INSEMINARE (31)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns foryv spune:

Buna fetelor,scriu pt prima data la voi,asta pt ca mi-am dat seama ca dupa 2 ani de incercari nu am nici o sansa sa raman natural.Asa ca m-am hotrat eu si sotul meu sa spargem o banca si sa facem ceva in privinta asta,adica sa trecem pe inseminare.Eu am fost diagnosticata cu endometrioza in iulie anul trecut in urma unei laparascopi,facuta in Bv de o tampita de dr.care dupa externare nu a vrut sa ma stie nimic de mine si sa ma mai bage in seama.Asadar din iulie pana in prezent am lasat timpul sa decida,se pare ca nu imi da decat un raspun acet timp,asa ca o sa intervin iar asupra corpului meu,de si sincer imi este frica.Am prietena care datorita stimularilor nu a reusit nimic decat sa capete un cancer care a lasat-o fara sani si fara anexe,doar de asta imi este frica.Asa ca....o sa fac tot ce imi sta in putinta de a face un bebelus,kiar cu riscul de a-mi pune corpul la bataie.Apropo sotul nu are nici o problema,corpul meu neputincios e problema de si am aproape 27 de ani.Asa ca va rog lovit-ma cu sfaturisi mai precis la ce clinici ati apelat si la ce doctori.Eu as merge la dr. Tutunaru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

Foryv - nu vreau sa dau cu pietre, insa eu am fost la dr Tutunaru... Sa-ti spun, pas cu pas cum sta treaba, si-o sa incerc sa fiu mai obiectiva (tanand cont prin ce-am trecut, din pacate nu garantez).

Asadar, te vei prezenta la o consultatie, unde desi esti programata la o ora, vei sta cam inca 2, pt ca se intra in ordinea sosirii la cabinet si nu dupa programare.
Nu are sens sa vb de costuri, in fond, nu-s mari, si apoi, daca iti permiti mergi, daca nu...nu!

Vor urma cateva luni de monitorizari (adica vii din 2 in doua zile la cabinet sau spital, aceleasi cozi, daca nu ajungi fie la 7.30 la spital, sau la 13,30 de cabinet), cand ti se va spune cand ai voie si cand nu sa .

Nu ti se cer analize, deci se prea poate sa muncesti de zor de pomana, si daca in cateva luni nu ramai gravi iti face laparo si histeroscopie.

Nu-ti imagina ca vei primi vreo chitanta, sau ca vei figura in calculator, ca va avea vreo evidenta pt tine ca pacienta, in fine cum ai la ceilalti medici (un dosar, ceva,)ca va sta la discutii si explicatii, monito dureaza cam 3-4 min (cu imbracat-dezbracat), consultatia maxim 5min (poate ai noroc si se va uita pe ce investigatii ai facut deja), tratamentul de stimulare e acelasi (clomifen sau gonal), dr Matei nu-i niciodata punctuala (sa nu faci greseala sa vii deja cu la borcan)...

Eu am facut prima IA la cam 20 de ore de la ovulatie - esec garantat, iar la a doua inca am mari dubii la cate ore, insa nu exista nici macar un strop de lichid din folicul (semn c-as fi ovulat de curand). Asa ca am decis ca nu ne potrivim! Si acum ma intreb daca nu i-a pasat ca nu aveam nicio sansa sa raman gravi dupa acele IA sau pur si simplu nu a stiut sa se uite dupa lichid!

Daca tu consideri ca ai timp suficient si nervi de otel, ok, mergi pe mana lui T! Eu am cedat dupa 3 luni si 2IA la dansul si tb sa recunosc ca nu regret niciun moment. Unde merg acum, ora de programare se respecta, o monito e facuta si explicata pe intelesul tuturor, pretul e cam la fel iar dr mi-a lasat o impresie chiar buna.

Si acum chiar daca sunt malitioasa, oare cate reusite are la IA?????????????? Exceptand-o pe anaconda, care e o fata exceptionala si care stia extrem de bine momentul cand sa faca procedura (dovada - a ramas gravi fara ajutor! )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Buna fetele,

tuscebine ai venit printre noi. Foliculul trebuie sa aiba minim 18mm si endometru 8mm. Cu cat este mai mult cu atat mai bine.

catacrisstai linistita ca luna asta sigur vei reusi. Nu te mai gandi la ce o sa se intample in caz de...

raluca30multumesc mult pentru gandurile trimise.

evanescencebine ai venit. Nu imi vine sa cred ce ieftin este la Clinica Bega Fivul.

beatriz, te rog trimite intr-un mesaj viitor intreaga lista de analize pe care ai facut-o. Eu am facut analizele care sunt scrise pe prima pagina la Barem si o sa le fac si pe astea trei.

cosicelmultumesc mult de tot.

sensibilanu am stiut cine esti. Pur si simplu mi s-a parut ca te cunosc intr-un anumit fel. Daca iti aduci aminte de mine, iti dai seama ca nu ne-am vazut niciodata. Am avut in cap ca esti dupa site. Sincer nu-mi aduceam aminte ce fata mai merge la Cezara (Scuze!). Cred ca ma luase si un pic sentimentalismul, pentru ca exact cu 2 luni in urma stateam fix pe acelasi scaun pe care stateai tu si eram plina de speranta la fel ca tine. Sper din tot sufletul ca luni dr Bechir sa te gaseasca mai mult decat bine la eco si sa faci inseminarea. Data viitoare cand o sa ne intalnim o sa fim 2 burticoase.

ruzu30iti multumesc mult pentru cuvintele postate.

foryveu ti-o recomand pe Cezara Bucur care face echipa cu Melihan Bechir. Le gasesti la Dacia Medical Center. Eu am ramas gravida de la prima inseminare dar s-a oprit din evolutie. Defecte genetice...

Pupici la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_june spune:

Citat:
citat din mesajul lui Arianna_M

Citat:
citat din mesajul lui elena_june

buna seara fetelor,
cosicel, ma poti adauga fara nici o suparare la aspirante.chiar daca sunt deja dupa a doua inseminare nereusita trebuie sa ma dun si sa ma gandesc deja la cea de a treia.

mai am momentele mele de suparare,dar macar titulatura de aspiranta ma poate ajuta!

va pup si sa ne vedem cat mai curand cu dorintele indeplinite.

Elena....
scrie repede 10-12 mesaje....k sa nu le mai ai moderate si sa iti apara mai repede.....

ti-am trimis un PM

cu 2 !!!

http://tt.lilypie.com/WQKGp2.png

buna,
am vazut pm-ul tau, azi ti-am raspuns.

uau, ce mult trebuie sa scriu, dar ma voi stradui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Cosicel - eu nu cred ca dai cu pietre cand iti spui parerea, mi se pare normal ca fiecare sa aiba o opinie personala in calitate de pacient.
Sa stii ca prea multe acte nu se fac nici la MNL, dar doctora este binevoitoare.
Dankutza - vine curand listuta. Eu am facut o mare parte din analize acum 1 an si 4 luni, sunt vechi. Nu le mai pun la soocteala, le reiau pe toate de la zero, maine fac o mare parte din cele de sange.
Foryv - sunt interesata sa imi spui: prietenei tale i-au confirmat doctorii ca de la stimulari i s-a tras? Sa stii ca pe mine m-a lovit o problema la sani cu un an inainte sa ma apuc de stimulari si nu dupa. Am avut noroc (tumora precanceroasa benigna) si dupa operatie am ramas intreaga. Ce poti sa faci ca sa previi? Solutia este sa faci din 6 in 6 luni control+echo la sani(nu mamografie ca esti tanara). Valabil si pt col. Orice apare, Doamne fereste!, se poate rezolva din stadiu incipient si nu se ajunge la cancer. Mie asa mi s-a recomandat pt toata viata, control la fiecare 6 luni. Deci exista solutii pt orice.
Sensibila - fara emotii maine! Sa fii cu optimism si incredere!

toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sensibila spune:

Beatriz, dankutza : multumesc frumos
confuza acum !
A facut cineva IAD ? Dankutza tu ai facut IA la Dacia ? Sau ce ai facut ? Scuze sunt confuza acum !

Si acum 2 min uitandu-ma pe analize am vazut ca nu am imunitate la toxoplasma ? Dar nu mi-a zis Cezara nimic cand s-a uitat pe analize. E ceva important ? Se poate intampla ceva ?

Pup si va scriu maine ce am facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

sensibila, eu am facut inseminare artificiala cu spermatozoizi de la sot. Tu ne trebuie sa iti faci griji in legatura cu spermatozizii, pentru ca faci IAD. Deci jumatate din treaba este facuta. Cei care doneaza sunt bine verificati, asa ca sunt spermatozoizi de calitate si un nr mare. Eu am reusit cu 5 milioane. Inseminarea a fost facuta la Dacia. Am stat chiar pe scaunul pe care stateai tu joi seara. Asa ca vezi ca ala e scaunul cu noroc.
Faptul ca nu ai imunitate la toxoplasmoza nu e problema. Trebuie doar sa te feresti de animalutze si sa te speli bine pe manutze. Eu nu am imunitate la citomegavirus (parca asa ii zice) si la rubella.
Referitor la IAD, pretul este acelasi ca la IAS? Trebuie sa platesti un pic in plus? Poti sa faci inseminarea asta la Dacia?
Iti urez din tot sufletul numai bafta maine. Esti o fata deosebita care merita tot ce-i mai bun pe lumea asta. Te pup si iti urez tot binele din lume.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

