America (144)
Raspunsuri - Pagina 7
Ramona J spune:
Lisa, mi-am adus cafeaua.
Oana C, de ce nu pui aparatori din alea sa nu cada fata din pat? Mai ales daca-i inalt.
Eu inca o am pe Ana in patut, e cit el de lunga si cred ca nu mai doarme bine ca se loveste de gratii. Ii pregatesc patul mare, dar tare rau imi pare. Am si eu emotii, e pat inalt care are loc de trundle dedesubt. Dar am grilaj, sper sa fie safe. Sa vedem cum o mai tin in pat!
Alexandru a vorbit bine romaneste, aproape deloc engleza pina cind a inceput preschool. Cu timpul devine tot mai complicat. E toata ziua la scoala, la activitati. Avem putini romani, ne intilnim rar. Vorbeste engleza si cu noi si recunosc ca ii raspund si eu mai mult in engleza. Copiii intre ei vorbesc mai mult de jumatate in engleza, iar Anuta vorbeste putin romaneste.
Alexandru citeste (ca un american) si scrie - gresit, dar intelegi ce vrea sa spuna.
ancadm spune:
'neatza! Am aparut si eu cu cafeaua de dimineatza .
Lisa hai ca imi scot si eu pompoanele!
Pe aici iar sunt -25C si simt ca incepe sa ma apuce depresia! Am nevoie de putin soare si un pic de caldurica .
Vineri m-a dus Andreea la bingo night la scoala si cind eram gata sa ne lasam pagubase si sa plecam acasa am cistigat toate 3 cite un premiu. Andreea o carte, Monica un joc de domino si eu un mp3 player . Ieri am mers la patinuar. Avem noroc ca au un cadru care sa ii ajute pe cei mici asa ca poate si Monica sa mearga pe patine! E super incintata si prinde cite o viteza de ma mira!
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
Amami spune:
AB: noi in general mergem la ski pe aici prin NE: NY sau VT state. NY (prin Catskills) rar am nimerit zapada naturala, iar pe cea artificiala nu prea ne place sa schiem. In plus e aglomeratie f.mare. VT e mai departe dar partii mai bune, calitatea zapezii mai superioara. Asa ca-l preferam. Cel mai fain e in Colorado pe la Ciuf si Utah. Anul asta in schimb am fost 1 sapt. in Austria si a fost tare bine. Ne gandim sa mergem la anul si poate sa-l punem si pe pitic pe schiuri (o sa aiba vreo 3 ani jumatate). Ne-am tot uitat pe net si ne tenteaza St.Anton in Tirol, Austria. Am gasit oferte bune, acuma sa vedem ca pana la anul in iarna mai e mult Insa voi daca sunteti in Franta mult timp din an, aveti multe statiuni de ales. Franta e superba, un pic mai scump schiul/cazarea/masa ca in Austria, dar deh... alta experienta, plus ai la cuisine francaise care e tare yammy... Noua ne place Franta la nebunie in orice sezon M-as muta cativa ani acolo!
A propos de echipamente pt.schi... Daca nu ti-e tare urgent si mai poti amana un pic, la sfarsit de sezon (prin aprilie) le iei pe toate la jumatate de pret. O firma care ni s-a parut f.buna (cam scumpa totusi) este Arc'teryx, hainele produse in British Columbia, calitate excelenta, usoare, par f.subtiri dar sunt f.calduroase.
Oana C spune:
Eiiii, cazutul din pat Are patul ei (in camera ei), din care nu cade si care e mult mai jos; nici din patul nostru nu a cazut deloc pina acum. Aseara nu'sh ce-a avut Pe jos avem carpet stufos si moale, probabil ca de-asta nici nu s-a trezit Sper sa nu ajungem la interogari de la politie
Sinziana, ce mi-ai facut?????????? Am zis ca nu merg la pilates, de la 9:30, ci fac un efort supra-omenesc si merg la yoga, de la 11:15. Da' m-ai prins cu frantuzoaica aia mica, si de dimineata am vazut toate filmuletele ei. Cel cu Disco Fever e mortal!!! Rid de una singura pe-aici
E foarte fain cind copilasii vin aici, in US, vorbind deja alta limba in afara de engleza. Mai ales si cind ambii parinti vorbesc aceeasi limba. Ii ajuta mult sa nu o uite.
Si cum rideam de mama focului, uitindu-ma la Capucine, ma suna o tipa de la un post de radio de aici. Am pus si eu info mele pt mai multe contests, si am cistigat 4 bilete la Auto Show din Philadelphia. Abia astept sa-i spun lui John! Copiii de 3-4 ani sint gratuit, asa ca folosim doar 2 bilete. Am incercat sa sun prietena cu sotul disgnosticat cu leucemie, sa mearga si ei cu noi, da' vad ca e la telefon de-o ora, tot suna ocupat Incerc sa o mai sun.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
lisa79 spune:
si la noi sunt -12 celsius,nu mai am rabdare,vreau si eu la caldura. sper ca macar luna februarie sa nu fie asa de aspra.
anul asta nu m-am putut bucura de schiat,saniuta sau patine.nimic. recuperez eu la anu.
anult trecut am fost in Colorado,la Keystone,a fost superb.
40S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 0 sapt ,asteptam sa te cunoastem Ana Teodora
pumba spune:
neata!
si la noi e frig, dar e superb,zapada,zapada,ninge linistit am fost la sanius
limba romana- imi creste inimioara, cand vorbesc cu fetele mele in romaneste si prietenele lor, nu inteleg si atunci cea mare le traduce....incerc sa ma controlez, sa le vorbesc ,numai si numai in romaneste, dar....
lisa - hai lisa,hai lisa!!!!!
lisa79 spune:
ditto,la ce zice Amani cu Arcteryx. este una din cele mai bine cotate firme de sport-munte!
noi suntem membrii la rei,unde primim anual diferite cupoane si puncte,asta la sf de an,normal. anul trecut ne-am cumparat o gramada de chestii de la ei,avean reduceri de pana la 70% la tot ce era cu $.83 la final. a fost prima data cand mi-am luat o pereche de incaltaminte la pretul de $3.00. cristi si-a cumparat o haina(jacheta anti-vant),pret initial $450,tot arteryx,si-a luat-o cu mai mult de 50% off.nu mai tin minte exact cat. rei are pagina online unde gasesti o gramada de produse in sale-uri. bafta la cautat!
ancadm spune:
Fetele mele vorbesc romaneste amandoua desi au ceva accent si mai fac greseli de gramatica. Andreei i-au prins tare bine doua vizite in Romania, in ani consecutivi . Era foarte incintata ca poate vorbi cu oricine si poate intelege tot ce spun ceilalti. Ne-am intilnit cu niste fosti colegi de liceu care au un baiat de virsta Andreei si au venit aici in urma cu vreo 4 ani. Baiatul i-a spus Andreei sa vorbeasca cu el in engleza ca el nu mai stie romana si Andreea s-a aratat foarte ofensata . Cica "cum adica sa nu mai stii?!". Dar am bagat si eu de seama ca atunci cind fetele se joaca impreuna au tendintza sa o dea pe engleza. Acum vad ca Andreea e interesata sa citeasca in romana asa ca am inceput cu retetele de prajituri . Mereu o pun sa imi citeasca ingredientele si ce trebuie sa fac mai departe.
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
crisspoliss spune:
La noi se vor vorbi cam 3 limbi, daca suntem in stare...fiecare cu a lui, sa vedem daca ne-om intelege intre noi
Faza cu AP mi se pare geniala, e exact ce aveam eu in minte..ca inca inainte sa citesc despre asta mi-am comandat un cosleeper in loc de patut..si un baby wrap sa-l tin pe pui aproape..lasa ca au ei tot timpul sa devina independenti si sa ne dea la o parte cand or creste.
Asa e Ramona, eu si Lisa facem concurs, puteti pune pariuri..ca amandoua avem data nasterii programata pentru azi...banii mei merg pe Lisa, macar ea a pierdut din dop...si lenesa de mine sta azi iar in pat, la caldurica..ca de maine ma pune sotul la alergat, nici el nu mai are rabdare.
Crisss 40+
lisa79 spune:
ai mai criss,si eu care imi puneam sperantele in tine. noi mergem la cumparaturi ,pe jos. cristi merge la concert diseara,la Metallica. cand am cumparat biletele(in sept),am zis ceva de genul:" sper sa nu trebuiasca sa te astept pe tine sa vii de la concert sa pot sa nasc"...acu' ma gandesc sa nu fi avut gura de aur