nasterea la crf 2

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Dupa ceva timp apuc si eu sa va scriu.

In primul rand, multumesc din suflet pentru incurajari si multa bafta celor care urmeaza sa nasca.

Am sa scriu atat experienta mea cu nasterea cat si foarte clar aspectele utile, asa cum am avut si eu nevoie...asadar...

La ultimul control ne-am hotarat sa facem cezariana pe data de 25 septembrie, zi cu o anumita semnificatie pentru mine, pica intr-o zi de vineri. Am stabilit ca joi pe 24 sa ma internez seara sa facem toate analizele si sa intram vineri dimineata la prima ora in operatie. Toate bune si frumoase, joi seara m-am internat si am facut analizele si vineri dimineata am aflat cu stupoare pe la ora 11 ca nu ma poate opera ptr ca s-a spart o teava la sala de nasteri si nu se opereaza decat urgentele. Am semnat si am plecat acasa ptr ca nu mai rezistam psihic inca o noapte de pomana acolo, in salonul de pe sectie unde vin gravidele cu probleme, deci va dati seama ce am patimit, mai ales ca eu nu stau bine emotional. M-am intos sambata dimineata cand dna. dr. Marinca a venit special sa ma opereze pe mine, nu era de garda si a venit si duminica sa ma vada 5 minute. JOS PALARIA in fata ei si a dr.Moarcas care a fost mana a doua si duminica inainte sa iasa din garda cat si luni a venit sa ma vada. Niste super doctori si niste super oameni. Operatia in sine a fost grea pentru mine din motive de panica accentuata, dar m-am refacut miraculos si acum la aproape 2 luni nici nu se mai vedetaietura plus ca eu ma simt excelent.

Tin sa precizez ca detalii sunt pentru nastere prin cezariana - plus ca eu am prins o perioada super lejera, multe saloane erau libere.

PONT: daca programati nasterea faceti-o intr-o zi de vineri, in weekend e mult mai lejer si familia poate intra mult mai usor, plus ca nu e asa agitatie.

Si acum detaliile punctual:

1. Am facut analize inainte de operatie - depinde de indicatiile date de doctor
2. La sala nu am avut nevoie de medicamente, doar dupa a primit sotul lista si a cumparat de la farmacia din curte: analgezice, seringi, antibiotic, anticoagulant, vata, alcool sanitar
3. Asistentele de pe sectie sunt ok, bineinteles ca sunt si exceptii - le-am dat cate 5-10ron
4. Asistentele de la neonatologie - in afara de 2 persoane - sunt sub orice critica, oricat ai cotiza o faci de pomana, par scarbite si satule de atatia copii cati au vazut la viata lor...eu am avut o experienta total neplacuta cu ele, din pacate. Abia asteapta sa scape de bbei, vin foarte greu daca le chemi si nu te ajuta cu nimic, plus ca nu au nici cine stie ce grija de copii.
5. Infirmierele vin si fac curat daca cotizezi cu 5-10 ron, dar dupa mine la baia din salon cred ca tine mai mult de peroanele internate sa mentina curatenia...
6. CEL MAI RAU este ca nu exista un buton de a chema asistentele, esti practic izolat in salon si nu e deloc placut, mai ales dua operatie....daca cotizati mai mult primiti numarul de mobil si puteti da bip sa vina
7. Cu vizitele e nasol rau, mai ales cand este Tanase prin preajma nu misca nimic, dar se poate seara si in weekend, mai ales dc sunt persoane descurcarete si dau ceva la asistente. Ca sa va spun sincer, la mine a stat cine aproape in permanenta dupa ce mai plecau din doctori, deci se poate - mai ales daca este femeie.
8. Bagajul: - camasa ptr alaptat, chiloti de bumbac, saci de gunoi de pus pe wc, vata, tifon, prosoape, papuci, servetele umede
9. Bagaj ptr bb: hainuzte(body si salopeta cu totul, caciulitza, manusi, paturica), pampers, servetele umede, bepanthen, sab simplex, prosop mare, sampon
10. Clisma nu se face
11. Se pune sonda urinara care se scoate a doua zi dupa operatie
12. Toaleta se face zilnic, dimineata si seara, mie mi s-a parut suficient de temeinic facuta, se verifica si lohiile zilnic
13. Saloanele au 2 paturi, 2 sunt cu 3 paturi si o singura rezerva cu un pat.
14. Preturi sunt in functie de buzunarul fiecaruia, nu mi s-a impus nimic, am fost multumita. Eu am dat asa: dr 1200, mana a doua 300, anestezist 300, neonatolog 200, asistenta de la sala 100, asistenta de la anestezie 100, asistenta sefa 100, asistente 5-10, infirmiere 5-10 . Dupa mine banii dati la asistente au facut diferenta in cazul meu.
15. Externarea la cezariana fara probleme aprox. 3zile, bb il aduce in camera din a doua zi dupa operatie - daca te tii bine pe picioare, dar nu il mai ia inapoi.

Per total o experienta ok ptr sistemul nostru sanitar care este la pamant, profesionalismul doctorilor face diferenta.

Daca mai vreti detalii va spun cu mare drag, nu imi mai vine nimic in minte acum, tre sa fug la mandra.

-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Buna, ma intereseaza si pe mine cat se mai da pe la medic zilele astea pentru o nastere naturala, cu epidurala, la CF2. Urmeaza sa nasc acolo la inceputul lui ianuarie. Ma puteti ajuta pe PM va rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu76 spune:

Buna fetele; am si eu aceesi intrebare ca terishka; voi naste natural cu epidurala aprox la mijlocul lui decembrie cu dr Nayel; sunt interesata ce tarife se practica; multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Felicitari Alex si Blue-Karina! Sa va traiasca bebelusele!
Imi pare rau de experientele neplacute pe care le-ati avut la CFR2. Eu cand am povestit ca am fost super incantata de conditii si de personal am vorbit din punctul de vedere al mamicii cu nastere naturala. Vad ca la cezariene e mai greu, dar pentru nastere naturala mie mi se pare spitalul ideal (dintre cele de stat evident).

Saptamana aceasta a nascut cumnata mea, prin cezariana, la CFR2. Cred ca in afara de durerile operatiei nu a avut nici o problema. Ea a venit din alt oras, special ca sa nasca la CFR2 si a spus ca paturile cu telecomanda au facut sa merite tot efortul cu drumuri lunare la Bucuresti si nasterea departe de casa.

Eu, cand am fost sa o vizitez saptamana asta la spital, tremuram de emotie la intrarea in maternitate. Imi e atat de drag acel loc, daca as fi putut sa nasc din nou in acea seara, as fi alergat spre sala de nasteri. Eu am nascut fara anestezie, cu un pic de durere in cele 15-20 de min cat am stat in sala de nasteri pana a venit bebe pe lume, durere pe care acum pur si simplu nu mi-o amintesc. Imi amintesc fericirea acelei nopti, bucuria fiecarei contractii, holul pe care m-am plimbat si la capatul caruia era sotul meu. Foarte, foarte frumos!

E drept, pe mine m-a apucat nasterea vineri seara si am nascut la 4.25 dimineata, n-am prins aglomeratie. Imaginea care mi-a ramas in cap este una ca de tabara: eram proaspete mamici care ne imprietenisem si ne plimbam pe hol sau ne vizitam in saloane cu bebelusii in brate si ni-i admiram una alteia.

Nastere usoara tuturor gravidutelor!

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu76

Buna fetele; am si eu aceesi intrebare ca terishka; voi naste natural cu epidurala aprox la mijlocul lui decembrie cu dr Nayel; sunt interesata ce tarife se practica; multumesc frumos.

Ralu ai aflat cat trebuie sa dai la medic?
Si eu nasc pe 3 decembrie cu Nayel si chiar ca nu mai am nici o idee cat ar trebui sa-i dau.
Cu el am nascut si anul trecut in vara si sotul meu i-a dat o suma uriasa, cel putin eu asa consider (2000 Ron). Acum zice sa-i dau 1500 Ron dar tot mi se pare foarte mult. Asta pe langa ce mai dam la mana a doua, anestezist, neonata, tot felul de sefi care mai sunt pe acolo.
Ma gandeam ca poate au mai scazut preturile pe vremurile astea de criza.
Dar daca nu dam nimic, cum ar fi si normal, iti baga copilul la loc in burta, sau cum?

Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum 37+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Off-topic - nastere usoara Carmina
(nu poate pune copilul inapoi totul e cum se poarta dupa aceea cu voi... din pacate...)

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu76 spune:

Carmina , am trimis PM.
Noi avem 36 de saptamani acum , poate ne intalnim pe acolo , cine stie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Buna,

Ma intereseaza si pe mine care mai sunt tarifele la medic pentru o nastere naturala, cu epidurala, la CFr2, tarifele pt asistente, moasa, anestezist...Urmeaza sa nasc luna aceasta. Ma puteti ajuta pe PM va rog mult?

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si 36w Tudor

prietene DC .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monush_82 spune:

Buna fetelor!
V-am citit si urmarit cu mult drag. Urma sa fiu unde dintre voi, sa nasc la CF2 cu dna. dr. Mihalache, cu DPN 8 martie.
Dar Dumnezeu a avut alte planuri. Am avut o sarcina in care singura problema a fost RH-ul meu negativ dar periodic mi se luau dozari anti-Rh si anticorpii erau absenti. Toate analizele erau perfecte. Controalele lunare (eco+control la cab., si morfologia fetala la dr. Iosup)aratau ca totul e perfect.
Urmatorul control pentru sapt. 30 era pe 28 dec. la ora 17. Nu am mai ajuns. In schimb am ajuns in seara de 27 dec. la urgenta cu diagnosticul decolare de placenta. Sangeram destul de rau si viata mea era in pericol. Mi-am dat acordul pt cezariana dupa ce am vb la telefon cu dr Mihalache si mi-a explicat ca nu exista alta solutie decat cezariana. La ora 23 s-a nascut baietelul nostru Tudor Constantin, care acum e ingeras la Dumnezeu. Prematuritate severa a fost diagnosticul pentru puiul nostru mic. Avea 29 de saptamani. Nu a trait decat 4 ore, intubat, fara sa ii aiba pe mami si tati, ale caror voci le cunostea si iubea, alaturi de el.
Nu ne-am asteptat la nimic de genul asta. Nu au existat semne de placenta praevia, nu am depus efort, nu m-am stresat pe timpul sarcinii. Am fost un caz fericit, am stat acasa si am primit salariul. Poate un caz prea fericit.
In seara in care am avut sangerarea instalasem paturul si curatam caruciorul pentru bebe, doar de dragul de a le atinge si a le vedea.
Nimic nu ne-a pregatit pentru ce a urmat. Nimic nu te poate pregati. Si eu si sotul meu am fost neputinciosi. Ne priveam nedumeriti. Parca nu intelegeam. Totul fusese absolut perfect pana atunci.
Dar Dumnezeu a avut alte planuri cu noi. Inca nu intelegem de ce. Doare prea tare!

Va doresc tuturor o sarcina usoara, si fara probleme pana la capat! Si sa fiti sanatoase si voi si bebelusii vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_karina spune:

Monush_82, nu exista cuvinte care sa-ti poata alina durerea acum... Regret nespus ce s-a intamplat. Dar nu dispera, pentru ca Dumnezeu randuieste lucrurile si precis vei mai ramane insarcinata, va veghea asupra voastra ingerasul vostru din ceruri...
Imi dau seama ca esti foarte traumatizata, dar cauta alinare la Dumnezeu, si nu-ti pierde speranta.
Si eu am fost pacienta dr. Mihalache in septembrie si stiu ca este un medic sufletist si constiincios.
Iti doresc curaj si putere de a merge mai departe impreuna cu sotul tau,si nu renunta la visul tau!

Karina mami de Sofia Andreea si Eva Maria

bucati de fericire

Branica & Capsunica

si maine e o zi

Mergi la inceput