Strumfi de iul-aug 2007 (124)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

Buna ziua, dragelor!
revin si eu dupa o perioada foarte ocupata la serviciu. am citit putin din urma si-mi place tare mult sa aflu programul copiilor vostri, ce mai mananca, retete noi, poze extraordinare si multe nazdravanii. Stefania, imi place ca vrei si poti fi solidara pt Catarina, un bun exemplu. felicitari!
legat de retete, am incercat si eu budica faimoasa a oanei. nu m avut cu ce sa masor exact cantitatile sub 100 g asa ca am facut mai din ochi. a iesit buna, i-a placut lui Denis, dar parca nu era chiar bine coapta. oricum sunt amatoare de retete noi pentru masa copilului.

eu vreau sa va povestesc ce pozna a facut Denis. in camera, in fata patului avem o comoda in care tin hainutele lui, prosoape... si pe care sta televizorul. copilul meu cel curios a tras intr-o zi cand era cu soacra acasa toate sertarele in afara si greutatea comodei s-a mutat deci in fata. astfel, comoda s-a rasturnat, televizorul a cazut peste patut si de acolo jos pe parchet, slava Domnului ca deviat de cablul de antena si cel de alimentare nu a venit in fata, peste el. Totusi comoda a cazut si fiinca spatiul intre pat si comoda nu e foarte mare sertarul de sus care a ramas blocat s-a proptit in pat, celelalte nu stiu cum au intrat la loc si el a ramas sub comoda, neatins. cand mi-a povestit soacra-mea mi-a inghetat sangele in vine, dar cand am aflat ca denis e bine m-am mai linistit. si acum ma gandesc ce s-ar fi putut intampla daca televizorul cadea peste el sau daca era mai mult loc incat sa cada comoda pana jos. oricum Dumnezeu l-a iubit pe baiatul meu foarte mult!
televizorul s-a cam bulit, dar inca merge, 2 placi de parchet s-au crapat si soacra mea aproape ca a intrat in depresie de spaima pe care a tras-o. eu am avut puterea ca inca din prima clipa sa nu-i reprosez nimic, am incurajat-o si i-am spus ca daca denis e bine, nimic altceva nu ma mai intereseaza. acum are mai multa grija de el, desi cine s-ar fi gandit ca se poate intampla asa ceva si cum ati spus si voi accidente se intampla chiar si cu noi langa ei.

in cele din urma vreau sa felicit din toata inima proaspetele gravidute Claucia si MamiCamelia. sa va dea Dumnezeu sarcina usoara, la termen si copilasi sanatosi! chiar ma gandeam aseara, claucia ce frumos ca tu si andreea c v-ati imprietenit datorita copiilor si acum veti avea bb2 cam odata.
hai ca va las ca-s la servici. va pup!

Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Stiu ca ai nr Alinei sau scriei, ea cunostea un homeopat; sau intreaba medicul de familie sa- ti recomande unul. Personal nu stiu unul. Mie mi- a recomandat pt reguseala Dariei un tratament homeopat o dr pediatra deci poate chiar pediatrul lui Matei sa- ti recomande un tratament. Sper sa va descurcati si sa va faceti bine.
Daria mesteca f bine orice, fara probleme de cand i- au dat maselele. Acum ma surprind dandu- i bucati f mari de carne, cu care se descurca. E drept ca are toti dintii, toti caninii si plus 4 masele. Si eu aveam tendinta pe la un an si o luna sa- i dau super pasat, dar greseam. In plus mancarea cand e nepasata e si mai buna, simt ei fiecare gust.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Georgiana bafta la examen.
Cafera toata casa mea e pictata cu marker-ul. M-a disperat Andra. Deseneaza putin pe caiet apoi fuge la parchet, usi, canapea. Ii place mult sa isi deseneze si mainile .
Housepocket si Alex a avut probleme cu sistemul digestiv dar in timp au disparut. E drept ca sunt si foarte atenta la ce mananca. Medic nu stiu sa iti recomand.

Din ce citesc pe aici Andra mananca foarte putin, adica:
6.00 - 250 ml lapte
8-8.30 iart cu cereale/ cremvusti /omleta/ branzica. la micul dejun mananca bine.
11 -11.30 un fruct (prefera mandarine)
1.30-2 max un polonic de ciorba/supa
2.30 - 150 ml lapte (rar pot sa o adorm fara)
17 - fructe
20 - peste la gartar/piept de pui/ ficatel/ etc cu legume. ciuguleste destul de putin. nu accepta sa ii dam noi. se serveste singura. daca nu ii place ce avem la cina primeste iaurt cu cereale.

Din pacate noi avem un program incarcat si nu reusim sa luam cina la ora 19.
Nu prea ii dau suc caci ii plac fructele.

vestea buna e ca am scapat de suzeta. A fost foarte greu in prima seara. de doua nopti nu i-am mai dat nici lapte noaptea. poate reusesc sa scot si laptele de la pranz si va manca mai bine.
Si am uita sa spun ca eu nu le dau paine la masa.
Dulciuri primeste rar desi face un scandal monstru daca il vede pe Alex cu un kinder. Uneori imi vine sa ii dau sa vad daca si cat ar manca dar imi e teama ca o sa ii placa.

