Citat: |
citat din mesajul lui martie Uite dalina, daca vrei muulte retete, sa-ti cumperi "Almanahul literar gastronomic" Pestele - Editura Athanor (Realitatea Catavencu) 2008. Mie la fructele de mare nu mi separ neaparat interesante retetele in sine, la urma urmei le poti gati cu ce vrei tu, daca vrei crabi cu mazare, faci crabi cu mazare etc. Cel mai important mi se pare cum trebuie sa le pregatesti inainte de preparare si cum le alegi din magazin. Iar in cartea asta iti descrie in amanunt cum trebuie sa arate (ca sa fii sigura ca sunt proaspete) si apoi, cum trebuie sa le pregatesti pt. gatit. De ex. scoicile trebuie cumparate numai cu valvele inchise, daca sunt deschise, inseamna ca sunt moarte si pot da grave tulburari gastrice sau chiar toxiinfectii alimentare. Daca valvele sunt deschise, dar la atingere se inchid, inseamna ca scoica e vie, deci e buna. Apoi, inainte de consumare, se tin cel putin 8 ore intr-un vas cu vin alb sau o solutie de apa cu suc de lamaie sau apa cu otet si putina sare. La deschiderea valvelor exista in scoica un lichid care nu trebuie consumat, poate fi prea sarat, sa contina fire de nisip sau sa aiba gust de clor, daca au stat in apa de la robinet. Asa ca dupa deschiderea valvelor se mai tine scoica cateva minute in apa curata. Ma rog, ti-am spicuit putin despre scoici. Asa iti explica in carte despre fiecare fruct de mare in parte. Apoi are retete ffff multe, grupate in doua categorii: Retete de altadata si retete din zilele noastre. Foarte frumos! Sa-ti cumperi neaparat cartea! Acum te las, ca stau cu cartea langa mine si are si poze si lesin aici Martie & Bebica & maimuta Sara |