Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (66)
Raspunsuri - Pagina 7
MissParker spune:
Ziua buna. Eu sunt racita in continuare.
Un pont bun pentru cele care veti mai avea dureri de gat. Mergeti la farmacie si rugati sa va faca o mixtura de ulei de masline cu ulei de cuisoare in proportie de 4:1 si picurati-va cu pipeta in gat (sau lingeti de pe mana, daca va e prea picant direct in gat), ajuta minunat la killeritul bacteriilor si exista sanse mari sa nu se ajunga la antibiotice!
Am dormit ceva mai bine. Daca nu as fi racita, as spune ca am dormit chiar foarte bine, pentru criteriile noastre. Mi l-a adus Bogdan pe la 2:30 si apucasem sa dorm vreo 4 ore pana atunci, URA!!!
Analizele mi-au iesit bine, mai putin fierul, trebuie sa incep iar sa iau pastile. Ei, bine macar ca restul e ok (inclusiv colesterolul, iuhuu!).
Sa va zic si programul nostru:
6:30 – primul biberon (cam 165ml)
10:00 – san + al doilea biberon (cam 80ml)
13:00 – piureiasul de legume (cam 220ml)
16:00 – san plus al treilea biberon (cam 80-100ml)
18:30 – san plus al patrulea biberon (cam 135ml)
(mai nou) 21:00 – al cincilea biberon (cam 100ml)
Ce simplu, nu? Peste 2 saptamani incepem cu cerealele, dar asta dupa ce clarificam la ce e alergic. Ah, noi nu dam la bebe nici un fel de iaurturi, branzeturi etc. in primul an. Punct. Isi va lua proteinele din alta parte (in curand ii bag carnita si mai ales tofu, care nu are colesterina si are si mai multe proteine decat carnea!).
Fetele cu copii dintosi care musca la alaptat, nu v-ati gandit sa va puneti din alea de plastic pe sfarc? Na, ca am uitat cum se cheama... ca sa suga fara sa va doara pe voi...
Vai, fetelor, azi am citit si eu despre tragedia de la odiseea de ianuarie-februarie. INGROZITOR !!! Numai prin asa ceva sa nu treci ca mama... Ii multumesc lui Dumnezeu ca David e sanatos, robust, un copil nemaipomenit, si ca odiseea noastra a fost crutata de asemenea tragedii.
Daria, tu ai dreptate referitor la comparatii si la faptul ca fiecare copil e altfel (nu sunteti voi „mai diferiti“, ci toti suntem diferiti ), dar uite, eu nu ma mai las impresionata de gramajele pe care le mananca alti copii, de rasuciri, ridicari in picioare etc. Pe mine nu ma mai intereseaza decat sa doarma noaptea mai bine, ceea ce vad ca ne reuseste incet-incet cu programul asta de bagat inca o trezire intre 20:30 si 21:30. In rest, altii poa’ si sa stea in cap si sa zica tabla inmultirii la 9 luni, pentru mine tot al meu e cel mai frumos si mai destept
ca eric, felicitari pentru primul „mama“
Alysh, ai vazut ca aplicam sfatul cu culcatul mai tarziu si iuhuu, merge!! Trebuie insa sa-l lasam sa doarma vreo 2 ore si de pe la ora 18:30 fiindca asa e obisnuit, se freaca la ochi si e mort de somn, insa daca-l tinem dupa aceea treaz inca o ora, o ora si un pic, dupa aceea doarme mult mai bine, iar asta de 4 zile incoace... Nu stiu, o fi si salteaua cea noua, ca nu mai aluneca pe mine si avem loc mai bine amandoi, cert e ca e mai bine, definitiv mai bine. Doamne-ajuta!
fecian, poate o fi trecut si criza aia de la 6-7 luni de care ziceai tu. La voi cum mai e?
Cleo, iti dai seama ca si eu am ras cu Bogdan cand l-am vazut pe David manjit pe toata fata, de-aia am si imortalizat imediat scena ca daca ma panicam nu-mi mai ardea mie sa scot aparatul!
Iulia, nu te impacienta, ca ai fetita dolofanita si nu-i bai daca o perioada nu papa asa bine (sunt probabil dintii).
Doloress, cum ii faci tu lui Patrick tofu, i-l bagi in piureiasele cu legume, nu?
cadina, of, acum citesc si despre voi, saracutii!!! I-a trecut cam repede ca sa fi fost efectul antibioticelor, parerea mea umila, dar important este ca i-a trecut!! Bravo! Cat despre incurajari, am trecut si eu printr-un divort (cu toate ca fara copil, copilul era el ) si stiu ce inseamna, raman resentimente care te urmaresc multa vreme daca nu le permiti la momentul oportun. Stiu, multi oameni sunt sau vor sa fie „nobili“ (sau „buni crestini“, cum zicea mama si-mi vine sa vomit la atata fariseism) si sa creada ca pot ramane „prieteni“ cu fostii, insa e mai important sa-ti faci curatenie interioara, sa arunci balastul, sa traiesti sentimentele respective asa cum vin si atunci cand vin, nu sa-ti impui cu creierul si cu ratiunea o relatie „civilizata“ cand sufletul tau poate inca urla de durere. Nu-l amuti, lasa suferinta sa te patrunda de fiecare data cand o simti, plangi, descarca-te, injura-l in gand pe fostul sot, dar incearca sa gestionezi situatia fara culpabilizare si fara reprimare! Stiu ca e greu, eu nu am putut la momentul respectiv, de aceea pot acum sa dau sfaturi asa bune
Magdone, si eu o sa-i dau lui bebe avocado, e tare sanatos! Dar capsuni in nici un caz, sunt alergene!
mi_bebelina, si bafta sa scapati de constipatie!
Belleane, si toate cele bune de ziua ta si in anul nou de viata!! Eu am 41 si nu mai am timp sa ma simt baba, poate maine
simonacip, ai dreptate, dar multi din copiii care se culca devreme se si trezesc devreme, ori David la 6:30 isi ia primul bibe si apoi mai trage un somn de voie pana dupa 8:30, deci chiar era prea mult...
Danicris, ce bine ca noi suntem cam izolati si nu prea are cine sa ne bombardeze cu sfaturi „geniale“. Uite ca l-am urmat pe ala cu „da-i gris cu lapte, sa vezi cum iti doarme toata noaptea“ si mi-am tras un autogol sinistru!!
Lorich, da, era nitica voma pe el da’ si el radea ca ne-a vazut pe noi razand... v-am zis: e copilul mimetic!
leeloo, ia aici un si o imbratisare de consolare!! La noi nu a fost asa rau, dar in schimb a durat luni de zile, deci se compenseaza Sa te faci si tu bine repejor! La David a fost prima oara cand a varsat asa mult, de obicei mai scuipa el putin, dar nu prea des... Acum, probabil din cauza dintilor, isi baga pumnii in gura in ultimul hal, zici ca e bulimic... dar inca nu-mi fac griji...
Simonix, hai ca m-ai facut sa rad ca acum plangi tu din cauza ca Robertzelul se simte asa bine la cresa... Asa e, si eu ma gandesc sa-l smotocesc si sa-l dragalesc acum pe David cat pot de mult, ca dupa aia o sa ma trateze cu dosul
V-am pupat, ma duc sa fac un dus si apoi vine moasa sa ma ia in oras, o invit la un restaurant spaniol, la o paella meseriasa, ca sa ma revansez fata de ea ca a fost tare draguta cu noi si a venit mai des decat ar fi fost programat.
Dupa aia ma duc sa ma uit de un netbook, ca sa pot sa forumesc si de pe WC, daca asa vrea muschii mei (astia lasati si vai de capul lor).
Ah, si sa nu va mai aud cu +9 luni, -9 luni, ca mie imi mai trebuie vreo 2 ani ca sa-mi revin, DACA mi-oi mai reveni! Da' Bogdan ma doreste si asa, deci m-am scos...
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi ***** Povestea nasterii ***** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
Pentru mamicile anti-vaccin sau cu copii vatamati in urma vaccinurilor: ne intalnim www.jabs.org.uk/" target="_blank">AICI.
socrate spune:
Am citit si eu de tragedia de la odiseea ianuarie februarie. Fara cuvinte. Peste tragedia propriu zisa, nepasarea medicilor, umilinta prin care a trecut biata mama, este de a dreptul criminal.
Cum pot fi atat de lipsiti de empatie, de umanitate. In fine nu stiu ce sa mai spun decat ca ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem bine sanatosi si ca ne-a ferit de asa tragedie.
Inca odata ajung la concluzia ca tara asta e pierduta.
gabitzam spune:
Intrebare intrebatoare Actele pentru 85% trebuiesc depuse personal? Sau le poate depune si altcineva?
Ca mai nou am aflat ca trebuie sa fac si eu asta. Si mi-au trecut pe linga urechi discutiile datele necesare, crezand ca n-am nevoie.
Isi face cineva mila de mine sa-mi faca un conspect? Ce acte imi trebuie in afara de adeverinta cu veniturile? Copii dupa buletine? Certificat copil? Ce mai trebuie? Si adresa este Hambarului nr. cat? Si la ce camera?
Pleaseeee!!!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Magdone spune:
LA MULTI ANI! BEllEANNE, sanatate si numai bucurii! Sunem de-o seama, si eu ma mai simt cateodata asa cum zici tu dar nu trebuie sa ne lasam doborate, nu? avem atatea inainte de facut.
puiutilor nascuti astazi!
Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Danicris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui socrate Am citit si eu de tragedia de la odiseea ianuarie februarie. Fara cuvinte. Peste tragedia propriu zisa, nepasarea medicilor, umilinta prin care a trecut biata mama, este de a dreptul criminal. Cum pot fi atat de lipsiti de empatie, de umanitate. In fine nu stiu ce sa mai spun decat ca ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem bine sanatosi si ca ne-a ferit de asa tragedie. Inca odata ajung la concluzia ca tara asta e pierduta. mami de Edvin Sebastian |
Ce s-a intamplat ?
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
chinabulina spune:
gabitza, actele le poate depune oricine vrei tu. mie mi le-a depus tati. am avut nevoie doar de cerere (e practic aceeasi ca data trecuta, un formular) si de adeverinta aia, nicio alta copie... atat stiu, atat raspund
georgiana, de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=726fb2d14a759b736a7ddf" target="_blank">gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7266c54f6f7a1710f5f758" target="_blank">Povestea noastra
Ia te uita ce mare sunt
gabitzam spune:
Am mai auzit de cererea aia pentru recalculare. Are o forma anume? Ce se cere in ea si cum suna? Ca as scrie de acasa cererea si l-as trimite pe tati, sa nu mai batem drumul pina acolo si cu copilul.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
YLARI spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Danicris
Ce s-a intamplat ? Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008 |
Ce s-a intamplat, ca si eu am incercat sa citesc dar n-am gasit nimik... Oricum ceva nasol, asta e clar, Dumnezeu sa ii ajute pe parintii greu incercati...
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitzam Intrebare intrebatoare Actele pentru 85% trebuiesc depuse personal? Sau le poate depune si altcineva? Ca mai nou am aflat ca trebuie sa fac si eu asta. Si mi-au trecut pe linga urechi discutiile datele necesare, crezand ca n-am nevoie. Isi face cineva mila de mine sa-mi faca un conspect? Ce acte imi trebuie in afara de adeverinta cu veniturile? Copii dupa buletine? Certificat copil? Ce mai trebuie? Si adresa este Hambarului nr. cat? Si la ce camera? Pleaseeee!!! Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla |
adeverintsa de venit net pt 12 luni inainte de nashterea cupilului. Iti dau io format pe mess.
Copie CI
Copie Cerfiticat nastere
o cerre: subsemnata, x y CNP buletin, domiciliata in adresa T, mama cupilului Y Z cu CNP, domiciliat in adresa T, rog sa imi schimbati cf noii legislatii, suma pt concediul de crestere a copilului de la 600 -> la 85% dion venit. Anexez...
am si telefon xxyyzz
o soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii