PRIETENE FARA TITLU (28)
Raspunsuri - Pagina 11
monica70 spune:
Gata sunt cu stomacul plin acum
DENISA cum stai cu listele?
LILI si tu cu programatul de bebe ... vrei sa il proiectezi in vacanta deci Buna chestia cu desenele animate daca asa cere mancare.Dar nu ca a mea ... cascaval pane Super ar fi sa ii iasa Deei afacerea cu nasa ta
INGRID aoleu acum cu rosul unghiilor? Si husbandu' si le mai roade uneori de-mi vine sa-i sparg gura ...
Apropo de el,de la el cred ca mosteneste Diana problemele astea,ca el are o usoara scolioza ,adica un umar usor mai ridicat decat celalalt Nici eu nu stau mult mai bine ca in liceu mi-a zis profa de sport ca am cifo-lordoza si am si fost la gimnastica o vreme pana mi-a zis fizioterapeutul ala ca n-are rost sa mai fac,ca n-am cifo-lordoza ci doar atitudine cifo-lordotica,adica trebuie doar sa-mi auto-corectez eu pozitia tot timpul ... pai ce sa corectez daca toata ziua stateam indoita de spate si citeam? Si la mine cred ca s-a tras chestia de la inaltzarea cam brusca in adolescetza.Si de obicei cei mai slabuti au asa probleme.
MONI 10s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
monica70 spune:
Uitati ce am gasit pe net :
„Presedintele Societatatii Romane de Ortopedie si Traumatologie Pediatrica, profesor doctor Mihai Jianu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Tg. Mures, ca in Romania peste 13.000 de copii sufera de scolioza si ca ne situam pe primul loc in Europa la incidenta acestei afectiuni
Suntem tara cu cei mai multi bolnavi din Europa. De vina nu este nimic altceva decat diagnosticarea tarzie sau incorecta a bolii. O mare problema in Romania este prezenta prejudecatilor in lumea medicilor. De exemplu, foarte multa lume crede ca scolioza este cauzata de o pozitie incorecta in banca sau de ghiozdanul prea greu, nimic mai neadevarat. Scolioza nu face decat cel care este programat sa o faca, adica factorul genetic este foarte important. Exista foarte putini medici specializati, iar ceilalti dau tratamente dupa ureche. De exemplu, recomanda statul drept in banca sau inotul, iar asta nu ajuta la absolut nimic. Scolioza are trei feluri de tratament, in functie de gradul de gravitate al bolii: kinetoterapie, corset sau operatie", a declarat Mihai Jianu
MONI 10s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
monica70 spune:
INGRID da,asa e cu vigantolul asta ... Chiar sunt tare curioasa cum ii va iesi analiza la calciu! Sideremia stiu ce e - fierul,dar HLT aia ce-i? Ca n-am gasit nimic pe net.Tu ce analize ii mai faci? Ca daca tot ii ia sange i-as mai face si altele , chiar daca trebuie platite,dar nu stiu cam ce ar trebui.Pediatra asta a scris "anemie" pe trimitere,dar miram-as sa aiba asa ceva.Cu calciul sa vedem.Si la mine in sarcina trecuta doar calciul era tot timpul in grafic dar la limita de jos Anemie n-am avut in viata mea,desi toti doctiorii ma banuiau din motiv de culoare a tenului In rest stateam bine cu toate.Acum n-am apucat inca sa merg sa imi fac analizele.Saptamana viitoare am de umblat cu Diana,cealalta saptamana vine iar italianca ...
Si radiografie de care ii faci Dianei? Aia la pumn de care ziceai? Eu astept intai analizele astea si sa vad ce zic cei de fizioterapie si pe urma o sa vad daca e necesar.
Din ce am mai citit pe net nu-s prea lamurita, nu se prea cunosc cauzele la cifoze,scolioze,lordoze etc. Cel mai mult se da vina pe genetica,pe dezvoltarea osaturii inaintea musculaturii si 90% se pare ca se regleaza de la sine. Si apar la copiii mai inalti si slabi.Ar fi culmea sa ii iasa calciul ok,ca atunci si sternul infundat poate are legatura doar cu scolioza aia ... O sa aflu eu saptamana viitoare.
pisoi3 spune:
INGRID, asa si la mine, daca fac o lista cu ce face sotul si cu ce fac eu, cred ca pierd. Saracul, face tot ce ii zic si nici nu comenteaza.
Nu mai stiu daca ti-am zis, foarte frumoase perdelele, mi-au placut muuuuult. Noi aici nu putem pune decat perdele de culoare crem sau alba, din motive de estetica, insa ne punem bara dubla, una pentru exterior, una pentru interior.
Rosul unghiilor e treaba grea, si eu am suferit de asta, greu m-am dezvatat, si acum mai am tendinte cand sunt preocupata de ceva si ar trebui sa vedeti ce palme peste maini imi iau de la sot.
