Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009 (121
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
rein spune:
Monica (MVB), imi pare tare rau de ce ti s-a intamplat.
Sper sa ai puterea sa o iei curand de la capat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
rein spune:
Iuliacris, eu nu inteleg cum este acolo cu ecografiile. Daca tu vrei sa merci la o clinica particulara, fara vreo legatura cu asigurarea ta, nu poti plati o ecografie morfologica? Cat costa o eco morfologica in afara celor primite prin asigurare? Poti sa-mi explici? sunt doar curioasa.
La noi nu e nici o eco morfo suportata de asigurarile de stat dar cine doreste, isi face pe asigurare privata sau plateste pe loc. Sunt tarife mari si f. mari, depinde de cat de bine e cotat medicul si clinica dar merita sa stii cum este bebe, e in interesul lui.
Tec, Flowerbee, felicitari si sanatate multa!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Am citit si eu mesajul lui mvb... Nici nu mai stiu ce sa zic...
Sunt obosita. Iar. Sau tot timpul. Daria urla mai mereu. Nu stiu de ce. Cum o las din brate, cum incepe. Uneori plange si in brate. Azi i-am dat NAN pentru prima data. Mancase la 4. Si de la 4, in loc sa doarma, pana la 8 a plans cu intermitente si a tot cautat sanul, se vedea clar ca nu se saturase. Am tot cantarit-o si am notat. Uneori suge f. putin pentru varsta ei - o luna + - doar 60 - 90 de ml. Si nu are nici macar 4 kg.
Analizele i-au iesit OK, numai bilirubina e cam mare, mi-au dat sa-i dau Fenobarbital si Liv 52. In Fenobarbital nu am incredere.
Ma doare spatele si cusatura de la uretra. Inca am lohii.
Sunt si trista, din cauza taticului Dariei.
Va pup pe toate, am citit in viteza capitolele precedente.
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
rein spune:
Azi am fost si eu la control si eco la dr. meu si am primit o veste buna: nu mai are dubla circulara, asa ca decizia e luata: voi astepta declansarea normala, uraaa! nici gand de cezariana. Am mai aflat ca lucreaza cu sotia lui, este medicul anestezist. Deci vor fi sigur amandoi la nastere. M-a linistit discutia cu el, si ecografia, parca mi-a luat o piatra de pe inima. BB e dezvoltat bine, conform varstei.
Merg din nou saptamana viitoare la control.
Va pup!!
37s si 3 zile
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
rein, imi pare bine ca ati scapat de circulara.
Selene, iar te bat la cap.... las-o incolo de proba suptului si alte metode de innebunit mamele. copilului ii e foame si pe de alta parte are si colici... asta e un motiv pentru care cauta sanul si se agita. ai incercat metoda cu ceva cald pe burtica? cat a luat in ultima luna? (eu una m-as muta la mama.... zau. macar acolo am liniste si nu trebuie sa ingrijesc de altcineva. tu stii ca eu zic pe fata ce am de zis, nu te superi pe mine ca te chitai )
bebelusi spune:
Rein ce ma bucur sa aud asta
Selenuta sa stii ca sunt de acord cu Roxana. Tatal Dariei cu ce te mai supara, ce s-a mai intamplat???
Eu va las, ma duc la sa fac un nani mic pentru ca imi pica ochii in gura 36+
Vlad Mihai
AMR 4 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Daiopri/Daiopri.jpg)
Daiopri spune:
Mvb imi pare tare rau de ce s-a intamplat. Dumnezeu sa iti odihneasca in pace puiutul si voua sa va dea putere.
Eu chiar nu stiu ce sa mai zic. Aproape nu mai vreau sa citesc pe aici decat dupa ce imi vad si eu pisoiul.
Dar, incerc sa gandesc pozitiv si mai ales vreau sa fiu alaturi de fetele care urmeaza.
Sunt pana peste cap in treburi. Dupa cum va spuneam din cauza podului sunt soferul de servici, duc si aduc motanul de la scoala. Ceea ce inseamna fara somn in plus pt mine:(( Apoi mereu se leaga catge ceva de facut si asa trece ziua fara sa ma odihnit.
Da o scot eu la capat. Aseara m-am cam speriat ca pisoiul meu a fost cateva minute agitat si dupa aia liniste. Am incercat sa-l inghiontesc si nimic, si nu va zic ce spaima am tras. Noroc ca a miscat dupa aceea si acum ma bucur de orice sut. Unde mai pui ca nici aici nu mai fac nici un eco si numai prostii am in cap. Maine cred ca sar la gatul dr:))
Sa dea DD sa nu mai auzim vesti rele.
Si acum bravo miere pt laptic si pt Aidan care se simte bine. Am vazut poze frumoase cu bebelusi unul si unul. Sa ne traiasca!
A, felicitari noilor mamici, tec si flower.
Iar tanteleor care sunt pe aproape nasteri usoare si asteptam poze.
Mai revin cand ma mai adun.
Aveti grija de voi si bbei.
Am uitat sa zic, motanul nu mai vrea bb ca o sa faca kk si pipi pe el:))
Alina si naty, asta e situatia cand e diferenta mica. Amintiti-va ca si "cei mari" sunt mici. Rabdare si iar rabdare. Din ce stiu de la prieteni, majoritatea au incercat pe cat posibil sa alinte si sa bage in seama bb cand cel "mare" nu e in preajma. E greu ca ii aveti acasa tot timpul, dar nu imposibil, ca momentan bb nu prea stie ce si cum. VA doresc succes!
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
lisa79 spune:
hai daiopri,inca un pic mai e pana la mare intalnire. e simpatic ala mic
39S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 1 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
yashy spune:
Monica, condoleante si ma rog sa treci cat mai repede peste incercarea asta... Dumnezeu sa-i odihneasca sufletelul...
Adina & Luka
& bobita din burtica
36+
obraznicatura lu' mami
iuliacris spune:
REIN, habar n-am cum stau lucrurile cu ecografiile ca n-am avut de-a face pana acum cu asa ceva. Sistemul de asigurari din America e destul de complicat. Nu stiu daca o sa reusesc sa explic prea bine, de altfel nici nu-s prea experta, ca n-am avut de-a face prea mult cu doctorii. Exista trei feluri de asigurari: asigurari private, Medicaid si Medicare. Exista asigurare suportata de stat doar pentru familiile cu venit mic (Medicaid) si mai este un program (medicare) pentru cei peste 65 ani care e, cred, partial suportat de stat.
Exista doua feluri de asigurari private: group insurance si individual insurance. Majoritatea americanilor obtin asigurarea prin serviciu (group insurance). Angajatorul plateste o parte din cost sau tot costul asigurarii. E mai ieftina pentru ca angajatorul negociaza ratele cu compania de asigurari. Angajatorul poate oferi mai multe optiuni. De exemplu, sotul meu e profesor universitar, iar universitatea ofera 2 tipuri de asigurare. Pentru cea pe care am ales-o noi, platim $27 pe luna( o sa platim 79 dupa ce vine bebe), iar universitatea $879. Beneficiile sunt destul de bune, nu mai intru in detalii, ca-i complicat, daca vrei asta e, pe scurt
http://www.indiana.edu/~uhrs/pubs/books/POS-Summary09.pdf
probabil ca n-o sa prea intelegi (co-pay e ceea ce platesti tu, in-network sunt medicii si facilitatile din retea, adica cei care lucreaza cu asigurarea respectiva).
Daca nu lucrezi sau lucrezi pe cont propriu poti sa-ti faci asigurare individuala cu o companie de asigurari. Costurile difera in functie de statul in care locuiesti si de beneficiile pe care le ofera.
Din pacate multi nu-si permit sa-si plateasca asigurare, iar costurile daca esti bolnav sunt f mari. Am citit undeva de o tipa care s-a mutat din Texas in New York ca sa lucreze ca ziarista, a ramas fara job si fara asigurare si a facut apendicita. Costurile de spitalizare, operatie, medicatie au ajuns la in jur de $18000!
Clinica la care merg eu nu e de stat, nici nu stiu daca exista asa ceva. Ecografia pe care am facut-o si pe care a acoperit-o asigurarea a fost $220 din care eu n-am platit nimic. De ce n-au vrut sa-mi faca azi pe banii mei nu stiu, ca nu pot intelege. Data viitoare o sa cer mai multe explicatii si o sa ma duc sa vorbesc si cu tipa care se ocupa de finante, poate ma va dumiri. E posibil sa coste mai mult daca e s-o platesc din buzunar, nu stiu. Orasul nostru e mic, exista doua clinici de ginecologie si 3 doctori cu cabinete individuale. Mie asta mi-a fost recomandata asta-vara cand ne-am mutat. Nu cred ca am unde sa fac ecografie in oras in alta parte, adica daca astia la care merg nu mi-au facut de ce mi-ar face altii?!
Scuze c-am scris asa mult, fetelor, cred c-am mancat o pagina din capitolul asta
POZE
Iulia 34+ Carla Maria