sensibila, eu am facut inseminare artificiala cu spermatozoizi de la sot. Tu ne trebuie sa iti faci griji in legatura cu spermatozizii, pentru ca faci IAD. Deci jumatate din treaba este facuta. Cei care doneaza sunt bine verificati, asa ca sunt spermatozoizi de calitate si un nr mare. Eu am reusit cu 5 milioane. Inseminarea a fost facuta la Dacia. Am stat chiar pe scaunul pe care stateai tu joi seara. Asa ca vezi ca ala e scaunul cu noroc.
Faptul ca nu ai imunitate la toxoplasmoza nu e problema. Trebuie doar sa te feresti de animalutze si sa te speli bine pe manutze. Eu nu am imunitate la citomegavirus (parca asa ii zice) si la rubella.
Referitor la IAD, pretul este acelasi ca la IAS? Trebuie sa platesti un pic in plus? Poti sa faci inseminarea asta la Dacia?
Iti urez din tot sufletul numai bafta maine. Esti o fata deosebita care merita tot ce-i mai bun pe lumea asta. Te pup si iti urez tot binele din lume.

IAD-ul se face numai la Giulesti pentru ca numai acolo au banca de sperma. Se plateste oficial 250 ron, asa am inteles, deoarece nu am calcat niciodata in Giulesti pana acum. La care logic se adauga spaga care sincera sa fiu nu stiu cat este exact. Nici nu stiu cum se face daca totul e ok maine, cand aleg donatorul si ce si cum urmeaza. Plus ca ma sperie faptul ca mi s-a spus ca o sa fac cu alt dr IADul. In fine
Cu toxaplasma, tocmai asta e ca eu am 2 pisici si le am de multi ani. Nu o sa renunt la ele pt nimic in lume.
O sa vedem ce si cum se intampla maine

Mergi la inceput

Dankutza DE ce nu iti faci vaccinul pentru rubella ? Eu l-am facut ca nici eu nu aveam imunitate. Dar trebuie sa stai 3 luni pe tusa !RUBUVAX parca se numeste. Ti-l face Ani la Dacia. Este vreo 50 ron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Sensibila - si eu am doua pisicute. Daca nu ies pe afara si nu au contact cu alte animale e ok. Oricum sa le vaccinezi si pe blanoasele tale periodic.
Dankutza - nu am avut imunitate la rubella si am facut si eu vaccinul. Eu am facut "Priorix". Pe prospectul meu se recomanda o luna pauza, pe altele se recomanda 3 luni pauza, iar doctora de la Gynera (la care merg acum) mi-a zis ca 2 luni de pauza sunt suficiente. Ramane la alegerea ta, insa cum eu ma pregatesc si de FIV, putini medici accepta FIV fara aceasta imunitate.

Eu tocmai am pus listuta mea si la subiectul cu FIV la care mai scriu, o pun si aici. Dar, atentie, nici un medic nu mi-a recomandat-o, adica nimeni nu cere inainte de o IA asa ceva. Este doar alegerea mea de a face toate investigatiile posibile si imposibile, in speranta gasirii unei cauze.

O seara buna, fetelor!

1. Ecografie transvaginala
2. Histerosalpingografie
3. Histeroscopie
4. Analize de sange

4.1. Markeri endocrini
4.1.1 Profil hormonal de ziua 3 (+/- o zi)
FSH
LH
E2 – ESTRADIOL
TSH
INHIBINA B
HPRL – prolactina
DHEA - dehidroepiandrosteron
AMH - Anti-Müller-Hormon
T3 - triiodotironina
T4 - tiroxina
4.1.2 Profil hormonal de ziua 21
Progesteron
4.2. Hematologie & Coagulare
VSH
Grup Sangvin
Factor RH
Hemoleucograma HLG
Anticoagulant Lupic
Fibrinogen
INR (TQ) – timp de protrombina Quick
APTT – timp de tromboplastina partial activat
Timp de sangerare
Timp de Coagulare
Antitrombina III
Proteina C
Proteina S
4.3. Serologice & Imunologice & Markeri virali
Lues - VDRL / RPR
anticorpi antispermatici
Ac Anti-Cardiolipinici IgG, IgM
Ac Antifosfolipidici
Ac Anti-beta2 glicoproteina IgG, IgM
ANA-anticorpi antinucleari
Rubeola IgG, IgM
Toxoplasma IgG, IgM
CMV IgG, IgM
Listeria
Herpes virus IgG, IgM
Imunoglobuline monoclonale (Ig A, Ig G, Ig M, Ig E)
HIV
Hepatita B – HBs Ag
Hepatita C – HCV A
4.4.Biochimie
Glicemia
Ureea
Creatinina
Transaminaze (TGO si TGP)
Glucoza
Colesterol HDL
Colesterol total
5. Analize urina