Rinita la bebelus de 1 luna..

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Leditia, revin ,ptr ca observ ca esti tare panicata....

Nu insista cu medicamente ,asa cum ti-au scris si fetele ,ptr mucisori nu este nevoie de antitermice gen Paracetamol ,nurofen si alte cele ,daca alte simptome gen febra nu are bebe,iar de antibiotice NICI VORBA .

Aceasta rinita poate si si alergica....incearca sa elimini tot ceea ce inseamna puf ,praf etc din zona in care sta/ doarme bebe.
Aeriseste fffff bine camera .Daca nu vrei sa il scoti afara(desii ii face ffff bine ,atunci cand bate soarele) scoate-l macar in dreptul geamului ,imbraca-l si scoate-l la geam/balcon .

Nu-i place apa...uffff ,poate e prea calda/rece apa, poate e prea obosit la ora de baita , incearca sa vezi care este cauza.

Exista in farmacii o crema fff buna PULMEX BABY ,acum nu stiu, daca este recomandata ptr varsta asa mica sau este peste 6 luni ...il ajuta f mult la respirat.

Incearca si aeriseste bine si foloseste aromoterapia.

Nu ii ma da Nurofen ..nu are rost atat timp cat nu are febra.

Intreaba un medic COMPETENT sau poate stiu fetele , FLUIMUCIL daca ii poti da, il ajuta f bine la mucisori.

Si inca ceva ,din propie experienta de mama cu copil fffff fornait primele 2 luni de la nastere .....este normal, poate nu a fost curatat f bine la nastere , trece in timp cu ajutor din partea ta (curata nasul bine) , narile sunt micute .....
Ajuta-l altfel ,nu cu antibiotice sau antitermice, umidifca aerul ,aeriseste ,curata nasul, plimba-l, etc.

Totul trece ,un astefel de episod "mucos" ar trebui s atreaca in 5-7 zile...fii doar atenta la secretii ,atat timp cat sunt albe si lichide sunt ok.

SANATATE!

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu stiu ca Fluimucilul il prescrie doar medicul pneumoftiziologic.
In rest ... Ledi, Giulia nu suporta baita decat cu apa fff calda. In rest ii era frig.
Ser fizio am folosit si noi la greu, cate 5 ml / nara la jet cu seringa.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

leditia, da si mie mi se pare enorm ce ti-a pus dr pe reteta.
la bb asa mic 38 este considerata temp normala a corpului...pt ce atata eferalgan si paracetamol?
ketoff-ul este pt alergii...probabil ca s-a gandit si la o rinita alergica si de aceea ti-a recomandat.
pt nasuc cel mai bine de folosit si serul fiziologic...cu seringa in jet atunci cand copilul sta pe o parte tu ii pui in nara opusa partii pe care sta(de ex il pui pe dreapta, ii bagi ser in nara stanga in jet, si mucii ies pe nara dreapta). noi foloseam seringa de 2 ml. cam 1 ml in fiecare nara.
pana iei umidificator poti pune pe calorifer un prosop ud. deasemenea, cum karvol nu se mai gaseste, exista olynth aromatherapy, este un aparat cu rezerve ce se baga in priza, contine uleiuri aromatice, si merge de la 0 luni.
pulmex baby iar e f bun, dar nu mai stiu exact daca merge pana in 6 luni. poti intreba la farma.

multa sanatate!

raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Leditia sa-ti traiasa puiul mic si sa fie sanatos.
Desi ai primit si mai sus aceleasi raspunsuri, subliniez si eu, pt mi se pare foarte important, este inutil si poate chiar nociv ca un bebe asa mic sa primeasca atatea medicamente cand el nu are febra sau alte simptome in afara de nas infundat.
In primele luni in nasucul lor inca se afla mucozitati ramase din lichidul amniotic. E f. posibil sa fie si alergic. In general o rinita are la baza o alergie. Nicidecum acele medicamente nu vindeca o rinita, si mai ales....ANTIOBIOTIC!...pentru ce ti-au dat antibiotic? pai au descoperit ei ca are copilul vreo infectie, i-au facut analize, i-au facut antibiograma? Le-as suspendsa dreptul de a practica medicina unor astfel de dr. La noi in tara se pare ca e o moda...una doua, ii curge copilului nasul, bagam antibiotic, fara sa ne gandim ca nu ii facem bine ci dimpotriva rau, ca ii distrugem sistemul imunitar si flora intestinala.
Iti dau si eu aceleasi sfaturi de mai sus. Colargolul este un fluidificant foarte bun al mucisorilor, de asemeni serul fiziologic incalzit usor. Daca lucrurile nu se indreapta, un aparat de aerosoli este foarte eficient. Si atentie la praf si alti factori alergeni (ex. puful din perne).

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu revin sa subliniez ca aparatul de aerosoli trebuie folosit doar la indicatia medicului alergolog/pneumoftiziolog- pediatru, la fel si solutiile bronhodilatatoare !!!
Iar daca tineti neaparat sa cumparati ap.de aerosoli, folositi-l doar cu ser fiziologic, in rest cu mare grija
Umidificatorul insa se poate folosi fara prescriptie.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Leditia si Mara mea a facut prima viroza usoara cu nasuc infundat si o usoara urma de rosu in gat la 3 saptamani culeasa de la fratele ei si a mai facut una la 2 luni juma'. Si mie mi se pare inexplicabil tratamentul cu eferalgan+paracetamol, karvol-ul eu nu l-as da la un bb asa mic si n-as face nici aromoterapie fara sa intreb medicul. La fel si cu aerosolii, numai cu ser fiziologic , eu am aparatul de la Serban dar la Mara nu l-am folosit deloc. Colargolul e foarte bun intr-adevar daca are mucisorii mai lichizi si ii scoate afara pe nasuc, daca sunt undeva in piept nu face bine. O sa-ti spun ce tratament am aplicat la sfatul medicului si a mers de fiecare data:
- ser fiziologic 5 ml/nara asa cum ti-a explicat Sabina. Ii cureti nasul obligatoriu inainte de fiecare masa; ser-ul e bine sa-l incalzest putin la bain marie daca mucisorii sunt ff vascosi
- scos mucisorii cu dispozitivul de tras cu gura de la primii pasi pe care il gasesc extraordinar si costa pana in 10 ron ( si am batista bebe dar medicul mi-a zis sa nu o folosesc decat in cazuri extreme la bb asa mic )
- ophtametasone ( desi poate ar trebui prescris de un medic, sunt picaturi sterile dar si mie si prietenei mele ne-au fost prescrise pana la 3 luni deci cred ca le poti lua ) de 3 ori pe zi o pic/ nara 2-3 zile
- medicament: tzatza la greu asta mi-a zis doctorul.
- salteaua ridicata, umidificatorul toata noaptea in priza iar ziua aerisita camera cat de des poti.
- nu scoti bb afara daca este ceata, temperaturi sub 10 sau e vant puternic altfel minim o ora pe zi la aer imbracat cf vremii.

A trecut mereu intr-o saptamana.

LE Vasul cu apa pe calorifer trebuie sa aiba suprafata de evaporare mare altfel nu are efect, pediatra noastra zice ca-a mai eficiente prosoapele ude puse pe calorifer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Leditia, Simodina ti-a povestit asa de bine... Adaug doar Moraz, ulei volatil special pentru bebelusi, pui un pic pe deget si ii dai sub nasuc. Nu are miros foarte puternic, nu deranjeaza pe bebe, nu-l ineaca. Contine eucalipt.
Eu am folosit la greu batista bebelusului, atat cu aspiratorul cat si cu gura (merge si asa, nu-mi venea sa cred).
Daca mucozitatile nu sunt verzi, nu ar trebui sa iti dea antibiotic, inseamna ca nu s-a suprainfectat.
La primul bebe am avut la nici o luna secretii verde inchis din ochi si din nas, si ne-am ales cu antibiotic, acum uitandu-ma in urma ma cam mir ca ne-a dat pe cel mai puternic, pentru ca de atunci suntem addicted la el... dar cred sincer la ce era acolo ca nu se putea fara.

La tine, in functie de cum arata secretiile, poate scapati!
Multa -multa sanatate.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Multumesc frumos tuturor.
Nu ii dau antibiotic(am reteta,dar nu l-am cumparat pt ca nu voiam sa-i dau),de fapt nu i-am dat decat 2 zile eferalgan(atat!),in rest l-am scos afara sambata ca a fost mai frumos si am folosit ser fiziologic la greu si batista.Am pus pe un scutec de finet pulmex baby si l-am pus pe patut,pt a-l mai desfunda,dar nu prea a fost eficient.
Secretiile sunt albe,daca erau galbene,verzi,atunci stiu ca era mai grav.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput