Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (11)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Pe site-ul b e b e l u s u l t a u . r o gasesti fehe ombilicale.
Parereamea este ca mult prea devreme medicul tau a abordat problema operatiei . Exista sanse mari ca in timp problema sa se remedieze de la sine si umflatura sa se retraga.
Incearca sa stringi zina respectiva cu un bandaj circular sau cum au mai spus fetele.
Uite info despre subiect : http://www.google.ro/search?source=ig&hl=ro&rlz=&q=Hernie+ombilicala+bebelus&btnG=C%C4%83utare+Google&meta=cr%3DcountryRO

Citat:
citat din mesajul lui isaelena

Buna fetelor
sper ca toate si toti bebei sunetti ok.,
eu cred ca sunt in pragul unei depresii...anul acesta nika nu merge bine.
Sara a mea este suspecta de hernei...stie cineva ce implica hernia la bebelusi? cat de grava este? si cum se trateaza? ca medicul de familie a pomenit ceva de operatie si nu ma incanta deloc,ca e prea micuta....stiu ca au mai fost bebei pe aici cu problema asta.
o alta problema ar fi ca fornaie nasucul. cu ce sa il desfund? ca eu foloseam ser fiziologic si o pompita si vad ca numai tine.
Sara are abia 5 saptamani, si imi e teama de batista bebelusului.
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Bafta , bafta la cumparaturi!
Si eu ma chinui pe aici sa gasesc o pereche de blugi cu talie inalta dar ma chinui degeaba.
Banuiesc ca pentru ureche nu sunt prea mari sanse sa gasesti sare grunjoasa si o sa o incalzesti pe o tabla , apoi aplicata peste ureche??

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Marysa, Bertha, ce va inteleg cu lungimea. Eu am 1.62 m si azi vreau sa merg la un magazin de copii, mi-a spus mama ca au adus marfa noua si poate poate gasesc si eu ceva fara aplicatii copilaresti. Acum 3 ani mi-am luat mai multe perechi de la ei si tare bine mi-au prins, dar de atunci nici ca am mai gasit ceva clasic. Greu tare cu blugii, mie mi se potriveste lungimea 30 dar foarte greu se gaseste, in Norvegia am gasit o pereche in 3 ani . Problema este ca am nevoie de blugi noi si trebuie sa iau si sa scurtez.
Voi ati incercat cumva sa comandati pe siteurile americane?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Lorellay folosim crema Fucicort, Triderm, si Pediatril si Trixera de la Avene, ulei de baie Eucerin. Alte masuri luate: lapte si detergent hipoalergen, rufele clatite de 2 ori, renuntat la perdele si covor in camera lui - surse de praf - schimbat lenjeria de pat zilnic si cu toate astea tot mai apar bunite noi pe corp deci sursa de alergen inca nu am descoperit-o ma dispera. Daca nici de la lapte nu e - asta vom afla saptamana viitoare - pai atunci chiar nu stiu unde este buba
Ginye si Malinas multumim.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas (23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Pt. ureche , daca gaseti sare grunjoasa , o poti incalzi pe o tabla apoi o pui intr-un prosop alb , uscat si nu foarte gros , o legi ca pe o marturie si o aplici peste ureche. La mine functioneaza mai tot timpul. Nu aplic metoda decit atunci cind sunt sigura ca durerea este cauzata de o nevralgie , nu la infectii etc. Sanatate !

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Marysa, Bertha, ce va inteleg cu lungimea. Eu am 1.62 m si azi vreau sa merg la un magazin de copii, mi-a spus mama ca au adus marfa noua si poate poate gasesc si eu ceva fara aplicatii copilaresti. Acum 3 ani mi-am luat mai multe perechi de la ei si tare bine mi-au prins, dar de atunci nici ca am mai gasit ceva clasic. Greu tare cu blugii, mie mi se potriveste lungimea 30 dar foarte greu se gaseste, in Norvegia am gasit o pereche in 3 ani . Problema este ca am nevoie de blugi noi si trebuie sa iau si sa scurtez.
Voi ati incercat cumva sa comandati pe siteurile americane?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Salut!
In primul rand, va multumesc tuturor pt raspunsuri!
Ma grabesc sa va povestesc ce-am facut cu Anto la dr-- am fost azi la ORL, desi nu am citit primele 8 pagini din acest capitol, insa nu stiu daca voi reusi sa le parcurg azi, ca am programul pliiiin.....
Ceea ce ni se intampla.... se datoreaza stridorului laringian, cu care s-a nascut Anto! Din cauza ca nu e bine dezvoltat laringele, bb nu poate sa suga si sa respire in acelasi timp... si de aceea nu papa bine si nu ia in greutate...
Se pare ca multe din reprizele de plans de pana acum, ar fi putut fi si cauzate de foame, nu numai de colici. Micul... sugea si el cat/cum putea si din cauza ca se ineca des, se lasa pagubas repede....
Partea rea/buna este ca n-am ce-i face, decat sa ma obisnuiesc cu ideea ca la un moment dat, cand se va maturiza laringele, vom scapa de problema si sa-i dau inainte cu Vigantoul 4pic/zi, sa incerc sa-i introduc biberonul (da, am fost sfatuita ca-i mai bine pt el sa ia biberonul cu lapte praf daca nu reusesc sa ma mulg, decat sa se chinuie sa suga la san si sa ramana flamand!) si... sa incepem diversificarea de la 4 luni!

Pt ca aseara am banuit ca Antonio urla de foame, dar ca nu suge ca nu poate respira (asa mi-a si venit in cap sa mergem azi la ORL), sotul meu i-a dat lapte cu seringa... biberonul a fost iar refuzat. Dupa ce a papat vreo 50ml, s-a calmat bb si a dormit un sfert de ora, apoi a papat si de la san...
Asadar.... rabdare cat cuprinde..... si... ne adaptam din mers....

...Da' e greu cu rabdarea... cand esti varza de oboseala...
Aseara, vecinul de deasupra a avut petrecere.... M-a umplut de nervi.... ca nu puteam sa adorm.... Iar dimineata.... dupa ce a supt Antonio pe la ora 4, n-am mai putut adormi la loc.... pt ca avea vecinul de sub noi sesiune de injuraturi...
Lume nebuna..... si nesimtita......

Mamiseli, pediatra mi-a zis ca la 4 luni putem face pentavaccinul, dar sa fie produs de aceeasi firma ca si tetravaccinul administrat la 2 luni. Vom discuta cu dr de familie....

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Luna 2

Meritul miilor de cuvinte ...

Spre sfarsitul lunii a doua, copilul ar putea sa va intoarca un zambet adorabil ca raspuns zambetului dumneavoastra. Dar daca inca nu s-a intamplat, puteti fi sigura ca va veni din partea lui cat de curand. Tot in aceasta perioada incepe sa-si miste manutele, sa-si ridice sprancenele sau sa faca zgomot.

In sfarsit, dupa saptamani in care ati avut multa grija de pretiosul bebelas pe parcursul zilelor, copilul o sa va rasplateasca cu minunatele lui descoperiri. Continuati sa-i vorbiti si sa-i zambiti. Lui ii place enorm sa va priveasca fata si sa comunice cu dumneavoastra prin mutritele pe care le face si prin felul lui de exprimare.

Tot mai bine ...

Priviti ce se intampla cand copilul e asezat pe spate si dumneavoastra ii agitati o jucarie adorabila deasupra lui. Comparativ cu luna precedenta, observati acuma ca miscarile ii sunt mai continui. El incepe sa se intinda sa ajunga la un obiect interesant pentru el si sa-l loveasca. Daca ii oferiti copilului o jucarie el va fi capabil sa o tina pentru o perioada scurta de timp in micutul sau pumn. Daca miscati copilul el va raspunde la acest stimul diferit. Unii dintre copii doar privesc si asculta surprinsi. Pentru altii poate fi prea stimulativ si atunci o sa inceapa sa planga. Copiii sunt unici, iar procesare informatie e facuta de fiecare in mod diferit.

E timpul burticii

Punand copilul sa doarma pe spoate e foarte important pentru a evita sufocarea in timpul somnului. Cand copilul e treaz si bine dispus ar fi bine sa-l asezati si pe burta. Aceasta pozitie il va ajuta sa se dezvolte mai bine. Obisnuindu-se sa stea pe burta, copilul isi va dezvolta foarte bine muschii gatului si astfel in curand isi va putea tine ridicat capul. La sfarsitul acestei luni, copilul va fi suficient de puternic sa-si tina capul ridicat pentru cateva momente si sa priveasca cu atentia camera in care se afla. Toate acestea se vor intampla pas cu pas. Tot din pozitia stand pe burta el va incepe sa se impinga in sus cu ajutorul mainilor, astfel muschii spatelui si ai bratelor se vor dezvolta. Acesta il va ajuta mai tarziu sa poata sta in sezut. Atata timp cat el e asezat pe burta, dumneavoastra va puteti petrece timpul intinzandu-va langa el. E important pentru el sa va stie aproape si ca-l sprijiniti in ceea ce face. De asemenea, daca-l asezati pe un covoras cu o textura interesanta, cu culori luminoase sau daca in jurul lui e ceva care emite sunete diferite, placerea lui de a sta pe burta devine mai mare.

