DR care incearca nastere naturala dupa cezariana?

DR care incearca nastere naturala dupa cezariana? | Autor: Carolina23

Link direct la acest mesaj

buna. am citit adesea articolele de pe despre copii si m-am gandit sa ma inscriu si eu pe forumul asta. sunt mamica fericita de fetita mihaela de 1 an si 3 luni! ma bate gandul sa mai facem una (sau unu ce-o iesi) si nu stiu daca am ales subiectul potrivit sa va intreb. eu am nascut-o pe mihaela prin cezariana pentru ca asa a considerat doctorul ca e mai bine la momentul ala. dar a fost o experienta foarte nasoala pentru mine si vreo saptamana dupa aia am avut dureri groaznice de cap. din ce am citit pe internet la noi nu prea se poarta sa nasti atlfel decat prin cezariana la a doua nastere dupa o cezariana. dar am zis ca poate stie cineva totusi vreun doctor care ar fi de acord sa incerce sa nasca natuarl a doua oara. stie cineva vreunul? chiar daca poate e mai tanar si mai "neexperimentat"? poate unul mai tanar e mai deschis. mentionez ca noi incercam deja pentru bebe doi si as cauta un doctor nou cat mai repede. multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Pentru nastere normala dupa cezariana trebuie bine evaluata starea cicatricii de pe uter, trebuie sa gasesti un dr curajos (intr-adevar in Ro nu se practica asa ceva) plus ca trebuie sa te documentezi f bine cu privire la riscuri.
Si eu am nascut prima data cu cezariana si mi-as fi dorit sa incerc acum natural. Aici in Ungaria se practica dar dupa o atenta evaluare beneficiu-risc. Deocamdata nu se pune problema pt ca pana nu demult aveam placenta praevia, acum e doar jos inserata plus ca bebe sta pelvian, deci exclus nastere normala.
Mi s-a mai spus aici ca pt a naste normal dupa o cezariana trebuie sa ai singura contractii f bune, ei nu au voie sa-ti dea nici un medicament pt stimularea contractiilor cum se cam da in cazul uterelor necicatriceale pt ca la uterul taiat exista un mare risc de ruptura uterina, ceea ce e f grav.
Deci exista sanse dar e cam complicat si nu stiu unde in Ro vei gasi un medic dispus sa faca asta.

Maya 31+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolina23 spune:

buna maya.multumesc frumos de raspuns.da, imi imaginez ca nu e deloc simplu si ca trebuie evaluata situatia fiecarei gravide in parte ca sa se ia decizia asta. hei! poate vin sa nasc in ungaria :)))) daca la altii se poate de ce nu s-a putea si la noi? chiar nu stie nimeni vreun doctor care sa practice chestia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

mergi la tutunaru. el practica nasterea naturala dupa ceza. mi-a spus si inainte sa nasc (eu am facut tot cezariana) si mi-a spus si cand am fost la 6 luni dupa ce am nascut la el la un control, cand eu am zis ca sigur sigur nu mai fac cezariana (si la mine a fost tare rau) si ca eu nasc natural-daca merg toate bine- la urmatorul bb. si mi-a raspuns :cine te opreste? deci se poate.

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Carolina, uite daca totul e ok pana la sfarsit eu o sa nasc natural in apa dupa o ceza veche de 3 ani, la Maternitatea Regina Maria cu dr Niculescu directorul maternitatii.
Sunt niste conditii gen min 2 ani intre sarcini, incizie orizontala a cezarienei, etc.
Am mai auzit ca in Cluj la Clinica Stanca e cineva care practica.
Sigur mai sunt si alti doctori doar ca depinde si de politica spitalului.

Mihaela 23+ & Irina ( nov 2005)

Mergi la inceput

ce ma bucur sa aud ca la regina maria se practica. sincer, nu mai vreau deloc sa nasc la stat, cel putin nu la elias
cat te costa nasterea in apa? eu stiam de 1.8 ani intre nasteri, nu 2 ani intre sarcina si nastere, da, si e adevarat, incizia trebuie sa fie orizontala

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

2280 E. Aaa si nu e cu anestezie, nu e voie in apa.

Mihaela 23+& Irina ( nov 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Eu am nascut prin cezariana din cauza de bb pelvian, da dr mi-a zis ca a doua sarcina natural no way, doar daca se intampla dupa 7 ani, si n-am de gand sa stau atata. Sunt convinsa ca se poate si natural dupa cezariana, da riscul de ruptura uterina este foarte mare, asa ca eu si la bb 2 tot ceza optez, prima cezariana la mine a fost floare la ureche, poate de aia is si asa optimista.

Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

da mh, fara anestezie , dar si fara epiziotomie. asta-mi doresc si eu. o sa te urmaresc, sa vad ce povestesti despre exp. ta. mult succes, sigur va fi bine
kitzy...doctori si doctori. in7 ani iti mai creste un uter?

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Chiar asa! 7 ani mi se pare foarte exagerat! 2-3 ani, sa zicem, dar nu 7! Pai parca am avea la dispozitie 100 de ani sa tot facem copii iar 7 ani n-ar insemna mare lucru.
Pe de alta parte, e adevarat ca riscul de ruptura uterina exista si daca se intamla e fff grav. Fiecare decide cum e mai bine pt el.

Maya 32+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolina23 spune:

hehe. daca as avea o galeata de bani m-as duce la Regina Maria. cine nu vrea sa nasca in conditii cu adevarat civilizate?... dar daca strang o galeata prefer sa o pastrez pentru copii ca alta nu mai strang. mai ales ca ma gandesc ca nu e nici o garantie ca nasti natural. e doar o incercare care poate sa nu reuseasca si pe care dai cateva mii de euro. daca tot ajung la cezariana... dr. tutunaru cum e? e mai tanar asa? am vazut ca lucreaza la elias. am fost o data acolo si mi s-a paurt destul de ok. 7 ani?? :(
multumesc frumos mh, ralu_t, kitzy, maya!

Mergi la inceput