se duce cineva la bucatarie vine si ea si cerseste, nu vrea orice, aseara pe la 18.30 a papat 1/2 cremwursti de pui, desi eu nu sunt de acord cu ei, dar s-a pus pe plans, apoi pe la 20 un covrig, la 21 laptele cu cereale; mi-e mila sa nu-i dau sa manance la ce slabatura e, ca numai eu stiu cum m-am chinuit cu ea cu mancarea...si inca o mai fac
are 82-83 cm si 9700 gr
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
ellis spune:
MIRI - dupa antibiotic e normala inapetenta; 2 feluri de mancare?...da..in carti..eu zic sa ii dai un fel care sa contina ce trebuie pt copil; daca el ar manca doua feluri, da-i doua, ce sa zic; a mea a avut zile in care a mancat 2 feluri, dar doar zile; in rest mananca mancarica, dar pe masa in castronel ii mai pun bucatele de rosie, sau cascaval sau painica, legume...din care se serveste singura...sunt doua feluri, deja? numai Milli vrei sa ii dai? dar covalact, napolact, raraul? sau tnuva? iaurtul e mai bogat in ca, decat laptele, laptele batut; poti sa nu ii mai dai gustarea de fructe, ii dai pranzul la 12-14, apoi la 17-18 o zi fructe +/- branzica, o zi lactate...asa am procedat cand nu mai manca la pranz a mea; lasa-l sa rontaie, e bine pt gingiile lui;-la varsta baiatului tau, a mea a avut o viroza, nu mai papa deloc iaurt sau fructe sau branza si am in ceput in disperare de cauza sa ii fac lapte cu paste fainoase , cu orez sau cu gris, in genere cu fructoza sau putin zavar vanilinat(1/2 pliculet la 250 ml lapte) - si asa a mancat fata..
DE LUNI INCEP SI EU SERV SI MI-E GROAZA!
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
velenamaria spune:
Oanamada. multumesc. si eu stiam ca nu trebuie sa pape mult seara dar oricum ii dau pe la 7-7.30 .
Naty.referitor la supe/cirobe. am citit ca atunci cand pui carnita in apa rece toate vitaminele sau ce-or fi raman in supa iar daca pui in apa care firbe tot ce e nutritiv ramane in carnita..asta depinde ce vrei sa pape copilul..supica sau carnita.
asa am citit eu..nu trebuie sa fie si 100% adevarat..tin sa precizez acest lucru.
o zi buna
Musette79 spune:
Fetelor, si eu pana acum i-am dat tot pireu de legume (la inceput numa zama vreo 4 zile sa se invete sa inghita, apoi 2-3 zile supa crema, iar acum numai pireu), si is ft incantata ca parca s-o mai rotunjit...Ii si place si mananca bine.
De supa intrebam daca sa nu-i dau ca am impresia ca s-a constipat usor, adica face de 2 ori kk pe zi, inainte de 4-5 ori. Si parca uneori se screme, sau asa s-o fi jucand ea mai nou .
Daca ziceti sa-i dau numa pireul respectiv, ok, poate ii dau mai incolo supa cand oi face si cu carnita (in schema care o am eu scrie de 100ml supa + 70 gr pireu si 5g carnita). Atata mi-era sa nu se constipe.
