Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (51)
Raspunsuri - Pagina 20
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cocufan nu stiu daca voi putea sa mananc lamaie pt ca nu o suport inca de la inceputul sarcinii. voi incerca totusi, poate are succes |
Nu exagera totusi cu lamaia daca te plangi de hiperaciditate gastrica, ma indoiesc ca va trece cu acid (lamaia)... Daca e vorba de greata... da, dar la hiperaciditate... nu prea...

Denisa-Madalina
26+
cu Adela
alina.n spune:
Ilinca asa este prenatal/postnatal nu se impoziteaza , intrii din febr la inceput de luna ? si eu vreau sa intru de la 2febr(peste 2 sapt)
georgiana310 pre/postnatal se calculeaza 85% din brut.
27+ cu
Maria
Vine barza!
Ilinca_M. spune:
Georgiana, indemnizatia de maternitate (adica prenatalul si lauzia,cele 126 de zile, care cum decide sa le ia) e 85% din media BRUTULUI de pe ultimele 6 luni. Indemnizatia pt. cresterea copilului (sau cum ii spune:)) e 85 % din NETUL de pe ultimele 12 luni.
Tufetelor, eu am intrebat pe forumul profesorilor si mi s-a dat raspunsul ca NU se impoziteaza, banuiesc ca nu sunt legi diferite pt. noi. Iata un citat din ce mi s-a raspuns:
1. Concediul de maternitate:
a. Ca salariata ce ati cotizat la asigurarile de sanatate, aveti dreptul conform OU 158/.2005, ca dupa luna a 6-a de sarcina sa intrati in concediu de maternitate. Acesta este de 126 de zile calendaristice si se imparte in concediu de sarcina (inainte de nastere) si de lauzie (dupa nastere). Cele 126 de zile si le distribuie fiecare femeie dupa cum ii convine, singura restrictie fiind ca minim 42 de zile din cele 126 sa fie dupa nastere.
b. Numai cele 42 de zile de dupa nastere din acest concediu sunt obligatorii. Pe restul puteti sa nu le luati, daca acest lucru va avantajeaza mai mult.
c. Calculul indemnizatiei de maternitate se face astfel:
- se determina baza de calcul, care este media veniturilor lunare din ultimele 6 luni din din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare din ultimele 12 luni, se iau in considerare ultimele 6 luni de plata a asigurarilor de sanatate
- venitul este 85% din aceasta baza de calcul
- pentru femeile care au 6 luni de cotizatie la asigurarile de sanatate in decursul ultimelor 12 luni, indemnizatia de maternitate va fi aproximativ 85% din salariul brut. Zic “aproximativ”, pentru ca exista o variatie de la luna la luna in functie de numarul de zile lucratoare ale lunii.
d. Indemnizatia de maternitate NU se impoziteaza, conform Codului Fiscal, Art. 42
Buuun...alta sursa este o colega care a nascut de cateva luni si care a zis ca in prenatal lua mai multi bani decat in activitate...iar ultima sursa si de necontrazis e secretara noastra, care e toba cu legile: NU se impoziteaza.![]()
Ar fi interesant sa periem si forumul de legislative de aici,sa gasim raspuns clar (desi eu am incredere in ce mi s-a raspuns pana acum) dar eu acum nu am rabdare!
Eu n-am de gand sa nasc inainte de aprilie, ca nu-mi place frigul!
Sa vedem cum o sa fie de cand voi intra in 30 de sapt., deocamdata totul e bine si frumos...Tin pumnii la cele cu problemutze!
26
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
Ilinca_M. spune:
Da, Alina, intru din 9 februarie ca atunci incepe sem. II, deci dupa vacantza eu nu mai merg la scoala. Ar fi 72 de zile dupa calculele mele. Acum m-a intrebat o colega gravida mai proaspata daca cele 126 de zile sunt lucratoare sau nu si m-a blocat!! Eu m-am gandit ca se refera la 126 de zile calendaristice, nu lucratoare, nu?!
26
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
Floric spune:
Iuca, sigur nu ai emotii din cauza serviciului. Fii convinsa! Asa face gynipralul. Eu nu am luat niciodata unul intreg ci doar jumate, tocmai din acest motiv. Asa mi/a recomandat dr pe cand eram in spital.
Dar daca te simti bine , dai inainte cu o pastila intreaga. Important e sa nute ia palpitatii , cu tremur, cu neclaritati ale vazului, puls neregulat, alte asemanatoare. Si sa nu consumi cafea, alcool sau sa eviti stari emotionale care ar putea modifica pulsul.
Multa sanatate!
Sunt un pic nefericita sa vad ca pe masura ce trec saptamanile sumtem mai multe cu probleme
Hai ca putem sa ajungem in martie. Stiti cum zice tiganu' Femartie in loc de februarie, martie. Februarie fiind in cultura lor o luna neterminata care ar aduce probleme si de aceea evita sa o ia in calcul.
Noapte buna
Maya25 spune:
Alina.n
. Natalia e un nume frumos. Va fi Maria Natalia?
Floric, of ce nasol ca ai racit. De asta mi-e groaza si mie, sa nu racesc sa ma apuce tusea. Tin pumnii sa fie bine si-ti doresc ce-mi doresc si mie: sa ajungem cu bine la 37 de sapt.
Maya
31+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
alina.n spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Maya25 Alina.n . Natalia e un nume frumos. Va fi Maria Natalia?Maya 31+ ![]() http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png |
Da Maria Natalia va ramane
.Tu sper ca te simti mai bine.
Am o curiozitate, noi ne plangem cand dormim ca ne doare cand mana cand piciorul la cum stam in pat noaptea,tu cum stai in pat toata ziua nu ai dureri de oase/muschi?Ce pozitie ai,pe o parte?
27+ cu
MariaVine barza!