Se poate ca Diana sa se fi simtit angoasate de despartirea de tine si sa fi cautat un reconfort. Sper sa rezolvati asta, acum, cat inca nu e un obicei inradacinat.
MONI, of, imi pare rau sa aud de problemele astea ale Dianei, sper sa le rezolvati repede. Apropo de stern infundat, si sotiorul meu are la fel, normal ca nici pe el nu l-a diagnosticat nimeni cand era copil. Culmea este ca nici eu nu am observat decat asta vara, cand am citit un articol despre chestia asta cu sternul infundat, mi-am dat seama ca si al meu avea la fel-de sot zic.
Sanatate multa Dianei, sa se faca repede bine.
LILI, asa e, deja am facut o schimbare daca am pus la semnatura, incerc sa ma conving, de. Asa e, suntem trei doritoare de [copilas], sa vedem cine se mai inscrie.
Simpatic foc Nicolas cu desenele animate, hai ca mi-ai dat o idee, caut si eu desene unde mananca personajele oua, poate asa il conving si eu pe al meu sa pape oua, ca nici nu vrea sa auda de ele.
Avem pui de trei ani si mai vrem inca un
www.helpsonia.com
Ingrid S spune:
Sotul a plecat la cumparaturi, face lasagna pe deseara, vin niste prieteni la noi.
Anda, nici Mark nu suporta oul? Rari copiii la care nu le place, daca dai peste desenele cu mancat de oua sa imi trimiti si mie.
Voi stati la bloc si toate apartamentele au aceeasi culoare? Ca numai asa se explica...dar si culoare crem e fain.
Al meu sotz are stern infundat si cifoza. Nediagnosticat de mic, iata ca trage acum, are dureri mari noaptea, si a facut fizioterapie, dar o singura data nu ajunge.
Moni, radiografia pumnului e aia, si sper sa ajung odata s-o fac. Ca acum m-am uitat la Diana, are sternul infundat, iar pediatra mai demult tot imi adormea nelinistile cu fraza: lasati doamna, ca e genetic. Ce tampenie! Luni cand merg dupa rezultatul de la urocultura, ma infig in ea si ii cer toate analizele posibile, pt a vedea ce-i cu rahitismul asta.
Nu stiu ce e cu analiza aia, poate a gresit? N-am auzit de asa ceva. Am cautat si eu pe net, dar niciun rezultat.
Maine pe la 10 plecam spre voi.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
monica70 spune:
Saluti am ajuns si eu acasa.Bine ca e WE.
Diana dormea de trei ore,dar s-a trezit,asa ca n-am apucat sa stau intinsa nici macar jumatate de ora.A mancat niste supa de brocolli,macar atat.Abia a doua oara fac supa din asta si chiar e bunicica.Si Dianei i-a placut
In camera de zi toate-s pe jos,perne,animale de plus ca iar si-a facut "casutza" ,degeaba i-am adus casutza-cort de dincolo.Nu se lasa nicicum de placerea asta Iar pe masutza a pus Diana o patura si acum calca batiste de zor Daca nu ar face galagie mare calcatorul ala, ar fi minunat
marchplayer spune:
Hello
Copii mei inca dorm, acusica se trezesc si iara nu mai apuc sa scriu nimic. pe rares il aud tusind...am fost aseara la locul de joaca, nu erau decat copii gazdei care nu erau bolnavi si azi nici n-a iesit afara, nu stiu de unde si-a tras raceala. bagam iara un pic de Rhinatiol pana nu se agraveaza.
Moni suna cam rau diagnosticul ala dar nu cred ca-i atat de rau pe cum suna. Aiurea cu fizioterapeuta aia. Am o prietena la bucuresti ce facea cu baietelul de 3-4 luni fizioterapie si recuperare neuro-motorie. Nu-i cazul la voi dar vreau sa zic ca se poate face fizioterapie si la copii mai mici. Si facea bietul copil doua sedinte pe zi. Una mergea mama lui cu el dimineata la spitalul noua si dupa amiaza venea o fizioterapeuta acasa, deci facea angro. Apropo, copilul are 4 ani acum si este un copil superb si destept s-a recuperat in totalitate(probleme la nastere din cauza anesteziei n-a impins la timp si l-a cam privat de aer).
Ingrid, crezi tu ca din cauza faptului ca o culci singura isi roade unghiile?? Mai bine te intorci si dormi cu ea pana pierde obiceiul asta. Te paraseste sotul daca nu dormi cu el?? sau te-ai pus pe slabit serios??
ursoaico am ras dimineata cand mi te-am inchipuit inghesuita cu Tino in patutul raisei . Nici eu nu m-as baga la un pat suprapus. Mi-ar fi teama ca ar cadea de acolo nu cand doarme ci cand se zbenguie cu fratiorul prin casa.
Lili, bravo ca papa nicolas de toate. Si Ioana imi mai spune ca vrea diverse de prin reclame dar de obicei se cheama Huba-buba sau kinder bueno, haleala, nix!!!
Azi am auzit-o lalaind ceva reclama la cafea:)) sa mor de ras cand am auzit-o cu cafeaua aburinda ce te asteapta pe geam::))
Ioana mea mananca de toate, (mancare pt copii, adica fara porc, varza, fasole, vinete- de fapt din astea nici nu vrea), la ciorba si supa avem show.
Ai gasit-o pe Deea?
Bietii vostri soti...cate treburi fac ei pentru voi!! Si al meu face...aprovizionarea, facturi, sta cu copii, cateodata mai incearca sa si aspire dar o face printre jucarii si alte lucruri lasate pe podea asa ca mai mult ma enerveaza, mancare...nu stie sa prajeasca nici un ou. daca a fost vreodata nevoit sa-si faca singur de mancare a preferat sa manance conserve sau sa comande la restaurant. Adevarul este ca doua luni este plecat si este privat de multe beneficii asda ca-i scuz lipsele. nu-i fac liste si nici el mie. Denisa, fii si tu mai indulgenta cu dragos, nu-i mai reprosa nimic. lasa-l pe el sa se apuce de cate ceva din proprie initiativa. poate il deranjeaza ca-i impui si astfel se ncapatineaza si nu mai face nimic. culca si tu copii si aseazate in fata semineului la un pahar de vin impreuna cu el, da-o naibii de treaba!!!
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete
monica70 spune:
DANIELA pai Diana mea mananca de zor si fasole,varza,vinete si carne de porc.Ba chiar ii plac! Nu mai zic de ciorbe si supe!
Cat despre fizioterapie stiu ca sunt copii mici si foarte mici care o fac,dar fizioterapeuta aia se referea in special la fizioterapie pentru rahitism,ca doar de gropitza din piept era vorba atunci.Inca nu depistase nimeni si faza cu cifo-scolioza.
Ce figura Ioana cu reclama la cafea,mi-o si imaginez
Si ca tot zicea ANCA de noi ca facem activitati cu copiii si ea nu apuca,o anunt ca nici io n-apuc in afara de citit povesti ... Diana de exemplu se juca ieri cu roto-discurile alea de plastic,le sortase pe forme si culori si zicea ca-s DVD-uri cu filme,nu mai zic ca ma tot striga sa vin sa imi puna filmul cu sirena Eu ma bucur ca vad ca are imaginatie! Cu memoratul cand si ce-o avea ea chef.Se pare ca seamana pe mine,nu are chef sa memoreze decat ce-o intereseaza mult.
In schimb se joaca de zor.Si culmea ca stie fata sa calce,desi eu ... clar ca nu pe mine m-a vazut Ia priviti ce harnica mai e :
http://www.dropshots.com/dia5#date/2009-01-23/18:12:09
monica70 spune:
INGRID acum doar am vazut mesajul tau .Eu imi aduc aminte ca aveam la generala o colega cu rahitism adevarat si aia arata chiar raaau de tot pe la 14 ani. Avea pieptul cumva scobit de tot inspre inauntru si umerii adusi in fatza .
La liceu la prima ora de sport ne-a aliniat profesoara pe toti,separat fetele si separat baietii,fiecare doar in chiloti! Si striga de zor: RAHITISM,PICIOR PLAT.SCOLIOZA,CIFO-LORDOZA ETC. ETC. Nu stiu daca au scapat vreun sfert la care sa nu le zica ceva!!! Mie mi-a zis picior plat si cifo-lordoza,dar cum va ziceam de fapt era atitudine cifo-lordotica,adica se poate corecta. Cifoza,lordoza,scolioza e cand ramai asa in pozitia aia si nu te mai poti indrepta deloc de spate cum se zice ...
monica70 spune:
INGRID imi pare rau ca pe Genu il si doare spatele Pe noi din fericire nu ne doare,nici pe mine,nici pe Ghita.Ma gandesc ca la noi e avantaj ca nu avem kg in plus ... Si sa stii ca are dreptate pediatra ta,e genetic.Am citit azi de-am ametit,alta cauza nu prea au depistat la chestiile astea ...
Cand despre oua,Dianei tare mult ii plac.Azi a mancat galbenus de ou frecat cu zahar,ca asa ii face buni ... Dar il mananca si omleta si ochiuri si fiert tare,moale sau intre ... Si mie imi place oul fiert moale,adica lasat fix 4 minute de cand incepe sa fiarba apa . Cu un pic de sare,pus intr-un suport de oua si mancat cu lingurita,cu paine e taare bun
La noi chestia e ca nici eu nici Ghita nu suntem mofturosi la mancare si ne place sa gustam chestii noi,deci fata ne seamana ...