In februarie, mai incolo, vreau sa-i bag si fructele, dar direct pireu, daca s-a obisnuit sa manance pireu, n-are rost numai sucul (ala de sete, vb voastra)
PS: Cu pireul mi-i cel mai comod, ca le pun toate la steamer 30 minute si gata, nu tre sa tot pazesc oala de pe foc
www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miri2007 Buna! Bebe meu are 10 luni si jumatate. De cand am inceput diversificarea v-am tot cicit si mi-a fost de mare ajutor. Insa cum stau foarte prost cu timpul "liber" nu am reusit niciodata sa intru n vorba cu voi. Nici cu fetele de la "randunici" nu am vorbit, doar le-am citit printre picaturi. Insa parca bebe si-a mai facut un oarecare program de somnic acum dimineata si incerc si eu sa scriu. Am cateva nelamuriri legat de meniul lui zilnic. E un mare mofturos de ceva timp. La inceput a papat destul de bine, insa in ultima luna, dupa un tratament cu antibiotic cam zice pas la papa. A stat aproape o luna numai pe lapte cu cereale. Mi-a fost destul de greu si cu multa rabdare am reusit sa-l fac din nou sa pape piureul/supita. Si eu i-am dat mai mereu piure si nu supita simpla. Acum incerc sa-i nu-i mai dau pasata mancarea (are deja de la Craciun 8 dintisori) si, pentru a merge mai usor, ii fac la pranz papa mai lung (un fel de supita mai groasa). Tot am mai citit prin carti ca ar trebui sa aiba deja doua feluri. Supa sau ciorbita (100ml) si piure (cc 150ml). Voi asa procedati? Si de cand, de la 1 an sau mai devreme? O alta intrebare ar fi legata de iaurt: nu prea gasesc la mine in zona Milli, doar lapte batut? Se poate da laptee batut la bebe? Lui Mihai ii place tare mult sa rontaie. Paine, biscuiti, orice. Mai nou ii dau si rondele de orez expandat. Am incercat saptamana trecuta cand s-a deranjat rau la burtica. Acum le adora. Si ieri a "scapat" la cutia cu grisine. M-am luptat cu el sa i le iau. Dar tot a ramas cu doua si le-a halit rapid. Si era dupa masa de la ora 18 (ma rog care s-a servit de fapt la 19:30), cand a papat banana cu branzica de vaci si un pic de late cu cereale. Voi ce dati la gustarile de la 10 (banuiesc fructe, dar cam cat trebuie sa pape bebe la o gustare?) si la 18? Mihai are tendinta sa nu prea pape in prima parte a zilei, respectiv fructele si pranzul. Ma lungesc uneori cu pranzul si la ora 16. Stiu ca nu e bine dar nu prea imi iese sa-l aduc mai devreme. Mai devreme nu papa pranzul. Dimineata nu mi se pare ca papa prea mult: 200-240 ml lapte cu 2 cupe de cereale. Hai ca m-am lungit tare. Merci mult pentru sfaturi si va doresc o zi buna la toate! Pofta de mancare i-a revenit acum Miri2007 |
Pai...sa o luam cu inceputul...la 10 luni si 8 dintisori ar fi bine (mai ales pentru tine!) sa manance mancarea nepasata ci taiata bucatele ...de ce spun asta...risti sa ajungi sa nu ti-o mai accepte... desi daca rontaie deja biscuiti si grisine nu cred ca va fi o problema.
2. Antibioticul scade intotdeauna pofta de mancare pentru ca modifica flora intestinala...Biotics Baby i-ai dat...intotdeauna cand ii dai antibiotic sau are diaree este bine sa folosesti Biotics care refrace flora intestinala si reface tranzitul...
3. De ce Milli? Sau de ce numai Milli...eu una cred ca Milli, alaturi de Danone este unul din cele mai proaste...lasa numai apa, are gust acru si e si plin de E-uri...ai foarte multe variante mai sanatoase...eu una ii dau Tnuva (i-am dat si napolact, dar era prea subtire si nu i-a placut!). Sana e cam devreme sa-i dai...
4. Daca ii dai doua cupe de cereale cu laptele de dimineata nici nu te mai astepta sa-ti manance altceva pana la pranz...cerealele se umfla in burtica si dau senzatie de satietate... normal ca nu mai papa fructe...eu in locul tau as muat cerealele la masa de dupa-amiaza si i-as da lapte simplu...si la 10 fructe, cascaval...etc.
5. Catinca mananaca felul 1 si felul 2 de la 7 luni (eu i-am dat intotdeauna supa/ciorba pentru ca este constipata si asta o ajuta).
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
oanamada spune:
Naty, eu sunt exact invers...ador supele si ciorbele...stiu sa fac de toate felurile si se pare ca Catinca ma mosteneste in sensul ca nu poate fara....si papa cu mare pofta ...pentru mine este important sa-i dau pentru ca ne mai ajuta cu burtica (altfel se constipa rau)...cum esti bine? te-ai mai linistit cu agitatia?
Ellis eu sunt cam zuzi cu mancarea Catincai...sunt foarte drastica pentru ca si ea are tendinta sa bage in ea fara limita si unoeri o face doar ca sa rontaie nu ca i-ar fi foame...daca-mi cere fructe seara spre exemplu, ii dau, dar nu mar si mandarina...mai degraba banana...
NOI-CRACIUN SI REVELION,