Colectia de toamna-iarna 2005 (227)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda77

Citat:
citat din mesajul lui mara95

andrei a luat in greutate 850g de la iesirea din spital, adica de 2 sapt.





mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"


asta a fost si reactia mea;si e hranit natural, dar manaca acum cat manca flavia la 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analis spune:

O inscriu si eu pe printesa mea Andra-Analis nascuta pe 27 Noiembrie 2005.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

buna seara!
azi am bifat si al treilea examen urmeaza alte trei.

anda, te imbratisez cu drag si iti trimit un gand bun sa gasesti odata cauza problemelor tale. maine sper ca nichita sa fie cuminte si in felul asta sa nu ratati cursul de tenis.

joy, cum este exudatul copiilor?

ina, si alexia mea are tot felul de frici: intuneric, voci si sunete de la vecini, si inca cateva.alexia nu adoarme decat daca sunt eu sau tati langa ea, desi adormea singura intr-o vreme. NIci matei nu mananca(lapte) daca este alexia prin preajma asa ca ii spun ca merg sa il adorm in cealalta camera si pe ea o las cu "prietenii mei" adika desene.UIte ce am gasit despre frica de intuneric:


"Copilul tau se teme de intuneric?
Multi copii sunt inspaimantati de intuneric. Cei mici au tendinta de a se speria de lucrurile pe care nu le inteleg sau pe care nu le pot controla. Imaginatia bogata si uneori neputinta de a distinge intre realitate si fantezie creaza monstrii sub pat sau in dulap asteptand sa iasa afara odata cu stingerea luminii.



Daca nu se face nimic, teama unui copil poate continua sa intrerupa linistea din timpul somnului. Exista multe cai prin care parintii isi pot ajuta copiii sa treaca peste frica de intuneric.


Copilul inspaimantat

Unii copii sunt mai inspaimantati decat ceilalti. Iata cativa dintre factorii care contribuie la formarea fricii:
• Susceptibilitate genetica - unii copii sunt mai sensibili si emotivi in temperament;
• Cel putin un parinte anxios - copiii invata cum sa se comporte privind comportamentul parintilor;
• Parinti exagerat de protectori - copilul dependent se poate simti neajutorat si lucru poate duce la anxietate;
• Evenimente stresante - ca divortul, accidentele sau internarea intr-un spital.


Fii sensibil

Este important sa poti controla frica de intuneric a copilului prin compasiune si intelegere. Daca tie nu iti este frica de intuneric, poti ridiculiza fobia copilului tau, sau poti chiar deveni frustrat si nervos. Aceasta abordare poate creste nivelul de anxietate. Primul pas in ajutarea copilului pentru a depasi aceasta frica irationala este de a accepta aceste trairi ca fiind reale si sa le raspunzi cu sensibilitate.


Comunica cu el

Cateva sugestii:
• Roaga-l sa-ti povesteasca despre frica lui si sa-ti spuna exact motivul pentru care se teme;
• Arata-i ca-i intelegi frica, dar nu o impartasesti neaparat;
• Asigura-l ca este in siguranta si explica-i ca nu exista monstrii;
• Nu incerca sa ii demonstrezi ca nu exista monstri cercetand dulapul sau sub pat, pentru ca asta ii poate sugera copilului ca tu crezi ca acesti monstri ar putea fi acolo;
• Daca copilul tau se teme de intuneric datorita posibilitatii aparitiei unor intrusi, poate fi de folos sa-i arati masurile de securitate ale casei;
• Afla de la copil ce l-ar putea face sa se simta in siguranta. Gandeste-te tu la cateva posibilitati. Poate se va simti mai in siguranta daca va dormi cu o jucarie speciala sau chiar o suzeta.


Alte fobii

Afla daca aceasta frica provine din alte griji. De exemplu, unii copii se tem ca parintii lor o sa divorteze sau ca acestia ar putea moara, iar aceasta frica se amplifica in momentul in care copii se afla singuri in intuneric. Vorbeste deschis cu ei despre aceste subiecte.


