Rinita la bebelus de 1 luna..

Rinita la bebelus de 1 luna.. | Autor: Leditia

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.
David are 1 luna si 5 zile si deja au inceput problemele.Are o rinita,are nasul infundat,respira greu,e fornait si evident agitat si nu mai stiu ce sa-i fac.Am mers cu el la 2 dr pediatrii,avem tratament cu eferalgan sirop,paracetamol supozitoare(dar nu date amandoua in aceeasi zi).Pe reteta mai era ketofen(sau ceva de genul ca mi-e greu sa descifrez scrisul ala) si karvol(mai este si olinth,dar pe care mi-a zis sa i-l dau doar in cazuri extreme,insa pe prospect scrie ca se da de la 2 ani)..insa ketofenul si karvolul nu le-am gasit la farmacie si mi s-a spus ca nu se mai fac.In plus ser fiziologic in nasuc si batista bebelusului insa mi s-a spus s-o folosesc doar o data pe zi.(eu am folosit-o chiar si de 3 ori ca ma dispera cum facea..si culmea o nara e cu probleme)Din cauza ca nu putea respira pe nas a inceput sa respire pe gurita si are si un inceput de rosu in gat..Ma doare sufletul cand ma uit la el si vad cum se chinuie,off de parca nu erau de ajuns colicile.Nu mai stiu ce sa-i fac..ii dau de 2 zile eferalganul,ser,dar nu vad nici o imbunatatire..aseara de la 5 pana la 12 mi-a fost foarte agitat..Temperatura cand e 37 cand 37,4 sau 37,5.Azi dimineata era 37.Nu mai stiu ce sa-i fac..e un bb atat de mic si nu stiu cum de a facut rinita asta,mai ales ca nici nu l-am scos afara.(a fost nascut la 36s si 4 zile si drita care ne-a externat ne-a zis ca in prima luna sa nu-l scoatem afara si sa nu primim vizitatori...ne-am conformat si cu toate astea nu a fost ok )V-ati confruntat cu asa ceva,la o varsta atat de frageda?Daca nu ii trece pana duminica-luni, mi-a zis ca-l trece pe antibiotic..Mi-e groaza de asa ceva..are doar o luna..
Ce as mai putea face?Mi-e teama sa nu degenereze rinita asta in altceva mai grav..
Multumesc anticipat.

POZE CU NOI
de David Christian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ledi,
Noi pt nasuc foloseam Vybrocil iar in camera mergea non-stop umidificatorul; in loc de carvol, puneam ulei de eucalipt.
Si , nu ma pricep sa-ti zic de la ce varsta , insa vizita la orl e foarte importanta sa vada nasucul si polipii.
Noi ne-am luptat cu rinita dp la 3-4 luni ... foarte mult timp.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Poate ar trebui sa mergi la al treilea pediatru. Zau daca inteleg de ce ti-au dat paracetamol si eferalgan daca nu are febra. Adica 37 sau 37.4 nu e febra. La noi pentru rinita a mers Sterimar( spray cu apa de mare), aspirat cu batista bebelusului si Karvol( se gaseste inca in farmacii) pus intr-o cratita cu apa pe calorifer. Va trece in cateva zile

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

In primul rand, asa cum ti-a zis si mamagiuliei, neaparat sa-ti cumperi un umidificator, care sa mearga in camera bebelusului. Eu am si aparatul Salin. Sunt foarte bune.

Si bebica mea a avut probleme cu respiratia si in cazul ei a facut minuni aparatul de aerosoli. Am cumparat si din-ala. Ii faceam aerosoli 15 min. in fiecare seara si nu mai avea probleme, respira bine, nu avea muci etc. Neaparat sa intrebi dr. de aparatul de aerosoli, daca i-ar face bine sau o farmacista, eu am mare incredere in farmaciste, du-te sa intrebi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Leditia, in primul rand sa-ti traiasca micutul David, sa fie sanatos, fericit si norocos!
Nu stiu daca-ti mai aduci aminte de mine, am fost colege de odisee in 2006, pentru o perioada...
Iti inteleg perfect ingrijorarea. Si Maria a racit prima oara la 5 saptamani si exact la fel am patit cu ea cum spui si tu de David, si exact prin aceleasi stari am trecut ca si tine. Noi i-am dat atunci ser fiziologic la greu si aspirat cu Batista Bebelusului de 3 ori pe zi (asa ne-a spus doctorita, noi am ajuns cu ea noaptea la Gr. Alexandrescu pt. ca nu mai putea sa respire deloc si a aspirat-o si acolo). Cred ca poti sa-i pui pe o batistuta langa capsor niste ulei de eucalipt cu camfor sau pe pieptut Vick Vaporub, dar intreaba la farmacie daca merge la copii asa mici, eu i-am pus atunci Mariei Karvol pe o batistuta. In plus pune ceva gros sub slateluta lui bebe, astfel incat sa stea cu capul mai ridicat atunci cand e in patut. Noi am pus niste carti groase. Sa stii ca asta chiar ajuta, a dormit bebe mult mai bine pe urma. Pe noi ne-au potcovit atunci si cu antibiotic, si era tot atat de mica cum e David. In rest, rabdare, rabdare si mult curaj. Partea mai grea dureaza cam 1 saptamana. Te pupam, mamico.

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Deja ai primit numai sfaturi bune ,as putea sa mai adaug ,daca nu achizitionezi un imidificator ,il poti ajuta pe bebe cu o candela mica de camera ,de aromoterapie ,in care sa pui mereu ,tot timpul zilei , ulei de Eucalipt sau Brad/Pin sau chiar si de Menta.
Mai poti uda o batista /carpa si torni cateva picaturi din aceste uleiuri esentiale de arometarapie si pui batista la capatul lui cand doarme (fara posibilitatea sa o atinga).
Batista bebelusului este exceptionala si ea te va ajuta de complicatii ,dar nu este musai sa o folosesti cu aspiratorul tot timpul ,sa il "stresezi " pe bebe.O folosesti fara ,si anume numai mufa cea mica care se conecteaza la firul lung ,si tragi tu cu gura ,cu putere ,nu ajung secretiile in gura .Si faci treaba asta cat de des poti ..si il ajuti enorm .
Foloseste Sterimar sau Humex ( amandoua sunt cu apa de mare) sau ser fiziologic .
Sanatate multa!

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Multumesc pt raspunsuri.
Anangel,imi amintesc de tine..Multa sanatate va doresc.
Vezi,eu nu vreau sa-i dau antibiotic si asa mi se pare ca la noi prea usor se dau antibioticele.La un adult e altceva,dar la un bebelus de o luna nu-mi pare tocmai ok.
Momentan nu pot cumpara toate aparatele(umidificator,salin,cu aerosoli)Am citit acum despre aparatul cu aerosoli, insa ma gandesc ca ar trebui sa intreb medicul de el si ce sa-i pun in el,ca nu vreau sa fac nimic de capul meu.La noi sta in permanenta un vas cu apa pe calorifer,obicei luat de la mama(nu-i la fel de eficient ca un umidificator performant,stiu)..Cel cu aerosoli mi se pare foarte bun din ce-am citit,o sa-i cumpar cu prima ocazie.(salariu mai bine zis :( )
Multumesc pt sfaturi,o sa-i iau azi uleiuri sa-i pun in candela,pana una alta.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ledi, atatea medicamente pt o rinita? e f f mult..
Curata-i nasul cu ser fiziologic, pui si cate 5 ml in fiecare nare.
Seface asa: pui serul, ii inchizi gurita si el o sa scoata pe nas mucii.
dar trebuie mult ser. Incearca sa cumperi din ala la plastic de 500 ml.

Baita cat mai lunga si insistat cu dusul pe cap.
Sa doarma cat mai sus pozitionat, cat mai vertical.
eferalganul si celelalte nu ajuta cu nimic in raceala! se dau numai cand temeperatura bebelului depaseste 38 de grade (unii zic 38.5 chiar! )

Deci nu-l mai medicamenta atata, ci curata-i nasul f f temeinic.
Cu scosul afara...mi se pare aiurea rau.
Sincer, eu as schimba pediatrul. Noua ne zice mereu la raceli: curarat nasul si scos afara.
Bine, daca e ceata sau vant sau ploaie nu prea are sens.
dar cum da soarele...tusti pe usa!

Iar faza cu antibioticul..... nu gasesti alt pediatru?>

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Sabina mersi.
Salteluta e ridicata putin la capatul unde sta el cu capul,dar putin.I-am ridicat-o ca dormea numai pe mine(patutul lui avand arici:)) si eu nu mai puteam face absolut nimic..nici sa ma misc :)
La baita nu-i prea place,nu-i place nici dezbracat.(nu prea inteleg de ce)asa ca la noi baita e super rapida.(am 22 de grade in casa si cand ii fac baita o ridic la 24..dar el tremura,de aceea sunt rapida si la baita si la schimbat)
Mersi de sfatul ref la curatarea nasului,nu stiam ca trebuie sa-i tin si gurita inchisa.Am un flacon mare de ser,ca faceam prea multe drumuri la farmacie sa iau fiole.(se terminau tare repede)
Antibiotic nu vreau sa-i dau,am reteta deja,dar nu l-am luat si nu vreau sa-i dau decat in cazul in care este absoluta nevoie.
Saptamana viitoare o sa fac o programare la o alta doctorita,desi luni trebuie sa ajung la una din cele 2 mentionate mai sus si marti la a doua.
Multumesc inca o data pe raspunsuri si sfaturi.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

daca va preseaza cu antibioticul, cere antbiograma.
prea se reped asa aiurea...copilu nici n-are febra...
Ai sa vezi ca ii trece, dar nu uita de plimbarea la soare!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Poti incerca pentru nasuc Colargol...fetita mea a patit la fel la 2 luni si acele picaturi au facut miracole...se gasesc numai in farmacii care au laborator de preparare (eu am luat de la Dona- pe Dorobanti)..ATENTIE pateaza rau de tot si nu-l scoti cu absolut nimic. Se pune cate o picatura in fiecare nara de doua ori pe zi...in rest sfaturile le-ai primit deja...si da, lasa mai moale cu medicamentele daca nu are febra...
Daca vrei sa-l duci la cineva competent cu C mare, iti recomand medicul ORL Adrian Tudor de la Gr. Alexandrescu...el a facut-o bine pe fata mea atunci si pe mine in adolescenta!
Santate multa si sa te "citim" mai vesela

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput