Sezatoarea canadiana (124)
Raspunsuri - Pagina 5
columbiana spune:
Dana, mi-e rusine sa zic public, dar la mine au efect invers pastilele alea (noroc ca nu stie barbatu'meu povestea cu efecte, ca le-ar parasuta pe geam); sau sunt un caz deja pierdut, si mostenesc firea depresiva de la mama mea;
daca mai e cineva amator de Funtropolis duminica, vreo mama capabila sa suporte galagia, eu sunt; mina sus; fiu'meu a plins toata duminica ca el nu are frati sau prieteni romani si ca la noi nu vin copii (singurul lui prieten roman sta in Borssard), asa ca daca nu, mergem oricum duminica undeva la un loc de joaca; .
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mQQm Diana, draguta povestea despre mama ta, pacat ca n-a fost sa fie. O admir, eu nu as fi facut nimic sa fortez natura. Am mers pe principiul "daca e sa fie". Recunosc totusi ca am mers 3 luni peste maximum pe care ni l-am impus, cu gaselnita mea, ca trebuiesc adaugate lunile de sarcina din toamna lui 2007. Aud in unele impresii cuvantul "curaj", deloc, in Canada nu e curaj. In Ro nu cred ca as fi inraznit macar sa visez sa-mi realizez visul, nu in provincie, cel putin, e atat de multa prejudecata incat nu as fi fost dispusa sa "put up with it". Tu cum te simti? Sigur am uitat ceva, da' mai vin io ca azi nu ma prea baga astia-n seama (ca n-au venit, hihi). Plus ca parca vad ca ati mai scris de cand ma mocai eu cu mesajul asta... Common sense is not so common...[Voltaire] Mom & DJ, 13, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">... |
Nici un semn de sarcina, nici greturi, nici dureri de burta sau de sani, doar foame, de orice, nu pofte ...
La Victor le-am avut pe toate, din plin de la cateva zile de la testul pozitiv, si de-aia acum cam panichez ...
Astept 10 februarie pentru rendez-vous la gine, ce pot sa fac altceva ? A, da, stiu, sa ma umflu
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata cu
columbiana spune:
N-am terminat
apropo de intilnire fara plozi, tare's amatoare si de asa ceva, ce spuneti, asteptam pina la 1-8 martie sau demaram mai repede?
am vazut pozele noi, Denisa si Andy, frumosi prichindeii! Avea Emma o privire frumoasa spre tortul cu Dora...!
Simonna, m-ai terminat cu catelu; apoi sigur nu o sa avem niciodata, ca daca i se intimpla lui barbatu'meu incidentu' cu noroc, saracu catel pleaca urgent pe cimpii ;
inacanada2005 spune:
In primul rand, try...scuza-ma, am vorbit cu tine in seara asta si am uitat sa te intreb ce-ai facut la interviu. Oricum bafta multa...Si,sa stii ca discutia cu tine...chiar mi-a facut bine
Ritah, Mikiion si delphin...chiar daca suna hilar...ma bucur sa aud ca nu sunt singura in situatia asta . Acum, va rog, sa nu credeti ca ma bucur de raul altuia...dar parca ma simt mai usurata sa aud ca si alti copii au probleme de mancare
Ange si Dana Podeanu, Ina este si ea rezident permanent, a stat aici 1 an si jumatate si apoi s-a intors in Romania. Nu i-a placut aici. Este studenta acum, in Romania. Eu tot sper sa se intoarca aici, inca, consider ca sansele ei de a face ceva in viata sunt mai mari in Canada, dar...mai mult de a-i spune nu am ce face...La 23 de ani deja cred ca poate decide singura pentru viata ei...asta este.
Denisam, stiu despre PEDIASURE, am citit mai demult , aici, cand spunea Nelia despre el. Am intrebat doctorul pediatru, apoi. Iar dr mi-a spus ca Pediasure este cam acelasi lucru cu Enfagrow , adica este un supliment nutritiv si nu ceva pentru pofta de mancare. Iar despre vitamine, i-am dat tot felul, inclusiv din ro. Ultima data i-am dat Pikovit.Dar, ceea ce incep sa cred din ce in ce mai mult, este ca ea are pofta de mancare, adica poate sa manance dar prefera o forma mai netraditionala a mesei. Adica,la sfatul lui Pucku ( merci mult de tot ) i-am pus prin casa castronele cu diverse si...a dat rezultate ...Se joaca, alearga, trece pe langa castronele si mai ia o imbucatura...Ce ma bucur ca...v-am scris...nu puteam eu mai demul sa fac asta??!!! ca doar de citit va citesc...de ani...
Maru merci de interventie
Matgravidut imi pare rau de experienta ta, in Mexic. Si noi am fost, la inceputul lui decembrie, tot in Mexic, dar am fost in Los Cabos, la Riu Santa Fe.Resortul e f nou, a fost dat in folosinta in noiembrie 2007. Mi-a placut ff mult. Poate si pentru faptul ca am fost singuri, numai eu cu sotul meu , pot sa spun ca , parca mi-a placut mai mult decat in Dominicana, la Gran Bahia Principe Punta Cana ( unde stiu ca i-a placut mult Danei Podeanu ). Pun la contul comun niste poze de pe acolo.
Pentru restul fetelor, multi pupici pentru sfaturi si sprecieri
cge spune:
Ina, la noi functioneaza si implicarea copiilor la cumparaturi.
Anca (e cam de varsta Theei) le pune in dulap sau frigider.
Si dup-aia ne scoate ea mancarea(genul biscuiti, banane, chestii simple).
Si la Victor (dar el e mai mare) de cand a fost la Atelier de Cuisine la scoala, a inceput pasiunea cu mancarea.
Inainte in afara de snitele, cartofi, orez si supa cu galusti, nu accepta nimic altceva.
Acum e innebunit, are un fisier cu tot ce cumparam, cauta retete pe internet, si ma pune sa gatesc dupa ele.
E ca si cand de cand cu atelierul asta, i s-a declansat ceva anume.
Ne pregateste cina (cu sandvichuri), le taie fructele cubulete.
Noi nu promitem nimic ptr duminica, suntem intr-o perioada cam aglomerata. Voi stabiliti locul si ora, si venim daca putem.
Auziti dar la Funtropolis, dupa copchii de astia trebuie sa stai, nu ?
Eu am trait cu impresia ca nu prea este ptr copii de 3 ani.
Denisa, Lorelai, La Multi Ani ptr fetite.
Sunt nascute pe 18 ianuarie ?
Si eu tot atunci.
Carmen, si eu tot tort "cheesecake" am in frigider (dar e cumparat).
Noapte buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
matgravidut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress Matgravidut ce poze frumoase din Mexic! Am zis ca nu ma uit sa nu-mi fac sange rau insa nu am rezistat Ca tot discuta fetele de costume de baie, plaja, bronz si asa mai departe si ma ia si mai tare melancolia dupa vara. Nu stiu ce caut prin Canada, ingros randul deprimatilor pe tema vreme. Si mi-am promis in mod solemn ca nu ma mai plang ca nu vreau sa-mi invat copilul la fel. Dar nu ma pot abtine, mai ales ca sunt in concediu de maternitate si stau numai in casa. Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)***www.onetruemedia.com/shared?p=724a9b37307be7a490fa03&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj Patrick "If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh) |
Doloress... mami... nu mai fi deprimata...
da-o incolo de vreme... sau muta-te la mine la Alliston... Aici la tara cand ninge e ca in povesti. Noi am avut zapada in continuu din noiembrie, dar tot imi place... Si sa vezi cand oi scoate bradul afara si l-oi face lemne de foc...
Mmmmm si un vin fiert cu scortisoara si mere...
Iaca .. si iarna e frumoasa.
E drept ca la serviciu merg in Toronto si ma deprima si pe mine.... de aia vin repejor acasa.
Monica-Matz mami de Matzu-Mic Andrea Bianca(03.Feb.2008)
Poze cu noi
matgravidut spune:
Podeanu,
Noi am fost la Manzanillo (Mexic) - Hotel Tesoro.
Cotat pe internet 4 stele.. si avea 2,5 spre 3...
Altfel... locurile foarte frumoase... si spre deosebire de Dominicana poti iesi sa te plimbi prin oras... au WalMart... au Office Depot, farmacii cu tot ce-ti trebuie...
Nu e rau...
Daca ne mai ducem la Mazanillo as alege Las Hadas. Foarte frumos...
Pentru ca ... DA... Ina, SI NOI AM VRUT TOT LA RIU SANTA FE... dar nu am mai prins bilete... se bandusera toate... Off ce m-am mai ofticat...
Ai poze de acolo???? Asta ca sa-mi plang in pumni ca nu ne-am miscat mai repede... fir-ar mama ei de viata...
Poze cu noi
matgravidut spune:
Cine zicea de mortgage???
Noi suntem foarte multumiti de ceea ce avem acum si as recomanda-o pe tipa asta cu care am vorbit, oricui.
Se numeste Hemaxi Patel la ScotiaBank la Sheppard cu Bathurst.
Noi avem mortgage $325/biweekly datorita ei.
Casa noastra a costat 235.000 am pus jos 25% si am luat dobanda variabila la sfatul ei. In momentul de fata avem dobanda 3,25% pe an.
Poze cu noi
inacanada2005 spune:
Matgravidut, am pus poze pe contul comun.
Noi am fost la inceput de decembrie si pentru ca review-rile erau tare proaste...am mers numai pe...instinctul meu. Pretul a fost definitoriu. Dar...nici nu-ti mai spun cat am platit...sa nu te ma necajesc si eu...Odata ajunsi acolo...ne-am ofticat de moarte ca nu am luat 2 saptamani ci numai una...Nici acum nu-mi dau seama de ce pe tripadvisor impresiile turistilor eru mai mult negative. Mie mi-a placut asa..."cu totul", mai ales atmosfera ...90% din turisti canadieni si americani...nimeni cu "fite de Europa" . Lasa ca...mergi data viitoare . Dar, atentie, o chestie importanta. Nu pot copiii , ma ales de varsta fetitei tale sa stea la marginea apei (oceanului). Eu am intalnit aici un fenomen ca nicaieri altundeva ( si m-am cam plimbat prin lume...). Plaja e f lata cu nisp alb dar cu o granulatie mai mare. Asa incat apa e fff limpede, pentru ca nu se involbura nisipul ( sper ca intelegi ce vreau sa spun). Numa ca, la intrarea in ocean e o panta, pe urma se merge putin drept ( unde apa e mica) si , apoi e un prag, de unde adancimea e , dintr-o data, foarte mare. Ei bine, pe portiunea dreapta dinaintea pragului nu poti sta in apa. Apa are o putere fantastica, te doboara pur si simplu si cand vine spre tarm , dar mai ales cand pleaca ( nu stiu cum se numeste fenomenul, dar sigur are o denumire..."stiintifica") L-a dat jos , inclusiv pe sotul meu care...nu e firav deloc . Dar, dupa prag...e o minunatie. Plus ca apa e foarte sarata, trebuie sa ai grija, pe cat posibil sa nu-ti intre in ochi ca...ustura tare... Eu, de fiecare data cand merg in vacanta, ce ma intereseaza in mod deosebit sunt piscinele, ca in mare/ocean nu intru, intrucat mai mereu am vazut cate ceva prin apa...si nu-mi place. Aici, m-am ghidat tot dupa piscine. Numai ca, surpriza mi-a fost de proportii cand am vazut apa oceanului...asa ca...am intrat in ocean...eu care de ani de zile nu pusesem piciorul in nici o apa "naturala"...
ritah spune:
Draga Ina,de aia ti-am si spus povestile noastre, sa te mai binedispunem.
Ca sa nu va mai spun ca lenesul meu mititel(aproape 6 luni acum) nu a putut cu nici-un chip sa fie invatat sa suga in spital si dupa aia. Au venit toate nurse-ele, l-au dezbracat, ne-au asezat sub aerul conditionat.Am fost la breastfeeding clinic si dupa aia in particular. Degeaba. Raul a fost facut la nastere cand i-au impins 2 biberoane, pe motiv ca am avut diabet gestational. Iar acum si eu am mari probleme sa-l fac sa manance altceva in afara de formula. Azi am descoperit ca ar manca ceva fara lingurita, de pe degetul meu. Ma gandeam chiar sa-i dau acces la mancarica, ca poate mananca cu degetele.M-a terminat. Da' avand in vedere ca are 9 kg la nici 6 luni si e un lungan, deocamdata nu-mi fac chiar asa multe probleme. Si eu tot borcanele organice de la Heinz prestez, ca nu a binevoit sa guste mancarica mea. Copii sunt mofturosi, asa ca nu o lua in tragic.Eu zic mersi, macar seamana cu sotul meu la dormit, ca eu nici nu dormeam,nici nu mancam, am fost cosmarul mamei mele.
Chiar ce alte firme de mancarica la borcanele pentru bebei ati recomanda?
Multumesc
Rita