Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (39)
Raspunsuri - Pagina 7
babymom75 spune:
Tot la capitolul "cum se fac bebelusii": inca de cand s-a nascut Victor am numit organele genitale cu denumirea lor anatomica, adica penis si testicului la baietei si vulva la fetite ( ce sa faci saracu' copil, daca parintii-s medici...), astfel ca la 1 an si citeva luni, cand de-abia rupea cateva cuvinte, fiu-meu ii arata mamei mele unde are el "penichu", de a venit mama la mine oripilata: - Tu ce prostii il inveti pe copilu' asta?
Urmatoarea etapa a fost pe la 3 ani, cand i-am explicat ca bebelusii cresc in burticile mamicilor lor intr-o "camera speciala", acoperit cu o "paturica speciala". Mentionez ca el initia totdeauna discutia pe tema asta, nu ma apucam eu de nebuna sa-i expic ce si cum. Apoi m-a intrebat: - Bine da' cum cresc ei acolo? Raspuns: - Dintr-o "samanta speciala". - Si afara cum ies? Raspuns: - Printr-o " gaurica speciala". Obsevati ca toate erau "speciale", ca nu stiam cum sa-i explic alfel si cuvantul asta ma salva intotdeauna. I-am spus ca asa stau lucrurile si la animale, ca sa inteleaga mai bine.
Apoi intr-o zi pe cand ne plimbam, vede el un caine vagabond dupa care incepe sa se tina, dar mergand tot aplecat. Il intreb usor iritata: - Ce tot faci cu capul in jos?, el raspunde: - Caut gaurica.
Eu ( si mai iritata ): - Care gaurica? ( trecusera de la discutia noastra cateva saptamani bune si eu uitasem ce-i spusesem ). - Cum care, gaurica prin care ies puii!! Si atunci sa ma fi vazut cum incercam sa-i explic - ca nu se vede, ca are catelul blana etc...
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
claudinna spune:
iriss, nu stiu detalii, se intampla acum 5 ani
poate totushi nu e cazul de operatie la voi.
poze noi cu bebelushull
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
claudinna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nerantula Deci copilu' meu merge de-a busilea pe spate: cu sprijin in cap, face podul pe spate si se impinge in picioruse ... astfel se deplaseaza pana ajunge la capatul patului. E criminal! Oricum, alt mers de-a busilea nu cred ca o sa performeze, ca in continuare uraste statul pe burta, nici nu-si ridica macar capul din aceasta pozitie www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008 ... once upon a time ... |
super tare!!
iar cu statul pe burta, mai are timp, ca asha ziceam si eu de al meu si acum, numai pe burta aterizeaza...
poze noi cu bebelushull
babymom75 spune:
Si continuarea...Dupa ceva vreme m-a intrebat de unde e "samanta speciala". Eu ii raspund sec, ca sa nu-i mai starnesc si alte curiozitati jenante pt. mine, ca din testiculi, ca asa au toti barbatii si toti baieteii - Punct. Mai trece timpul, isi descopera palpator testiculii si iar vine: - Mama, eu am aici la testiculi niste bilute! Astea sunt semintele? Eu, ca sa respect totusi adevarul anatomic: - Nu pui, in bilute se gasesc semintele. El: - Mama am o idee! cand mai vrei sa faci un bebe poti sa ieie seminte de la mine!
Ce inteleg ei dragii! Oricum e bine ca sunt inca mici si ingurgiteaza toate aberatiile pe care le turnam noi in legatura cu subiectul.
CosmyB. spune:
Lumi pai "hunii" tai sunt chiar maricei auzi 7!!! pai n-ai nici macar un motiv de ingrijorare
Cuscra super tare conversatia cu d-soara iar tati e si mai si soricelul se mai trage de ciucurel?
Muuh tu ce i-ai raspuns piciului? sau ai mutit cand ai auzit ce perlute spune?
Nerantula suuuuper piticul Gruia exact asa face si pitica mea acum mai nou se ridica pe coate si sta asa, sunt asa scumpi acum
De Joy si Monyca C. nu mai stiti nimic?
