*LMA*Puiuti de Randunici 2008!! (194)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

LA MULTI ANI ALI!! SA FII SANATOASA SI FERICITA!!
LMA COPILASILOR ANIVERSATI AZI!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

bau!

Cine-i harnic si munceste, ori e prost ori nu gandeste!

LA MULTI ANI ALI!SA FII SANATOASA, FERICITA SI IUBITA ASA CUM MERITI!

Catalina, mami de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)

Mergi la inceput

Mimo, eu le zic pacientilor care se plang de foame sa bea apa! Cand ti-e foame mai bagi un pahar cu apa...nervi cat mai putini iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

'Neatza! Simt nevoia sa fac cateva precizari, ca m-am simtit cumva luata un pic peste picior si...poate imi trebuie si mie psiholog.

mimo, lasa, ma', ca eu am luat acid folic si Thea nu mesteca turta dulce, biscuti sau alte alea. Deci suntem chit, da? La scoala n-o sa-mi scape "telecomanda" din cel putin 2 motive:1. sunt o persoana extrem de usor adaptabila (sunt convinsa ca as putea trai cu usurinta si in jungla); 2.nu mai lucrez cu elevi deja formati, acum eu ii formez pe ei (la generala) si, crede-ma, imi fac meseria cat se poate de bine, cu pasiune si cu o placere si cu o daruire deosebita, asa ca elevii mei, cand vor ajunge la liceu, cu siguranta nu vor fi varza la franceza.

Luny, imi pare rau de noaptea ta, Thea a dormit mai binisor dar tot cu foieli, treziri, dar nu asa dese. Azi am vazut ca sus stau sa sparga gingia vreo 3 dinti...offf, la noi dintii ies f f f greu, nu are decat doi, dar gingiile sunt bombate si dureroase cred de mai bine de 3 luni.

blankar,, se mai intampla sa se faca si confuzii.

Mihutza

Simo, cum e deshtu'?

Cata, ce tare esti tu cu camasile si fustele!:)))

Naty, i-am dat dimineatza Theei Milumil si nu e nicio deosebire, tot putin a amancat, pur si simplu nu mai vrea lapte, cred. O sa merg sa vb cu dr ei, sa vedem cum "ne organizam".

Acum fac niste precizari (sa nu-mi stea piticul pe creier) apoi mai iau o pauza.

Asadar:

Eu nu vorbesc cu Thea fortat, nu-mi impun nimic, sa spun asta sau asta, sa ma joc intr-un fel sau altul. La mine toate lucrurile sunt firesti, o fac cu placere, din suflet si pt ca asa simt eu ca trebuie sa fac, nu m-am gandit niciodata sa fac niste lucruri in sensul de a o "educa", nici pe departe. Thea a fost copilul care m-a facut pe mine sa ma mulez dupa cerintele ei si nu invers. La 2 luni plangea in carut dc nu-i trageam copertina sa vada frunzele copacilor, asta pt ca se plictisea in carut, pe care l-a detestat inca din prima zi de "cunostinta", cred. La 3 luni incerca sa se ridice din carut, sa vada ce-i in jur si eram, cred, singura mamica ce iesea din Crang cu copilul care statea pe burta in carut, ca asa i se parea fii-mii ca trece mai repede plictiseala. La 4 luni i-am luat carut sport si o mai tineam ridicata in fund, sa mai vada si ea ce-i in jurul ei. Jumatate de drum il faceam in carut, jumatate in brate, ca, deh, lumea se vede mai bine de sus si, mai ales, e mai interesant cand iti povesteste cineva ce si cum (dc ii vorbeam, statea cuminte in brate, dc nu, nu mai vroia nici asa). Si tot asa, repet, Thea m-a format pe mine si nu invers. Si in jocurile noastre, si in obiceiurile alimentare si in tot. Imi pare rau dc s-a inteles din filmuletele alea ca "fac armata" cu ea, nu am nici pe departe aspiratii de astea, eu nu-mi doresc pt Thea decat sa fie sanatoasa, restul -stie Dumnezeu mai bine. E un copil extrem de solicitant, dar care nu a crescut decat cu mine, langa mine. Fara bona, bunici sau frati, asa ca eu mi-am dedicat tot timpul ei, pt ca simt ca doar acum ma pot bucura 100% de copilaria ei. Si imi place la nebunie sa o sprijin cand are nevoie de mine, sa o mangai, cand simte nevoia, sa o alint, cand plange, sa o legan sau sa-i cant cant e obosita si...tot asa. Mai am un pic si o sa incep serviciul si atunci, din pacate, timpul meu se va imparti altfel si o sa-mi fie teribil de dor de toate momentele astea linistite sau agitate, dar numai cu Thea. N-am pus filmuletele sa ma laud cu ce stie sa fac Thea (faza cu telecomanda a fost o intamplare), eu o filmam ca sa va arat ca merge mult mai bine decat la inceput, nu ca stie sa-mi aduce ceva. Eu incercam sa-i distrag atentia pt ca ea, cand vede aparatul, nu mai vrea sa faca nimic decat sa se urce pe mine si sa mi-l ia din mana. Puteam sa cer orice stia ea, o jucarie, un capac, o carte mica, dar erau toate in partea cealalta de camera, si nu langa tv, unde statea ea. Am sa sterg filmuletul pt ca am senzatia ca a fost interpretat ca fiind "dresaj" si, Doamne fereste, n-am manii de astea. O iubesc prea mult ca sa o stresez in vreun fel. Deja vad ca tind sa scriu un roman si nu-mi place, dar o sa fac o pauza si se va compensa, ok?