Unii dintre copii nu agreaza statul pe burta si ca atare vor incepe sa faca scandal. Raspundeti copilului asa cum credeti ca este necesar pentru ca dumneavoastra sunteti expertul in aceasta problema. Vocea dumneavoastra sau atingerea parinteasca pe care i-o puteti oferi il va face sa se linisteasca.

Semnele copilului

Pana acuma, ati invatat cand copilul dumneavoastra va spune „da”, „imi place asta” sau contrariu „mama ajuta-ma”. Am aflat de la parinti diferite moduri in care copilul comunica cu parintii sau cu alti stimuli.

Cateva semne care-i spun mamei sau tatalui „eu sunt interesat” sunt urmatoarele:

* se uita la fata dumneavoastra
* are miscari line ale bratelor si picioarelor
* se vede pe chipul lui dorinta de a razbate pana la dumneavoastra
* isi intoarce privirea si capul catre dumneavoastra
* zambeste, gangureste si are o fata fericita

Cateva semne care-i spun mamei sau tatalui „am nevoie de liniste” sunt urmatoarele:

* isi intoarce privirea si capul in alta directie
* incepe sa planga sau sa faca scandal
* isi arcuieste spatele si se impinge pierzand orice interes
* i se inroseste pielea
* respira accelerat, sughita
* incepe sa caste
* se incrunta

Inca o data, fiecare copil e unic, deci si dumneavoastra va puteti astepta de la el sa va dea semne care pot fi unice si specifice copilului dumeavoastra. Este important sa acordati atentie si sa invatati aceste semne pentru ai putea oferi copilului dragostea, respectul si grija cuvenita. Aceste informatii despre copilul dumneavoastra este foarte important sa le impartasiti doicei cu care urmeaza sa lasati copilul in grija.

O sa iau o vocala pentru ...

In aceasta luna copilul mai face un pas si in descoperirea limbajului. El este foarte interesat sa asculte tot ceea ce-i spuneti, va priveste gura si va studiaza miscarea limbii si a buzelor.

Copilul va incepe sa scoata diferite sunete care de obicei incep cu o vocala. Va incepe sa se auda si va continua sa practice miscandu-si limba pentru a repeta sunetele. Vorbiti neintrerupt cu copilul dumneavoastra, repetandu-i sunetele pe care le scoate iar apoi lasa-ti-l pe el sa continue.

Lasati copilul sa raspunda. Urmariti-i privirea si vedeti daca se uita la ceva anume. El poate va vorbeste despre un obiect sau despre o alta persoana, dar indiferent ce ar fi, el va vorbeste dumneavoastra si ii place foarte mult sa i se acorde atentie.
Auto linistire

Bebelasii adora sa suga. Indiferent ca e o suzeta, degetul tatalui sau chiar degetul sau mare, suptul este important pentru copil pentru a se auto linisti.

Cand copilul devine marait sau obosit, am auzit de la alti parinti ca pentru a-l ajuta e bine sa-i puneti degetul sau in gurita sau sa-i oferiti o suzeta. Chiar si punandu-i manutele lipite de pieptul lui si infasandu-l intr-o paturica moale sau tinandu-l in bratele dumneavoastra il veti ajuta pe copil sa se relaxeze.
Stari

Pana acum ati vazut copilul in diferite toane si comportari. Toate aceste toane sunt normale si-l ajuta pe copil sa treaca prin fiecare zi. Nu uitati, o simpla descriere a acestor stari are limitele ei. Copiii trec prin aceste stari cu viteze diferite; acelasi copil poate avea diferite toane in zile diferite depinzand de foarte multi factori, ca si: somn, alimentare, iritatii sau multe altele.

Aici sunt prezentate sase stari diferite despre care dumneavoastra stiti cu siguranta:

1. Somn linistit – este atunci cand ochii copilului sunt bine inchisi si nu se misca in somn. Acesta este un bun moment pentru dumneavoastra sa va odihniti putin.
2. Somn activ – este atunci cand copilul are ochii inchisi dar se misca din cand in cand. Poate ca ati vazut copil care tresare, zambeste, se incrunta si se intinde in timpul somnului activ.
3. Somnolenta – este atunci cand ochii sunt partial deschisi, corpul e linistit si expresia fetei e visatoare
4. Plans – este o stare care pentru nimeni nu are nevoie de explicatie
5. Perioada activa – este o perioada de timp in care copilul e foarte activ, cand gangureste, geme, tipa sau face zgomot care arata cand ceva nu-i place.
6. Perioada linistita – este cel mai frumos moment din timpul zilei cand copilul e relaxat, ochii ii sunt deschisi si lucitori. Copilul observa toate lucrurile interesante din jurul sau.

Foarte multe de vazut

Destul de des, la sfarsitul lunii a doua, copiilor le place sa fie tinuti in pozitie verticala cu spatele catre parinte si cu privirea inspre ceea ce-l inconjoara. Acum copilul poate vedea multe picioare in fata lui si multe lucruri de care se mira ca si cum ar fi: apa, animale, alti copii si desigur iubitii bunici. Sprijiniti copilul de o perna intr-o pozitie sigura si lasati-l sa descopere lumea din jur.

Multi copilasi adora sa calatoreasca in rucsacei la pieptul parintelui, astfel el se simte sigur cand e aproape de corpul unei persoane. Unii copii vor dori doar sa stea cu fata catre dumneavoastra si sa se sprijine de piept simtindu-va bataile inimii. Mai tarziu, cand credeti ca copilul e pregatit, intoarceti-l cu fata catre exterior si veti vedea cum se bucura sa vada lumea din jurul lui. De asemenea, va ofera posibilitatea sa va folositi mainile pentru nesfarsita lista de treburi care va asteapta si care insoteste orice viata de parinte.

Luat de la dezvoltarea copilului pe luni de pe DC. Pun imediat si prima luna si luna a 3-a. Mi s-a parut interesant.
Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Mihaela...m-am uitat la poze...sa-ti traiasca Miruna (frumos nume).E o poza cu bebe legat la ochi..de ce?

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreyutza spune:

buna fetelor!!!
ma mai primiti printre voi dupa o absenta atat de mare?
nu stiu cum reusiti voi sa le faceti pe toate ca mie nu prea imi iese.
din pacate problemutza noastra inca nu s-a rezolvat in sensul ca nu i-a coborat testicolul. si mai am eu o problema cu caputzul lui. si-l tine prea pe spate chiar si cand sta pe-o parte. stiu ca v-am mai spus de asta. daca va uitati in contul cu cozonacei o sa gasiti acolo poze care exemplifica ceea ce spun eu. ai vostrii stau sau au stat la fel?

multi pupici la toate mamele si galushtele lor!

Minunea din viata noastra!!! Criss
Cristina fericita mamica de Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

lorellay, cand e pe burtica si David isi tine capul exact ca Diana.

sa ma laud...am gatat caciula lu' fiu-miu. E un pic cam inalta...dar...merge .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Mav, ma pui pe ganduri....Zibe se inneaca aproape tot timpul cand o pun la san, eu am banuit ca e de vina faptul ca e prea plin sanul, insa uneori se inneaca de 2-3 ori, uneori deloc. Cand i-am mai dat ceai insa cu biberonul se inneca si-atunci, am zis ca e hapaila...
Eu una n-as renunta nici daca ar fi probleme, la cat nesomn am de la colici - de saturat sigur se satura ca goleste sanul si poate mai ia si din celalalt - sau trezit din 2 in 2 ore, sau statul noptile cat ea doarme si invatat, plus casa, soatza, mancarea, daca le pot face astea, pot avea rabdare sa nu renunt nici la san. Sanul e sfant, mai ales daca zici ca se remediaza in timp ... rabdare si dragoste multa si Antonio o sa fie cel mai fericit bebel.
Oare nu conteaza si pozitia de alaptat pt Anto? Sara nu se inneaca cand mananca pe o parte, cu capul usor ridicat si eu intinsa langa ea, ca atunci cand o tin in brate.

Mamiseli, fte binevenit articolul!

Mami de Sara (8 dec 2008)
_

Bazar pentru Sonia si Andrei

Emma este iubire

Mergi la inceput