Copii din 1995-1998(27)
Raspunsuri - Pagina 8
mhldvrc spune:
Mihaela, e super ca amandoua fetele fac si romana, iar pentru toate astea Bravo Suediei, si guvernului ei . Eu am inceput sa aflu mai multe despre tara asta dupa preselectia de la Eurovizion, mie si copiilor ne-au placut foarte mult cei trei-Biondo-.
si
de si
Ana68 spune:
Maraaaaaaa....
m-ai binedispus extraordinar....sa ai o mie de ani de sanatate!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Album pi casa
flower-power spune:
Ma bucur daca am reusit sa va descretesc fruntile ,c-afara vad ca-i inorat rau
Mai vreti?De asta data din experinte mai apropiate :ieri 4 colege din clasa de la TB ,s-au gandit ele ca ce rost are sa mai stea la ora de muzica ,si-au decis sa chiuleasca un pic (prima data ,presupun).Asa ca parintii donshoarelor cu pricina s-au trezit sunati in timpul orei de catre doamna ...cu jalba-n protap. Deci nu doar mi s-a parut mie ca unele-s un pic cam emancipate (asta la halloween).Nu ca-mi fac iluzii ca n-o sa se-ntample (io ma rog sa nu )da parca-i nitel cam devreme .Astazi s-a lasat cu declaratii date in fata dirigului ,semnate ...Culmea ca printre ele si una dintre cele mai laudate deunazi la sedinta .
Nu de comentat ,Agho ,eram curioasa ,la voi la sedinte ,tot asa se desfasoara ostilitatile ?
Anca ,tocma aia ca la noi nu se schimba in fiecare an ca la voi .Si daca o sa fie si mai norocos ,poa sa-l aibe 8 ani .
Mah ,grea viata ai tu cu Oreo acolo . Iar Elliot nu te-a mai "uns
la suflet "ca nu mai avea motiv , acu daca motivul a aparut , presteaza .Oare de ce o fi facand front comun Elliot cu Oreo,are si el pe cineva sa-l inteleaga Trebuie musai sa-mi fac si eu rost de-un motiv in saptamana asta de vacanta , ca de citit , n-are nici o strabatere ...al meu copil .
Miha ,lasa ca la cat volum de informatii a avut Diana de facut fata ,e f bine .Plus ca manualul de-a 5-a e destul de stufos .
Ana ,bafta ,sa te ocoleasca schimbarile negre si urate .
Andra ,spor la cumparaturi si pregateste-ti pingelele
Nu poti sa faci asa o vrajitorie sa iei de la Edi sa pui la Maria ?
Sanatate maxima si tie si mamei .
Fir-ar sa fie de note Miha ,numai de n-ar pune atata presiune pe copiii astia si pe parintii aferenti
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
Flower, scuze ca n-am comentat mai mult, insa in ziua in care am scris eram f abatuta. Lucrurile sunt f agitate la serv. si cam peste tot. Cred ca mai bn nu mai ascult toate zvonurile si ar fi un lucru bun sa nu ma mai uit la stiri. Imi dau o stare de nestare.
La sedintele de la And., diriginta are asa... un umor cand prezinta chiar si lucrurile mai putin bune despre unii elevi sau despre obrazniciile pe care le fac incat nu e motiv de suparare. Cam fiec. dintre parintii interesati stiu in ce fel se prezinta copiii lor, asa ca n-ar fi probleme. Iar in situatii grave, ii cehama pe parinti la scoala si discuta separat. Si nu e deloc ironica, sarcastica la adresa vreunui copil. Sigur,acolo unde a fost cazul a zis: Atentie, la mate nu prea-si mai face temele, treb. ajutat etc. Mai degraba trece in revista unii profesori care, daca si ei mai sunt saraci cu duhul, nu stiu de unde sa creasca in stiinta copiii.
