FIV Austria(14)-Germania(13)-Spania-UE(6)
Raspunsuri - Pagina 16
Fragutza spune:
Bun gasit tuturor!
Girls, am comandat si eu in vara cartea lui Alan Beer Is your body baby friendly? si asa cum zicea Kitta e foarte faina. Daca cineva vrea s-o citeasca v-o pot da eu.
Multa bafta fetelor in tratament!
Raluca
cristal1995 spune:
Fetelor, saru-mana de incurajari, chiar imi fac foarte bine gandurile voastre bune . Plecam maine dis-de-dimineata, dar vrem sa oprim la Timisoara, ca nu am vazut orasul niciodata si duminica, relaxati, sa ajungem in Viena. Echo am abia luni la ora 13. Am inceput sa simt ceva-ceva intepaturi in ovare, deci sper sa am ceva pe acolo.
Elena: felicitari pentru pereche. Pana la proba contrarie, eu vreau sa cred asa.
Moni: tu nu ne spui nimic de gemenuti? Ce sunt? Si fa-mi si mie pe plac, pleeeeeeeeeeeaaaaaaaase... Stii tu la ce ma refer. Sunt superstitioasa.
Eu sper sa avem net in hotel. Daca nu, voi mai vorbi cu Kitta la telefon si o voi ruga pe ea sa va mai transmita noutati (sper bune).
Luck: Am mai citit la unguroaice ca incepi in martie, corect? Bafta multa!
Miki: tu te-ai apucat de fiv?! Scuze ca nu am retinut. Mult succes!
Pisix, Claudia, Fireyes, Luca, Beatriz, Liliana, Blanche:
Aly-"Viitoare mamica, cat de curand"
LucaLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisix Luca – eu am facut o histero anul trecut, inainte de FIV; oare ar trebui sa mai bag una acum ? |
nu, nu - eu ma refeream la o histeroscopie inainte de fiv, una bine facuta ar trebui sa fie suficienta. eu facusem doar hsg si nu s-a vazut septul. :(
arina, nu il neglija, repara problema.
eu pe 10 martie am zi plina, e fain ca am prins toate programarile intr-un interval de trei ore - intalnire cu chirurgul pentru consult postoperatoriu si programarea ultimei (sper!) histeroscopii la inceputul lui aprilie, o sa bag si un test pap &co, intre timp sotul baga si o spermograma de control, iar apoi avem intalnire cu moasele (care aici au un rol esential, ele organizeaza tot si au drept de prescriere) pentru ...programare fiv!! ha! :)
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
KITTA spune:
iCEAI lipsit la lectia depsre DHEA la acre am scris eu mai demult. Deci dupa FIv-ul meu din Iulie Viena mi-au prescris DHEA 25 mg x 2/zi asa cum scria si in articol. Am cumparata cateva adica vreo 50 de la Viena ca erau scumpe, mi-a mai dat o fata MRLcare nu mai scrie nu stiu pe unde o fi disparut, dar pana la FIV-ul din noimebrie am luat cam pe sarite ca trageam de ele ca nu avema suficiente. Deci, daca e sa o iau ca numar, da la mine por spune ca s-a imbunatatit nr. lor si au fost chiar si 3 extrase. Ce sa le faci daca nu s-au divizat ca lumea....Si, da acum s-a depistat si la mine o problema de coagulare pt. care iau aspirina si cauza pentru care dr. de la Viena au spus ca, coagularea asta ar fi putut fi problema divizarii proaste. Si s-ar putea sa urmeze si clexane, dar o sa mai repet o data tot setul pt. sindromul fosfolipidic in martie fiindca tot stau pe tusa. Asa ca la mine aspirina bat-o vina sper sa fie miracolul rezolvarii problemei.
AAaaaaaaaa, si din noimebrie iau DHEA in doza prescrisa ca am comandat tot de la Americani en-gros. La ei e chiar f. ieftina, nu mai stiu cat, dar daca dati cautare apar 1000 de site-uri care vand DHEA, dar aveti grija sa fie conc. de 25 mg.Asa ca la urmatorul FIv care vreau eu mental sa fie in Aprilie o sa am deja 6 luni luate de DHEA. Ia sa ma dcu sa vaz cum mai satu cu proviziile
Asa ca fetelor, watch me ca nu ma dau io batutata ca pana la 43 mai am!
Moniland spune:
Cristal drum bun si sa te intorci . Sa nu uiti ca esti in concediu si sa te porti ca atare. Vizite, shopping, plimbari si copii.
Iar cu superstitiile stai linistita ca rezolv problema. Mult noroc sa ai!!!!!!!!!!!!
Doar joi ma duc la eco si sper sa stea gemenutii in pozitii bune sa vada dr. sexul lor. Apoi peste 5 zile (marti) ma duc la triplu test si acolo mi-a promis alt dr. ca imi va zice sexul puiutilor. Daca amandoi dr zic la fel inseamna ca asa va fi. De abia astept si o sa va zic si voua.
