Copii stangaci, cum ii ajutam?
Raspunsuri - Pagina 4
Tonnia spune:
Claudiai, dar cu ce picior lovea mingea? E interesant ca a cotit-o asa brusc. Si eu as vrea sa devina dreptaci, n-am de gand sa-l influentez, dar mi se pare ca una peste alta e mai greu cu stanga.
Dar el face totul cu stanga, suteaza, mananca, deseneaza, apuca, taie, tot. Are 3 ani si 1/2, zici ca e posibil sa se schimbe?
claudiai spune:
Lovea mingea cu stangul, cand sarea, bataia o facea pe piciorul stang, pleca din casa cu stangul
In ce priveste picioarele, se pare ca inca prefera stangul ... Este amuzant cand incearca sa loveasca mingea cu dreptul: f rar o nimereste 
Tonnia - Nu stiu ... Noua ni s-a intamplat. Si nu s-a schimbat; doar face lucrurile si cu dreapta ...
PS - Am facut mentiunea ca nu l-am influentat pt ca adesea ni se spunea sa-l fortam sa manance si sa scrie cu dreapta. Nu am fost de acord pt ca mi se pare anormal sa oblig un om (cu atat mai mult pe puiul meu) sa faca ceva ce nu-i este in fire ... Eu am incercat sa inversez rolurile (sa mananc cu stanga) si mi-a fost greu. Asa ca cei ce dau asemenea sfaturi sa faca acest experiment: sa incerce sa scrie sau sa manance cu stanga; oare o sa le placa ?
-----------------------------------------------------
Mami fericita de
Victoras ( 4 ani) si
Ani ( 1,6 ani)
stela30 spune:
Si eu sunt stangace , cand eram mica m_au obligat la scoala sa scriu cu dreapta . Ma lega invatatorul cu mana la spate ca sa ma invat sa scriu cu dreapta si m_am invatat ,dar niciodata nu am scris frumos si tot timpul aveam scazut un punct din nota din lucrare pentru scris. Cand am ajus la liceu aveam un coleg care ma uimea cu scrisul lui cu mana stanga, era deosebit, si facea niste caricaturi deosebite.Acum nu as mai putea sa scriu cu stanga dar multe lucruri le fac cu mana si piciorul stang. Cand am observat ca si copilul meu cel mare e stangaci mi_am propus sa nu fac aceeasi greseala pe care au facut_o altii cu mine, desi eram sfatuita de cei din jurul meu.Mai am un baietel de aproape 6 ani care foloseste mana dreapta, deci el cred ca nu va fi stangaci. Deci dragi parinti sa nu incercati sa schimbati ceea ce nu e conform unor idei invechite ,acum in orice clasa exista cel putin 2 ,3 stangaci si nu sunt priviti ca niste extraterestri.
Germina spune:
Nu este nimic anormal ca cineva sa fie stangaci. Nu va fortati/ influentati copiii sa faca cu dreapta ca asa trebuie sau ca vi se pare voua anapoda cu stanga. Stangacii folosesc cealalta emisfera a creierului. Fortandu-i dati peste alte probleme, de la balbaiala pana la paralizie partiala. Am o prietena care e si ea activa pe forum pe aici, care a avut mari probleme tocmai pt ca atunci cand era copil a fost fortata sa devina dreptace. Nu va jucati ca nu-i de joaca. Si inca o data, nu-i absolut nici o problema daca copilul e stangaci.
Tonnia spune:
Dar chiar nimeni nu a zis ca-si influenteaza cu ceva copilul, au cam apus vremurile alea, cel putin pe aici, pe forum, haha!
Germina spune:
Citisem intr-o postare ca mamicii i se parea un pic anapoda ca foloseste stanga. Cred ca am exagerat un pic, de obicei trebuie sa iau apararea stangacilor. ![]()
anisiap spune:
merci fetelor eu nu am nici o problema ca e stangace ma gandeam sa nu fie alte probleme de aceea am consultat un neuropediatru sa elimin suspiciunile din capul meu![]()

http://community.webshots.com/user/ana_ana2327