Copii stangaci, cum ii ajutam?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Fetelor stangace, cu ati invatat sa curatati un mar? Ca nu reusesc cu fii-mea/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Multumesc Germina. Voi merge acolo - pe site vad o gramada de minunatii la Casa Retro (pana acum nu am ajuns acolo, dar am auzit despre acest magazin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

In ceea ce priveste Casa Retro, pot doar sa va zic ca da dependenta. O sa vedeti... Eu m-am mai linistit un pic pentru ca am cumparat cam tot ce imi doream in materie de jocuri pentru copiii mei, dar au o groaza de minunatii pe langa jocuri.

Iar despre curatatul merelor, in afara de faptul ca am tinut cutitul cu stanga, alta smecherie nu am folosit. Si Mihai foloseste cutitul si intradevar l-a tinut ca pe-un topor o vreme, altceva nimic suspect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

buna fetelor acum am descoperit subiectul foarte interesant
am si eu o intrebare poate mai multe
cum erau copilasii vostrii stangaci cand erau bebei???

tocmai ieri am avut programare la neuro pt ca l am capiat pe pediatru fii mea are 9 luni foarte indemanoasa cu mana stanga (sunt cazuri in familia paterna) dar cu dreapta nu ;;.deci nu apuca obiectele si tot ce i dau in dreapta duce in stanga ( se vede intr un filmuletz)dar a reusit sa si scoata un cercel cu dreapta palma e inca rigida si o incordeaza (ciu ciu)cand e concentrata of ca a consultat o neurologul si a ajuns la concluzia ca e stangace si ca nu e nik anormal dar nu m am linistit

http://community.webshots.com/user/ana_ana2327

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Vreau si eu sa va intreb daca ati gasit ustensile de scris, dar nu cu cerneala, ma intereseaza pixuri sau creioane.

Aniasip, baiatul meu mai mare a fost stangaci tot timpul, de la primele gesturi, n-a avut nicio perioada in care sa fi fost ambidextru. Cel mic e dreptaci tot asa, fara echivoc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stela30 spune:

Si baiatul meu care e in cls a2a e stangaci si mi_am dat seama de asta doar cand a inceput gradinita. Atunci aveam probleme cu el ,ca se certa cu colegii de langa el pentru ca dadeau cot in cot ,ceilalti fiind dreptaci , pana la urma i_a gasit doamna un loc la marginea masutei ca sa nu mai aiba pe nimeni in stanga. Acum la scoala sunt mai multi stangaci in clasa la el. Vreau sa va mai spun ca in clasa intai nu am avut probleme cu scrisul ,scria foarte frumos desi nu stiu cat de corect tinea mana si nu stergea cu mana ce a scris. In tot anul a avut un singur stilou care s_a pastrat foarte bine desi nu era de cea mai buna calitate.Acum insa de la inceputul anului i_am schimbat vreo 4 stilouri si vine zilnic cu degetele pline de cerneala plus ca nici scrisul nu mai e asa de caligrafic.In schimb scrie repede si fara nici o problema , dar ceva s_a schimbat la stilul de scris si nu_mi dau seama ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Stela, parerea mea este ca problemele apar atunci cand copilul scrie mai repede. De asta in cls I nu se murdarea pe degetele, fiindca abia caligrafia si avea cerneala timp sa se usuce. Apoi si pozitia mainii e mai usor de controlat cand scrii incet, decat atunci cand viteza creste, si treci de la litere la cuvinte si de la cuvinte la propozitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tonnia

Vreau si eu sa va intreb daca ati gasit ustensile de scris, dar nu cu cerneala, ma intereseaza pixuri sau creioane.

Aniasip, baiatul meu mai mare a fost stangaci tot timpul, de la primele gesturi, n-a avut nicio perioada in care sa fi fost ambidextru. Cel mic e dreptaci tot asa, fara echivoc.

Antonia

multumesc frumos pt raspuns

http://community.webshots.com/user/ana_ana2327

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LILIMAR spune:

Buna Ana,
Sa-ti traiasca micuta, e dulce foc!
Am avut aceeasi framinatare cu Dragos cind era mic.Aici mi s-a spus ca odata cu cresterea in virsta lucrurile se mai schimba si asa s-a si intimplat de fapt. Schimbarea a intervenit la gradi cind a inceput sa manince efectiv singur si sa foloseasca unelte de scris. M-am trezit dintr-o data ca maninca cu dreapta in loc de stinga.
Oricum si daca ramine stingace nu trebuie sa-ti faci griji, se spune ca stingacii sunt mai desptepti.
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiai spune:

Fiu-meu pana pe la trei ani si jumatate nici nu concepea sa manance cu dreapta; nimic; nici macar o felie de mar ...
Tot ceea ce facea avea mult mai mari sanse de reusita daca era facut cu stanga, pentru indiferent ce intindea intai mana stanga ...
Familia si doctorita de familie au concluzionat: este stangaci !
Surpriza a survenit in urma cu vreo jumatate de an cand a inceput, usor, sa faca diverse lucruri si cu dreapta. Cu stanga ieseau mai bine, dar el avea dorinta de a le face si cu dreapta. Acum mananca cu ambele maini, scrie si deseneaza cu amandoua ...
Mentionez ca n-am incercat niciodata sa-i schimb orientarea; Poate dintr-o dorinta de a ne copia pe noi, care suntem dreptaci ... Nu stiu. Oricum, acum este ambidextru

-----------------------------------------------------
Mami fericita de Victoras ( 4 ani) si Ani ( 1,6 ani)

Mergi la inceput