Pielea uscata de pe fata ne-a trecut cu Cicalfate de la Avene, se pare ca sapunul a fost de vina (am folosit Klorane) acum nu stiu ce sa iau ceva pt piele sensibila oricum.
Sfat de la pediatra pt bebeii care fac frecvent otita: atunci cand sunt hraniti sa fie tinuti putin mai ridicat, ca exista un canal care comnunica cu urechea si cica se poate scurge lichid mare lucru n-am inteles si nu stiu cat e de util, dar in concluzie: am priceput sa nu hranesc pitica pe spate
Pozici
Mami super happy de Maya
claudinna spune:
hm, eu de la un timp numai pe spate ii dau noaptea sa manance...
poze noi cu bebelushull
babymom75 spune:
CD Scuza-mi intarzaierea, dar abia acum ti-am citit postarea. NU cred ca pisu la 12h are leg. cu distensia, pt. ca in principiu, aceasta nefiind mare nu afecteaza functia renala. Mai degraba cu cant de lichid ( lapte ) pe care a baut-o bebe si cu temp. din camera - daca e prea cald se deshidrateaza usor prin transpiratie si se reduce diureza. Asa e cum ti-a spus dr. - doar absenta diurezei/24h e ingrijoratoare.
Dar tu cum ti-ai dat seama ca n-a facut pisu timp de 12h? Nu are pampers? Pt. ca daca a facut doar o cantitate mica de pisu, pampersul il absorbe atat de bine ca pare gol.
gaia.nevia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babymom75 Tot la capitolul "cum se fac bebelusii": inca de cand s-a nascut Victor am numit organele genitale cu denumirea lor anatomica, adica penis si testicului la baietei si vulva la fetite ( ce sa faci saracu' copil, daca parintii-s medici...), astfel ca la 1 an si citeva luni, cand de-abia rupea cateva cuvinte, fiu-meu ii arata mamei mele unde are el "penichu", de a venit mama la mine oripilata: - Tu ce prostii il inveti pe copilu' asta? Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
Pai crezi ca era mai bucuroasa bunica daca spunea si Victor ca Teo "puta, puta, puta" de cate ori il dezbrac si il schimb /spal?! Mai bine il invatam si eu cu denumirea anatomica, acum daca ajungem sa discutam de fete... ce sa ii spun? "pasarici"??!?
Cred ca trebuie sa repar greseala...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
babytza spune:
Cosmy da, se mai trage de ciucurel si cred ca s-a zgariat sau ceva de genul ca am vazut mai devreme ca are o basicuta mica exact in varf. Maine mergem sa verificam putzica
Asa stiam si eu de treaba asta cu mancatul pe spate. Nu e indicat, pe langa faptul ca se pot ineca , pot aparea probleme la urechiuse..
De Joy nici eu nu mai stiu nimik...nu a mai intrat de cand cu gazele.Sper ca sunt bine
Pupici muuuulti pentru nora-mea
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit
anamona spune:
pupam bebelusii grabiti sa mearga singurei la plimbare. Sa va vedem atunci ce o sa mai alergati dupa ei
A mea bebelina e inca micuta pentru aceste scheme, dar e fortoasa si se zbate din greu sa va ajunga din urma:
- desi in ultimul timp nu am prea lasat-o pe burtica prea mult (se arcuieste incontinuu si regurgiteaza) isi tine capul f bine sprijinita de multe ori in coate - de altfel ea inca din prima saptamana de viata isi ridica capul cat sa si-l intoarca dintr-o parte in alta.
- de vreo 2 saptamani face o jumatate de rostogolire - de pe spate pe o parte - majoritatea acestor intoarceri insa nu au stabilitate, adica nu ramane pe o parte cade la loc pe spate.
- se taraste in sensul acelor de ceas la 180 de grade- de cele mai multe ori cand o las la carusel o gasesc de-a latul patutului
- manutzele le-a descoperit de aproape o luna, dar mai nou si-a dat seama de importanta guritzei, asa ca se ajuta de manute sa isi impinga jucariile la gura, dar cel mai mult si mai mult ii place sa isi guste pumnutzul.