Cum s-o invat sa se ceara la olitza?

Cum s-o invat sa se ceara la olitza? | Autor: Tzuni

Link direct la acest mesaj

Nu mai foloseste pampersul de juma de an. Face numai la olitza. Problema e ca nu se cere. O pun eu la anumite intervale de timp care au devenit deja obisnuinta. Face atunci. Daca nu o pun, nu se cere. Sta si tine. Ore in sir. Daca nu mai poate, intr-un final face pe ea si sta asa. Nu vine sa spuna...o descopar eu. Are 2 ani jumate, vorbeste bine, imi cere orice altceva numai la olitza nu. Cum sa procedez?

Multumesc.

Edit: eram sigura ca scriu la "Parintii intreaba...". Sorry. Rog moderatorii sa mute subiectul. Multumesc.
_____________________________________________________________________________________
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

No, poate vrea direct la wc. Incearca acel colacel reductor, poate ai succes. POate ca a facut vreun blocaj cand vine vorba de olita...
Alte sfaturi n-am, noi suntem codasi , dar... speranta moare ultima.

Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
www.dropshots.com/asteryaro2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Poate daca ii lasi olita la vedere se pune singura, fara sa ceara. Sau daca o anunti cand te duci tu la wc, prin imitatie va incepe si ea sa spuna. Oricum, multa bafta si...rabdare, sunt sigura ca veti reusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Olitza e la vedere, intr-un loc in care vede toata casa. O poate lua singura cand vrea. Dar nu e asta. De cate ori merg eu la baie o anunt, dar zice ca nu vrea. Pe WC nu vrea, se teme de el.... Olitza ii place, am ales impreuna modelul (ea a ales culoarea), ii place sa stea pe ea.... Cred ca pur si simplu astept sa mai creasca.

Bona mi-a zis ca e dependenta de mine. Ca ea e sigura ca eu sunt acolo sa o pun, ca eu stiu si o simt... Cine stie?!?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Recompenseaza-o ori de cate ori se cere ea, sarbatoriti printeseste

Mey, ce zice bona asa e ... insa e un lucru bun, are incredere in mama ei, stie ca ii esti alaturi si se poate baza pe tine
Si pana la urma nu e asa de greu sa o intrebi, nu ? Sa vezi cand te va refuza cand incerci sa o ajuti cu toata dragoastea ta, insa ea va sti mai bine singura

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Chiar daca stiu ca nu are cum sa ma mosteneasca, recunosc ca asa eram si eu. Preferam sa tin in mine pana sa explodez decat sa ma duc pe olitza. O lene ciudata...

Mamagiuliei, in timp ce alti parinti se intristeaza cand copiii lor plang dupa ei, mie-mi creste inima cat un cozonac. Ma bucur de mor! E semn bun...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si la noi se practica mersul la pp in ultima secunda

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Exact asa proceda si baietelul meu cel mic la aceeasi varsta. Pentru ca aveam experienta de la baiatul mai mare care a cerut singur de la 2 ani fara sa depun eu nici un fel de efort, pe cel mic l-am lasat sa-mi ceara singur cand vrea el. Dar daca am vazut ca la 2 ani jumatate nu face la olita decat daca il pun eu am facut asa: l-am pedepsit. O zi intreaga la tot ce mi-a cerut i-am raspuns ca nu se poate pentru ca nu cere la olita. I-am repetat mereu ca nu mai vorbesc cu el daca nu cere la olita. A cam plans in ziua respectiva, dar a inceput sa ceara. Este adevarat ca dupa cateva zile in care mi-a tot cerut olita, odata s-a scapat si a facut pe el. S-a dus in camera lui si cand m-am dus la el a inceput sa planga spunand sa nu ii dau pedeapsa. Mi s-a rupt sufletul, recunosc, dar a fost singura scapare. De atunci cere mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Mai stiu eu un parinte care mi-a povestit fff mandru cum l-a invatat pe fii-su: cand scapa in pantaloni ii punea chilotii pe fatza.
Cred ca orice metoda ai aplica, trebuie sa eviti pedeapsa - cum poti invata un copil ceva bun prin ceva rau?
Pur si simplu nu e pregatita...Nici puiul meu nu e (sau eu nu sunt)

Bucurie!

Mergi la inceput

tala, asta am spus si eu: o sa astept sa mai creasca. Intr-o zi o sa-mi ceara la pipi la fel cum imi cere oua kinder!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Mai stiu eu un parinte care mi-a povestit fff mandru cum l-a invatat pe fii-su: cand scapa in pantaloni ii punea chilotii pe fatza.
Cred ca orice metoda ai aplica, trebuie sa eviti pedeapsa - cum poti invata un copil ceva bun prin ceva rau?
Pur si simplu nu e pregatita...Nici puiul meu nu e (sau eu nu sunt)

Bucurie!

Daca a pedepsi un copil nevorbind cu el si explicandu-i ca face ceva rau e rau ... iar metoda chiar a dat rezultate imediate ... si daca se poate compara cu exemplul dat de tine... ai perfecta dreptate.
Si eu stiu pe cineva care are o fetita de 4 ani care doarme cu pampersi si cu doua biberoane cu lapte pe noptiera (chiar daca are dintii cariati) care nu e pur si simplu pregatita ... (sau poate mamica ei nu e!)

Mergi la inceput