Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (66)
Raspunsuri - Pagina 4
cleo78 spune:
niatsa fetelor.
Cadina, imi pare rau de aventura la spital, dar vorba doctorului, o sa tot patim din astea, pana isi fac sistemul imunitar.... daca ii cocoloshim, ajungem ca o cunoshtintsa de a mea, in prima luna de clasa1 - cupilu cu bronshita.
Cat despre 85%, luna dinainte, luna din cursul etc. io m-am agitat si stresat tare inainte de sarbautori, cand au zis pe la tv ca ar amana legea, si mi-am zis ca nu merita, nu am cu cine!! asta e, or sa ne sune, si sa ne cheme cand o sa se lamureasca, dar cu statul nu ma pun, o iau ca atare. Si aplic regula: la stat se dau banii cat mai greu, dar se ia cu amandoua miinile.
edit: Danicris, despre babele sfatoase, si care au grija de curu altora, io le-am taiat-o de la inceput. Mai bine sa fiu a dracului decat fraiera; mai bine intreb un dr decat radioshantzu', mai bine sa gresesc ca am gandit io asha, decat ca a zis nu stiu cine.
o soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Danicris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Daria_Ioana Felicitari mamicilor care isi pot face copiii sa manance la ore fixe si sa se culce la ore fixe si sa se poata tine de acest program. Noi suntem mai diferiti . As fi cea mai mare ipocrita sa zic ca ai mei copilasi de culca mereu la aceeasi ora. Daca intr-o noaptea Cassie s-a culcat mai tarziu ca o doare burtica de ex...sau ca pur si simplu nu poate adormi..etc si face galgagie ...il trezeste pe Darius...DArius nu mai vrea sa adoarma ...ii trece somnul si lui Cassie etc... Adevarul e ca daca eu ca mama ma tin vitejeste de programul lor ,poate reusim sa ne pastram in program...dar ar insemna sa mor de stres,de nervi...si apoi copilaria lor trebuie sa fie ceva placut ...nu o incercare de-a mea in care eu sa fiu mereu in cautarea programului perfect, sa ma simt eu vinovata ca de ce alti copii dorm la anumite ore si de ce alte mame reusesc si eu nu. MA simt de parca am fi toti comunisti si ne ghidam dupa MAMA si COpilul. CAnd ei sunt atat de mici , si sunt diferiti nu cred ca le poti tu ca mama programa ora de culcare, de somn etc Poate la anumiti copii DA ..dar nu la toti. SI cine da sfaturi ,sau ar zice ca ei reusesc etc...inseamna ca reusesc la ce copil sau copii au ei acasa, nu si la ai altora. Mi se pare ca se face prea mare tam tam pe chestia cu programul la copiii mici ....si multe mame care au copiii mai energici , mai diferiti sunt facute sa se simta de parca ar fi niste mame mai putin bune deoarece nu intra in sablon. Si cu mancarea mi se pare la fel. Adica stresul e asa mare...ca incepi sa faci comparatie..si sa zici "mama uite ala cat manaca si al meu la cate luni are nu mananca atata...si nu se culca atata...si nu doare atata..si nu merge atata..." In loc sa te bucuri de copiii tai ,incepi sa intri in niste comparatii , in campcane care nu au alta menire decat sa te faca sa te simti prost ,sa te faca sa te simti ca de ce aia poate si eu nu etc. CEl mai bine e ca fiecare familie sa aiba acel ceva unic al ei , felul lor de a fi , de a functiona diferit de a celorlalte familii. Cel mai rau e ca exista multi oameni care dau usor din gura...si incep sa zica ca ei ar fi putut mai bine in locul tau...ca ei ar fi mai destepti , mai harnici, mai intelepti , mai pedagogi etc. Nu stiu daca mai e careva care gandeste macar un pic ca mine...dar ideea e ca daca sunt mamici care au copiii cu un anume program si dau peste cazuri in care copiii nu au o anumita ora de mancare , de joaca, de culcare , de sculare..sa incerce sa nu le judece...caci fiecare copil e diferit ..si nu fac altceva decat sa raneasca mamica respectiva. Mami de Casandra (06 ianuarie 2007) si Darius ( 14 mai 2008) |
Mare dreptate ai !
Nici eu nu i-am impus lui Rasfatzel nici un program dar incet-incet si-a stabilit el unu' adica are cam aceleasi ore de papa si somn, cu bataie de +/- o ora. Seara si noaptea e mai ciudat, este imprevizibil, dar cu rabdare trecem si peste perioada asta.
Nu stiu cum se face ca intotdeauna cei din jur, "binevoitorii" si "sfatuitorii" stiu muuuuuuuuult mai bine decat tine, mama, ce este mai bine pentru copil. Copilul TAU, nu al lor.
Culmea, sunt persoane care nu au copii si isi dau cu parerea, ba chiar te si cearta ca nu faci asa cum cred ei ca e bine, eu sunt patita.
Am o matusa (fara copii) care in primele 2 luni venea la mine sa ma "sfatuiasca" si ma trata de parca eram bona copilului care trebuia supravegheata. Uof, nu va spun ce suparata eram. Pana cand m-am enervat si incet-incet am indepartat-o (desi am fost foarte apropiate inainte de nastere), acu' inainte de a veni la noi ma suna sa-mi ceara voie.
As mai avea exemple de diverse cunostinte care incearca sa ma convinga sa dau diverse chestii copilului sa manance insa acu' nici macar nu mai sunt diplomata sa le las sa vorbeasca, le tai macaroana scurt ca sa stie ca nu am nevoie de sfaturile lor.
Daria_Ioana, cred ca asemenea persoane sunt peste tot, depinde de noi sa fim puternice si sa nu ne lasam influentate pentru ca o mama stie cel mai bine ce-i trebuie copilului ei.
M-am intins c-am mult cu subiectu' asta, sper ca n-am plictisit, imi cer scuze. Pupez. Pa.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
gabitzam spune:
BELLEANE, la multi ani, draga mea!!! Sa fii fericita, sanatoasa, sa-ti cresti fetele cu drag si sa ai numai bucurii!
Iar locul de baba e deja luat, nu te baga in fata
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitzam BELLEANE, la multi ani, draga mea!!! Sa fii fericita, sanatoasa, sa-ti cresti fetele cu drag si sa ai numai bucurii! Iar locul de baba e deja luat, nu te baga in fata Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla |
miine e ziua ei, azi e 22 . M-am uitat si io aseara, si mi-am impus sa tin minte... cand colo zici tu la multi ani. Imi zic: cleo are nevoie de ochelari, ma uit iar. Nu, tu ai !!!!
povestea nashterii
Lorich spune:
Belleanne ai remarcat ca ai scris ieri ca azie ziua ta, dar in tabel apare 23. Daca e azi La multi ani! Sa fiti sanatosi si fericiti Ei si daca e maine uram si maine, macar sa avem numai de astea de urat.
Cadina m-am speriat cand am citit. Doamne ce-o fi fost in sufletelul tau sa-l vezi asa... noroc ca a trecut repede, a raspuns bine la antibiotic. Initial m-am ingrozit cand am citit "pupici de musafiri" dar apoi, mdea...trebuie sa faca imunitate. Of, greu e mamicitul asta... greu si minunat.
Simo mi-ai facut pofta de innoit. O mai fi cineva ca mine care s-a dus la mall si nu a avut chef de shopping? Sper sa-mi revin cat de curand.
Miss sa inteleg ca era nitica voma? L-am gasit si eu o data asa pe Robescu, dar avea cam 2 luni si am inghetat.
mi bebelina socrela mea are fixul asta, nu-l lua in brate, las-l singur... uite ca nu i-am urmat pretioasele sfaturi si nu e dependent de brate. Recunosc ca afara a trebuit sa-l las sa planga, canu voia dom'le in carut ci brate, dar au trecut si astea.
Intrebare aelita sau cine stie/face cum preparati dovleacul? As vrea si eu sa-i dau. Stiti ce efect are ref la laxativ versus constipacios?
LMA Maria Alexandra, Adam, Andres, Sefana, Victoria, Kevin, Shintaro [s
Poze noi
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
cleo78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cleo78
miine e ziua ei, azi e 22 . M-am uitat si io aseara, si mi-am impus sa tin minte... cand colo zici tu la multi ani. Imi zic: cleo are nevoie de ochelari, ma uit iar. Nu, tu ai !!!! o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 povestea nashterii |
aaa, deci io am nevoie de ochelari!! ca nu am cetit tot
lorich, dovleacul in coc. In sterg pe coaja, cu apa eventual, de urmele de pamant, si il bag in staniol la cuptor. 1ora, 1 ora si juma.
Are multa fibra, si fifi face kk instant. Dar sa nu ii dau des, ca nu mananca de fiecare data la fel de bine.
povestea nashterii
leeloo2004 spune:
Cred ca ariciul mic vrea sa ne faca cu nervii si zau daca stiu cit o sa mai suport…De citeva zile/saptamini nu se mai culca sub 23:30-24:00 – de la 22, dupa baie si laptic il adormim, cred ca nu exagerez, de vreo 10-15 ori – il punem in pat adormit si nu apuci sa iesi din camera sau mai rau, s ate departezi de patut, ca e cu ochii mari, in patru labe si eventual plingind de mama focului...E varza de oboseala, abia isi tine capul, dar nu vrea sa adoarma neam! In plus cum eu aseara ma simteam si rau de la raceala, imi venea sa-l fac avion! Nu stiu ce faza e asta, ca Stefan nu a trecut prin asa ceva, dar sper sa dureze cit mai putin ca altfel ma duc pe cimpii cu cercul! Dupa ce ca si asa e greu cu somnul la el – ca plinge si nu se culca desi e obosit, trebuie sa-l plimbi in brate, leganat, sa-i cinti pentru ca intr-un tirziu, cind si pe tine te-a rupt de spate, sa adoarma...
Cum va spuneam aseara am fost iar la control cu piciorul la dr. Jianu – ne-a spus ca e talus valg ameliorat, sa ii fac in continuare masaj si gimnastica si sa mai venim la control la 12 luni. Mi-a spus ca, probabil, cind va incepe sa mearga, va avea o perioada scurta de timp cind va calca pe partea exterioara a piciorului, dar asta se va rezolva de la sine. Va trebui doar la 12 luni sa-l mai evalueze si sa ne recomande eventual un anumit tip de incaltaminte.
Tot ieri m-am dus si am cumparat si nebulizator, iar aseara i-am facut prima sedinta de aerosoli cu adrenalina, iar de dimineata a doua sedinta (trebuie sa-i fac una la 12 ore, timp de 5 zile) – nu va spun ce plinge si se lupta ca sa scape de masca aia, dar am observat de dimineata ca deja dupa o sedinta parca e mai bine, nu mai este asa de ragusit si plinsul nu-i mai suna ca la o pisica chinuita...
Revin mai incolo, dupa ce citesc din urma....
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
mi_bebelina spune:
La multi ani Belleane, sa fii iubita, sanatoasa si sa te bucuri de minunile din viata ta!
ps: Cand e ziua ta, azi sau maine? Ca aici scrie ca pe 23..
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
gabitzam spune:
Cleo, am scris eu gresit aseara in tabel
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
mi_bebelina spune:
Leelo, sanatate multa!
Cleo, multumim de sfatul cu coptul dovleacului....Io ieri cred ca nu l-am copt bine si poate de asta nu i-a placut Deliei. Mai am o bucata, o sa incerc sa il tin mai mult.
Lorich...pai soacra ta seamana cu a mea....daca-s amandoua de Braila. A ta comparatii nu face? Ca a mea nu mai pridideste. Pe mine ma compara cu fiica-sa si pe Delia cu celalalt nepot. Asta e...bine ca e departe.........
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza