Sa reevaluam gradinite sectorul 6

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumesc frumos Ymca, ai detaliat foarte bine. Totusi nu prea cred s-o duc acolo din cauza germanei. As fi vrut sa stiu si eu cate ceva din limba respectiva, daca era in engleza sau franceza alta era situatia. Multumesc inca o data!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Buna!
Foarte la tanc subiect.
Dar vad ca voi scrieyi numai numele gradinitelor, ati putea spune si pe unde sunt?
Fi-mea face in dec 3 ani. Initial ma gandisem sa o dau la 4 ani, dar evolueaza asa repede incat cred ca la toamna ar fi bine.
Noi stam pe Margelelor spre capatul cu Uverturii. In zona sunt 2 gradinite - cea de la Tenis Club si cea de langa "Cocosul Rosu" - cel putin de astea stiu eu.
Vreau o gradinita aproape - la max 10 min de mers pe jos, sa nu faca nazuri (gradinita, adica) la program scurt - are cine sta cu ea, sa nu insiste pe parte cu activitatile "stiintifice" si teme (teme la gradi, ha) ca nu vreau sa faca calcul diferential la 5 ani. Eu o dau la gradi strict pentru socializare; si sa nu aiba idei aberante despre dus- luat copilul la ora fixa, ca doar nu o trimit la servici sa semneze condica.
Mancarea mai putin ma intereseaza, nu va manca acolo, iar asistenta as prefera sa se descurce mai bine cu micile accidente (julituri, vanatai, capete sparte - sau ce sunt ei in stare sa faca)- nu-i bai daca raceste din cand in cand.
Ma puteti ajuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Vivighe,,,ce sa ti zic de gradinite (cele de stat si particulare).
Parerea mea personala este ca un copil sub 3-4 ani nu are ce cauta in colectivitate.
Am incercat sa o dam pe fata la gradi la 3 ani si ne-a tusit toata iarna.

Eu o cunosc pe patroana de la Alba ca Zapada si nu cred ca exista cineva mai reactiv decat ea in ceea ce priveste bolile copiilor si controlarea mucosilor la intrare. Nu stiu cum sta treaba cu fluctuatia de personal dar ce stiu este ca are medic de prima mana angajat sa verifice copii.

Eu am avut copilul la Smart Kids in Baneasa, au fost si boli (si nu pneumonie virala - apropos ai vaccinat copilul contra pneumoniei ?) ci scarlatina; am fost atat de suparata pe Smart Kids incat am 'downgradat-o " (poti vedea postarile mele; ulterior am revenit la sentimente mai bune...cand am aflat ca epidemie de scarlatina a fost in tot orasul ...in scoli si gradinite si ca nu Smart Kids a gestionar eronat criza .

Inainte sa iti muti copilul de la o gradinita zic ca trebuie sa fie verificate atent alternativele; tot ce stiu (si asta imi potyi confima, desigur) ca Gradi Alba ca Zapada este una dintre cele mai curate gradinite; mancare e f buna; curatenia exemplara.
Si iar din ce stiu de 'la sursa' este ca si schimbarile pe care Madam Patroana le-a facut le a facut la plangerile parintilor si pt a imbunatati activitatea.
Repet..o cunosc pe patroana si NU sunt actionara a gradinitei.

In ce ma priveste, avandf in vedere unde locuiesc tot la Smart Kids Baneasa as da copilul...Si nici acolo nu sunt actionar (desi din ce am auzit de la cei ce au inca copii acolo lucrurie s-au stricat rau)

Daca as locui In Dr Taberei probabil as lua in calcul Genesis, Marienkaefen si bineinteles Alba ca Zapada.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

miflore
Gradinita () referindu-ma la Magic Land) era foarte curata, utilitatile erau noi (sau bine intretinute), jucariile la fel si aranjate/ordonate. aaa, o doleanta de a mea era sa aiba parchet pe jos (fi-miu fiind cam impiedicat, imi era f teama sa nu cada cu capul de ciment) si daca imi amintesc bine la intrare aveau ciment. Acum imi dau seama ca este greu de intretinut o pardoseala de parchet, cei de aici (unde este fi-miu acum) au un holisor mic cu gresie si apoi se intra in holul sau camera mare cu parchet pe jos.

Dar sa stii ca acesta curatenie este un "must" pentru toate gradinitele. Mie mi s-a parut curat la toate gradinitele vizitate. La o prima privire nu prea vezi ce se intampla cu adevarat, poti sa iti faci o impresie fals pozitiva sau fals negativa, dar am inteles ca vin mereu comisii de la sanepid, de pe la tot felul de institutii in inspectie.

Bine ar fi sa vorbesti cu o mamica al carei copil este deja la aceasta gradinita. Dimineata cand parintii aduc copiii sau la pranz cand vin sa ii ia, ii poti aborda si astfel primesti informatii mai din ... interior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Zilele astea am verificat alternativele la fata locului.Am vizitat mai multe gradinite din zona si asa e...adi_dalma...am patit si eu cam cum ai patit tu cu Smart Kids.

Bolnavi sunt peste tot, doar ca eu am trait foarte intens fiecare imbolnavire a fetitei mele (si din octombrie s-au tot tinut lant.Eu sunt si gravida si stresul a fost dublu pentru ca la un moment dat m-am imbolnavit si eu si a trebuit sa iau antibiotic), si pe semne ca e mai usor cand ai un tap ispasitor.

Intr-adevar, curatenia si mancarea nu primesc nici un repros din partea mea, iar personalul probabil ca ai dreptate, se schimba in ideea de a fi mai bine, dar copilul se atasase de persoanele de acolo.