15+
luck spune:
cristal
da , ai inteles bine in martie sper sa incep.
Iti doresc DRUM BUN , O SUPER PRODUCTIE SI UN SUPER REZULTAT !!
kitta
asa ziceau medicii din Viena ca problema de coagulare a putut influenta divizarea ovocitelor?Tu iei deja o aspirina pe zi asa ?Ar trebui sa-mi fac si eu anticorpii fosfolipidici pentru ca ii am pe cei tiroidieni si am inteles ca o data ce ii ai pe unii este foarte posibil sa ai si alti anticorpi.
Tu cum stai cu tsh ??
tuturor
LucaLuca spune:
Girls, eu citesc articole pe net despre fiv, o sa pun citate mai interesante aici - sinteze, nu cearsafuri. Deocamdata citesc in franceza, limba care in scris e foarte usor de inteles/dedus, daca totusi nu intelegeti, intrebati-ma.
Despre sansele de reusita in fiv, patru criterii care permit estimarea sanselor: http://www.actualites-news-environnement.com/16907-fertilisation-in-vitro.html
L’équipe de Mylene Yao a pu isoler quatre caractéristiques de base qui étaient les plus susceptibles de conduire à un test de grossesse positif, à savoir le nombre total d’embryons, le nombre d’embryons à huit cellules, le pourcentage d’embryons qui ont arrêté de se diviser, et le niveau d’hormone stimulateur de follicules des femmes, un élément qui permet de mesurer si les ovaires d’une femme fonctionnent bien.
LucaLuca spune:
Tot despre prognosticul de reusita, aveti aici o pagina care reia pe scurt principalii factori (varsta partenerilor, tip de infertilitate, tip de stimulare si raspuns la stimulare, nr. de embrioni obtinuti si transferati s.a.): http://pagesperso-orange.fr/fivnat.fr/gpresfacpronostic.htm
Interesant, pe scurt:
* pentru sanse optime, ideal FSH in Z3 sub 8. In caz de FSH marit, o inhibina B sub 35 preconizeaza sanse de succes foarte slabe.
* Cand o femeie a obtinut deja o sarcina in fiv, sansele sale de succes sunt mult marite la o noua tentativa. Se admite ca in general sansele cresc cu 50%. Daca sarcina anterioara a survenit in cadrul unei prime tentative sansele sunt inca si mai mari, iar ele sporesc daca sarcina a fost gemelara/multipla.
* Numarul de ovocite este un factor cu o infleunta puternica. Sansele se maresc intr-o maniera neta de la 1 la 6 ovocite - dincolo de sase ovocite sansele cresc, dar intr-un ritm desul de slab. (Ideea: sase ovocite e un minim perfect, daca pot sa zic asa:).
* La un nr. egal de embrioni transferati, o femeie are 25% mai multe sanse de a naste daca ramane un embrion netransferat si 50% mai multe sanse daca raman doi embrioni sau mai multi.
* Contrar unor clisee, prima tentativa este cea cre are cele mai multe sanse de succes. Dincolo de prima tentativa, sansele se diminueaza, dar intr-un mod relativ putin important:
À cas comparables, le taux de succès sera par exemple de 25 % à la première tentative, 22 % à la deuxième, 20 % à la troisième et 18 % à la quatrième.
Un tabel cu rezultatele a peste 150.000 de punctii din perioada 1996- -2000 aici: http://pagesperso-orange.fr/fivnat.fr/etgp_rang96_00.htm
(dar intre timp lucrurile s-au schimbat mult, indeosebi datorita evolutiei icsi)
claudia79 spune:
f interesant, Luca, cum zic si medicii aici "ivf it's a numbers game", cati foliculi ai, cate ovule, cati spermatozoizi, cati embrioni, cati pui, cati raman la congelat. sansele stau in numere cat mai mari la fiecare faza. ei nu i-au in calcul calitate, etc. asta m-a mirat putin ca nu exista conceptul putini da buni.
"Omule nebunule, tu faci minuni fara sa stii si nu cunosti ca aproape deloc puterea formidabila a gândirii tale. Sa stii ca tot ce închipuiesti este realizabil si se face direct proportional cu încrederea ta ... ...de ce te feresti oare sa stai de vorba cu tine însuti si sa te închipuiesti, descoperindu-te un perfect zeu? TUDOR ARGHEZI
claudia79 spune:
iau se scrie impreuna
"Omule nebunule, tu faci minuni fara sa stii si nu cunosti ca aproape deloc puterea formidabila a gândirii tale. Sa stii ca tot ce închipuiesti este realizabil si se face direct proportional cu încrederea ta ... ...de ce te feresti oare sa stai de vorba cu tine însuti si sa te închipuiesti, descoperindu-te un perfect zeu? TUDOR ARGHEZI