Va doresc o zi buna!

P.S. Cer iertare urechilor fine pt suparatoarea repetitie "carut", putea sa fie si "patut", ca tot plictiseala e si acolo, dar n-am stat sa elaborez mesajul, k mi-e o foame de lup.

Mergi la inceput

Alice, iubire, sa nu te superi ca eu cel putin te admir si invidiez! Ca ai rabdarea necesara cu Thea, ca vorbesti asa cu ea...
Si eu una as fi vrut sa fiu eleva ta la franceza, am iubit limba asta enorm dar din pacate am avut o profesoara fata batrana cu prea multe frustrari ca sa ma poata motiva mai mult in liceu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Salutare!

Bubu, inca o data condoleante si iti doresc mult mult mult curaj. Imi imaginez ca e foarte greu. Eu mi-am pierdut o bunica si ceea ce simti tu e cu siguranta muuult mai greu...Si dureaza tare mult recuperarea dar rana se va vinedeca...sa stii chiar daca vor trece cativa ani...

Zoze, Mimo, Luny, multam foarte frumos de urarile de LMA pt fi-mea.

Ali, la multi ani si din partea mea!

Felicitari inca o data gravidutelor si sarcini usoare Sovi, Clodute (m-a lasat oftand buchetul ala minunat...oare voi "patzi" si eu asa ceva vreodata? ) si Blankar

Mimo, pupicei dulci...I-am admirat pe Teo si Vladut...cu pistruiasii lui micuti ori am visat eu..dar parca asa am vazut...Seamna cu sora-sa ca si ea e pistruiata...

Clau, i-am admirat si pe Razvanel si e Rebeca cu ochisorii ei suuupeeeeerbiii si imi pare teribil de rau ca e asa bolnavioara. Dar eu am o sg ingrijorare, parca as fi facut analizele atunci, pe loc..ce sa mai asteptam? Daca, Doamne, fereste!, e ceva mai rau...nu e mai bine sa stii cat mai repede? Si daca nu e nimic grav at si mai bine. Nu?

Luny, am uitat odata sa iti raspund ca daa...imi amintesc f bine de cum vb noi la tel acum aproape un an....si ce de-a stres pe noi...oare sa ii lasam sa planga..oare cat? Ufff... Eu ma bucur ca mi-am urmat instinctul si nu am lasat-o deloc sa planga. Si iata ca nu a devenit o rasfatata.Imi pare tare rau de problemele ce le aveti noaptea ...Cu ceva gel pt gingii ai incercat? Fi-mea se mai scoala noaptea dar o iau in brate si o legan putin (cateva secunde) se linisteste si o pun la loc si gata...Daca mi s epare mie ca s-a trezit sacancind cam tare ii dau cu gel pe gingii

Violeta, mie una mi se face rau cand aud de asa ceva...lasat bb sa planga... Parca chiar simt o gheara in stomac... Si in plus, tocmai am citit aici pe forum la "clubul scutecelor" la "10 greseli..." ca cica dupa 10 min de plans puternic bietului copilas nici nu i se mai oxigeneaza bine creierul...
Eu pana sa devin mama habar nu aeam cum isi cresc altii copii..abia aici pe forum am aflat cat sufera unii bebeusi si ce de-a parinti nemilosi pot sa existe...