Nico, mami de Andra si Alex
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

merge greu dc-ul,abia incarca
xerxe,saru'mana
floarea soarelui,nici nu vreau sa stiu ce panica si ce sperietura ati simtit...eu am scaunul de masa strans caci il escaladeaza la greu si bineinteles intr-o secunda de neatentie a tras de el si a cazut cu bubuitura de rigoare,noroc ca era in lateralul lui...si e greuuu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

sunflower, nasoala patzanie! cred ca soacra s-a panicat.....cine n-ar fi facut-o? of doamne cat de neastamparatzi pot fi copiii astia! iti sta mintea-n loc de cate le trec prin cap! bine ca a fost cu happy-end!

housepocket, eu doar oscilo am folosit ca si homeopat!

"gandesc incet, sa nu ma auda cineva...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Tare nazdravani sunt , curiozitatea- i mare.
Mi- am adus aminte acum ce frica a tras si sora- mea cand nepotu la vreo 2 ani, abia invatat sa- si scoata putulica sa faca pipi, mandru tare, s- a suit pe comoda, de acolo pe televizor si- si scosese puta sa faca pipi. Exact atunci a intrat sora- mea in camera, a inlemnit cand l- a vazut, putea Doamne fereste sa se corenteze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddanagh

Tare nazdravani sunt , curiozitatea- i mare.
Mi- am adus aminte acum ce frica a tras si sora- mea cand nepotu la vreo 2 ani, abia invatat sa- si scoata putulica sa faca pipi, mandru tare, s- a suit pe comoda, de acolo pe televizor si- si scosese puta sa faca pipi. Exact atunci a intrat sora- mea in camera, a inlemnit cand l- a vazut, putea Doamne fereste sa se corenteze.

asta chiar e tare de tot..........

"gandesc incet, sa nu ma auda cineva...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Sunflower mi-a inghetat sangele in vene miecand am citit. Si noi aveam un TV mare asezat pe o masuta cam instabila la nivelui Ctarinei. Mereu imi faceam griji sa nu intample ceva. Acum am cumparta un corp de mobila mai inalt si mai stabil. Nu mai ajunge la el .

Am uitat sa va spun despre vitamine. Dr de aici mi-a spus sa ii cumpar Catarinei vitamine (caresa includa vitamina D) de copii si sa ii dau o jumatate de tableta daca eu cred ca alimentatia nu are tot ce ii trebuie. Eu am cumparat si ii dau jumatate de pastila care are gust de mure.

Catarina adora vitaminele, vine si ma trage de maneca sa ii dau.
In acelasi timp aici s-a scris in ziare ca majoritatea copiilor fac intoxicatie cu vitamine, se otravesc singuri pt ca nu sunt supervizati cand iau vitaminele. Iau in doze mari.

Si cum exista cultura ca vitamina ajuta nu se gandesc ca e periculos.
Viatmina D iau si eu. Medicul a spus ca din cauza lipsei de Vitamina D ma simteam obosita. Si eu observ ca ma simt mai bine. Nu ca as avea mare chef de curatenie sau bucatarie .

Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

intru si eu sa va salut

noi suntem bine, David cred ca are o forma usoara de varicela, are cateva bubite si important e ca nu se scarpina, sper sa scapam la fel de usor si cu Mara.

multumesc ca m-ati linistit cu vitamina D, astept si eu vara sa facem cura naturala de vitamina D

de scris pe pereti sau mobila eu am scapat, nu le-am lasat niciodata la indemana creioane, pixuri, carioci. cand avem chef de desenat ne punem la masa din bucatarie si cand terminam strangem toate creioanele, pe numarate , sa nu scape niciunul sa le dea idei
o singura data a prins David un marker negru si a tras niste linii pe patut si pe dulap, noroc ca am observat la timp si le-am sters cu spirt ... oricum si tabla magnetica m-a ajutat mult, le place sa deseneze pe ea.

am citit si eu patania cu televizorul, bine ca Denis nu a patit nimic

housepocket, eu pentru imunizare i-am dat Marei Septilin, dar i-am dat doar vreo luna, in perioada septembrie-octombrie, apoi pentru ca David nu s-a mai imbolnavit si nu a mai adus boli de la gradinita nu i-am mai dat nimic
cu sistemul digestiv am avut probleme cu David, acum 2 ani cand a inceput gradinita, a facut o enterocolita urata si a ramas mai sensibil dar in timp vad ca s-a rezolvat, nu mai avem probleme. eu am vazut ca a inceput sa-i mearga mai bine dupa ce i-am dat Sanzyme, i-a reglat foarte bine digestia.

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Housepocket, si a mea mesteca bine de pe la un an, ii dau fara grija si seminte, alune, nuci, fistic. Doctor pediatru homeopat am eu, sunt foarte multumita de ea, dar abia a nascut, probabil va merge la cabinet peste 1-2 luni.
Stefania, te admir ca poti renunta la prajituri si ciocolata, asa mi-as fi dorit si eu, dar nu sunt in stare
Sunflower, si eu am inghetat cand am citit de tv, bine ca este Denis in regula.
Musso, bafta la examen!
Cafera, da, sunt mai tonica . Imi plac feeling-urile tale .

Carla, s.19 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni*******poze 12-15 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput