Sezatoarea Canadiana (125)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

[quote]citat din mesajul lui monicutza_bb

pai miki programul este misto rau, se leaga mult cu ce am lucrat eu in Romania (si acolo am descoperit ca imi place la nebunie), doar ca pentru moment lucrez in conta/asistent administrativ/coordonator de transporturi si nu ma vad facand asta toata viata (cu toate ca as putea, seful mi-a zis ca pot sa ies la pensie de aici daca vreau ).

Monica, sper ca nu te superi ca intreb, dar unde ai gasit job-ul asta atat de fain?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Monicutza, ma uit acum pe program. Da, e frumos, dar stii ce as face eu: nu as renunta la servici, l-as lasa pe sot sa se duca timp plin si eu as lucra cit mi-ar permite doua cursuri luate. Pentru ca pentru noi nu a fost important sa terminam repede, ci sa nu ne dam viata peste cap, chiar total, facind scoala la virsta asta si cu trei copii. Scoala nu-ti ofera bani, dar iti ofera timp pentru familie, mai mult decit un servici... parerea mea. Si cit aveti copiii mici, e important acest lucru. Orice program inceput se termina, daca vrei sa-l termini. Ai putea sa ramii la seful actual si sa lucrezi, de acasa sa nu, in timpul pe care ti-l lasa scoala, cu 2-3 cursuri, 4 sint un pic cam multe, lasa-l pe sot sa ia patru ca sa termine el repede si apoi, cind termina el, ai putea si tu sa treci la un timp plin, ca sa termini si tu mai repede. Si ar mai fi bine, daca intri in acest program, mai ales ca ai experienta de munca in domeniu, sa-ti cauti dupa vreo 10 cursuri de lucru in domeniu... stiu colegi care fac asa, asa vreau sa fac si eu de cind s-o putea si ai sanse sa fii si in piine, sa capeti experienta si sa-ti creasca si salariul pe masura ce inaintezi cu studiile. Dar Mimitete are dreptate, trebuie sa testezi foarte bine piata si sa nu uiti niciodata ca in acest domeniu, ca in multe altele, experienta de munca bate studiile, ca exista un val si mai tinar decit tine, care s-au nascut cu calculatorul sub brat, care nu au inca obligatii familiale si care, din nou dupa parerea mea, vor obtine mult mai usor posturile gasite pe piata decit cei proaspat absolventi.

Psihologie... of, ce pacat ca nu poti continua! Dar asa este, ai dreptate, aici e greu sa ajungi psiholog. Inainte de Travail social (care e sau ar trebui sa fie tot un fel de psiholog, social sa-i spunem, desi nu e chiar acelasi lucru), m-am gindit la Psihologie, iubirea mea dintotdeauna. Numai ca, atunci cind m-am interesat ce trebuie facut... , am lasat-o balta. Insa de placut imi place in continuare, sint inscrisa acum la un curs de psihologie sociala, chiar din cadrul facultatii de psihologie... supeeeer! Aseara nu ma mai dadeam dusa, a fost atit de interesant!!! Si ia ghiciti voi, fetele mele dragi de aici, care a fost subiectul: le soi! Da, sinele, dom'le! Si nu numai ca s-a definit, dar s-a dezbatut si descusut increderea in acest sine! Ceea ce de multe ori ne lipseste si asta nu ne ajuta in viata, dimpotriva! A zis ca ne va trimite niste site-uri unde ne putem testa increderea in noi, abia le astept. Vi le dau si voua, cine vrea sa afle cum sta. Bine, ca testele astea trebuie interpretate, validate, dar asa, ca ne distram si nu numai.

