Euthyrox luat aiurea

Euthyrox luat aiurea | Autor: misha71

Link direct la acest mesaj

Buna, ajutati-ma si pe mine cu un sfat, va rog!
O prietena de-a mea, fiind mai plinuta, s-a gindit sa faca niste analize legate de tiroida. I-a iesit TSH foarte aproape de limita minima, insa intre limite si FT4 tot spre limita minima din intervalul normal. Insa medicul i-a prescris cite 1 Euthyrox de 100mg zilnic.
Il ia cam de o luna, insa nu se simte bine deloc. Are niste stari aiurea si i se pare ca s-a mai ingrasat, desi tine cura de slabire.
Dupa parerea mea (neavizata), atita timp cit valorile alea erau in limite normale (chiar daca erau spre minim) nu ar fi trebuit sa ia Euthyrox, insa daca nu ma pricep nu pot comenta decizia unui medic. Poate ca stie el ce stie.

Este posibil sa se ingrase de la asta si care ar fi consecintele in cazul in care tratamentul nu este cel corespunzator?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri

***********************************************************************************

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi / Cu terapie MIHAITA POATE FI UN COPIL NORMAL-AJUTATI-L!!!

www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kittutza spune:

Buna, dupa parerea mea, tot neavizata, din ceea ce stiu de la prietena mea cea mai buna, care are si ea probleme cu tiroida, doza de 100 mg/zi e imensa.
Ea a luat 25 mg/zi si cand a marit doza la 50 mg/zi a avut si ea niste stari total aiurea, o stare de agitatie, nervozitate, chiar atacuri de panica.
Poate ar fi bine sa mai intrebe un medic a propos de necesitatea de a lua in primul rand medicamentul, apoi relativ la doza.

Multa sanatate prietenei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

multumesc pentru raspuns.
asta i-am spus si eu sa se duca la alt medic pentru ca nu prea e normal sa iei tratament aiurea fara sa ai de fapt probleme. atita timp cit valorile sint intre limite nu ar fi probleme cu tiroida, nu?

***********************************************************************************

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi / Cu terapie MIHAITA POATE FI UN COPIL NORMAL-AJUTATI-L!!!

www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Eu iau zilnic euthyrox de 100 dar am ajuns la doza asta in 2 ani si pentru ca tiroida mea nu mai functioneaza aproape deloc.

Sa nu se joace cu asta pentru ca ii poate da probleme de inima.
Cand am inceput sa il iau am fost trimis mai intai la cardiolog sa se asigure ca e totul ok. Iar apoi am inceput cu 25 chiar daca TSH-ul meu initial a fost 152 (normal e intre 1 si 4). Intr-un an am ajuns la 62.5 (jumatate de 125) si am stat acolo vreo 6 luni . Doar cand mi-a sarit din nou TSH-ul la 40 am fost nevoita sa maresc doza la 100.

Asa ca ar fi bine sa mai ceara totusi o parere.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput