alimente reprocesate- stiati?
Raspunsuri - Pagina 4
ilenutza spune:
m-am distrat copios citindu-va raspunsurile!
da, cred si partea cu reprocesatul cu cutii si musafiri cu tot, si partea cu cat de simplu ar fi sa fol numai lapte prospat de la tarani si in printzip, toate cele spuse de voi!
despre branza topita am citit in capital un articol despre cat de nociva este, cu mai multi ani in urma, si nu mai consumam.
stiu si eu cat de diferita este carnea de la o pasare de casa cu una din supermarket- diferenta e substantiala
despre spalatul salamurilor cu detergent- asta chiar nu e folclor, matusa mea a lucrat toata viata ca vanzator la raionul de mezeluri si stiu ca asa faceau.plus ca avea diverse restaurante care veneau si luau carnea expirata si o foloseau la ei in bucatarie
bineinteles ca ref la micii producatori exista alte mari semne de intrebare, poate fi carnea contaminata, crescuti cu nu stiu ce chimicale, in fine
parerea mea este ca as putea depune putin efort pentru a manca alimente mai sanatoase, iaurt facut in casa, branza si carne cumparata de la particulari cu surse sigure, etc.
partea cea mai stupida este ca de multe ori pari mai prost daca iti faci piata din piata si nu de la supermarket- sau mi se pare mie?
mai vb...
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sunnyday07
Eu am prins odata d-aia cu ambalaj si nu mi-a placut gustul de plastic. Da apoi am nimerit cu mucegai si uite asa am inceput apoi sa cumpar brie, gorgonzola, blue cheese .... |
tu chiar ai luat-o in serios?
acum pe bune, cati dintre noi nu mancam fel si fel de "chestii" mai mult sau mai putin periculoase?! daca vrem totul pur si neprocesat, ne mutam pe varful muntelui si ne cultivam singuri legumele si numa pe alea le mancam! altceva, ne'ma!
*************************
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
Kari
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw
ladyJ spune:
Citindu-va..imi vine sa merg in munte si sa-mi fac o ferma acolo..sa mulg vaca, sa cresc gaini, poate si niste oi(cica te relaxeaza sa stai in stauluil oilor)
Mai bine sa nu stim ce si cum, ca ramanem flamanzi, ne-om apuca de pascut iarba..mi-a spus odata o femeie care lucra la avicola,(parca) ca daca vad vreodata cum sta treaba in crescatorie nu mai mananc pui in viata mea...
sunnyday07 spune:
Citat: |
tu chiar ai luat-o in serios? |
Mi s-a parut minunata replica si am incercat sa "brodez" pe aceeasi tema. Oricum, drepturile de autor iti apartin
Nu maninc niciodata branza topita, cu exceptia celor "gata mucegaite".
Nici preparate din carne (doar la cate o petrecere sau sarbatori)- iar campioane la resturi si chimicale mi se par parizerul si pateul.
Oricum, daca citesti etichetele produselor poti face greva foamei!
Ceva totusi trebuie sa mancam: fructele si legumele sunt stropite si fortate sa creasca mai repede, puii/porcii sunt hraniti din concentrate (la un pui perioada de la pus oul in clocitoare pana cand ajunge pe raft in magazin este de genul 18 sau 24 de zile).
Nu ne ramane decat sa alegem dintre toate aceste rele ceea ce consideram noi mai putin periculos pentru familia noastra. Pana la urma fiecare filtreaza prin prisma propriilor cunostinte si ratiuni si ia o hotarare.
LadyJ, daca faci ferma si ma primesti si pe mine vin si eu cand o-i iesi la pensie (daca o apuc ) - macar nepotii sa manance branza fara chimicale ...
dicirstea spune:
Androix, ai perfecta deptate cu plasticul!
