Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (40)
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
babytza spune:
Dana scrie-mi pe PM sa iti pot raspunde, ca al tau nu e activat. Le gasesti pe contul comun, dar sa iti dau eu parola
Miruna ma rog pentru puiut sa fie bine, dragul de el , ce soricel mic
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
babymom75 spune:
Am uitat sa va spun: am vesti despre quadrupleti - sunt toti bine deocamdata. Slava Domnului! Cea mai mica are 1300g, cel mai mare are 1800g.,nici unul nu are nici o complicatie, nu mai au nevoie de oxigen si mananca. Numele lor este: Antonia ( cea mica ), Andra-Cristina, Ana-Maria si Luca.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
300 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danadumitru Dididisi babytza si noi avem probleme cu ceiutul si apica NU o vrem deloc ![]() ![]() Dana si ![]() http://community.webshots.com/user/dana78ddd |
Fetelor de ce vreti totusi sa le dati ceai si apa? Doar nu trebuie sa dizolvati vreun medicament, asa cum trebuie sa faca iepurila pentru printesa ei. Cand va veni timpul vor bea si ceai sau apa.
Adevarul e ca, la varsta lor, orice deprinderi formam de mici, daca nu se continua, sunt pierdute pentru o vreme. Ma gandesc ca, daca ei oricum beeau lapte in paralel cu mancarea solida, nu e obligatoriu sa bea si apa din prima. Iarasi cred ca faptul ca ar bea apa sau ceai nu da garantii ca va accepta hrana solida mai tarziu.
Scuze dar sunt un pic nedumerita.
Anda bea orice ii dau lingurita, chiar daca se stramba. Cand sughite ori o las asa (uneori parca o face in cascade), ori o pun la san (pt. bebelusii cu bibe merge un pic de lapte la temperatura corpului) ori daca m-am saturat de pus la san sau nu mai vrea ea ca tocmai ce-a fost ii dau sa bea ceai de lactatie, la temperatura camerei si din paharul meu, cu lingurita ei
![](icon_smile_big.gif)
Muuh, ma gandesc la copilul mic. Sa creasca sanatos si frumos!
![](mamica.gif)
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
angelynna82 spune:
Ramona este bine pt bebe sa bea ceai/apa (apa e indicat mai tarziu), motivul ar fi ca din mancarica sau lapte nu isi ia suficient lichid...spun ce am auzit.
Muuh sunt alaturi de parinti cu o rugaciune pt bebe, mi se rupe sufletul cand aud de un bebe care sufera fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
babytza spune:
300 in vremurile bune, cand era tzitzi la greu, tot asa il linisteam si eu. Cu tzitzi trecea sughitul imediat. Acum daca incerc sa ii dau ceva sa bea...nicio sansa De aceea mai recurg la lamaie.
Cu ce spui de ceai si apa sunt perfect de acord, isi ia suficient din combinatia apa + formula. Acum nu am niciun stres cu apa sau ceaiul , e clar ca daca nu vrea , nu ii este sete sau nu are nevoie de supliment de genul. Am spus doar ca nici David nu bea , dar nici nu il fortez, ce rost ar avea ? Nu pare deshidratat Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
simodina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babymom75 ... Dupa aprox. 48h de supt frecvent sanii devin din nou plini. M-am intiiiins... dar, scuze nu ma pot abtine - e subiectul meu favorit! ![]() Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
Babymom75 daca e subiectul tau preferat am si eu niste nelamuriri care inca nu-mi dau pace si nu m-a lamurit nimeni pana acum. O sa ma intind putin, scuze fetele pentru off-topic.
Mara a luat in prima luna vreo 600 g cu tot cu scaderea fiziologica si vreo 200 vs greutatea de la nastere. Din luna a 2a a luat 800 g-1 kg/ luna maximul castigului ponderal fiind in luna 4, deci contrar teoriei ca inprimele 3 luni ia mai mult, apoi din ce in ce mai putin.
Sanii mi-au fost tari in primele 2 luni, in luna a3a dimineata iar din luna a4a i-am avut beton o singura data. Mi-au curs in total in de vreo 5 ori pana acum si numai noaptea cand a facut fata pauze mai lungi decat in zilele precedente. Durerea caracteristica let-down-ului n-am mai simtit-o de prin lunea a3a, dar absolut deloc. Dar are nevoie de 2 sani la o masa, a fost o perioada ff scurta cand se datura cu unul.
Am luat mereu stimulente de lactatie: ceai de tzatze min 2 litri/zi+Galafor combinat fie cu Galactogil fie cu Nutrinatal. Saptamana trecuta mi s-au terminat toate si am omis sa-mi iau vreo 4-5 zile fara sa vad vreo schimbare, pana m-am prins si mi s-a infiripat ideea ca vai o sa mi se diminueze lactatia. Bine-nteles ca am si inceput sa simt asta ( Mara a inceput sa suga mai des si se supara pe tzatza ) asa ca mai ca ajung la concluzia ca sunt placebo si totul tine de psihic. Bine-nteles ca mi-am luat a2a zi, m-am linistit si s-a linistit si fata.
Dupa iesirea din maternitate, influentata de apropiati ii dau completare vreo 2 zile, vine o asistenta de neonato pe care o stiu de la Serban si in care am incredere si-mi zice sa i-o scot. La 3 sapt merg cu ea la Culcer din alt motiv, ii spun si despre pb mea cu cresterea in grutate ( abia recuperase scaderea fiziologica ), se uita la sani si-mi zice sa-i dau inainte cu sanul. La 2 luni merg la alt pediatru cu renume in buc dar barbatca dr C era plecata cu probleme de reflux mai puternic. Imi face castigul ponderal cumulat in 2 luni -1 kg vs greutatea de la nastere. Concluzia: ft putin, trebuia 1,5 kg, fata e sanatoasa dar alimentata insuficient sa bag neaparat completare. Nu o fac ca nu se potrivea cu ce citisem eu pe site-uri straine diverse si cu ce-mi zisese dr C. Pana la urma rezolv si refluxul punand-o la sugestia aceleiasi asistente sa eructeze mai des in timpul suptului. De atunci a mai vazut fata mea de vreo 2-3 ori putina completare in pusee de crestere dar mai mult din spaima mea ramasa undeva adanc ca poate totusi n-am lapte suficient...
In luna a5a Mara suge ziua la 3-4 ore dar noaptea a inceput iar sa se trezeasca. De la 2 luni dormea 8-9 ore legate, acum se trezeste la 4-5 ore sa manance. Sanii mei sunt aproape bretele, reflexul vine mai greu ca are cateva secunde bune cand suge in gol dar totusi in luna a 5a a luat deja 600 g, presupun ca o sa ajunga spre 700. Se inatampla in timpul zilei sa nu lase sanul de buna voie si a inceput sa maraie la sfarsit cu el in gura, zic eu ca ar mai vrea si nu mai curge dar se linisteste cand o ridic la eructat. Oricum nu cere mai devreme de 2 ore juma'. Acum iar ma chinuie intrebarea: oare exagerez cu alaptatul asta exclusiv si i-ar trebui completare?! Filling-ul meu imi spune ca nu dar ...
M-am intins ca placinta, sper ca am reusit sa fiu coerenta.
simodina spune:
cont comun mail: iar mi-am bagat nasul si am facut inca 2 foldere: diversificare si acte_legislatie in care am pus mail-urile la subiect.
gaia.nevia spune:
Muuh, ma rog si eu pentru puiul mic, sa fie puternic. pentru sanatate si sa fie toate bine.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
gaia.nevia spune:
Io sunt varza.
Am vorbit cu tati, ca am nevoie maine de el la spital nu ma descurc sa balauresc singura cu copilul agatat de mine...
a facut spume. soc. scandal. nu dau detalii ca-s sordide.
Concluzia, te duci in spital cu copilul meu "over my dead body"... ca-n filme.
Am incercat sa inteleg ce l-o fi apucat, da nu-i prea coerent. Zice ca nu are copilul nimic, si de ce sunt nebuna sa il tarasc ore intregi la coada prin spital, ca cine stie cu ce se mai pricopseste... si daca Doamne fereste ar avea ceva, tot nu au ce vedea la varsta asta atat de mica.
Deocamdata nu se poate vorbi cu el, atata ne-am certat ca a inceput si copilul sa urle de abia l-am potolit intr-o ora.
Deci maine, exclus sa ajung la encefalograma.
Poate sa-l conving sa mergem la CMU dupa botez... ca sa nu fie in spital... ma rog la Dumnezeu sa nu fie nimic cu copilul si deja sunt suparata si nu-mi revin.
A, si nu mai zic ca dupa scandalul cu spitalul, am dat in scandalul cu botezul. De ce facem noi botez acuma? Botez vara. 1 iulie. ce caut eu cu copilul pe ger la botez. si tot asa
Na ca mi-am varsat oful pe voi...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!