Mi-a fost jena sa povestesc ce tampenie a facut And. la ora de istorie. Asta am aflat-o intamplator, cand ne-am intalnit cu fi-miu si alt coleg, eu deja fiind cu mama aceluia la vorba. Si uite-asa aflu ca un zurbagiu (cretinel)de copil i-a pus un sandvici pe spate profesorului (respectivul e inalt si aplecat putin de spate si sandviciul statea bn). Si fiindca langa And. era locul liber, prof. s-a asezat langa And. apoi s-a ridicat. Dar cand s-a reintors, fara sa stie ca fi-miu a turnat putina apa din sticla pe scaun (intentionat), prof. s-a asezat si asa si-a udat pantalonii. Dar el nu si-a dat seama si astia radeau de cuma rata prof. M-am suparat pe el, dar ce nu i-am zis, a spus ca pur si simplu nu s-a putut abtine sa nu faca asta si ca apoi si-a dat seama si ca i-a parut rau.
Si-i zic:Cum And-ul meu sa faca asta? Nu-mi vine sa cred!...Dar uite-asa, elevii taxeaza profesorul care nu stie cum sa struneasca o clasa.
La Ana, ce sa spun? Discutiile au fost civilizate, lucrurile spuse au fost de bun simt, chiar cu o anumita grija sa nu lezeze parintii. Deocamdata, ne-a menajat nervii. Inca n-am avut o sedinta, acum, dupa ce se stiau rezultatele pe primul semestru.
E un lucru imbucurator, fiindca mediile sunt foarte bune as putea spune la majoritatea copiilor sau destul de bune. Deja sunt 4 copii cu medii de 10 pe linie, iar Ana de ex. a terminat sem. I cu media gen. 9.64. Are 5 medii de 9 (mate, romana, engleza, istorie, biologie) si restul 10.
Personal, sunt multumita de evolutia ei. Intotdeauna e loc de mai bn, insa fiec. copil are capacitatile lui si propriul ritm de dezvoltare. Ca si aluatul, daca-l fortezi sa creasca, da pe dinafara. Daca vrei sa-l coci mai repede, dai focul mai tare, dar s-ar putea sa se arda pe margini si in interior sa ramana necopt. Muoooammma, ce tot filozofez, de parca voi nu stiti f bn lucrurile astea.
Sanca,, ca tot te vaiti. Hai ca sa te linistesc un pic. Cu toata zbaterea, lui And. i-au rezultat niste medii mai mici anul asta decat in anii din urma. La mate si romana - media 8. Tot 8 si la istorie (dar v-am zis de prof, asa ca not coment). La franceza si stiinte (anatomie)- 7 (prof. de franc. lasa de dorit). Chimie, fizica si sport - 9 (media de la sport ma enerveaza de-a dreptul). Engleza, tehnologie, informatica, muzica, desen, religie, geografie, purtare - 10. Trebuie sa mai intarim pregatirea la mate si romana, mai ales concentrarea in timpul tezelor, pt. ca la mate a pierdut extrem de usor puncte. Putea f bn sa ia 9, asa s-a ales doar cu 7 (7.30).
[b]mhldvrc[b] asta e cu mate. Nu e deloc usor si ii dau dreptate lui Mihai. Chiar nu-i treb atat mate din moment ce va avea alte optiuni in viitor ca si profesie. Bine c-a trecut de primul semestru.
Aaa, si era sa uit. E vorba d eun shcimb cultural. Si corul din Franta urma sa vina in Rom. N-am inteles de ce nu mai vin in luna aprilie aici.
Corul nostru este invitat in luna iunie acolo.
Prof. a gasit un sponsor disponibil sa achite biletele de calatorie.
Cazarea si masa se asigura de familiile copiilor care canta in corul francez (o localitate langa Paris). Referitor la cazare au fost discutii, fiindca sunt si parintii ingrijorati, ca sunt copii timizi, nu vorbesc bn franceza si cum se vor intelege si rugamintea este sa fie cazati cate doi copii la o familie.
