Pepenasi de iulie-august 2008 (79)
Raspunsuri - Pagina 11
ankalaura spune:
Denisa, ca sa lamuresc...
Teoretic, ar putea sa ii primeasca de mai mici (mai mici de 1 an sau mai mici de 4 ani) dar nu prea sunt locuri, adica e criza de-a dreptul, si daca tot raman pe afara, se prefera ocuparea locurilor de sus in jos, adica na, la pregatitoare n-au ce face, tre' sa ii primeasca...
La 3 ani stramba din nas, ca deh, copilu mai face pipi in somn, poate nu mananca singur prea bine, etc.. Si e bataie de cap.
La fel cu aia sub 1 an.... ce crezi ca face cineva diversificare in cresele din Romania? No way Jose!
Asa ca se fofileaza de circumstante si tu ramai cu copilul de gat chiar daca vrei sa lucrezi...
Sigur, lucrurile se schimba daca te indrepti spre sistemul privat, da' acolo se cam ia pielea de pe tine. DAR ti-l primeste si cu pampers la fund si ti-l mai tine si pana la 7 seara si ti-l mai tine si in vacante, eventual si sambata...
Ca peste tot,... avantaje si dezavantaje...
Mitzi76 spune:
Anko, imi iau mai si motor, da` trebe unu` cu atasu` mare ca am famelion, nu gluma!![]()
Ia te uita ce vorbeste Serenity in japoneza! Eu am incercat sa dau pe Luca la 3 ani si 7 luni si nu a suportat el gradi, caci ramanea David acasa. Poate al tau o sa vrea. Insa stiu ca nu primesc la gradi pana nu scapa de pampers si nu stiu sa se imbrace cat de cat singurei.
Paduchi Va zic ceva, da sa nu radeti. In tineretele mele aveam parul pana la fund si-mi era asa drag. Ei, si prin clasa a 10-a iau nene paduchi. Pana m-am prins eu ca am paduchi, colcaiau aiaaaa. Cum sa fac eu sa scap? Hai ca de miscatori scapam eu, dar de oua??? Asa ca m-am vopsit negru albastrui si au murit in chinuri si.... s-au vopsit si ouale si am ramas si cu parul netaiat. Macar de-ar fi fost paste sa vopsesc oua...
ioana spune:
Io le invidiez pe cele care stau la casa. Mi se pare atat de usor sa ai o curte in care sa scoti copilu in carucior si sa doarma afara, iar cand e mai mare sa-i amenajezi un locsor in care sa-l stii in siguranta!
Pe mine ma termina lipsa parcului in apropiere. Cel mai aproape am un... cimitir si acolo o mai plimbam pe Ilinca asta toamna. Sunt banci, e curat, liniste, copaci, da e cam sinistru si sunt si caini vagabonzi (pasnici, da oricum). Si mai am si o manastire, dar e ceva mai mult de mers in lungul unei sosele circulate si cu un singur trotuar ingust. Pana in parc (Copou) trebuie sa traversam orasul, mergem numai cu masina, e o adevarata expeditie...
M-am saturat de locuit la bloc!
Ioana.
irolf1 spune:
Bine v-am regasit!
N-am mai scris de-o saptamana, nu ca n-am vrut ci n-am putut. Am fost bolnava cumn-am mai fost de vreo 3 ani. Cu febra, frisoane, alea, alea tacam complet ce mai. Am vrut acum 2 zile sa citesc si mi s-a luat, acum vad ca lucrurile sunt spre normal aici si ma bucur tare. Sa va spun ce am mai facut noi intr-timp.
Am fost cu Andreea la eco-surpriza dr. nu a mai vazut nimic legat de obstructia aia, asa ca ne-a zis ca poate peste un an sa o mai vada. M-am bucurat enorm, ma gandeam ca am scapat, dar ajunsi la dr pediatru pt vaccin ne-a dat si rezultatul de la urocultura. Infectie cu klebsiella
.
"Pai cum e bine daca i-a iesit infectia? pai uite aici scrie......dar nu stiu, ca exprimarea e ...."
asta e ce incerca dr sa concluzioneze din hartia de la eco.
Eu consideram ca prolema e rinichiul la care se vb despre hidronefroza, pt ca la celalalt, dr la prima eco mi-a zis ca este normal numai ca are aspect partial dublu si nu e nicio problema. Si ca sa nu ma mai intind
-mi-a dat antibiotic pastile care chiar daca in prospect scrie ca nu se da la copii, altu n-avea ca pt k;esiella trebuie ceva puternic
-sigur n-am inteles eu bine ce mi-a zis colo la eco
Am htarat sa repet testele in alta parte si abia apoi sa ii dau, daca va i cazul pt ca si acum va rog pe voi se poate sa fie infectie urinara chiar daca:
-mananca f bine
-a luat 600gr in ultima luna
-nu are nici cel mai mic discomfort l urinare
-pampersul nu miroase
-a avut un singur episod de febra acum 3 sapt asa fara motiv zic eu
Vaccinul nu ne-a pus probleme, ca doar suntem fete mari, numai ca trebuit sa o intepe in ambele picioruse
, dar n-a avut nicio reactie.
Si daca nu era deajuns ca saptamana care a trecut Alex a stat acasa, (i-a trecut conjunctivita), eu m-am imbolnait, m-am stresat cu rezultatele Andreei, mi-am mai imormantat si ultima bunica pe care o mai aveam
am scutire da? sa nu ziceti ca am lipsit nemotivat!
va pup si sper sa mai apuc saintru mai pe seara.
Piciulicii Alex Gabriel
(22.08.05) si Andreea Maria
(23.07.08)
ooka spune:
Boti,
daca mai e de actualitate cu crustele lu bebe, eu le-am rezolvat cu gelul de cruste de la avene. Dai o singura data si gata, speli dupa juma de ora si nu mai are.
Cheag cica au la obor, sa vaz cum ajung sa incep si terapia prin branza ca cea din prin paine e inca functionala
mami de Sofi
Tecky spune:
Serbanica eu de cate ori mi-am luat sange niciodata nu am patit ca acum,mi s-a facut o galma si e tare,vanata si ma doare cand indoi cotul.In sarcina mi-am luat de multe ori sange dar acum chiar ca am patit-o.Am tinut vata apasata pe intepatura 5 min dupa recoltare.Adevarul e ca m-a durut si cand mi-a bagat acul.
Annababy ce bine sta in fundulet Ioana.E o scumpica.

Kimmy si noi am luat Tobrex de 3 ori pe zi pt canalul lacrimal si pana la urma am ajuns la interventie chirurgicala,la voi sper sa nu fie cazul sa rezolvati problema cu picaturile.
irolf prin cate ai mai trecut saracuta de tine.
ana_a spune:
salut!
da mai anka, nici pe mine nu ma mai intereseaza cine este comitetu!am pisat-o la cap si pe capri pe PM si na vrut sa zica
asa ca...o las si io balta, vorba ta, scriem, scriem...si daca ne-o ceti careva, e bine daca nu e tot bine ca ne recitim noi 
bunnn am ajuns acasa!Plecata de la 10 si poposita la mama. In primul rand nu am stiut ca amenzile de circulatie se platesc la taxe si impozite locale asa ca am mers moca la trezo si m-am intors inapoi catre taxe care erau la 100m de casa mea...mda...in fine, acu procesul verbal scrie ca am amenda de 300 de lei, da pot sa o pletesc jumate adica 120 de lei
si io nu am citit bine, am crezut ca este de 120 de lei si asta la jumate vine 60, in fine...oricum, jumatea lu 300 nu-i 120 insa daca asa a scris nea politzaiu io nu am mai comentat...
La finante am stat la o coada infernala...asa-mi trebuie! trrebuia sa ma mut la alta coada ca asa e sistemul asta de "stat", stai la cozi... da acolo am avut noroc ca am dat hartzoaga la o prietena, am sunat-o mai devreme si mi-a zis ca si ea a dat hartzoagele ei+hartzoaga mea la o alta prietena
si ca pe miercuri,joi intr-o vreme mi le recuperez semnate...
cam asta este.