Din pacate pot sa confirm partea cu reprocesarea mezelurilor si a branzeturilo-cascavalurilor. In sensul ca produsele proaspete nevandute pana la expirarea termenului de valabilitate sunt retrase si spalate si apoi afumate (Ceva cu Prosper in coada, mondo sau prod prosper, campioni sunt aldis, care reproceseaza cu tot cu ambalaj). Dupa cum stiu si ca sunt (mai sunt) firme serioase care nu practica sistemul asta (campofrio, la dorna).
Pentru lapte, mi se pare mai costisitoare logistica reprocesarii de taspe ori, mai degraba il transforma in lapte batut sau branza topita (cu branza topita stiu ca se practica). Si mai ales nu cred faza cu tiparirea pe cutie, sa vada toata lumea, cu atat mai mult ca nu pe toate marcile de lapte se vede codul respectiv.
Iar cat despre cumparat de la tarani din piata...e mai rau, pai la hiper, super etc. se mai face un control din joi in pasti, dar pe taran de unde il controlezi?
Noi am luat teapa de cateva ori de la cunostinte . Bunicul meu era preot intr-un sat, si taranii nu s-au sfiit sa-i vanda branza inchegata cu aracet sau faina. Cand am pus-o in apa s-a dizolvat si s-a facut o spuma baloasa. Nici macar de el nu au avut rusine , asa ca va dati seama ce vand in piata. Si stiti ce e culmea? Ca asta mancau si ei .
Iar cu laptele..dupa ce am cumparat o luna de la un taran, a inceput sa puta si sa fie amar.
Asa ca m-am lecuit de branzeturi. Calciu se poate lua si din alte surse, mai sigure si mai sanatoase (fara colesterol) decat lactatele.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
si a cui o mai vrea sa vina 18
MINUNEA MEA
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Guestus spune:
"Brinza cu faina"...pai si ce este rau in asta? adica ce are faina...sa maninci piine poti?
La aracet mai inteleg...dar si aici e vorba de cantitate...daca a pus taranul doar 1 lingura la 1 galeata poate sa fie okay ..ca esti sub doza de alerta ..conteaza si cite kg ai...cit ai mincat
Guestus spune:
Da de ce nu va faceti voi brinza acasa ...e simplu si in plus aveti si ceva de facut in afara de telenovele.
http://www.leeners.com/cheeserecipes.html
niste ingrediente...1 termometru...ceva aditivi (vezi mai jos) ...si gata brinza
Calcium Chloride
Citric Acid
Tartaric Acid
Rennet Tablets
Mesophilic Starters
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Da de ce nu va faceti voi brinza acasa ...e simplu si in plus aveti si ceva de facut in afara de telenovele. http://www.leeners.com/cheeserecipes.html niste ingrediente...1 termometru...ceva aditivi (vezi mai jos) ...si gata brinza Calcium Chloride Citric Acid Tartaric Acid Rennet Tablets Mesophilic Starters |
subtire scumpete! ceva de facut mezeluri n-ai? ca alea merg bine cu telenoveaua!
sunnyday, branza topita n-ai mnact, da nici alte "porcarii"?
hai sa nu ne laudam asa.....
*************************
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
Kari
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw
ionica spune:
Guestus ,daaa,o reteta de facut sapun de casa n-ai pe la indemana?
Ca cica faci bube pe fata daca te speli cu alte d-aleanu ma tine in suspans,te rog da-mi reteta si vezi ca te-a rugat si Karigould ceva.
Daca tot vrei sa fii util si sa ne umplem timpul,scrie-ne si noua retetelea alea ok?
Sophia 2ani 06.09.06
+31
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld subtire scumpete! ceva de facut mezeluri n-ai? ca alea merg bine cu telenoveaua! sunnyday, branza topita n-ai mnact, da nici alte "porcarii"? hai sa nu ne laudam asa..... |
hai sa vedem daca poti sa faci tu cu mina in pauza de vorbit la telefon 1 bucata de brinza!
ai lista..ai tot.
Pun pariu ca nu poti...dar la comentarii esti no1...nu este nene munca de inginer in fisiune nucleara..trebuie sa cintaresti exact...sa aduni...simplu.
arata ca poti si apoi yo nu te mai agasez