Nu am luat o hotarare, la Alba ca Zapada nu stiu daca mai au locuri pana in aprilie cand vrem noi sa reincepem.Nici nu sunt sigura ca o voi da totusi la gradinita anul acesta pentru ca vom avea un bebelus si daca ea e tot asa sensibila o sa-mi aduca acasa tot felul de microbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

AdiS, multumesc frumos pentru sfat, chiar voi "acosta" niste mamici. Nici mie nu-mi place treaba cu gresia pe jos dar probabil ca voi trece peste acest neajuns daca restul ar fi ok.
Stanescu, inteleg ca stam destul de aproape una de alta, eu stau la Apusului intersectie cu bulevardul. Poate ne vedem la o plimbare. Gradi de langa Cocos e Edy-Amy, are o curte f. mica si e pe lista mea de vizitare. De Tenis Club n-am auzit lucruri prea bune, probleme cu mancarea, cu educatoarele.(am senzatia ca educatoarele de la TEnis Club au ajuns la Edy Amy). Gradi Magic Land, e pana-n Gorjului, pe stradute, tu cred c-ai face 10-15min pe jos. Restul sunt mai departe de tine, Nicholas, Junior, Marienkaefer sunt in Drumul Taberei.
Mai demult scria parca Pisi_ela de gradinitele din zona, ar fi interesant sa aflam si parerea ei de veterana in domeniu.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

mi-am adus aminte ca mai am o cunostinta care are baietelul la Curcubeul veseliei; s-a deschis de curnad, cred ca prin 2008 si era f multumita, mai ales ca pretul era unul foarte avantajos. acum am inteles ca au mai crescut si acolo preturile. e pe la capatul lui moinesti pe undeva; daca e cineva interesat pot suna amica sa aflu mai multe detalii.

mda, si ca sa mai spun despre noi; copila noastra a inceput gradinita anul trecut la 2 ani si 4 luni neimplinite (in momentul in care sora ei tocmai facuse 6 luni); asadar am ales un moment propice, respectiv vara, tocmai ca sa nu vina cu vreo boala din prima saptamana. dar repet, eu sunt cel mai norocos om de pe pamant pentru ca ea e extrem de rezistenta. ideea este ca toata iarna a avut muci dar deja nu ma mai streseaza ideea; ii anihilez cu ser, cu pinosol si mai cumparam tot felul de chestii naturiste (pe care ea nu binevoieste sa le guste, dar care au un efect psihologic bun). oricum, cand o vedem cu mai multi muci incercam sa limitam accesul la cea mica (adica mai putine pupaturi, jucarii mai separate, etc); n-avem cum sa le tinem in case sau camere separate asa ca asta e singura metoda. cu alte cuvinte, eu sunt pentru colectivitate si inainte de 3-4 ani si probabil voi incepe la fel de devreme si cu celalalt copil. dar voi incepe tot pe la final de primavara-inceput de iarna.

la inceput, cand cautam gradinita, am vizitat scooby and friends...parea OK totul, am nimerit in timpul mesei de pranz si mirosea, dar nu mi-au placut nici educatoarea, nici persoana care mi-a facut turul gradinitei (si care nu s-a prezentat deci nu stiu cine e si ce functie are).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

Si noi suntem la Marienkaefer si suntem multumiti. Nu am fost insa atat de norocosi ca Ymca, al nostru s-a imbolnavit de 8 ori si in restul timpului a tusit sau i-a curs nasul. Nu cred insa ca e din cauza gradinitei, ci pur si simplu a avut o imunitate mai scazuta, poate a contat si faptul ca la doi ani l-am dat direct la program de 9-10 ore. Daca atunci cand am ales sa il dau la gradinita nu m-am gandit la aspectul asta si ma gandeam ca exagereaza cei care fac caz de imbolnaviri, am ajuns pe urma intr-un moment in care ma intrebam daca nu ar fi bine sa renunt la serviciu un an si sa incerc mai incolo din nou cu gradinita. De gradinita suntem insa multumiti, ymca mi se pare ca a descris foarte bine. Daca am avut o nedumerire, au fost foarte deschisi, atmosfera e foarte prietenoasa.

Succes in alegerea gradinitei si sa fie sanatosi piticii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui miflore

AdiS, multumesc frumos pentru sfat, chiar voi "acosta" niste mamici. Nici mie nu-mi place treaba cu gresia pe jos dar probabil ca voi trece peste acest neajuns daca restul ar fi ok.
Stanescu, inteleg ca stam destul de aproape una de alta, eu stau la Apusului intersectie cu bulevardul. Poate ne vedem la o plimbare. Gradi de langa Cocos e Edy-Amy, are o curte f. mica si e pe lista mea de vizitare. De Tenis Club n-am auzit lucruri prea bune, probleme cu mancarea, cu educatoarele.(am senzatia ca educatoarele de la TEnis Club au ajuns la Edy Amy). Gradi Magic Land, e pana-n Gorjului, pe stradute, tu cred c-ai face 10-15min pe jos. Restul sunt mai departe de tine, Nicholas, Junior, Marienkaefer sunt in Drumul Taberei.
Mai demult scria parca Pisi_ela de gradinitele din zona, ar fi interesant sa aflam si parerea ei de veterana in domeniu.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Multeumesc.
Magic Land cred ca stiu unde este, cam departisor din punctul meu de vedere, o sa ramana astea 2 de langa mine probabil. Particulare fiind, cred ca nu tre sa rup poarta de acum sa o inscriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

eugcem, imi pare rau, n-am stiut...sper ca acum sunteti bine, sanatosi si apti de joaca

Mergi la inceput