Acuma: intrebare: Mai este copil la san care nu mai vrea lapte???decat seara si dimineatza?? Matei nu mai vrea la san, adica cum eu nu stiu cat suge...nu ma stresez, insa de cateva zile peste zi refuza sanul, eventual il molfaie si se joaca, povesteste si gangureste cu el ingura da nu poci zice ca mananca!!!Da nu vrea nici fructe, nici branza numai legume cu carne!Si cum nu-i dau de 3 ori pe zi legume....ce sa-i fac???
O fi puseul ala prin care au trecut o parte din bebei???
Ia plizzz sa va dati cu parerea!
Bubele de pe piele acuma sunt multe si marunte, mici asa ca un varf de ac. Dr a zis sa-l dau cu nidoflor...
O dupamasa placuta sa aveti!
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam si iar ne jucam!

ladymina77 spune:
Hop si noi daca v-a fost dor,
Anka,n-a avut nici un alt simptom in afara de febra la "gatu` rosu urat "?Sanatate, sa va treaca repede!
Ana_a sa stii ca si mie mi-i se pare ca nu prea mai vrea "bidonul natural" asa mult ca inainte.Dar de ex sapt trecuta cand a fost bolnava i-am scos total celelalte mese si a supt ca la inceput.Voi cate mese aveti pe zi in afara de lapte?Poate o fi ceva trecator.
Eu nu stiu ce sa mai fac cu constipatia.Face un kk tare frate ca niste pietre si se chinuie rau de tot.Oare gresesc ca ii dau cerealele seara stiut fiind faptul ca au orez si morcovi?Chestia e ca nu i-am dat sucuri deloc si poate si asta sa fie motiv de constipatie.Voi cum faceti sa evitati kk tare?
Denisa,daca mai poti sta tu cu el ar fi mai bine decat la cresa sau eventual sa-l lasi la mama,sora,cumnata etc.Bineinteles ca e parerea mea,tu faci cum crezi de cuviinta.
O seara faina va doresc!
Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi
irolf1 spune:
Ana mai are si a mea momente cand doar sta cu titi in gura. O musca, o molfaie
. Nici eu nu stiu at mananca, atata timp cat ia bine in greutate nu ma stresez. Noi cu legumele avem o problema, ca nu prea-s bune
, dar oricum am observat ca daca e putin obosita nu papa nimic bine, nici branza, nici cerealele asa ca noi nu avem un program fix de masa. Ii dau cand nu e miorlaita ca altfel mai mult de 3 min nu sta in scaun
si trebuie sa o tin brate pt a continua masa. Eu nu o fortez in nici un fel, prefer sa pape 5 lingurite normal, decat sa planga pana papa tot castronelul, asa ca noi papam cate putin din fiecare.
Am citit ca sunt fete care se plang ca bebe nu papa branzica, eu n-am facut niciodata cu Ca sau lamaie, numai cu iaurt si la Alex si acum si amandoi o papa bine (ca mai cere si Alex daca o vede pe Andreea), ma gandesc ca poate daca incercati cu iaurt, are alt gust si or sa pape, mie mi se pare chiar buna. cand Alex crescuse am luat branza de vaci sa-i dau in loc de asta facuta si esec total. Asa ca el a mancat pana pe la 2 ani branzica facuta.
Piciulicii Alex Gabriel
(22.08.05) si Andreea Maria
(23.07.08)
Mitzi76 spune:
Ca tot vorbim de branzica, eu o fac cu Ca si sa stiti ca Toma, din variantele fructe cu cereale, fructe cu iaurt sau fructe cu branzica, o prefera pe ultima. Azi, ca o mama denaturata, i-am dat o banana cu o mandarina si cu biscuiti cu gluten (i-am mai dat odata cu mar) si a mancat tot castronul. Al meu nu are nimic de la gluten, asa ca nu ma stresez.