Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (55)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Mai fetelor eu mi-s tare necajita ca de ieri noapte ma tot scutura niste contractii de mai ia cu toate cele. Am luat eu si no-spa si uscosin parca si au mai trecut dar tare ma pune pe ganduri...Nu imi prieste de loc. Iar de stat in pat nu pot sta prea mult ca nu pot de "indieni", care ma solicita
Va rog sa imi tineti pumnii sa fie bb bine

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Codrin - 29+
Poze la albumul dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Voi mai stiti ceva de Silvi8 si de Petrean. Oare nu ne fac vreo surpriza? Silvi nu a mai scris cam de multicel. Hm! Sper sa fie bine amandoua.

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Codrin - 29+
Poze la albumul dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

SHASA .

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 29+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Shasa, te pupam si noi... eu zic sa incerci sa te menajezi un pic pina luni, si luni poti sa faci o vizita la medic, sa vezi ce iti spune. de asemeni, cred ca poti sa discuti cu ai tai...esti mai folositoare "cu juma de norma" acasa decit in repaos la pat in spital. De incurajare...mai stiu persoane care au avut mult timp in sarcina contractii dureroase si au nascut la termen si au fost ok. Un pic de curaj si rabdare...si daca e asa de rau, eu zic ca poti sa incerci gynipral-ul, dar ca sa nu te sperii sa iei doza la jumatate, la jumatate din intervalul de timp recomandat. adica de ex in loc de 1/12h, sa iei 1/2 la 6 ore. Eu am luat la un moment dat citeva doze la inceputul sarcinii si le-am tolerat greu, mi-au dat o stare de agitatie si tremuraturi, dar e drept ca luam cite 1 cp.

eu inca sint singura acasa, ceea ce pledeaza in favoarea . daca intirzie peste 8, cind mi-a promis ca vedem impreuna californication pe hbo, dublam portia...

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Pisigri, las' ca acusica vine si va uitati la film !! Apropos, tu de ce nu te-ai dus la cununie ?

Fetelor, vad ca tot vorbiti de contractii, cum sunt ?? oare imi dau seama ca sunt contractii? sa nu radeti de mine !!!

33+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Tocmai am scos din cuptor o tava de cuib de viespe, asa ca va invit la papa bun

32+Ariana

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

nu m-am dus pt ca ...eu sint la repaos prelungit la pat. pt bebe NOSTRU. stau toata ziua singura cuc in casa, si in week-end cind am putea petrece niste timp impreuna, stau singura mai mult decit in timpul saptaminii...sint asa de nervoasa de innebunesc.

e si o perioada proasta pt mine, sora-mea e in sesiune la 2 facultati, la iasi si bucuresti, prietenele mele cele mai bune sint una mutata la CT una in franta cu o bursa... asa ca sint cam singurica in ipostaza asta de gravida in pat. ca sa nu mai spun ca de felul meu sint destul de plimbareata, si...daca stau in pat ma urc pe pereti, daca stau putin in fund (in afara statului la masa) ma simt vinovata pt orice junghi maruntel...

las'ca o sa-mi treaca. nimic pe lumea asta nu merita sa pling.

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Novus, contractii ai cand burta se intareste tare ca piatra, ia forma unei mingi de marime diferita in functie de cat e de mare sarcina. Ele pot fi sau nu dureroase si ot avea durata diferita, de la cateva secunde pana la un minut.

Maya 32+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui m_monique

legat de prima de nastere pe care o acorda angajatorul.
la mine la serviciu se da o suma fixa, stabilita prin CCM. cred ca e salariul mediu pe banca.

ca sa obtin aceasta "prima" cand l-am nascut pe andrei, am dus o copie dupa certificatul de nastere si am facut o cerere.

stiu angajatori care se cam fofileaza de la placa acestei "prime". dar nu va lasati, ca e dreptul vostru.

29+
si Andrei (16.12.2006)

Stiti daca se acorda si la privat aceasta prima,sau numai la stat?

28+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Seara buna..apuc si eu sa stau oleaca la calculator..si sa vad ce mai faceti..eu sunt din ce in ce mai aproape..dr mi-a dat maxim 10 februarie...deci..sunt pe ultima suta de metri. Avand in vedere durerile mult mai dese si contractiile pe care le am..ma astept ca pana in 4 febr cand am urmatorul control sa nasc. Acum..ce-o vrea DD...bebei sanatosi...si mult curaj tuturor. Am vazut ca intreba cineva de Silvi8...e de la inceputul anului in spital, cu contractii...sta doar cu perfuzii, pentru ca altfel incepe sa se dilate
am vazut ca scria cineva de prima de nastere..am sa atasez modelul de cerere...si articolele din Cm conform carora ar tb sa se acorde. Va salut pe toate..sa duceti sarcinile cu bine la termen..si sa ne "auzim"cu bine

Subsemnata ……………………………….,in functia de …………………,solicit a-mi aproba plata unui salariu de baza suplimentar pentru nastere copil,conform urmatoarelor prevederi legale:

Contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2005-2006:
Art.51-in afara ajutoarelor prevazute de lege la care au dreptul,salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu de baza platit de unitate mamei pentru nasterea fiecarui copil;
Art.3.3) In cazul in care,din diferite motive partile au incheiat contracte collective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior,cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor collective de la nivel superior,acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.
Art.2-(1)-Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile patronilor si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca-termenul patron desemneaza pe cel care angajeaza-persoana juridica sau fizica autorizata conform legii,care administreaza ,utilizeaza capital,indifferent de natura acestuia,si care foloseste forta de munca salariata.
-termenul de unitate desemneaza regiile autonome,companiile nationale,societatile comerciale,alte organizatii cu scop lucrative,institutiile pupblice,asociatiile de oerice fel si organelle de stat.

Codul Muncii

Art.238(1) Contractele collective de munca nu pot contine clause care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractile collective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine caluze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca la nivel superior.
(3) La incheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un character minimal.
Art.239: Prevederile contrcatului colectiv de munca produc efecte pentru toti salariati,indiferent de data angajarii sau de afilierea lor la o organizatie sindicala.
Art.241-(1) Clauzele contrcatelor de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati la toti angajatorii din tara,in cazul contrcatului colectiv de munca la nivel national.
Legea 130/1996 privind contractul colectiv de munca
Art.11(1) Clauzele contrcatelor collective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara,in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
Art.8(2)-Contractele colective de munca nu pot contine clause care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stability prin contrcatele colective de munca incheiate la nivel superior.
Art.24.(1) Caluzele cuprinse in contractele collective de munca negociate cu incalcarea art.8 sunt lovite de nulitate.

In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal(lege,ordonanta,contract etc.etc)in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz.

Data:………………………
Va multumesc
Domnului administrator al …………………………

Bogdana
31+si + Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput