alimente reprocesate- stiati?
Raspunsuri - Pagina 8
XIO spune:
Pentru ca a fost intrebata pe PM despre mezeluri , zau ca nu stiu care sunt mai bune sau cu mai putine e-uri.
Eu nu mananc mezeluri , doar carne de peste si pui, gratar, eventual cremvursti de pui(pe aia ii iau de la C+C , ca imi plac).
Daca vreti ceva natural , sau cat mai aproape de natural cred ca cel mai bine este sa cautati la magazinele bio , sau sa va gasiti o persoana care locuieste la tara si se ocupa cu de-astea.
Bunicii mei cumpara branzeturi doar de la un cioban cu care s-au imprietenit , iar lapte de la o doamna de la sat care aduce saptamanal.
Carnea o lua de la o doamna de care au dat in piata de carne, care are un abator micut.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
alina_gabriela9 spune:
Ilenutza, lucrez pentru o companie mare de mezeluri, si de foarte multe ori prietenele, rudele m-au intreabat cum se fac, daca se reproceseaza, ce chimicale se pun in continut etc
Eu zic de fiecare data ca nu trebuie generalizat: daca auziti ca produsele expirate sint luate din magazine si reprocesate nu inseamna ca toti producatorii fac acest lucru. In urma cu destui ani intr-o sedinta la serviciu, colegii de la vinzari ne-au spus ca magazinele solicita sa le luam "resturile" pentru ca asa fac si ceilalti competitori. Bineinteles ca nimeni nu putea aproba o asemenea aberatie, care este si ilegala, insa nu mare a fost surpriza cind am aflat ca "resturile" noastre din magazine ajungeau la alti producatori care le tranformau intr-un parizer extrem de ieftin sau in niste cremwursti de 2 bani. Sigur, consumatorul ar trebui sa se intrebe cum de un parizer este 7RON/kg, aici intrind profitul magazinului, al producatorului, materia prima etc, cind kg de carne este peste 10 RON.
Si am mai avut o experienta interesanta: pe etichetele produselor noastre trecem absolut tot, orice ingredient, orice E (apropo, unele E-uri nu sint artificiale sau chimicale), in schimb am observat ca sint nume mari in mezeluri care trec cam 25% dintre ingrediente, E-uri, dind senzatia celui care citeste eticheta ca de fapt nu ar contine atit de multe si ar fi mai natural. Este o minciuna prin omisiune. Legislatie exista, insa din pacate nu este respectata nici in litera si nici in spiritul ei.
Nu pledez pentru consumul excesiv de mezeluri, ba chiar stiind cum sint facute, selectiv ii dau copilului ceea ce consider eu ca este bun si in cantitati rezonabile.
Nu cred ca ar trebui sa avem asteptari foarte mari pentru o alimentatie foarte naturala, asa cum aveau bunicii nostri. Ginditi-va ca anumite produse, in mod natural au un termen de valabilitate de aproximativ 3-4 zile. Cum credeti ca pot fi transportate, depozitate si sa ajunga in termenul de valabilitate pe masa consumatorului? Daca ai o fabrica in nordul tarii, de exemplu, numai pina ajunge intr-un magazin din Bucuresti, in cel mai bun caz ii trebuie 2 zile.
Daca rafturile sint pline cu diverse produse, din diverse locuri, este si datorita faptului ca acestea sint produse industrial, ceea ce inseamna si un termen mai mare de valabilitate.
Concluzionind, nu generalizati zvonurile. Sint firme care fac lucruri ilegale, dar sint si companii care isi mentin un anume standard, chiar si cu riscul unui profit mai mic. Consumatorii incep sa devina din ce in ce mai selectivi si mai informati, insa de multe ori exagerarile transforma un tintar in armasar.
gabitzam spune:
Ia uitati aici ce inseamna de fapt cifrele acelea de pe cutiile de lapte.
(Thanks aldaesme).
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
mariamunteanu spune:
Gabitza, multumim pt. clarificari.
Eu nu inteleg, si legumele de sera sunt pline de pesticide ? Cum asa ? Adica ardeii tricolori pe care-i cumpar eu iarna, sunt "otraviti" ? Nu-mi vine sa cred, desi am tot auzit de asa ceva.
Maria
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariamunteanu Gabitza, multumim pt. clarificari. Eu nu inteleg, si legumele de sera sunt pline de pesticide ? Cum asa ? Adica ardeii tricolori pe care-i cumpar eu iarna, sunt "otraviti" ? Nu-mi vine sa cred, desi am tot auzit de asa ceva. Maria |
care ardei soro? astia de se vand in Austria, in Germania? ca si mie imi plac si foarte des cumpar "cei trei tricolori".
maicamea cumpara legumele numa de la magazinul Bio.
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
~ Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie~
Jean de la Bruyere
mariamunteanu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kariguld
care ardei soro? astia de se vand in Austria, in Germania? ca si mie imi plac si foarte des cumpar "cei trei tricolori". maicamea cumpara legumele numa de la magazinul Bio. |
Aia, aia verde-galben-rosu. Si eu cumpar din aia si cherry-tomaten bune dulci, salata verde ... mai sunt si ardei mici-mici portocalii in punguta, importati din tarile calde - le dau la copiii. Toate au pesticide ? Sunt crescute in sera ca doar iarna n-or creste in gradina.
Maria
ionica spune:
Pai cum credeti voi ca au asa o culoare frumoasa si o forma perfecta pana si natura este invidioasa?
In sera se utilizeaza cele mai multe produse chimice: pesticide,insecticide,stimulenti de crestere ,azot si alte minuni.
Salata si capsunile de sera eu nu prea cumar,desi mor de pofra sa prepar o salata asortata.
Sophia 2ani 06.09.06
+31
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
mariamunteanu spune:
Ionica, toate legumele care apar iarna sunt din sera sau importate cine stie de unde.
M-am dezumflat.
Maria
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariamunteanu Ionica, toate legumele care apar iarna sunt din sera sau importate cine stie de unde. M-am dezumflat. Maria |
am cumparat si BIO, sincer nu am simtit diferenta la gust.
bag de seama ca tre sa ma reorientez....
totusi, legumele din Elvetia mi se par mai bune...(in general)
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
~ Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie~
Jean de la Bruyere
ionica spune:
Maria,
Mai exista inca o sansa, nu trebuie sa lasi bratele jos niciodata,uite comunitatea de Amishi stiu sa traiasca si habar nu au ce inseamna toate mizeriile pe care noi le inghitem.
am o deticatie pentru Guestus-
http://www.youtube.com/watch?v=GsfVw9xxoNY
O seara frumoasa!
Sophia 2ani 06.09.06
+31
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy