Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (66)
Raspunsuri - Pagina 2
mihaser spune:
Fetele ne vaitam ca se trezesc noaptea, dar daca or sa vrea asta?
www.aventuratrasnita.ro/aventura/103/" target="_blank">Votati-ne va rugam!
piggy spune:
mihaser multam fain pt raspuns
noi avem toAte sansele sa ii placa ilincai sporturile exteme ca seamana leit cu tati fizic si cred ca si pshihic
Piggy mama de Ilinca (15.06.2008)
Daria_Ioana spune:
Felicitari mamicilor care isi pot face copiii sa manance la ore fixe si sa se culce la ore fixe si sa se poata tine de acest program.
Noi suntem mai diferiti .
As fi cea mai mare ipocrita sa zic ca ai mei copilasi de culca mereu la aceeasi ora.
Daca intr-o noaptea Cassie s-a culcat mai tarziu ca o doare burtica de ex...sau ca pur si simplu nu poate adormi..etc si face galgagie ...il trezeste pe Darius...DArius nu mai vrea sa adoarma ...ii trece somnul si lui Cassie etc...
Adevarul e ca daca eu ca mama ma tin vitejeste de programul lor ,poate reusim sa ne pastram in program...dar ar insemna sa mor de stres,de nervi...si apoi copilaria lor trebuie sa fie ceva placut ...nu o incercare de-a mea in care eu sa fiu mereu in cautarea programului perfect, sa ma simt eu vinovata ca de ce alti copii dorm la anumite ore si de ce alte mame reusesc si eu nu.
MA simt de parca am fi toti comunisti si ne ghidam dupa MAMA si COpilul.
CAnd ei sunt atat de mici , si sunt diferiti nu cred ca le poti tu ca mama programa ora de culcare, de somn etc
Poate la anumiti copii DA ..dar nu la toti.
SI cine da sfaturi ,sau ar zice ca ei reusesc etc...inseamna ca reusesc la ce copil sau copii au ei acasa, nu si la ai altora.
Mi se pare ca se face prea mare tam tam pe chestia cu programul la copiii mici ....si multe mame care au copiii mai energici , mai diferiti sunt facute sa se simta de parca ar fi niste mame mai putin bune deoarece nu intra in sablon.
Si cu mancarea mi se pare la fel.
Adica stresul e asa mare...ca incepi sa faci comparatie..si sa zici "mama uite ala cat manaca si al meu la cate luni are nu mananca atata...si nu se culca atata...si nu doare atata..si nu merge atata..."
In loc sa te bucuri de copiii tai ,incepi sa intri in niste comparatii , in campcane care nu au alta menire decat sa te faca sa te simti prost ,sa te faca sa te simti ca de ce aia poate si eu nu etc.
CEl mai bine e ca fiecare familie sa aiba acel ceva unic al ei , felul lor de a fi , de a functiona diferit de a celorlalte familii.
Cel mai rau e ca exista multi oameni care dau usor din gura...si incep sa zica ca ei ar fi putut mai bine in locul tau...ca ei ar fi mai destepti , mai harnici, mai intelepti , mai pedagogi etc.
Nu stiu daca mai e careva care gandeste macar un pic ca mine...dar ideea e ca daca sunt mamici care au copiii cu un anume program si dau peste cazuri in care copiii nu au o anumita ora de mancare , de joaca, de culcare , de sculare..sa incerce sa nu le judece...caci fiecare copil e diferit ..si nu fac altceva decat sa raneasca mamica respectiva.
elenuca spune:
Alex@Sara ti l-am dat pe PM. Bafta !
Elenuca mami de Lizuca 29 Mai 2008
Povestea nasterii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=764a9751ec8c1ae5d54413&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Lizuca's History (slideshow)
www.elizadiamandescu.ro" target="_blank"> Eliza's WebPage uite ce mare sunt !
aelita spune:
eu azi nu am program de masa ,ca mai repede scriu ce NU a mancat.
a mancat in reprize,cate un pic din fiecare,am schimbat piureul,dar nu a vrut nici din celalalt .doar lapte.
spre seara a facut kk moale,deci asta era cauza...sper sa ii treaca.
Ma ajuta meniurile voastre ,ca sa mai am idei.eu inca nu am dat avogado,bine ca am vazut la voi .
il combinati cu ceva?
dovleac ati folosit in piureuri ? indulceste mancarica si de obicei le place.(din ala galben,de placinte)
patrunjel puneti ?
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
bratafel spune:
iulia83 felicitari pentru masuratori! ce lungana!! nici cu kg nu sta rau!! referitor la mancare si Bianca mai are perioade din astea in care ma rog de ea sa manance ca sta cu mancarea in gura, dar mai mult de 30 min nu dureaza masa indiferent ca a mancat sau nu.
miss micutul! am patit si cu Bianca chestia asta - ba se inneca, ba manca prea multy, ba se zbenguie pana ii iese inapoi si-mi vine sa-mi iau campii... eu mai stau o ora dupa ce a vomat si ii dau un bibe cu lapte.
ca_eric fe bucurie pe tine ca ti-a spus mama!
piggy si eu ii dau cate un pic de paine Biancai, cateodata pun si putin unt.
eu va doresc tuturor o noapte cat mai placuta - din nou copilul meu nu vrea sa adoarma!!!!!!!!!!!
7 luni
POZE 5-6 luni !!
http://b1.lilypie.com/6wARp2.png
socrate spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Daria_Ioana Felicitari mamicilor care isi pot face copiii sa manance la ore fixe si sa se culce la ore fixe si sa se poata tine de acest program. Noi suntem mai diferiti . As fi cea mai mare ipocrita sa zic ca ai mei copilasi de culca mereu la aceeasi ora. Daca intr-o noaptea Cassie s-a culcat mai tarziu ca o doare burtica de ex...sau ca pur si simplu nu poate adormi..etc si face galgagie ...il trezeste pe Darius...DArius nu mai vrea sa adoarma ...ii trece somnul si lui Cassie etc... Adevarul e ca daca eu ca mama ma tin vitejeste de programul lor ,poate reusim sa ne pastram in program...dar ar insemna sa mor de stres,de nervi...si apoi copilaria lor trebuie sa fie ceva placut ...nu o incercare de-a mea in care eu sa fiu mereu in cautarea programului perfect, sa ma simt eu vinovata ca de ce alti copii dorm la anumite ore si de ce alte mame reusesc si eu nu. MA simt de parca am fi toti comunisti si ne ghidam dupa MAMA si COpilul. CAnd ei sunt atat de mici , si sunt diferiti nu cred ca le poti tu ca mama programa ora de culcare, de somn etc Poate la anumiti copii DA ..dar nu la toti. SI cine da sfaturi ,sau ar zice ca ei reusesc etc...inseamna ca reusesc la ce copil sau copii au ei acasa, nu si la ai altora. Mi se pare ca se face prea mare tam tam pe chestia cu programul la copiii mici ....si multe mame care au copiii mai energici , mai diferiti sunt facute sa se simta de parca ar fi niste mame mai putin bune deoarece nu intra in sablon. Si cu mancarea mi se pare la fel. Adica stresul e asa mare...ca incepi sa faci comparatie..si sa zici "mama uite ala cat manaca si al meu la cate luni are nu mananca atata...si nu se culca atata...si nu doare atata..si nu merge atata..." In loc sa te bucuri de copiii tai ,incepi sa intri in niste comparatii , in campcane care nu au alta menire decat sa te faca sa te simti prost ,sa te faca sa te simti ca de ce aia poate si eu nu etc. CEl mai bine e ca fiecare familie sa aiba acel ceva unic al ei , felul lor de a fi , de a functiona diferit de a celorlalte familii. Cel mai rau e ca exista multi oameni care dau usor din gura...si incep sa zica ca ei ar fi putut mai bine in locul tau...ca ei ar fi mai destepti , mai harnici, mai intelepti , mai pedagogi etc. Nu stiu daca mai e careva care gandeste macar un pic ca mine...dar ideea e ca daca sunt mamici care au copiii cu un anume program si dau peste cazuri in care copiii nu au o anumita ora de mancare , de joaca, de culcare , de sculare..sa incerce sa nu le judece...caci fiecare copil e diferit ..si nu fac altceva decat sa raneasca mamica respectiva. Mami de Casandra (06 ianuarie 2007) si Darius ( 14 mai 2008) |
Draga mea, io nu i-am facut program si-a facut singur. Eu doar am tinut cont de preferintele lui. Intr-adevar se cam tine de el. LA tine e si o situatie mai speciala cu doi pui. Cat timp era ziua si programul eu ma miram cum unii copii au program. Acum s-a stabilizat. dar nu inseamna ca la o ora fixa mananca si doarme, e un plus minus de 30 de minute.
piggy spune:
Daria si la mine e la fel ca la socrate...am tinut si tin cont de ce vrea puiul, iti dai seama ca n-am incotro...nu o sa bat un copil de 7 luni ca nu papa la 13.00. Programul de masa ce l-am dat e orientativ asa ca sa ne inspiram unele de la altele...Si cu capacitatile locomotorii la fel...nu o sa ma supar pe Ilinca sau sa imi fac griji ca nu sta drepti ca Iasmina in patutz, de ex...fiecare pui cu felul lui de a fi, cu poftele si nazurile lui dar si cu momentele de tandrete si de dragalasenie
Piggy mama de Ilinca (15.06.2008)
Alysh spune:
Buna seara,
Eu ma declar complet cucerita de Vlady. Devine din ce in ce mai scump pe zi ce trece, azi a fost extrem de tandru, m-a pupat non stop (nasol ca dintisorul creste si incepe sa ma capseze cand ma pupa), m-a tinut strans in brate, isi pune capsorul pe pieptul meu cand stam in pat pret de cateva secunde bune....sunt
Am uitat sa va spun cred, ieri a stat juma de ora sa prinda o raza de soare
Dar si f solicitant in acelasi timp, azi s-a tinut numai de capu' meu. Cred ca de-asta m-a si tandretuit atat.
Socrate, nu stiu ce sfaturi sa-ti dau, doar vreau sa te incurajez, e o chestie rezolvabila, e nevoie doar de putina rabdare, imi imaginezi ca nu e deloc placut dar va trece repede totul va intra in normal, o sa uiti peste un an aventurile de acum.
Miss, stiu draga mea ca esti satula de sfaturi, si eu as fi in locul tau, dar uite ca nu ma pot abtine: parerea mea e ca il culcati pe David EXTREM de devreme. Jur ca nu l-am culcat pe Vlad nici la 2 saptamani de la ora 18. De cand s-a nascut si pana in ziua de azi el n-a dormit intre 18,30 si 20,30. In prezent nu mai doarme dupa 17,30 il trezesc daca e cazul si ne jucam si obosim pana spre ora 21 cand facem baitza si abia spre 21,30-22 adoarme. Si a dormit tun pana nu demult, acum doarme iar binisor, tin sa cred ca plansul prin somn nu se datoreaza decat viselor urate sau dintisorilor care nu-i dau pace. Macar incearca sa-l tii treaz dupa ora 18 pana la 21 si sa vezi cum e. Nu ma injura
Belleane, implinesti o varsta superba, esti tanara iubita, pai pe la 90 de ani asa cand o sa iesi cu nepotii in parc ce-ai sa mai zici?
Piggy, eu sunt o mama denaturata care ii dau branza din comert. N-am alta solutie. Paine nu-i dau. Doar cate o coaja s-o roada.
Ylari, mi-era dor de tine!
Doloress, eu am slabit nemaimancand seara. Altfel mi-ar fi fost imposibil sa tin cine stie ce regimuri si asta din lipsa de timp. E f usor de tinut: pur si simplu nu mai mananci nimic dupa ora 16 pana a doua zi dimineata. Dar nu si atunci cand alaptezi.
Laurita, eram convinsa ca pana la urma ai plecat daca nu scria Simo ca ati fost la shopping. Sa ne povestesti ce-ai cumparat miss you!
Vlady
andreap spune:
ca de obicei..cine intra seara la miezul noptii????IO
MissP,mie una mi se pare ca la 18 e muuult prea devreme.eu la 18-18.30 o culc pe Sara maxim 1 h,somnul nr.3 din zi..apoi pe la 20.30-21 baita si abia atunci nani....
Socrate,sper sa aflati lucruri mai bune de la dr.Jianu..bafta multa
Simona,spor la cumparaturi
Alex@Sara,sarcina usoara...vrei sa mergi la Tutunaru?stiu ca e un medic super,dar cam aglomerat..
Cleo,ce surpeiza le pregatesti la socrii tai
Alysh,ce frumos povestesti tu de baiatul tau...o sa fie un iubaret
Si Sara 'vorbeste'..da' de-ale ei..eu ii zic 'ma-ma..ta-ta'..ea rade si incepe cu 'ba be' si altele.azi mi-a zis bona ca atunci cand am plecat cu maria la gradi Sara a inceput sa scartie,sa ma caute din priviri si sa ne certe'ba..ba..ba'..si pe mine ma cearta daca nu-i convine ceva.
Sara iar mananca putinel....singura masa acceptata mai bine e pranzul,adica legumele cu carnita..am incercat iar iaurt simplu,nu-i palce deloc,e clar!
Eu una nu inteleg(si paote cineva sa-mi explice..????)de ce se trezeste fata asta a mea de 3-4 ori intre ora de culcare si ora 23-24 cand in sfarsit adoarme cum trebuie???de la 21 si pana acum s-a trezit de 3 ori..plange in somn,ae ochii inchisi si plange...ma rog,pana la amjorat sper sa fie OK.
sper in WE sa fiu mai activa..pupici si nopti cat mai linistite
BOTEZ SARA
Noiembrie2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)