nasterea la crf 2

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisbar spune:

eu am nascut acum 3 ani la CFR2 si in doua luni urmeaza a doua nastere, tot la CFR2. de aceea urmaresc cu interes subiectul.
sa va spun cum era acum 3 ani: nu mi s-a luat sange la internare, dar dupa cezariana am stat intr-un salon special, cica de terapie intensiva. abia a doua zi m-au dus in salon cu alte mamici.
am vazut ca acum te duc direct in salon.

copilul avea clema de plastic la buric iar referitor la asistente, putine si niciodata cand aveai nevoie de ele. si eu m-am dat singura din pat a doua zi desi imi spusesera sa le astept pe ele. pentru ca se facea pranzul si ele n-au mai aparut m-am dat jos din pat singura si am plecat la plimbare. mi s-a facut rau pe hol si atunci au venit repede si m-au mai si certat. pai ce sa fac daca ele disparusera?

se pare ca si eu, ca si adita, am nimerit intr-o perioada foarte aglomerata si din cauza asta nu prea am avut ajutorul asistentelor. o alta fata care a nascut cu 3 saptamani inaintea mea nu a avut ce sa le reproseze. chiar si asistentele se plangeau ca suntem prea multe.

ce exista la momentul ala si vad ca acum nu mai exista este butonul pe care puteai sa-l apesi si le chemai pe asistente. puteai, bine zis, ca de venit tot greu veneau.

am vazut ca acum sunt saloane de 2 si 3 paturi. atunci erau mai multe paturi in salon.

toaleta ni se facea in fiecare zi, eram chemate si urcate pe o masa.

as vrea sa le intreb pe fetele care au nascut de curand daca exista cu adevarat si rezerve? nu ma intereseaza sa stau chiar singura in camera dar as vrea sa fim cel mult doua si de data asta nu mai vreau copilul langa mine tot timpul.

am experimentat asta prima data si am ajuns acasa zombi, frustrata, obosita si deprimata. nu mai vreau sa fiu asa mai ales ca am vazut ca o proaspata mamica poate fi si zambitoare si senina chiar si odihnita.

acum as vrea sa mi se aduca puiul la alaptat sau sa ma duc eu dar in rest sa fie tinuta la ele, macar 2 zile. oricum, in a treia plec eu acasa.

mai am si eu o rugaminte la fetele care au nascut acolo si mai ales cele care au nascut cu Dr. Nael: care sunt tarifele la cezariana? am vazut ca nu se spun direct pe site, se poate pe privat, pe mail? multumesc anticipat, mai e putin si trebuie sa ma pregatesc si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tessh spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisbar

eu am nascut acum 3 ani la CFR2 si in doua luni urmeaza a doua nastere, tot la CFR2. de aceea urmaresc cu interes subiectul.
sa va spun cum era acum 3 ani: nu mi s-a luat sange la internare, dar dupa cezariana am stat intr-un salon special, cica de terapie intensiva. abia a doua zi m-au dus in salon cu alte mamici.
am vazut ca acum te duc direct in salon.

copilul avea clema de plastic la buric iar referitor la asistente, putine si niciodata cand aveai nevoie de ele. si eu m-am dat singura din pat a doua zi desi imi spusesera sa le astept pe ele. pentru ca se facea pranzul si ele n-au mai aparut m-am dat jos din pat singura si am plecat la plimbare. mi s-a facut rau pe hol si atunci au venit repede si m-au mai si certat. pai ce sa fac daca ele disparusera?

se pare ca si eu, ca si adita, am nimerit intr-o perioada foarte aglomerata si din cauza asta nu prea am avut ajutorul asistentelor. o alta fata care a nascut cu 3 saptamani inaintea mea nu a avut ce sa le reproseze. chiar si asistentele se plangeau ca suntem prea multe.

ce exista la momentul ala si vad ca acum nu mai exista este butonul pe care puteai sa-l apesi si le chemai pe asistente. puteai, bine zis, ca de venit tot greu veneau.

am vazut ca acum sunt saloane de 2 si 3 paturi. atunci erau mai multe paturi in salon.

toaleta ni se facea in fiecare zi, eram chemate si urcate pe o masa.

as vrea sa le intreb pe fetele care au nascut de curand daca exista cu adevarat si rezerve? nu ma intereseaza sa stau chiar singura in camera dar as vrea sa fim cel mult doua si de data asta nu mai vreau copilul langa mine tot timpul.

am experimentat asta prima data si am ajuns acasa zombi, frustrata, obosita si deprimata. nu mai vreau sa fiu asa mai ales ca am vazut ca o proaspata mamica poate fi si zambitoare si senina chiar si odihnita.

acum as vrea sa mi se aduca puiul la alaptat sau sa ma duc eu dar in rest sa fie tinuta la ele, macar 2 zile. oricum, in a treia plec eu acasa.

mai am si eu o rugaminte la fetele care au nascut acolo si mai ales cele care au nascut cu Dr. Nael: care sunt tarifele la cezariana? am vazut ca nu se spun direct pe site, se poate pe privat, pe mail? multumesc anticipat, mai e putin si trebuie sa ma pregatesc si eu.

Salut!

Exista saloane cu 2 paturi dar din pacate nu depinde de tine daca ajungi in ele sau nu. Poti totusi incerca sa vb cu dr tau sa vezi daca te poate ajuta el sa stai acolo. Stiu ca singura rezerva de 1 pat e a sefului de sectie, Dr. Tanase. Cat despre bebei, nu vreau sa te dezamagesc dar tipele alea abia asteapta sa scape de ei de la neonatologie :(

--------------------------------------------
mami de bumbi mic Francesca-Maria

Ce e mai bun abia urmeaza! Asteptam fluturasul mic cu multa nerabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

la noi aducea copiii in salon a doua zi dupa cezariana. dupa cum spunea Tessh, pareau dornice sa scape de ei, mai ales ca erau tare multi cand am nascut eu

mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimiz spune:

Buna! Sunt noua pe aici si as dori sa ma ajutati si pe mine cu ceva preturi.Urmeaza sa nasc prin cezariana pe 5 nov.2009 la cf2 cu doc. Nastase Ana Maria.A mai nascut cineva cu ea? Cum a fost? Multumesc anticipat!
Pupici la toate burticile si mamicile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zodie_de_foc spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimiz

Buna! Sunt noua pe aici si as dori sa ma ajutati si pe mine cu ceva preturi.Urmeaza sa nasc prin cezariana pe 5 nov.2009 la cf2 cu doc. Nastase Ana Maria.A mai nascut cineva cu ea? Cum a fost? Multumesc anticipat!
Pupici la toate burticile si mamicile!
.

activeaza PM ca sa iti trimit info cerute sau da-mi o adresa de email sa iti trimit

36+ cu = Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu am nascut acum aproape 5 ani, si se punea bratara la mamici, o am si acum, clema la copil, toaleta se facea zilnic si temeinic.
In rest asa erau asistentele si atunci, mai ales cele de la copii.
Ma mir ca in loc sa se imbunatateasca lucrurile, se deterioreaza.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aicinuprea spune:

Buna seara, sunt proaspat intrat pe forum, sotia urmeaza sa nasca la Cf2 la d na doctor Mihaela Margaritescu, nastere normala cu peridurala. Cu ceva preturi ma puteti ajuta si pe mine, va rog?
PS. mi am activat MP sau pe mail aicinuprea@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneldraw spune:

[Buna seara,

Sunt noua pe acest forum si as dori niste informatii referitoare la tarifele practicate la CFR 2. Sunt pacienta a doamnei doctor Mihalache Florina si as dori sa nasc natural cu anestezie.Termenul este teoretic sfarsitul acestei luni.Multumesc anticipat tuturor celor care ma vor ajuta cu aceste informatii.
Astept informatii pe PM.

O seara buna tuturorB)]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Am nascut acum un an la CF2, deci in noua maternitate. Tot ce s-a spus mai sus am observat si eu. Perioade foarte aglomerate cred ca sunt mereu acolo pentru ca este o maternitate destul de micuta. Asistentele sunt mereu mult mai putine decat ar fi nevoie si uneori poti astepta ore in sir (chiar si 4-5) pana sa obtii ce ai nevoie de la ele oricati bani le dai. Mi s-a intamplat cu mai multe din ele sa nu accepte bani pentru ca stiau ca oricum nu au timp sa faca ce aveam nevoie (nascusera cam 14 femei in decurs de 2 zile). Cand am fost eu nu aveau nici apa calda in maternitate asa ca nu se mai ingrijeau deloc de copiii pe care ii aveau in grija lor (ai femeilor cu cezariana in principiu). Pe al meu mi l-au adus intr-un final cu scutecul plin-plin de caca. Nu mai fusese schimbat de minim o zi dupa cum arata.
In salonul meu (de 2 paturi lucky me) era o mamica cu o fetita care avusese ceva probleme si era pe antibiotic. Pediatrele erau asa ocupate cu hartzogaria lor ca mamica a trebuit efectiv sa urle ingrozitor la ele si la asistente pana sa le convinga ca de cand verificasera ultima data fisa fetitei problemele trecusera si ii faceau in continuare antibiotice (in cap pentru ca in rest chiar nu mai aveau unde sa ii bage acul saracutei) din inertie. Au externat-o imediat dupa cearta.
Intradevar este o maternitate unde toti doctorii recurg cu o usurinta teribila la cezariana. La cea mai mica indicatie ca nu o sa fie o nastere prea usoara (copil mai marisor de 3700 de exemplu, depasirea termenului chiar si cu cateva zile, travaliu mai lung, etc.) din diverse motive incep si iti cauta explicatii pentru cezariana. Cred ca poti sti ca asta urmeaza cand auzi cuvintele "am sa prezint cazul tau sefului de sectie".
Preturile nu cred ca sunt mai mari decat prin alte parti. Eu am dat pentru cezariana (anul trecut) 800 la dr, 150 mana a doua, 200 anestezist, 50 moasha/asistenta care au mai avut grija de mine. Totul in RON. La naturala e mai putin. Nu stiu daca alti doctori au pretentii mai mari de atat.
Per total materniatea arata bine pentru ca este noua dar personalul putin este o problema foarte mare. Si o explicatie certa pentru numarul mare de cezariene cu nu chiar asa de multe indicatii medicale. E logic, spre exemplu, ca in cele 2 zile cat am stat eu acolo (poti pleca a doua zi de la cezariana daca te tin balamalele, ei nu te retin din lipsa de locuri) nu ar fi putut naste normal 14 femei in cele 2 paturi de travaliu si pe singura masa de nastere pe care o au.........
@Crinuta acum nu mai aveam bratari. i-au lipit un lucoplast alb pe picior pe care au scris cu pixul numele, leucoplast pe care mi-a fost foarte greu sa il dau jos acasa chiar si inmuiat in apa. cu siguranta l-a durut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_karina spune:

Buna tuturor,

Desi mi-am propus sa scriu experienta mea de la CF 2 mult mai devreme, am preferat dupa nastere sa nu-mi aduc aminte toate detaliile neplacute. Nu sunt o persoana dificila, nici fitoasa, m-am interesat in prealabil si am tot cautat despre nasterea la acest spital mai ales aici pe forum. Din pacate eu am nimerit intr-o perioada foarte aglomerata si nu a fost prea grozav. Am nascut pe 18 septembrie (anul acesta), zi in care au fost 8 cezariene si nu mai stiu despre nasterile naturale..cate or fi fost. Cum spunea si cineva mai sus, personal insuficient si cu cateva exceptii, destul de scarbos- am avut ghinionul sa-i dau asist de la terapie intensiva 10 lei si mi-a spus vizibil ofensata ca nu are ce face cu acesti bani, ulterior am aflat ca dansa asteapta de la 50 in sus...m-am conformat, desi nici macar calmantele nu mi le-a facut cum trebuie. Absolut toata medicamentatia am cumparat-o, nu aveau nimic in spital, nici macar consumabile gen manusi, vata, alcool sanitar, seringi.Am intalnit insa si cateva asistente dragute, dar erau depasite de situatie, din pricina aglomeratieie si a lipsei medicamentelor. Saloanele sunt bune, cu 2-3 paturi maxim, paturile foarte bune, mai ales pentru cele cu cezariana, putand fi manevrate automat.Deasemeni un lucru bun il mai reprezinta toaletele existente in fiecare salon.Oricum aceste amanunte au mai fost date aici mai demult.
La mine a fost si o situatie mai deosebita, am nascut gemeni (2 fetite) si as fi avut mare nevoie sa ma ajute cineva dupa operatie din momentrul in care mi-au fost aduse in salon. Dar sistemul functioneaza ca o puscarie acolo, sau cel putin asa a fost in perioada in care am fost internata eu. Ma refer la familie, care nu este lasata sa intre aproape deloc, si atunci cand reuseau sa intre era scandal, cu tot cu banii care erau luati de personal. Program de vizite inexistent, era pe usa un anunt dar indicat era ca persoanele deplasabile sa iasa de pe sectie pe un holisor.. Fireste ca fiind o sectie cu nou nascuti era clar ca trebuie sa fie niste restrictii la vizite, dar asemenea puscarie ca in zilele acelea la CF 2 nu am pomenit. Am avut si ceva probleme cu una din fetite, motiv pentru care am stat mai mult internata, si as fi avut tare mult nevoie de suportul atat fizic cat si psihic pe care mi-l putea oferi familia, care nu era lasata sa intre sa ne vada. Din acest motiv nu mai vreau sa-mi amintesc zilele acelea, cand si mamele sunt foarte sensibile la orice si au nevoie mai mult ca oricand de afectivitate si ajutor.
Dupa 5 zile ne-am externat, fetitele sunt bine amandoua si eu m-am refacut. Insa am plecat de acolo cu un gust amar.
Probabil ca nu este asa acolo intotdeauna, depinde cred ca perioadele mai aglomerate sau mai libere, dar oricum atitudinea asistentelor cred ca e neschimbata (cu cateva exceptii de fete cumsecade), mancarea de acolo nu o consuma nimeni, asistentele de la neonatologie sunt total neplacute si arogante (cu o singura exceptie) cu toata spaga ce li se da. In schimb doctorii sunt buni profesionisti, isi fac treaba si sunt O.K. din toate punctele de vedere.
Sper ca cele care urmeaza sa nasteti acolo sa aveti parte de zile frumoase, de tratament bun si sa aveti o experienta a nasterii cat mai frumoasa.

bucati de fericire

babalutzele

si maine e o zi

Mergi la inceput