FIV Austria(14)-Germania(13)-Spania-UE(6)
Raspunsuri - Pagina 13
KITTA spune:
Fetelor, va recomand cu caldura si multumesc fetelor care au scris despre aceasta carte, Is your body baby-friendly? De Alan Beer. Mi-a comandat-o sotul din America pe net cica cadou de valentine's Day si culmea ca le-am si primit. Bai, super carte, mi-as lua o saptamana concediu sa le citesc ca am 3. Asta e groasa are vreo 500 pagini si nu poci sa o rasfoiesc doar asa.Va redau citat de pe spatele copertii ca e tare de tot (aviz doctorilor din Romanica, nu mai dau nume si nu mai scriu nimic mai mult ca se arunca cu rosii in mine pe strada si cu oua de la balcon in cap!):
"For over 25 years I (adeca autorul) have persued the goal of finding explanation for previously unexplained infertility, IVF failure and recurrent pregnancy loss. No, these situations are not just bad luck or God's will. There are 5 categories of immune problems taht cause reproductive failure and with appropiate tratment they can be overcome....."
Mai am:
"Inconceivable" A woman's trimph over despair and statitics de Julia Indichova - pe asta mi-a ales-o sotul cica dupa titlu e cu dedicatie speciala pentru mine.
" The fertility diet" de Jorge Chavarro si Walter Willett.
Promit ca dupa ce raman gravida ma duc sa le donez cartiel al Giuly ca poate nu isi permit medicii din buzunarul lor. A dat sotul pe toate cam 2 mil. si cand ma gandesc cat costa cartile de beletristica la noi ma ia groaza ca pe o porcarioara de carte de buzunar de citit la semanfor am dat 60000 lei vechi.
Fireyesam consultat cartea asta nu e in index melatonina. La Wunsch nu indraznesc sa intreb, sa nu ma dea in suturi afara. Iti dai seama ca voi fi a3-a oara pe capul lor. Stai sa intru pe felie si intreb.
Sper ca daca histero a mea e doar de diagnosticare sa nu doar, iar la punctii am rezistat cu stoicism, mai ales la Mr. Big care are o mana de fier.....Iesim ca de la macelar cu sange pe picioare, imi tot intindeau asistentele vata (ca doar le unsesem inainte ca altfel nu pupam nimic). In comparatie de la Wunschababy - 3 foliculi punctionati pe viu am simtit doar ca o intepatura de ac in ovar si ies de pe masa curata ca lacrima....
Speaking about witch, adica de analize gresite la romanica: nu mai povestesc cum am cotizat eu la MedLife degeaba luna asta ca nu are rost Cristal1995stie ca doar doua vecine paranoice de cartir ce pot sa faca?
Mai grav e ca o dr. de la Cantacuzino ma sperie cu sindrom antifosfolipic, nefacandu-mi si ac. antifofolipidici impreuna cu cardilipinicii si anti B2 GP1 IgG, asa ca mai astept 1 luna si in martie ii repet pe toti adica la 3 luni. Asa ca LucaLucarepede mai trec lunile astea.
Cristal1995iti repet nu mai cauta simptoame si fii pozitiva, ca si daca cautam despre apa infestata de la chiuveta din Romania putem sa ajungem la cancer, asa ca....Sa imi dai SMS cu nr. de tel de la hotel si cum pot sa sun direct in camera ca te sun de pe internet mocca.
claudia79 spune:
serbus Kitta, am citit si eu inconceivable de Julia indichova, sunt o adepta a ideilor ei de viata si meditatie, e interesant macar de citit daca nu de practicat tehnicile acelea. Ea este de parere ca infertilitatea are substraturi subconstiente care duc in copilarie, relatia cu mama, etc f interesant. sa ne zici si noua care sunt cela 5 cauze, spor la citit
miki-miki spune:
Fetelor, va vad vb de melatonina, lamuriti-ma si pe mine de unde ati scos-o ca-i buna pt infertilitate. Recunosc ca v-am citit pe sarite, deci nu am prins capatul firului . Eu, din cultura mea de internet, stiu ca-i buna pt reglarea ciclului de somn, e un hormon care odata cu innaintarea in varsta dispare , de aceea oamenii in varsta sufera de insomnie. Tot din aduceri aminte imi aduca aminte ca a luat si Pisix la recomadarea dr Soare pt ca dc nu ati observat Pisica noastra se culca la 3-4 dimi. Deci ce are melatonina cu oole voastre? Sau o luati ca sa va odihniti mai bine, sa creasca oole mai frumoase??
Luca felicitari pt histeroscopia reusita. Sa-mi spui ce nume ai ales, eu doar ma documentez, nu ma mai pronunt asupra numelui pana la 6 luni de sarcina. Sunt superstitioasa rau acum. A... si poate intru burtoasa in 6-7 luni pe aci
Elenada radiezi de fericire si ma bucur tare mult pt tine. I-am spus mamei ca o stiu pe fata din reportajul de la tv care a sunat si a spus ca are gemeni iar ea le-a povestit colegelor de la servici . Ecestea o intreba mereu ce mai stiu de fata cu gemeni iau eu tb sa dau raportul saptamanal.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi
pisix spune:
Kitta – tare mi-ar placea si mie cartile alea, imi spui te rog de unde le-a comandat sotul tau ?
Si eu ma gandeam sa fac un material cu tot ce am descoperit despre Azoospermia data de CBAVD (lipsa congenitala a canalelor deferende) si sa le duc la Gynera
Claudia79 – ce bine ca te-am prins pt ca am maaare curiozitate: imi poti spune te rog cat costa un FIV in America ?Ca am auzit niste sume si nu-mi vine sa cred .
Pardon mikilina, de cand cu melatonina m-am mai reglat si pe la 12 jumate -1 ma retrag in glorie. Da si eu sunt curioasa fireyes care-I treaba cu melatonina
Luca ai si facut histero si e bine ??? Miki da tu de unde le stii pe toate ????
AzooGirl -a.obstructiva
2007 Biopsie pozitiva
ICSI 1 & 2- 2007/2008 - Gynera -nereusite
ICSI 3 - Kinderwunsch Wels - fara ET(embrioni de proasta caliate)
In pregatire ICSI 4, la AZVUB Bruxelles -martie 2009
Vand 3 fiole Gonal F ( 75 lei/buc) valabile pana in august 2009. Bonus : 2 fiole Diphereline + un rest dintr-un pen de Gonal (unde cred ca mai e un shot de 75 iui)
brunadria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LucaLuca :) Multumesc, doamnelor. Totul e in regula, mi-au inlaturat TOT septul, adica toata treimea care ramasese (stiti ca spaima mea era ca nu vor putea sa rezecheze tot acum si ca mai cheama pentru cel putin inca o interventie). De fapt, o sa mai fac o histeroscopie peste doua (si nu trei, ca prima data) luni, de data asta doar de verificare si, daca totu-i in egula, imediat dupa dam startul!! :) Practic, in aprilie as putea deja sa fac inhibarea. Uh, trebuie sa ma apuc sa-mi refac hormonalele!! Un moment de-a dreptul magic. :) Si, desigur, trebuie sa caut nume!! :) :) --------------------------- New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/ |
luca, ma bucur ca esti bine acuma si poti in curand sa incepi fiv ul.
iti doresc mult, mult noroc..
fireyes spune:
Miki, uite articolul care m-a condus la Melatonina:
http://www.ingentaconnect.com/content/bsc/rmb/2003/00000002/00000004/art00001
Si mai sunt pe net, eu mi le-am salvat la mine pe PC, daca vrei. Ideea e ca melatonina are efecte benefice nu doar pt somn, ci si pt multe altele (Alzheimer, Parkinson, etc.) si au folosit-o in cateva clinici si pt FIV si s-a dovedit ca imbunatateste calitatea ovocitelor si la oameni si la animale. Doar ca nu a intrat in uz, momentan, banuiesc ca nu e suficient testata or something.
Pisix, tie cand ti-a recomandat Soare sa faci tratamentul asta? il iei in continuare? Avem cum sa-l legam de ultima ta stimulare?
Kitta, te inteleg perfect. si eu ma voi duce a 3a oara si am senzatia oricum ca le stric rata de succese de la clinica si ca nu sunt teribil de dornici sa ma aiba de clienta Dar ma fac ca nu pricep si ii dau inainte, ca de refuzat n-au cum sa ma refuze. Si pe mine (ca m-am incumetat sa ii scriu totusi lui Strohmer) ma trateaza cu ignor la intrebarile astea, asa ca il mai las saptamana asta si dupa ii bag un reminder
Si zici ca te-au incantat cartile alea? daca gasesti ceva cu aplicare practica, baga si la noi. daca e doar psi, la mine functioneaza pt putina vreme, in entuziasmul lecturii, ca dupa imi amintesc de una, alta...
still counting: 1,2,...
Blanche25 spune:
Kitta dupa ce citesti cartile te asteptam cu rezumatul, si in martie cu super rezultate.
Luca ma buucr tare ca a curat totul pe acolo, si doar maine nu.i poimaine.
Fireyes tu ai inceput iar tratamentul pentru fiv? Scuze daca nu am vazut.
Pisix, Liliana va tin pumnii sa veniti cu belgieni in burtica.
Cristal iti tin pumnii stransi tare
Si la burtici multi
fireyes spune:
Blanche, iubita, nu l-am inceput, abia l-am terminat, ca sa zic asa. cred ca in aprilie mai dau o tura prin Viena... dar daca tot stau pe bara atata timp (ca mi se pare cand mult, cand putin, incerc sa ma upgradez cu tot, inclusiv info. sper sa scap si de depresie, ca ma duc la sala de cerd ca or sa mi se rupa muschii... ca deocamdata, alte beneficii (gen kg in minus) nu am
still counting: 1,2,...
miki-miki spune:
Fireyes, f interesant. Parca vad ca peste 5 luni spun ca melatonina face rau la altceva. Explicatia care mi-o pot da este urmatoarea, melatonina regleaza ciclul de somn, organismul fiind mai odihnit produce ovocite de calitate. Nu uitati , stresul face sa creasca prolactina care impiedica ovulatia iar melatonina ajuta scaderea prolactinei. Un sfat, luati de acum melatonina dc va e frica sa luati la stimulare, ac va recleaza ciclul de somn, un organism odihnit produce outze de calitate.
Pisi, le stiu de pe net , am o memorie la plantute ceva de speriat, la alte chestii am memorie f scurt.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi
claudia79 spune:
Pisix, este f scump, ai auzit probabil bine. daca este neacoperit, costa peste 10 mii dolari. asigurarile acopera in fct de ce plan ai si asta este in fct de ce a ales pt tine firma la care esti angajat de obicei. in nj unde lucreaza barbatumeu si in alte cateva state exista "nj mandate law" care garanteaza angajatolor cu firme peste 50 fiv gratuit. de ce peste 50, nu stiu. sunt 7 vizite pt monitorizare care costa in jur de 500 fiecare. pgd costa 5000. icsi 1500.un ultrasound 225, retrieval 1300, cultura si fertilizarea 1500, assisted hatching 600, prep for transfer 500, transfer 750, us guidance for transfer 200, criopreservarea 1200 pe an. si se aduna. a si mai este 1800 anestesia/facility fees. e scump rau.