Tuchi, unde e sala ai la Lujerului cu program dimineatza? Ca vreau si eu. Eu ma gandeam sa ma interesez la Sir ca e aproape de blocul meu.

Simo, ma bucur ca ti-a placut fi-mea... Da' vreau si eu sa vad ceva poze cu comorile tale...

Ioana, ti-am vazut si eu pianistul... E cretulin ca si fi-mea dar a ramas la fel de seriiioooos ca un om maaaree. Dar tu nu mai scrii mult ca inainte? Sau s-a nimerit ca ai fost grabita? Pupicei dulci, dulci, dulci si tie si lui "liniutza pala" manca-l-ar tusa Elara.

Adriuta, ti-am vazut pozele din albumul foto din studio... F faine.. Noi o sa ii rupem turta fetei..nu ii luam motzul ca parca asa stiam eu...ca se ia doar la baieti. DAr sa vedem cand o facem si unde... Eu ma gandeam sa mergem noi, familia (noi, bunicii, sor-mea si nasii) la un restaurant...
Si da....sustin idea cu lista pt ce punem pe tavita. Eu stiu asa: carte si/sau stilou (si cica iese invatat sau scriitor), bani (ca sa iasa plin de bani daca pune mana pe ei..da' eu o sa-i spal si dezinfectez bine ca ii consider unul din cele mai murdare lucruri, la propriu...), ceva pt doctori (seringa ..dar sa fie sigilata), papiota (daca se face croitor...sau vreun designer faimos ) si ce idei mai are fiecare...nu cred ca e vreo limita...ceva sa simbolizeze o profesie...o insigna de poilitist...de-astea...o sa ma mai gandesc

Mihutza, f funy puiutza ta care face "ciuu" e f isteatza.. Fi-mea nu face de-astea...Inca nu ne imita...Ea vorbeste pe limba ei.. Bolboreseste..ne cearta daca nu ii convine ceva... ridica manutzele sa se ceara in bratze si daca doar ma aplec la ea ma trage tare de haine si isi pune capsorul langa gatul meu ca sa o iau si cand e f vesela chiuie tare...
Deci..Mimo...si fi-mea e cam muta...nu zice mai nimic din limba noastra..doar ta-ta-ta..pa-pa-pa..pa..da-da..da..ba-ba-ba..ghe-ghe..d-di-di..si cateva chestii absolut deloc inteligibile...cand ne cearta..

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Neata, noaptea a fost bunicica as zice dar s-a terminat prost! Azi noapte am tinut-o doar pe ceiut pana la 4.30 cand deja incepea sa-si rontaie manutele si i-am facut 130 ml milumil hn 25. L-a baut saracuta pe nerasuflate si s-a culcat la loc. Greseala mea e ca la 7.30 i-am facut iar 170 pe care l-a baut si a varsat, nu foarte mult, dar destul zic eu. Pana acum nu i-am mai dat nimic de papa, acum doarme, o sa-i dau direct la 12 orez cu morcovi , sar peste fructe. I-am dat un pliculet de hydrasec in 50 ml ceiut , nu-i place deloc, am reusit cu seringa sa-i bag in gurita 30 ml! Kk n-a facut deloc de ieri..., febra n-are...O urmaresc in continuare cu stres maxim. In rest nu se desparte nici-un gram de mine, sta numai la mine in brate , daca se apropie altcineva de ea urla instant. Pana acum nu m-am pieptanat, n-am mancat, n-am facut nimic...

Luny, ce rau imi pare de noaptea ta, trebuie neaparat sa faci ceva ca nu mai puteti continua asa...Exact asa ajunsese sa-mi faca si rebe cand am zis stop! Stiu ca o sa fie cumplit de greu dar nu mai poti in felul asta. Inca nu accepta deloc bibele?? Sau canuta? Hai ca ma strofoc si ma gandesc la niste idei ceva, poate te ajuta...desi stiu ca ai incercat o gramada si n-a mers nimic. Offfffff!

Raluca, pentru mine si universul meu asta e cel mai rau ( cumplit lucru ), sa am copiii bolnavi!

Mimo, stiu ca poti, prima zi e mai grea, dar apoi merge ca unsa treaba! O sa vezi!

Vio, am citit ce-a scris mamica respectiva...Doamne, ce groaznic, cum poti sa ai sufletul sa lasi nou nascutul sa planga o ora????? Bietul bebelus, el saracu' s-a resemnat, nu ca i-ar fi bine asa!

mami de 2 minuni, Razvan si Rebecca.

Sufletica si Gurita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Elara, doctora era foarte sigura pe ea ca nu este mai grav de atat, doar o viroza. A controlat-o amanuntit pana si-n pampers, iar ea este super tonica, nu zace, n-are febra, n-are diaree, doar a varsat ieri de 2 ori! Mi-a zis ca la enterocolita sau rotavirus, totul este foarte zgomotos, adica scaune diareice ( ea n-a facut nici-unul ), febra ...In fine, daca nu-si revine intr-o zi , doua mergem in continuare pe analize dar ea crede ca nu e cazul. Si eu sper sa fie asa, poate sunt eu foarte exagerata, dar asta e...

Am uitat sa va intreb ce era mai important...Mi-a zis dr sa-i dau cereale cu orez, i-am luat de la Milupa fara lapte. So, le fac cu laptele hn 25? Sau cu lapticul ei normal? Am omis sa o intreb asta...

mami de 2 minuni, Razvan si Rebecca.

Sufletica si Gurita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Alice, esti o scumpa....estei o mama minunata dupa parerea mea.
Parca ai descris ce simt, ce am facut si ce fac si eu. La fel si eu o plimbam pe fi-mea mai mult in bratze si carutul cu cealalta mana (ca ma plimbam impreuna cu alte mamici..nu puteam sa stau pe loc si sa ma plimb langa carut) si la fel si eu ador sa fiu langa fi-mea...indiferent cat de des se trezea noaptea si cat de mult m-a solicitat..eu nu imi pierd rabdarea...din aceleasi motive ce le-ai expus tu..."pt ca simt ca doar acum ma pot bucura 100% de copilaria ei" si sorb cu nesatz fiecare ora si zi alaturi de ea.....chiar daca uneori ma bucur daca doarme ca sa pot spala vase, face papa sau sta pe net...

Cu singura diferenta ca..am observat eu citind pe aici pe la voi...si vazand ce faceti cu puiutii..ca eu tind sa ii subestimez capacitatea de intelegere... Si desi ii vorbesc multe, multe...le spun fiindca asa ma simt eu bine.....fiindca imi e drag...Mereu ii spun ce facem...o rog sa stea cuminte sa ii pun pampersul...Ii arat de cate ori vine cineva.. O intreb de unde vine zgomotul...
Ii spun mereu "buna dimineata" , o intreb mereu cum i-a fost somnicul... apoi raspund tot eu..." A fost bun?"
O intreb f des " Unde e sosetica? Iar ai scos sosestica? Hai sa o cautam". Si muuulte, multe altele...daoar ca eu nu ma astept ca ea sa ma inteleaga... si, acum inteleg ca ar trebui...
Ci o fac fiindca stiu sigur ca ne face fericite pe amndoua......acest dialog al nostru.. Eu in limba mea si ea in a ei... Ii vorbesc cand ii pregatesc mancarica...Ii vorbesc asa cum ii vorbesc si perusului meu... (ce mama nebuna sunt! tocmai mi-am comparat cupkilu' cu persusu' ) , ma rog, da' la alta explicatie nu m-a dus capul...

Eu chiar m-am bucurat sa vad ce faci tu...fiindca m-a trezit la realitate ca si eu pot si, mai ales fi-mea poate, mai mult... si ca daca ma sa ii repet cu blandetze si jucandu-ne voi vedea si rezultatele...

Eu unele chestii ce le face fi-mea nici nu le observ... mi le arata soacra sau maica-mea... reactii ale ei... semene ca e ...prezenat si intelegenta...ca stie mai mult decat eu am crezut...spre rusinea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pucca spune:

Clau da mami ii faci cerealele cu lapticul hn. Cum o cheama pe dr? Stii ca Bianca a avut 3 zile diaree rau de tot cate 10 scaune pe zi, de la portocale, si nu vroia deloc sa inghita hidrasec, prima zi i-am dat si eu cu seringa, dar dupa s-a prins si tinea in gurita si apoi scuipa. S-a facut bine doar cu lapticul hn si cu biotics, pe care i l-am dat 10 zile. Ai mare grija nu ii mai dai deloc zilele astea lapticul ei obisnuit, altfel o dai peste cap.

Bianca Maria - 28.03.2008
Minunea mea!
poze

Mergi la inceput