Cai practice de a infrunta frica de intuneric:
• Stabileste un program de somn pe care copilul sa-l gaseasca relaxant si placut. Un program bine stabilit de somn poate ajuta la reducerea anxietatii;
• Instaleaza o veioza in camera acestuia, sau lasa lumina din hol sau o alta sursa de lumina apropiata sa patrunda in camera copilului;
• Fobiile copiilor au tendinta sa se diminueze daca acestia simt ca detin controlul asupra situatiei. De exemplu instalarea unei veioze in camera acestora, pe care ei s-o poata controla;
• Asigura-te ca citesc sau privesc la televizor materiale potrivite varstei. Un copil poate fi usor speriat de carti sau filme horror;
• Priveste prin camera acestuia si incearca sa vezi lucrurile din perspectiva acestuia. Exista vreo poza sau jucarie care poate arata infricasotor la semi-intuneric?
• Exercitiile regulate ajuta la reducerea nivelului de stres. Asigura-te ca micutul tau are parte de activitate fizica din plin pe tot parcursul zilei;
• Nu face mare caz din frica acestuia de fata cu el sau cu alte persoane, pentru ca astfel aceasta frica va creste;
• Nu glumi pe seama fobiei lui;
• Exista multe carti despre fobiile copiilor, atat pentru parinti cat si pentru copii.

Permite-i copilului tau sa faca mici pasi in lupta acestuia cu frica si lauda-i fiecare reusita. De fiecare data cand acesta reuseste un lucru, cum ar fi sa nu sara din pat in urmatorul minut dupa ce l-ai pus sa doarma, recompenseaza-l. Copii reactioneaza bine la acest sistem, putand sa-i premiati cu dulciuri sau jucarii.


Ajutor specializat

Daca frica de intuneric continua sau se inrautateste, ar trebui sa apelezi la serviciile unui specialist. Copii pot fi invatati cum sa-si depaseasca fobiile, iar parintii pot invata strategii prin care sa-si ajute copiii.


De amintit:
• Multi copii se tem de intuneric;
• Accepta-le sentimentele ca reale si trateaza-le cu sensibilitate;
• Strategii practice: discutiile deschise cu acestia, instalarea unei veioze in camera lor si stabilirea unui program placut de somn."
de Alina Popescu


mara, felicitari pentru tonaj, sa fie sanatos .posibil sa fie si o diferenta de cantar Si eu sunt happy ca in sfarsit dupa luni de zile de luat numai 100-200gr a luat si fii-miu 500 gr

delia, si alexia trece prin aceeasi perioada..baga in ea ca sparta, efectiv ma sperie. cere de mancare la o ora, am eliminat complet dulciurile din casa ca sa nu dea iama in ele.

bianca, de ce crezi ca ar avea ceva serban? atat timp cat este vioi, energic,.....

maria, si noi suntem in club desi abia se tine vrea numai in picioare si merge tinandu-se de masinuta, se plimba in patut...doamne ce scumpi sunt in perioada asta imi vine sa il smotocesc la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

ioana, ma uit si eu maine, poate invat ceva si ma imbogatesc . felicitari pentru achizitii! bafta maine la gradi.

noki, toata stima si consideratia pentru tine doamna draga , esti o super constiincioasa . cum se simte sararici?

stie cineva la ce numar pot suna ca sa inchid un abonament la vodafone? la rel clienti este numai robot. multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

eu ii inteleg lui nichita frica de intuneric ca eu am avut pana la liceu asta. in unele locuri din casa este penumbra si nu vrea sa mearga acolo. metoda mea este sa merg cu el de mana sa-si ia jucaria din penumbra, fara insa sa aprind lumina mare. poate in timp se obisnuieste, ma gandesc. nu-l incurajez sa mearga singur si nici n-o s-o fac, daca va simti frica si pe viitor, dar voi merge mereu impreuna cu el prin intuneric. nu stiu, in mintea mea ar fi ca asa s-ar obisnui.


mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

roxi, cantarul e nou, digital si verificat, asa ca...

flavia se duce noaptea la baie singura si se descurca pe intunertic;seara, daca suntem cu ea , nu se deplaseaza in restul casei daca e intuneric;i-am cumparat o lampa de veghe pe care o aprinde singura si prinde curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Joy incearca sa-i gasesti mai multe preocupari lui Vlad care sa-l tina concentrat la ceva, el e mereu si mereu focalizat pe tine. Sufocant .

Mamici, ii dau dreptate Mariei, nu va grabiti sa o invinovatiti pe Joy, sunt copii si copii, unii mai solicitanti altii mai putin. Ca sa nu mai pomenim ca Joy sta acasa de 3 ani, cu 2 copii si toata gospodaria pe cap, fara cine stie ce ajutor si posibilitati de evadare. Altele am fi luat-o razna de mult. De fapt n-o iei razna, te adaptezi, dar asta nu inseamna ca ti-e usor.

analis bine ai venit, mai spune-ne ceva despre voi!

ilenutza o petrecere te cam ajunge intre 15 si 20 de milioane, depinde. Nu o fac la cererea societatii ci de dragul Silviei care isi doreste si pentru ca i-am facut si Nataliei. Pe de alta parte, ma gandeam ieri, 400 de euro ne costa 2 zile in concediu undeva in Europa toti 4, casa, masa si fun; si 2 zile de concediu produc mai multa placere tuturor decat 3 ore de petrecere. In concluzie nu stiu daca la anul ma mai bag sau revin la a invita 2 familii cu copii apropiate acasa si gata.
La McDonald's iesi mai ieftin, cred ca pe la 5 milioane acum dar am facut de 2 ori, am mers de mai multe ori si ne-am plictisit.

Vreau sa-mi cer scuze de pe acum, nu voi invita pe nimeni de pe forum , o las pe Silvia sa invite pe cine vrea din clasa si din fostele colege de gradi, asa ca varsta medie a participantilor va fi de 6-7 ani. Deja pe lista sunt 15 copii

Noki pana la urma am ales Kid's Planet Alba Iulia, raportul pret/conditii mi s-a parut cel mai bun. Nu e pe 3 etaje: la parter e cafeneaua de fumatori si la etaj sunt mese berechet pt parinti si copii. Spatiul de joaca e mare, structuri destulde si complicate. Mai putin spatiu liber. Cine/cand vrea sa traga un fum coboara la parter.

Cei de care zice Roxi: arata bine, se vede ca e totul nou-nout, dar cer 1 milion taxa suplimentara de animator, 42 RON de copil fata de 35 Kid's planet, tortul obligatoriu de la ei. Pregateau o petrecere si mancarea pt adulti 30 de persoane nu m-a convins nici macar cantitativ.
Prietena lui Madau: nu sunt suficiente structuri de joaca si se deschide usa de afara direct in spatele adultilor care stau la mese. Pt luna februarie e nasol, am prins odata un ger.... Preturi mai mari ca la Kid's Planet. Tortul obligatoriu de la ei. In schimb au sistem karaoke inclus in pret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

mara uau, felicitari!

Ina asa deci, Bobita e un argintel viu... Bafta cu alaptatul in continuare!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Ok scriu acum de dimineata ca dupa-amiaza voi avea un circ cu stapanirea care vineri mi-a cerut lista cu restructurati. Eu voi refuza motivat si deci ma astept or sa iasa bine or sa iasa ca cantec si cu o eventuala sanctiune la adresa mea. So vorbesc cat inca sunt bine dispusa.
Joy sa sti ca si sotul meu avea cam aceeasi atitudine legata de Titi ca sotul tau. Tipa la el, il pedepsea din motive de 2 lei, etc. Insa eu m-am certat cu el non-stop vrun an, apoi Titi i-a dat nenumarate lectii de comportament, de la ignorare pana la discursuri lacrimogene, plus ajutorul pritenilor nostri care permanent il criticau pe George pentru atitudinea intransigenta de multe ori ne-necesara. Acum George e ca un copil mic imi atrage atentia de fiecare data cum a reusit el sa gestioneze o criza asa cum am cerut eu si ce bine s-a descurcat. Mi-a luat un an dar a dat roade. Acum de cate ori sunt eu nervoasa din cauza serviciului, George il ia pe Titi si se tireaza amandoi spre locuri mai luminoase..... Eu si George insa nu ne simtim in stare sa mai facem un copil asa ca e clar ca nu dau sfaturi la 2. Noi suntem 2 adulti si ne termina un copil...
Miri cum as putea sa te iau de beregata tocmai pe tine.....
Acestea fiind spuse ma duc sa ma pregatesc de exod
Mita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Neatza!

Mara, felicitari pentru voinicel!

Ina, bafta cu alaptaul! Iar daca n-oo fi sa fie ... nu trebuie sa te stresezii foarte tare, important e sa va fie bine amandorura!

Referitor la frica - si Daria a inceput sa o "acuze" ! Dar legat de treburi pe care le facea pana acum - adica nu se mai da in masinutele de la Kaufland(in care se dadea pana de curand, "pentru ca ii este frica"), nu vrea sa mai pun baterii la masinute, pentru ca ii este frica , am observat ca ii este frica mai mult de zgomote... Si de intuneric ii este putin teama, dar am observat ca, daca e preocupata de ceva anume si nu-si da seama, intra intro incapere intunecata fara probleme!

Bic, mi-au placut si mie tare mult ultimile tale postari!

Joy, eu sunt alaturi de tine si sper sa reuseti sa gasesti cat mai repede modalitatea cea mai buna de a aborda si gestiona "problemele" pe care le ai cu Vladut , astfel incat sa-ti fie si tie bine!


Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Cresc si iar cresc ... !

“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”

Mergi la inceput