Nou stil de viata (247)
Raspunsuri - Pagina 11
mephala30 spune:
Tzuni, Daniela, multumim de urari, cum va spuneam: se simte bine acum.
in alta ordine de idei: va invit la un party diseara, ce ziceti?
Carmen cu Iustin si Teodor
lai spune:
Ruxandra, of, ce situatie nasoala, imi pare rau.. Prietena mea cea mai buna din Romania a trecut printr-o situatie similara. La ei a fost tare greu, sotul s-a inchis complet in el, ea tot incerca cum stia sa-l ajute, sa-l faca sa se deschida, sa vorbeasca, sa accepte sprijinul ei, insa el o perioada destul de lunga a stat "inchis intr-o pestera", nu se putea ajunge la el nicicum. Starea lui era agravata de catre tatal lui, care tot timpul suna sa se planga ce greu ii este fara sotie, mult mai greu decat copiilor fara mama, fapt care il impovara si mai tare pe fiul lui. Prietena mea a trecut prin toate starile, la un moment dat s-a revoltat si ea pentru ca nu stia ce sa mai faca, se simtea si ea foarte singura pentru ca sotul dpdv emotional era ca si inexistent, si a rabufnit, a inceput sa tipe la el si sa-i imputeze tot felul de lucruri, scandaluri peste scandaluri, au ajuns in prag de divort. Pana la urma in al 12-lea ceas au zis, stai putin, un pas inapoi, ce se intampla, ce facem. Ea a hotarat sa mearga la psiholog. Bine era daca mergea si el, dar n-a fost deschis deloc inspre asta. In schimb a fost de acord sa faca impreuna un efort sa schimbe ceva si, incet, incet, lucrurile au intrat pe un fagas mai bun. Inca nu e totul 100% roz bombon, dar merge spre mai bine, si el a inceput sa reprinda pofta de viata - pe care n-o mai avea deloc. A trecut insa mai bine de un an, aproape un an jumate, pana au inceput sa se repuna pe picioare. Nu stiu daca te-a ajutat povestea asta, fiecare situatie e diferita (si la ei un lucru f diferit a fost ca nu se pusese problema de divort inainte, dimpotriva, erau proaspat casatoriti) - dar poate ideea ca el are nevoie de o perioada de doliu, care poate fi mai lunga sau mai scurta; ca probabil ar ajuta sa fie inconjurat de persoane optimiste si, in cazul in care exista, mai rarut contactul cu persoane din familia lui care ar avea tendinta - chiar inconstienta - sa il faca sa se simta vinovat sau sa-i reaminteasca constant si f pesimist de tragedie; si ca tu ai si tu nevoile tale pe care nu le poti ignora, altfel e f posibil sa rabufnesti urat la un moment dat. si multe ganduri bune!
Violeta, ma bucur mult ca trompele sunt ok si sper sa se rezolve si celelalte probleme cat mai repede si cu cat mai putine batai de cap si sa se prinda frumusel samanta de bebe mik in burtik
Lou, multu' pentru nominalizare si pentru urari, sa te auda Doamne-Doamne
Viku', sa-ti traiasca marido, sa fie sanatos si norocos si sa va bucurati unul de altul, si impreuna cu vikingii-pui cei frumosi, pana la adanci batraneti Si va mai doresc ueber-mega-distractie diseara!
Tzuni, mai baga un somnic de dupa-amiaza cu Meri
Gabi
Happy pentru sala; petrecere frumoasa maine si inca o data La multi ani lui Maya!
Delia, bafta la examene!
Roxa ce gatesti tu. Distractie placuta diseara!
Carmen, multa sanatate lui Iustin!
Daniela
Meniul meu azi:
mic dejun - omleta din doua oua, lapte, branza ricotta, capere, ardei gras, masline (in tigaie cu ulei de masline) cu salsa pe deasupra; jumatate de grapefruit; cafea cu lapte
pranz - trei felii de rulada de linte cu ciuperci; salsa; salata de arugula cu rosii
in functie de cum si cand mi se mai face foame, mai am alocat: niste fasole cu salsa; un mar; un iaurt Activia cu fructe; 35g nuci diverse; o caisa
Azi si maine nu merg la sala, in schimb merg vreo opt ore pe zi la festivalul de tango - nu voi dansa non-stop, dar cred ca trei-patru ore puse cap la cap pe zi tot se strang.
si un weekend frumos tuturor!
Lai
Tzuni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mephala30 in alta ordine de idei: va invit la un party diseara, ce ziceti? Carmen cu Iustin si Teodor |
In pijamale sau fara?
Lai, somnic usor!
Danielag, odihneste-te in we asta!
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
lai spune:
Tzuni, saru-mana da' io zisei de tine sa bagi un somnic impreuna cu Meri, ca zisesi ca dormisi 3 ore azi-noapte!
Lai
Tzuni spune:
Scuze, lai, citisem aiurea.... La noi e 6 jumate seara nu mai am cum sa dorm. Pe Meri o culc abia pe la 9 jumate. Si eu mi-am propus sa vad doua filme cand doarme ea...
_
puskin spune:
Buna seara dragelor,
eu am fost pe afara, ca sotul meu s-a hotarat brusc ca vrea sa mearga la plimbare cu masina, adica sa conducem asa fara tinta . Pe mine ma plictiseste rau activitatea, dar n-am avut de ales... dupa aia am fost sa luam cate ceva de mancare.
Multumesc frumos pentru gandurile bune Tzuni, Daniela, Lai, Carmen, Delia .
Incerc sa fiu langa el, insa ma cam respinge. Din pacate are stari din astea de aproape 1 an, concediu impreuna nu am mai avut tot cam de atunci...practic nu am prea mai fost un cuplu de atunci. Nu stiu cat mai pot sa rezist .
De iesit am mai iesit, insa pare ca e ok atunci dupa care il apuca iar depresiile...
Lai, povestea este similara cu cea a prietenei tale. Si socrul meu il suna si plange la telefon, si sotul meu s-a inchis in carapace si nu vrea sa iasa, nu vrea la psiholog, nu vrea nimic.
Am sa vad cat pot sa o mai duc, ca simt ca ma lasa puterile.
Va pup cu drag, revin mai tarziu, ma duc sa pap ceva.
Mik spune:
La multi ani, Maya de Alyssa!
La multi ani, sot de Vikinga !
Puskin, 4 luni mi se pare lung pentru o astfel de stare. Eu zic sa-l iei cu binisorul si sa-l duci la doctor sa inceapa un tratament cu anti-depresoare caci altfel nu poate scapa singur. Ai mare rabdare. (pe de alta parte la partea a doua tratamentul cu anti-depresoare are efect contratriu : inhiba dorintele).
Eu sunt OK, fara nici o abatere, nici macar pofte nu am.
Un week-end minunat, dragelor, dragutelor.
puskin spune:
Mik . Am incercat sa il duc, nu vrea...
Un prieten bun mi-a spus sa pun piciorul in prag, sa ii spun ca daca nu merge divortez,dar nu stiu daca e o idee prea buna.
Tzuni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puskin Mik . Am incercat sa il duc, nu vrea... Un prieten bun mi-a spus sa pun piciorul in prag, sa ii spun ca daca nu merge divortez,dar nu stiu daca e o idee prea buna. |
Poate nu sa fii atat de dura, dar sa-l provoci la o discutie in care sa-i spui ca si tu suferi si ca pana la urma viata lui e acolo, cu tine. Ca nu ai nicio vina pt tragedia din familia lui. Zic si eu, dar nu am pricep.... Sa vedem ce spune si Vikinga! Pana una-alta, stai cu noi cand iti e mai greu!
_