Suntem cativa parinti care dorim sa ne platim biletul si sa-i insotim pe copii. Sunt vreo 35 copii si 5 profesoare in grupul de coordonare.
Toate astea s-ar produce in perioada 15-20 iunie cu plecare, concerte in 3 zile, o zi - excursie in Paris sau la Disneyland (depinde si ce anume vor copiii) si intoarcerea acasa.
Ei, mai povestim ce si cum la momentul cu pricina.
Ana68 spune:
Saluti si de la mine...
Mara,da,m-am amuzat....de compunere,insa ce ai scris deasupra...nu prea e de ras,e un fel de rasu-plansu...emanciparea asta!
Agho...imi pare rau ca esti amarata si chiar ca zvonurile au darul de a ne amagi si debusola....si la mine e tot asa,zvonacii dau la greu din gura...pe dedesupt se fac fel de fel de misculatii...peste tot e greu si urat.Eu sper din tot sufletul sa nu fi afectata si sa treaca ca un vis urat.
La noi totul e constant...in afara de urateniile de la lucru...
Va tzuc cu drag si sa aveti week end minunat!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Album pi casa
flower-power spune:
Agho ,draga ,nu-ti mai face sange rau ,lasa-le incolo de stiri ,daca e sa te loveasca ,te loveste oricum .Mult mai important cum incasezi ,adica cum stam cu pisicu .Da ,vb ta ,tocmai tie m-am gasit eu sa-ti zic .Totusi uneori ne pica bine ,ca ne fura peisaju si ne mai ia valu .
Si acum legat de Andu ,vrei sa stii ce faceam noi la orele de arta plastica ?Ne puneam unul altuia pionezele cu care ar fi trebuit sa fixam lucrarile de sevalet ,pe scaune .Si care nu era pe faza ...Sa-ti spun cum in ultima ora dintr-un trimestru ne pusese o natura statica destul de grea ,cu o draperie numai falduri ...Cine naiba avae chef sa hasureze atatea efecte ,lumini ,umbre ,clar -obscur ...cand vacanta era dupa usa .Am profitat de aparitia unui coleg de la o alta grupa care venise sa imprumute o draperie si i-am spus ca-i ok dac-o ia pe aia.Profu cand s-a intors ,prima grija ,sa se uite le sevalete sa vada cum am evoluat in lipsa :carafa ...tartacute...da unde-s faldurile ...Resutul ...previzibil ...Sau la orele de sculptura ...Ce tinte erau pe tavanul clasei cu guguloaie din lutul de la modelaj ...Acum cand ma uit inapoi cred ca in ziua aia din saptamana in care-aveam numai orele de arta , ne exorcizam toti dracusorii din noi ...Si eram creativi ,crede-ma .La fel de adevarat e ca daca face fi-mio vre una nu prea-mi vin in minte chestiile astea pe moment ,nush de ce .Cred ca-s prea ocupata s-o fac pe mama
Ana ,ce sa zic ,singurul lucru ce nu-mi place e ca ...le da idei si la restu .Sper ca i-a bagat suficient in sperieti cu declaratiile alea si ca si-au primit portia acasa ,ca sa le piara cheful pe viitor ...'om vedea ...Io imi aduc aminte ca prima data cand am chiulit (eram in liceu )corupta de varu-meu ,sa mergem la film ,ma simteam asa de aiurea ca nu mai vedeam nici o uniforma pe strada la ora aia ,aveam asa un sentiment de vinovatie ...ca nu mi-a mai trebuit .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
mhldvrc spune:
Am scapat de sculat cu noaptea-n cap, a venit vacanta, bine ca s-a terminat semestrul.
Nici Ty nu are notele pe care mi le doream eu, dar la ea este mult mai greu, fiind a XI-a, totusi a terminat semestrul cu 9,40. Are si medii de 8 la latina(cea mai mare nota, profa asta nu stie sa dea mai mult), trei engleze(engleza, C.A.E. si B.S.), 9 la economie, sociologie, romana si engleza aplicata si-n rest 10 la istorie, geografie, germana, franceza, engleza practica, C.C.(literatura engleza), literatura universala, stiinte, arte, optionalul de istorie si bineanteles purtare, norocul ei ca-i scutita la sport, acolo avea cu siguranta 4
Citat: |
citat din mesajul lui agho [b]mhldvrc[b] asta e cu mate. Nu e deloc usor si ii dau dreptate lui Mihai. Chiar nu-i treb atat mate din moment ce va avea alte optiuni in viitor ca si profesie. Bine c-a trecut de primul semestru. |
Da, Agho, ai mare dreptate dar pe de alta parte si-a mai distrus si alte medii, luni nu erau toate notele trecute in catalog, mai aveau niste teste, iar eu am facut mediile cu notele pe care le aveam , asa ca acum are 5 la mate, 6 la germana, 7 la fizica si engleza, 8 la romana istorie si geografie(doamna la taxat bine), 9 la religie si desen, 10 la engleza(au doua, cu profe diferite, au si clase de bilingv la liceu si cred ca de aceea), chimie, biologie, muzica, sport, tehnologie si purtare(eu nu i-as fi dat mai mult de 9), iar pe total 8,58. El a promis ca v-a invata, vrea sa ramana in liceu, s-o vad si pe asta, nu cred pana n-o-i vedea.
Fetelor, va doresc weekend minunat!
si
de si
agho spune:
Ana68, Flower,multumesc frumos!Sunteti fff dragutze. Ai dreptate, Flower, cand e vorba de nazdravaniile altora, ne amuzam, dar daca le face copilu', ne zbarlim. M-ai amuzat si tu cu amintirile din liceu.
Asa i-am povestit mai demult lui fi-miu de cat de nazdravan era un nepot de-al meu. Mai sa ramana si corigent la chimie pt ca el a fost cu ideea si altii cu executia in cls. a IX la Lic Mihai Viteazul. Prof..ei de chimie (ff dura dealtfel), i-au pus sub picioarele de la scaun carbit si cand s-a asezat pe scaun a iesit un fum de pucioasa!...
Iar ce ne-a pregatit mie si unei prietene in cateva luni cat am stat temporar la familia cu nepotul acasa a fost de "coma". Biata verisoara-mea era terminata, nu-i venea sa creada ce se intampla. Il trimitea pe sotul ei sa mai stea de vorba ca baietii. Numai ca baiatul La 14 ani era frustrat ca ii invadasem casa, spatiul personal etc. Acum ne amuzam de cate s-au petrecut atunci. E si el la casa lui, plus ca are si un baietel simpatic. Voi avea ce-i povesti.
mhldvrc, mi se par destul de dificile si materiile lui Ty. Nu-i chiar asa usor. Totusi a reusit sa mentina stacheta ridicata. Bravoo ei! Iar Mihai ar putea sa ia exemplu de la sora mai mare. Ma mir ca nu se ambitioneaza mai mult. Putina atitudine pozitiva nu-i strica.
mhldvrc spune:
Multumesc, Agho , e loc si de mai bine, putina straduinta si-ar avea numai 10. Am mai scris eu pe aici ca ea nu invata, de multe ori isi face temele in clasa, iar acasa citeste mult(in 3-4 zile termina o carte, chiar daca este in engleza) si se uita la documentare in rest nimic. Mihai, o copiaza(mai putin la citit si la teme), daca ea nu prea scrie nici el n-o face, aici e problema. Amandoi muncesc mai mult doar atunci cand au proiecte de facut.
In legatura cu materiile pe care le face, nu stiu ce sa zic, multa, foarte multa engleza, romana si literatura, limbi straine, istorie, geografie, iar arte(muzica,desen), stiinte(mate, bio, fizica chimie) cate 1 ora/saptamana. La real pe langa engleza(absolut la fel) se fac stiinte grup si mai putin in rest. cam asta-i in Cosbuc, la Mihai inca nu stiu cum va fi, nu m-am interesat.
si
de si