Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (16)
Raspunsuri - Pagina 7
anaconda2 spune:
Vally , o sa ma bage si pe mine pe Pregnil...de marti , dupa ce vede sacul la eco . Deci , in popo o sa fac pregnil si progesteronul inj , in burtik clexane , in..auntru utrogestane , si pe gura, ...restul :) !
http://bd.lilypie.com/neAtp2.png
vally spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anaconda2 Vally , o sa ma bage si pe mine pe Pregnil...de marti , dupa ce vede sacul la eco . Deci , in popo o sa fac pregnil si progesteronul inj , in burtik clexane , in..auntru utrogestane , si pe gura, ...restul :) ! http://bd.lilypie.com/neAtp2.png |
da,in primul trimestru ne indopam cu de toate!dar important e ca bebe sa fie sanatos si sa ramana acolo la mami in burtica;din trim II o sa fie mai bine!
vally
11+
andreea_1979 spune:
Buna seara fetele ! Blanca eu simptome am inca destule , la eco nu s- vazut ce sex are bebe pentru ca e inca prea mic , insa stau linistita pentru ca dr. mi-a spus ca bebe e bine ! Printre simptome as spune ca am greata , varsaturi ( nu pot manca orice sau daca mananc vomit imediat ) , sanii ma dor destul de rau si sunt tari , am luat in greutate aproape 3 kg , poate si de la vitamine pentru ca daca at fi dupa cat am mancat nu cred ca as fi luat nici 2 kg . Mai am insa niste simptome suparatoare ca balonarile si mai nou am niste arsuri foarte nasoale mai ales seara , pe care nu pot sa le calmez cu nimic ! Eu sper sa mearga totul bine pana la sfarsit , mai ales dupa ce am pierdut o sarcina in martie anul trecut ! Sarcina usoara la toate gravidutzele ! Blanca sa-mi spui si mie cum am fost la dr. ce ti-a mai spus , mai bine zis ce teste ti-a mai dat sa faci . Si la mine urmeaza tripul test si mi-e putin teama ! 
14+
Motana spune:
Blanca, eu citisem ambele varainta ca dupa ce implinesti 13 sau 14 saptamanai treci de I trimestru su am intrebat doctora si mi-a zis ca dupa 14. Eu inca ma mai lupt cu greata, f putin, si azi termin 15 saptamani.
Eu am pus 2 kg pe mine pana acum, as vrea sa o iau usor ca sa nu imi fie greu dupa. Despre vitamine... stiu ca "pot" da pofta de mancare dar ele insele nu ingrasa, deci tot de noi tine, de "ritmul" de a manca.
14+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
doinique spune:
buna seara,mamicilor,o sa va rog sa ma inscrieti si pe mine in lista
DN 23.03.1976
UM 11.11.2008
DPN 18.08.2009
dupa calculele mele am 10 saptamani si 2 zile.
multa sanatate mamicilor si bebeilor. Eu abia in februarie am programare la ecografie, o sa fie una normala, mie mi-a spus dr sa nu fac acum morfo 3D ca n-are rost. abia la 15 sapt facem eco 3D.
noi nu mai suportam blugii de nici o culoare. nici nu stiu cu ce sa ma mai imbrac pt ca nu suport nimic pe burta, iar aia cu talia joasa sunt prea jos.., si e frig la burtica. cred ca o sa trec la salopeta.
va pupam 

dc o sa fie baiat i-am negociat azi numele cu sotul. dc o sa fie fata nu stiu ce concesii sa mai fac.
adica e de acord cu numele care imiplace mie dar din mai nu mai iau masina![]()
Rallu spune:
Buna seara,
Ce sa spun, eu azi am exagerat cu efortul.
Practic n-am facut mare lucru ci am stat foarte mult in fund.
Deoarece miercuri am chemat preotul sa faca sfestanie in casuta noastra proaspat renovata, azi am chemat mamicile sa faca curat ca deh...subsemnata nu poate.
Eu n-am facut nica doar ca mi-a fost rusine ca ele sa munceasca si eu sa stau in pat asa ca am stat in fotoliu, pe scaun etc., apoi am fost cu masina sa-mi cumpar o fusta, dupa care ne-am intalnit cu niste prieteni (iarasi tot in fund).
Rezultatul a fost ca obosisem, aveam deja o senzatie teribila de discomfort (desi nu ma durea nimic, burtica era moale, totusi nu mai suportam nici pantalonii pe mine) si incepusem sa simt cerclajul (ca un nisip sau corp strain in interior).
Prietena mea ginecoloaga mi-a zis ca nu se poate sa-l simt dar eu pot sa jur pe ce vrea ea ca atunci cand obosesc incep sa simt senzatia asta in interior, exact senzatia de dupa ce m-am trezit din anestezie.
Acum am trecut in patut, sunt cuminte, senzatiile naspa au disparut si am promis ca nu mai exagerez ... chiar daca e vorba numai de statul in fund.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Atat e de mare burtica
17+
Asa arat eu acum
lucialu spune:
Buna dimineata!
Bun venit noilor buritci de zmeurici!Sarcini usoare si la termen cu BBei sanatosi!
Adriana sanatate lui Cezarica si sa va intoarceti cu bine din spital,cat mai repede acasica!
Rallu ai grija,eu ieri normal trebuia sa spal,sa fac o curatenie,ca in fiecare we...dar ciuciu,ca BB a avut alte planuri.Si pe mine ma doare burti si de la cea mai banala iesire afara.Cred ca cea mai eficienta solutie e statul in pat din pacate.
Eu sunt varza...asa ca am intrat sa ma vait.
Ieri m-am simtit toata ziua rau,dureri de burta,de cap si greturi,toate venite de manuta.Zmeuricul meu isi face de cap,nimic nu i-a convenit.Am avut si somnolenta exagerata,dar culmea!cu toate ca imi cadeau ochii in gura de somn am adormit de fiecare data fff greu.Seara am spus ca gata,acum e ok si am mancat.Totul parea in ordine,mi-am pregatit culcusul,bulinele...si cand sa ma pun in pat,OACA!Oaca la greu,tot ce am bagat pe gurita.Noroc ca nu luasem pastilele inca,dar nici nu sunt sigura ca au ramas in stomac cand le-am luat,pentru ca la o ora am vomitat iar.Distractia asta ne-a tinut de la 11 noaptea pana la ora 3 dimineata.
Nici acum nu sunt grozav,ma doare stomacul si iar mi-e greata,si nu stiu ce face dansul in burtica pentru ca ma doare.Am baut un pic de zeama de compot de visine,am incercat un pic de corn..dar tot intra cu noduri si trebuie sa-mi iau pastilutele si nu pot ca ma doare stomacul...ufffffffffff!Singura consolare e ca poate BB e bine,ma ingrijoreaza doar durerile de burta,sper sa pot lua nospa pana la urma.Si mai e atata pana pe 6 cand merg la dr!
Scuzati daca v-am nebunit de cap!
dar nu stiu ce sa mai fac...mie mi-a prescris medicul emetostop,pentru greturi...dar pana acum nu am luat si incerc sa nu le iau daca rezist.Chestia e ca de la oaca ma doare si burta...a si aseara era tare-tare sub buric.Bine, pe mine ma doare si daca stranut/tusesc mai tare.Citrice nu mai pot consuma...mi-am facut plinul in primele saptamani,mai ales cand am fost racita am consumat la greu...iar acum sa nu le vad.
KISSES
my little sunshine
CRIXIA spune:
Salutari mamici de zmeurici!
Haha, ce-am mai ras cu peripetiile voastre de gravide uituce!
Citeam la prima sarcina intr-o revista la rubrica "stiati ca" ....ca in perioda sarcinii se reduce activitatea creierului cu 5%. Citeste si sotul meu si ma intreaba daca a cel 5% isi mai revine, apoi completeaza: dar in cazul mamelor care nasc mai multi copii?!![]()
Pe mine m-a invitat sotul serile trecute la restaurant. La un moment dat ma uitam la bluza de pe mine, imi parea ceva in neregula, era pe dos. Aveam impresia ca ma uitam in gol, priveam cusaturile de pe maneci, care erau la exterior si imi spuneam ca eu am o bluza cu cusaturile pe exterior, nu cred ca e o greseala. Apoi iar puneam neuronul la treaba si concluzionam: nu, bluza asta e pe dos, scrisul era negru, nu crem..... Am avut o bluza cu cusaturile pe fata, n-am mai purtat-o de ff mult timp, iar acum creierul meu refuza sa creada ca facusem o greseala, incerca sa ma duca in trecut.
M-am ridicat, am mers la baie, am intors bluza pe fata si apoi i-am spus sotului ca acel 5% incepe sa-si faca simtita prezenta.![]()
In rest va spun ca imi este tare rau mai ales seara, de vreo 2 seri nu pot manca nimic, greata, ma doare capul, parca am si ameteli.... In cursul zilei nu prea ma atrage mancarea, nu prefer nimic, deschid frigiderul si parca ma uit ca o curca-n lemne, parca-r fi gol, nimic nu-mi face cu ochiul.
Imi placea pestele sub orice forma la nebunie, acum n-am putut sa-i prepar fateiintr-o seara file de pangasius, care e ok ca miros, nu exagereaza. Eee, bb are pretentii si le arata treptat!
De luni revin la munca, sper sa fac fata serile sa va citesc, caci la servici n-am acces la net.
Pentru gravidele de Cta, de unde haine de gravide? Eu la prima sarcina mi-am cumparat, nu am fost prea incantata si m-am ambitionat si mi-am croit eu pantaloni si un costum.
Va doresc o duminica frumoasa si o saptamana usoara! 
Alexia-Maria ( 22.iul.2003) &
+8 sapt
uliiasi spune:
Buna dimineata, mamici de zmeurici!
Imi pare rau ca unele dintre voi inca se mai simt rau, respectiv foarte rau, desi au trecut in trimestrul 2...
Eu ma simt de parca nici nu as fi insarcinata. Doar ca nu pot face mare efort si-s mai obosita asa tot timpul, dar in rest, nu tu greturi, dureri sau alte alea...
Am inceput sa ma masor si eu si sa ma cantaresc, ca sa vad ce evolutie am...Dar evolutia e ciudata. Eu stiam ca am plecat de la 60 kg, dar azi aveam 58,7...Si nu stiu de ce , greturi n-am avut ca sa zic ca vomit tot ce mananc, plus ca am un apetit crescut, deja un coleg de servici ma apostrofeaza ca de cand m-am intors la servici si mananca cu mine a inceput sa se ingrase, ca-mi tine isonul, cat mananc eu manaca si el...
Si la burtica mi-a scazut cu 2 cm, de la 90 la 88, dar cred ca eram balonata, respectiv constipata cand aveam 90, acum mi-a trecut problema asta si poate 88 e normal. Ma rog, ideea e ca masuratorile deocamdata scad in loc sa creasca, ceea ce mi se pare ciudat.
A, simpaticul meu sot mi-a facut o surpriza si mi-a cumparat 3 bluzite de gravidute, a dat si el peste magazinul ala de pe Mosilor. Sunt dragute, ce-i drept, dar sunt maaaaaaari!!!!! Nu stiu cum ma vede el sau cum crede ca o sa ma fac, dar mie imi par uriase. Oricum acum nu pot fi purtate, pentru ca as inota in ele. Intentia a fost nobila, ce-i drept... (oare chiar asa mare o sa ajung?
).
Sa aveti o duminica relaxanta!!! Eu ma duc sa pus de cafeluta si poate reusesc sa ajung la piscina azi, ca ma chinui de 2 saptamani....
Va pupacesc cu drag!
15+ 
adrianafedorca spune:
neata
inca mai sunt acasa a mai ramas mama inca o noapte cu Cezar in spital ca s ama odihnesc eu mai bine acasa, dar azi ma duc ca mi-e tare dor de cezar si stau cu griji daca nu sunt cu el asa ca pe la 6 ma duc la spital, sper sa ajungem repede acasa, dr a zis ca e tne min 7 zile maxim 14 depinde cat de repede se vindeca Cezar
eu cat am stat in spital am cam slabit dar am recuperat acum in 2 zile, eu inca mai am greturi, nu pot sa cred ca fac 17 saptamani si inca mai am greturi, nu pot manca carne, branza, lapte, mancare gatita, supa, ciorba...mai nimic e tare nasol mai ales la spital...
burtica ma doare si pe mine daca stau in fund si in picioare si daca merg pe jos, credeam ca daca intru in trim 2 o sa fie bine dar se pare ca nu
ma duc sa-mi fac bagajul, pobabil o sa mai vin pe acasa peste vreo 3-4 zile
va
pe toate si sa aveti grija de burtici
_
Adriana mamica de Cezarica
(23 aprilie2005) si minunea din burtica
16+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler