Pepenasi de iulie-august 2008 (75)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

ANAYO4RHC, parca...pt mine e extraterestru...sunt in schimb fff uniti in toata lumea asta, de fapt sunteti, eu am iestit de cateva ori din tara cu ei la concursuri si a fost fff frumos

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

ana eu i-am luat sotului congelate si am inteles tot de pe site-uri di astea de bucatareala ca cele congelate ar fi pre-fierte si tu trebuie doar foarte putin sa le pui in ulei..ceva gen maxim 5 minuteca daca stau mai mult se intaresc si au gust de cauciuc mai mult de atat nu stiuce sa iti zic aaa...si cica au gust bun daca pui si usturoi pofta mare!

boti merci!

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Hop si eu...

La multe lunutze sarbatoritzilor de astazi

Sa ma bag si eu la un subiect pe care nu l-am abordat inca aici, desi il pun in practica cu succes. Deci, Denisa mananca foarte bine, si accepta fiecare aliment nou introdus fara probleme. Am reusit sa gasesc si eu cartof du;ce (e adevarat ca la 50 de km de miercurea ciuc, dar am gasit si am luat..scump, dom'le, scump ). I-a placut si ala foarte mult. Mananca si iaurturi cu fructe, care ii plac enorm. Branzica nu am facut eu (am incercat la Bianca si nu i-a placut ce am faut) asa ca am cumparat branzica dietetica de vaci si o mananca doardaca o amestec cu iaurt de fructe. Si, daca tot vorbea bistriteanca...da, branza de monor luam si noi. Iaurt simplu inca nu i-am dat, desi de vreo 2 zile tot zicca incerc.
Ieri i-am pus in pireul de legume (morcov, mazare si teline) si rosie. Nu am curatat semintele. A mancat cu o mare pofta. Si nici reactii adverse nu a avut, decat ca a dormit ca o purcica...
Legat de dormit...cand ma pregateam sa o laud ca doarme toata noaptea 9adica de la 8 jumate la 6 dimineatza) apoi bea lapte si mai doarme pana la 8 jumate-9, ieri si azi-noapte si-a stricat obiceiul si s-a trezit la 4 jumate. Dar normal, pana i-am facut laptele, a adormit la loc cu suzeta. Si eu..n-am mai putut sa dorm pana la 6, apoi sunat alarma, trezit sot, echipat pe Bianca pt gradinita, trezit Denisa la 7 fara 5, dat lapte, culcat la loc..si apoi am adormit si eu pana la 9 cand s-a gandit sa isi puna in valoare corzile vocale. face niste vocalize....Zici ca se pregateste pt cine stie ce spectacol de opera. Nu stiu ce cred vecinii, dar parintii mei au spus sa le cumpar dopuri de pus in urechi. Asa ii place sa strige...
Daca nu mai reusescsa intru azi (sper sa nu se intample) va rog sa ne tineti pumnii maine. Avem faimosul recurs si sper sa avem castig de cauza. Azi vine si avocatul sa mai vb de una alta...a 8 jumate suntem chemati, darca de obicei, credca abia pe la 1-2 intra si dosarul nostru in proces. Sau..de data asta avand avocat, sper sa intre mai repede...Cine stie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

MAMICI DE FETITE, ia uitati www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/117608/Pantofi-cu-toc-pentru-bebelusi.html" target="_blank">aici

_

Marina de ANA SOFIA 05.08.08

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Carmenela de ce nu ne bati la cap pe toate cu diversificarea, ce noi nu suntem destul de competente.Eu una nu sunt ce sa zic dar uite la Boti ca eu chiar o invidiez, zici ca e la al 10-lea copil domnle.

Deci ideea cu legumele puse in cuburi la congelator mi se pare geniala, parol. Pacat ca nu am avut cap in vara cand gradina lui taica-miu era plina cu rosii

Scrieti fetelor ca eu va citesc cu drag

Anca mamica de Sara-Stefania

21.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Fetelor, Stefan al meu de ceva vreme este foarte necajit ca el nu are tort la camin...si vrea si el ziua lui cu tort la camin. Este vacanta cand este ziua lui asa ca nu stiu cum sa procedez. La fel si ziua numelui, tot in vacanta...

Aseara era necajit din nou...am crezut ca a uitat, si ma intrebat cand vine ziua lui la camin. Apoi stand eu asa m-am gandit ca azi a facut 4 ani si jumatate si as fi putut sa-i organizez o minipetrecere cu baloane la camin si tort ca sa fie si el in rand cu ceilalti copii. Dar am ratat momentul pentru ca nu aveam tortul pregatit...
ce parere aveti?credeti ca este o idee deplasata???

dana81 poate ne intalnim anul acesta la simpozionul de radio,se organizeaza la Tg JIu Am vazut ca la sotul tau este tranzmis acest hobby din tata in fiu (YO4BVZ), si al meu sot isi doreste ca macar unul din baietii lui sa-i urmeze pasiunea.Indicativul lui este YO5IR (ex - YO5ODH).

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankuta_1982 spune:

Salut fetele si pepenasii!
Acum am o intrebare mare:
CUNOASTE CINEVA SIMTOMELE INTOLERANTEI LA LACTOZA? SI ANALIZA DIN CE SE FACE?
In legatura cu circul de aici nu ma bag, dar o persoana ar trebui sa-si i-a talpasita si sa ne lase in pace, daca are chef de show sa-l faca in alta parte!

ankuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Marina, mai tu vb seriooos??? Mda, parca vad ca la tine a gati decat "doua lulele" inseamna NUMAI sarmale shi ciorba de burta sau similar . Hm ... in caz ca se poate lua mot a mot ce ai zis ... zi si mie ... cu ce te-ai tratat???
Asa, si mai e Carmenela care stie da' mai bine da la sapa dupa afgani si Anna care zic io ca are sanse sa imi fie sora sau sa aiba cam aceeasi mostenire genetica .
Pot zice ca ma bucur ca nu sunt singura cu creierul pe invers ... Puteam sa pun pariu ca nu mai este specimen ca mine pe forumul de mamici.
Desi ... cand citesc ce scriu boti, marina si ce mai zicea Sun ... zau daca nu mi se pare chiar fascinanta si dulce aceasta ... activitate. Numai ca stiu ca odata ce ma apuc eu shi vad masa plina de ingrediente ... unu' pe foc care se arde ... unu' care trebuia sa fie gata shi io nu am apucat sa il pun in tigaie ... unu' pe care am uitat sa-l cumpar si tot asha ... bai ma apuca atacurile de panica, incep sa transpir si sa ametesc ... si deja mi se pare mai simplu un proiect de cercetare nucleara. Asha ca citesc cuminte ce scrieti ... shi imi rod umila o unghie.

anka nu poci mama sa iti dau liste, nu am ajuns atat de avansat, ba mai mult nici nu prea aplic teoria indicelui glicemic, doar mai tin cont de ea la modul ca ma simt de 1.000 de ori mai vinovata cand dau iama in cioco. Nu e chiar usor sa o tii, tb oleaca de organizare si de documentare. Eu am un ceaslov scris de unu' pe aceasta teorie si am citit cam un sfert din el inainte sa raman gravi. Ala da incarcatura glicemica totala pe care tb sa o mananci intr-o zi, si apoi o lista la spatele cartii cu alimente si cantitati care elibereaza lent glucidele. Ce imi aduc aminte de ex, e ca la paine ... ar tb mancat doar turta de orz. Aia avand eliberare glucoza cel mai lent. Si daca nu ... macar secara. Iar la fructe stiu ca sunt capsunii si perele. Culmea, citricele desi is acrisoare si ai zice ca nu au multi carbohidrati ... scot glucoza la interval destul de rpd. In fine, nu e chiar simplu ca te obisnuiesti cu un regim cu incarcatura glicemica controlata dar am inteles ca e chiar beton daca reusesti sa iti faci un stil de viata din el.
Cat despre grasimi ... aici nu is prea doxa dar iti pot spune ca grasimile sunt iar ceva f f necesar pt organism si in special pt creier. Numai ca trebuie sa fie vorba de grasimi ne-saturate. Asta insemnand grasime de peste, seminte, soia etc (adica din gama uleiuri Omega 3 si 6). Alea saturate is naspa rau (insemnand grasimi procesate prin prajeala si alte procedee si grasimile animale ... porc) si contin numa' toxine. De lapte nu stiu ce sa zic ... zau. Uite chiar o sa ma interesez. Pana la urma e vb de grasime animala dar nici nu e d'aia de slanina. De fapt ce are laptele cel mai important cred io ... sunt proteinele si calciul.

Carmenel mama, nu stiu zau daca te mai poti baza chiar si pe mine. Daca acum ceva vreme savuram sa enervez lumea pe principiul "eu sunt contra sau pe dos" si mi se parea important sa imi spun / impun pct de vedere cu orice pret ... simt ca odata cu copilul asta parca ma maturizez (oare nu o fi totushi prea devreme la 34 de ani??? ). Acuma, daca a-mi expune pct de vedere sau a demonstra cuiva ca greseste duce DOAR la enervarea si ambitionarea persoanei respective, gasesc ca NU are sens si ca demersul ajunge sa lucreze chiar impotriva propriei mele conceptii. Asa ca ... ma bag la loc in banca mea si imi caut ceva folositor de facut cu propria viata ca sigur gasesc daca ma uit bine. Bine ... asta zice teoria mea, la practica mai dau cu mucii in fasole dar ma redresez mai rpd ca inainte si sper la imbunatatiri continue. Si oricum ... depinde de situatie. Ca daca de ex bona vrea sa ii dea ou sau sare la cupil ... nu mai stau sa ii demonstrez nik ... ii iau beregata si la revedere . Dar daca trebe sa demosntrez eu la mirese ca alea is niste cultivatoare de struguri acri ... in prima faza imi sare mana din cot si apoi imi aduc aminte ca aveam treaba si am uitat .

Mergi la inceput

Ana ... baaaai ... m-ai spart. Cre' ca par mai desteapta decat sunt ca altfel nu-mi explic de ce mi-ai raspuns asa de stiintific. Fataaa, deci tu vb pe o frecventa anume cu altzii, ca aia de la radio? Sau tastezi ca la morse??
Cu Matei- vezi ca si boti are acelasi amintiri din copilarie, cu ziua ei in vacanta. Eu zic ca ideea ta este ex-ce-len-ta si asa ar tb sa faci. Poate chiar in prima saptamana de dupa vacanta sa ii serbezi copilului ziua la camin. Si gata!!!

dr_anca am gasit ceva. Multumesc si sanatate multa!!
Si ... asa e mai! Boti asta cre' ca mai are fo' cativa copii acasa si nu vrea sa spuie.

Mergi la inceput

a.cicel tinem pumnii!

Mergi la inceput