Ah! Si in TS bate la usa pensionarea masiva, cam in trei ani asa... exact cind as termina eu daca nu trec in toamna la timp plin. Si nu cred, pentru ca as prefera sa lucrez un pic sau sa fac benevolat, ca nu ma ajuta daca termin facultatea repede si ma duc Stan-papusa (de unde o fi venind aceasta expresie!?!) la interviuri. Mimitete, stiu ca tu ai o prietena care este travailleur social, ea ce spune, care sint perspectivele!?! Intreb si eu asa, ca oricum am ales si nu mai am cum sa dau inapoi, si nici nu vreau, ca-mi place. Da, mi-a dat si sa ma inscriu in sistemul public, am sunat astazi de m-am plictisit, nu am reusit nici macar sa prind o receptionista libera, darminte sa mai iau RV. Nici la cei privati nu am reusit sa vorbesc cu nimeni, numai cu robotul m-am conversat peste tot. Am lasat mesaje, sa vad cind ma vor suna...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Asadar am sunat la Guvern sa intreb daca au primit diplomele mele si mi-au spus ca nu am fost selectionata in etapa asta si ca au "comblé" deocamdata toate ofertele disponibile; madama n-a avut nici un motiv sa-mi dea, ma intreb daca media de la HEC: B- are vreo influenta- toti candidatii au A, pentru ca quebsa cu care am vorbit- si a si primit jobul n-are nici macar bacc, are un colegiu ; asta imi intareste convingerea ca vreau sa plec de aici, cu riscul sa plec singura cu copilul; sase ani ajung....

Miikon eu nu mai vreau bursa+prêt de la quebsi, imi ajung cei 10.000$ pentru certificat platibili in 10 ani; am ochit HEC Liège (Belgia) unde vreau sa ma inscriu pentru admiterea la un master pentru 2009, dar pe site spun ca pentru absolventii din Romania (+Maroc si citeva tari) vor actele in original; ma intreb daca o sa-mi returneze diplomele originale, parca n-as vrea sa le pierd cu posta......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ana, dar daca suni si spui ca le trimiti copii certificate nu merge?

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Monicutza, nu ma lasa sa ma loghez, asa ca iti scriu aici. Am intrat si am citit. Ce am aflat:
- la scoala respectiva mai sint si niste programe, liberale le numesc ei, care pot combina stiinta respectiva cu domeniul in care ai echivalata diploma. Inainte de a te inscrie, intreaba daca se poate face ceva in acest sens si in cazul tau: echivalare BAC psihologie, experienta de munca in domeniul programarii... ca poate da si atunci iti ramine sa mai doar cite credite iti lipsesc ca sa ajungi la diploma respectiva. Niciodata site-ul unei facultati nu va fi destul de clar in aceasta privinta, numai cu responsabilul de program, si daca se poate in interviu direct cu el, poti sa lamuresti situatia, pentru ca fiecare viitor student e unic in evolutia lui pina ajunge sa aleaga si sa se inscrie in respectivul program. Am vazut ca au un program care se numeste INTERFACULTY PROGRAM IN COGNITIVE SCIENCE. Uita-te aici: http://coursecalendar.mcgill.ca/ugcal200809/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=online_ug200809&file=online-ug200809-10-18.html#wp225859 . Poate merge si psihologia ca baza (daca ti-au echivalat diploma) si continui cu ce-ti lipseste. Uite ce mai scrie: You might be interested in applying Computer Science to another Science discipline by completing a minor in Biology, Chemistry, Physics, Psychology, Geography, and so much more. Uite aici gasesti persoanele de contact:
http://www.cs.mcgill.ca/prospective-students/undergraduate/getting-personal-advice

Bine, daca iti place, daca vrei chiar programul despre care vorbesti, atunci mergi pe el. Revin cu amanunte dupa ce le dau copiilor sa manince.

M-a lasat sa ma loghez, continuam pe PM daca vrei.

Mergi la inceput

Ica, nu stiu amanunte despre scoala in timpul somajului, se poate sa ai adreptate, ce stiu sigur este ca ai dreptul sa o faci cu conditia sa arati ca iti cauti si de munca.

Monicutza, ti-am scris si PM, dar nu stiu daca l-ai primit sau nu. Uite aici ghidul de inscriere pentru 2009-2010: http://www.mcgill.ca/applying/undergrad2009-10/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

nelia am primit pm-up, merci. Abia am ajuns acasa ca ne-am mai oprit intr-o vizita pe drum. La una dintre ele ajunsesem, am vazut ca am ratat inscrierea pentru toamna 2009, ca deadline-ul este pe 1 feb.

bebitu ce haioasa ai fost... am gasit jobul printr-o agentie, cand am intrat la ei nu am dat doi bani pe ce imi vor gasi, dar agenta (romanca si graviduta) m-a trimis la ei. Erau disperati ca ramaneau fara om, ce mai... a dat norocul peste mine, serios. Sunt constienta ca mai greu voi gasi ceva la fel de bun ca aici dar chiar vreau sa merg la scoala. Ce va iesi apoi, nu stiu... imi trebuie timp sa ma gandesc incotro vreau sa ajung 9asta legat de expectations mihaela)

Acum nu pot scrie ca nu ma lasa copii deloc dar revin dupa ce ii culc sa studiez ce mi-ai trimis tu si sa vad ce inteleg

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

Monica + printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) + nazdravan de Alex (18 iunie 2006) + tati

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Hai, repede, repede, pana nu vin oama cu lacatul si nu mai citeste nimeni...

magdone, daca vii azi la aquafit, poate mai apuci sa citesti pana pleci, s-a schimbat programul, incepe la 7:30, de-aia stateam noi si ne minunam saptamana trecuta ce intarziati sunt. Asadar eu vin pe 7:30.

Simonna, pai asa zisa nenea doctoru', ca sa-mi vad de treaba cu pestele crud, cu mezelurile si maionezele din ou crud, ca nu-i fun sa iei ceva. Si inca o salmonela mai treaca-mearga, da viermii aia chiar n-am chef sa convietuiasca cu bebelea prin burta mea... Si pt mine nu-i sushi fara peste crud. Problema e ca am niste issues cu autocontrolul, si daca vad vreo mancatoare, salivez in farfuria vecina. Pt variatiune, v-as propune chinezesc, dar mai de la mama lui: congee dinasty, vad ca e pe 1100 Burnhamthorpe Road West, sau un kelsey, io stiu, la mandarin furam deja. Daca nu, ma sacrific si cu mandarin, nu-i bai, ca nu-i rumegatul scopul principal.

Olga, io-te ce mi-ai facut! Ai zis ca ioi ce lifting la riduri de cand cu hormonii de sarcina, ca esti intinsa si stralucitoare. Pai cand, mama draga, ca io inca astept... Pacat ca n-ai zis money back guarantee. Ma bucur ca-i bine totul si ai amr doar 2 zile.

try, bafta la interviu, take it easy si ai incredere ca ai ce le oferi alora.

In rest cu scolile inalte doar am scanat, sorry.

Tre' sa manc ceva inainte sa plec la ymca, ca altfel lesin prin apa pe-acolo... Foamete ma cheama!
Pai Olga,

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3 [-0.24]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Poftiti la noul capitol 126.

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Ica, nu stiu amanunte despre scoala in timpul somajului, se poate sa ai adreptate, ce stiu sigur este ca ai dreptul sa o faci cu conditia sa arati ca iti cauti si de munca.

Nelia, eu eram pe somaj in 2007 toamna cind am inceput cursul de engleza, si mi-au taiat imediat somajul; degeaba am fost la CLE, aia mi-au spus ca inainte sa ma inscriu la curs trebuia sa la fi cerut lor aprobarea, asta pentru ca era la timp plin si teoretic trebuia sa fi fost 100% disponibila sa-mi caut job, si mergind la curs nu mai puteam cauta jobul; drept care au rascolit ei netul (supervizorul la care ajunsesem) si a gasit citeva oferte de munca in contabilitate unde nu se cerea engleza, si asa mi-a spus ca(') cursul de engleza nu e era indispensabil ca sa-mi gasesc job.

Mergi la inceput