frumoasele orase
Raspunsuri - Pagina 2
mariamunteanu spune:
Bucuresti, ce dor imi e de el si de farmecul lui ! Visez sa ma plimb pe Calea Victoriei de la Piata Natiunilor Unite, Kisseleff, pana la Herastrau. Imi mai place mult zona Lipscani cu toate ca ajunsese ca un bazar. Sa stau pe banca la Atheneu, sa fac cumparaturi in Piata Amzei ... Sa admir magnolia inflorita in curtile de pe Aviatorilor ... Mai sunt si alte locuri pe care mi-as dori sa le revad.
Imi place si Brasov.
Maria
PS Mi-am plantat si eu o magnolia mica in gradina, abia astept sa infloreasca.
Rufus spune:
Nu ma mai simt acasa in Bucuresti. Locurile copilariei s-au schimbat, s-au aglomerat, s-au inchis, Parcul Copilului (actual Ciresarii, parca) a ajuns o ruina mizera, lumea s-a amestecat, valorile Bucurestiului nu mai conteaza decat pentru melancolici, oricum, nu mai sunt respectate de nimeni. Prea putine locuri imi trezesc amintiri sau nostalgii.
In schimb, ma bucur de fiecare data cand ajung in Cluj, unde am tabieturi fixe, tot din copilarie ramase, legate de oras sau de minunatele imprejurimi, la care oricine are acces. Imi aduc aminte, am locuit un timp intr-un bloc lipit de padure, in Manastur, iar in zilele de we sau sarbatoare se scurgeau siruri de oameni, cu rucsace in spate, pentru ca peste deal este cabana Sf. Ion, pe malul raului.
Iar la Oradea stateam sa ma holbez minute in sir la biserica cu luna, in Piata Unirii (Victoriei, pe vremuri), unde locuia bunica, mergeam cu mama la biserica greco-catolica putin mai spre Cris, la strandul "cu valuri" sau, de ce nu, o fuga scurta la Felix.
Spre deosebire de Bucuresti, chiar daca s-au schimbat multe (si nu toate in bine), in Cluj si Oradea gasesc mai mult din ce-a fost. Poate si oamenii si-au pastrat spiritul proverbial.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
beshter spune:
Foarte frumoase raspunsuri - va multumesc!
Valentina, Kay, raspunsurile voastre aproape ca mi-au adus lacrimi in ochi. Mi-am petrecut aproape toata viata - liceul, facultatea si ce-a urmat - intr-un perimetru care cuprinde Piata Gemeni, Maria Rosetti, Batiste, bulevardul Dacia (ce cladiri minunate!), piata Lavohary, strada Arthur Verona, strada Pitar Mos, Universitate.
Pentru mine, locurile astea raman 'vrajite'. Cand am putut sa-mi iau fiul prima oara in 'lume', m-am dus la Carturesti-ul de langa cinema Patria, ca sa respir din nou vecinatatea Pitar Mos-ului si a caselor cu miros de carte veche...
Imi plac si Timisoara vesela si impunatoare si Clujul aristocratic si Suceava boiereasca si Constanta efervescenta si si si...
Mai spuneti
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Cand am putut sa-mi iau fiul prima oara in 'lume', m-am dus la Carturesti-ul de langa cinema Patria |
Unde de fiecare data cand ajung in Buc.(f rar din pacate) ma opresc sa mananc dulceata de trandafiri, sa beau un ceai aromat si sa-mi umplu bratul de carti pe care le sorb cand ajung acasa la Viena. Ma simt la Carturesti ca intr-o oaza de liniste parfumata ...
Recunosc ca imi trece nostalgia cand ma gandesc la alte parti ale Bucurestiului, din pacate majoritare, dar de la distanta imi pot permite sa am doar amintiri frumoase.
Maria
claucia spune:
Bucurestiul meu este Bucuresti, din 1 Mai (actual Ion Mihalache), Kisseleff (unde si lucrez), Aviatorilor, HERASTRAU, Domenii (unde am copilarit), parcul Kisselef, parcul Bordei, Manastirea Casin, Pta VIctoriei, Pta Romana.
Si cel mai drag imi este de anul trecut bulevardul 1 Mai, un perimetru mic de 2 statii unde am plimbat fetita mea scumpa atatea luni de vara in 2007 cu prietenele.
Imi mai este drag restaurantul Quattro Stagioni de pe soseaua Nordului din Herastrau unde am parcat bebelusha in 2007 de atatea ori sa mancam (cei mari). Imi plac si terasele de pe malul lacului din Herastrau, chiar daca uneori supraaglomerate, frumoase, iar dimineata in weekenduri de vara chiar libere.
Imi e drag Bucurestiul vara cand e mai gol in august, dar cel mai drag primavara cand freamata de viata, cand totul se inverzeste si soarele straluceste atat de tare, cand lumea e grabita colorata si mult mai vesela, cand Magheru/Balcescu sunt pline de oameni si la 2 noaptea, cand in fata blocului stam pana la 12 cu copii cu oameni mari, parinti, vecini si cola in foisorul cu verdeata ascunsi de ochii trecatorilor.
Mi-e drag si tramvaiul de pe 1 mai pe care l-am tot auzit copilaria cea fara de termopan si ceream interlocutorilor sa astepte putin pt ca "trece tramvaiul" cand vorbeam la telefon, era vara si aveam geamul deschis.
Imi mai place Clujul, l-am batut in lung si in lat, e frumos si intr-un mod misterios atragator.
Imi place Sighisoara cea calda si prietenoasa, imi place Brasovul cel viu si animat, imi place si Predealul unde tot mergem vara-iarna, imi place si litoralul cel atat de divers, mi-e drag de tonetele copilariei cu gogosi si cu suc "portocaliu" dar imi plac si terasele frumoase si animatia pana tarziu in noapte.
Sigur ca sunt si lucruri neplacute dar eu sunt departe de a le vedea majoritare, poate petnru ca sunt ferita de ele, si aleg sa vad partea frumoasa. Si tare e frumos in jurul meu!
Clau 5+ si Alessia Maria 13 iulie 2007
ionica spune:
Buna dimineata comunitate
Imi place ideea subiectului tau Mihaelka,in sfarsit s-au calmat spiritele.
Am trait in bucuresti o parte buna a vietii mele,pe urma am emigrat spre alte orase mai frumoase ,mai urate,cel mai impresionant a fost Escazu sau Las Brujas -orasul vrajitoarelor.
Vorbesc despre Costa Rica-San Jose capitala,dar nu spune mare lucru ,fiind cladita doar prin anii 6o,capitala reala se afla la Cartago dar a fost distrusa de un cutremur.
Vorbeam de Escazu,un orasel aflat la doar 20 min.de capitala Costaricana,un oras atat de mic,in doar 2 ani am cunoscut aproape toata comunitatea.
Escazu,este asezat pe un platou, de jur in prejur munti in terasa cu bananieri,cafea, mandarini,mango,papaya si alte fructe exotice .
Casele viu colorate, parca inspirate din operele lui Van Gog-galbenul fiind culoarea predominanta,galben reprezentand soarele,energiea ,vibratie.
Imi amintesc cu nostalgie drumul spre piata de fructe,nu exista duminica a saptamanii sa nu merg sa ascult ritmul de merenghue asurdit de o marimba veche purtata de gat de un boyeros.
Cata autenticitate in acel orasel,oamenii, veselia lor amestecata cu saracie, parfumul florilor de primavara si aroma fumului de lemn de cafea ars pentru "rosti pollo", specialitatea tico, pui la rotisor cu platanos si tortillas,suna simplu dar mai buna ca puiul din costa rica nu voi mai gasi.
Oamenii fac locul ,asta am inteles in costa rica,tara care nu a stiut niciodata ce inseamna un razboi,dealtfel au primit Preminu Nobel al Pacii.
Singura Universitate a pacii din lume ,se afla in Costa Rica.
Pentru "los ticos" cei mai frumosi pamanteni pe care i-am cunoscut cu orase minunate
Sophia 2ani 06.09.06
+28
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Yaia spune:
Nu stiu altii cum sunt, dar eu...cand ma gandesc la Onestiul meu drag, adapostit intre dealurile moldave...of, am ajuns sa visez noaptea ca merg la cofetarie, la Scala, si ma holbez la vitrinele pline de 'indience' cu frisca si piticot si amandine...si nu ma pot decine...intr-o noapte ajunsesem chiar sa ma decid, stateam deja la masa si aveam in farfurioara din fata o savarina...si apoi s-a trezit Delfinashul meu Tudor si nu am apucat sa savurez savarina...dar inca visez...si ma plimb cu bicicleta pe Casinului in jos, spre Generala 1 si vantu' imi adie prin par...si Dori e cu mine si ne hlizim din nou, prin ploaie, ca doua liceene nebune ce eram...of, tineretile, of, Onestiule drag!
==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
kariguld spune:
uneori, mi-e dor de Cotroceniul de alta data, din vremea copilariei...cand era liniste multa, strazile curate , casele desprinse parca din alte vremuri...de parcul Cismigiu, cu aleile ne-asfaltate, oamenii calzi , batranii cu palarii care se plimbau in ceasul serii sau dimineata devreme...ehe...vremuri, vremuri...
la Carturesti mergeam si eu sa caut carti, uneori imi cheltuiam toate economiile pe carti....de ani n-am mai fost in zona aia...
fata Bucurestiului s-a schimbat mult, f mult, praf, mult praf si masini in toate colturile.
alt oras care imi place si in care am locuit este Vancouver, se spune ca este unul din cele mai frumoase din lume. flori, foarte multe flori, parcuri intinse....cladiri inalte, ametitoare, langa cele vechi, constructii noi, moderne....si curatenie, foarte multe curatenie...acum 20 de ani, cand eram acolo, vedeam seara tarziu masinile de curatenie cum spalau strazile...impresia cu care am ramas ca, cineva le-a asezat pe toate la locul potrivit!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw
ionica spune:
Karguld,
am vrut sa scriu si eu despre Cotroceniul de odinioaradar mi-a fost frica sa nu vina Blue Eyes sa ma critice iar ca sunt de fitze.
In Cotroceni este foarte interesanta arhitectura Brancoveneasca ,s-a pastrat foarte bine,sunt cateva case pe care nu le voi uita tot restul vietii,sper sa se mentina in timp.
Imi aduci aminte de bunicul meu,el purta palarie pe cap si era asa de elegant cand mergea la plimbare pe langa Universitatea de Medicina pana jos la palat s-apoi spre gradina botanica.
Sophia 2ani 06.09.06
+28
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy