Mamici de nov-dec 2003, partea a 7-a
Raspunsuri - Pagina 7
tinatache spune:
hop si eu: 26 sapt, baietel, dpn 18 decembrie (s-a mai apropiat cu o sapt conf datelor de pe ecograf). Mersic!
Cristina, mamica cu burtica
milana spune:
uite ca a mai trecut o zi. sa stiti ca incep sa ma invidiez si eu pt apropiata mea intrare in prenatal hihihi. nu mai am stare deloc si deja ma gandesc unde si cand ma voi duce. cand ma gandesc acum cate griji imi faceam “sa intru, sa nu intru...” imi vine sa rad. buna decizie am mai luat :)))).
maine seara mergem si noi la doctor. va spunem vineri ce facem si cat de mari ne-am facut.
si eu am inceput sa ma gandesc la bagajul pt maternitate. chiar azi am vorbit cu sotia unui coleg are are dpn-ul pe 9 octombrie. a fost aseara la doctor si i-a spus ca in maxim doua saptamani naste si se plangea ca mai avea de facut si de pus la punct atatea lucruri si ca ii este frica ca nu va reusi sa le dea de cap. asta mi-a dat de gandit si am inceput sa ma gandesc serios sa incep si eu incetisor si sa le aranjez din timp pe toate. :)). cine are experienta in facutul bagajului pe maternitate sa puna si pt noi niste sfaturi (oare cand or da drumul la cautare pe forum ca tare rau e fara ea?!).
georgy75 bine ai venit printre noi. dependenta placuta si sa te vedem cat mai des pe paginile forumului :)).
carmena, te sun vineri dupa-amiaza sa stabilim ce si cum. pana atunci ne vom cunoaste si noi programul pt week-end si poate reusim sa ne vedem pe acolo :)).
va pup :))
- 29 saptamani, bb matei, dpn noiembrie, dr. cezara bucur, spitalul giulesti
Mitzi spune:
Elenalove27,
Dr mi-a zis ca este absolut normal sa se lase burtica mai jos. O explicatie ar fi ca bb creste si eu sunt la a doua nastere, muschii nu mai sunt foarte puternici si...sarcina pare coborata.
I-am intrebat de DPN tinand cont ca am decis sa fac cezariana si mi-au zis ca va fi intre 15-20 noiembrie. Ma bucur.
Sper ca sunteti bine cu toatele!
tinatache spune:
am uitat sa spun ca azi avem 900 gr!!!
Milana, pai cred ca am sa incep o lista si o mai completam pe parcurs:
SACOSA PT SPITAL:
pt igiena ta: prosop, sapun, hartie ig., vata, tampoane intai mari (incapatoare;)) si apoi de care foloseste fiecare in mod curent, pieptene....
pt igiena micutului: prosop, sapun, pudra cu Saprosan, ulei baie, niste pelincute (astea ca sa-l mai stergi pe ici pe colo cand e nevoie), sampon (puteti lua gel pt spalare de sus pana jos si atunci nu va mai trebuie sapun+sampon), scutece...
pt mami: camasa noapte cu nasturi in fata, papuci, schimburi lenjerie intima (4-5), sutien (daca e pt alaptat e si mai bine), halat, cana si lingura
pt bebe: body cu maneca scurta, body cu maneca lunga (cate 2 din fiecare), pantaloni cu picior, bluza de pus pe deasupra (2), manusi, caciulita (2).
Pt bebe e bine ca acasa sa fie pregatite (spalate si calcate - pt dezinfectare, asta doar la inceput) inca cateva randuri de haine pe care sa le aduca cine vine in vizita la spital.
la cap "farmacie": 1 fiola cafeina, 1 pachet fiole Vit C, 1 pachet fiole calciu, algocalmin...
Asta e o mare parte, nu va luati geamantanul cu voi din prima zi ca o sa aveti timp sa tot cereti pe parcurs ce aveti nevoie. Mai continuam.
Cristina, mamica cu burtica
julia23 spune:
buna fetelor
milana(mai da si tu un tel,ca eu am sunat la tine si nu mi a rasp nimeni,iar nr de la servici nu l mai am) vad ca ai luat-o pe urmele mele:)))pp si deja te apuci sa ti faci bagajul,eu deja pun cite ceva la el de acum 3 sapt ca nu se stie niciodata.stiu ca ar fi bine sa avem la noi si niste supozitoare cu glicerina.acum depinde si de spitalul in care nasti cu ce te lasa si cu ce nu,stiu ca la municipal nu mi da voie cu hainute de acasa pt bb si nici cu camasa de noapte,dar cred ca este mai bine asa ca cumnata mea o schimba de 4-5 ori pe zi ca o pata f rau.am inteles ca este bine sa ai 1 sau 2 tricouri la tine,mai largi pt nastere.
bubu vad ca ai cam accelasi dpn cu al meu.
dpn meu este 3-7 noi,nasc la municipal cu prof virtej,sexul bebeului-surpriza
va pupic
julia 32 sapt
Zeeva spune:
Buna tuturor,
Multam de sfaturi. Cred ca metoda cu laptele cald este cea mai sanatoasa si o voi aplica consecvent.
Pentru listuta: am DNP pe 7 decembrie conform ecografieie, nu stiu ce e bebe si voi afla abia la nastere.
inca nu am pregatit bagajul de spital. Oricum, voi sta cel mult 24 de ore in spital asa ca nu trebuie sa iau prea multe cu mine.
Am luat cam 4 kilograme in greutate.
sanatate tuturor,
Z
27s si 4 z.
alinkav spune:
Buna dimineata!!!
Ploua cam tare!!! De vreo 5 ori m-am trezit azi noapte(dintre care 2 drumuri spre baie) si tot ploua. Fine!!!
Imi place sa fie vremea mai racaroasa dar nu in halul asta! Iti vine sa stai toata ziua in pat!
Ieri toata dupa masa m-au chinuit arsurile, spre seara parca au trecut, dar au reaparut chiar atunci cand m-am bagat in pat, si m-au chinuit zdravan, imi venea sa urlu.
Bebelusul meu , mai mult ma impinge decat imi da suturi. Ma impinde cu toate partile ale corpului, asa ca pe burta mea mai cresc si dealuri.
Fetelor care mai mergeti la servici va doresc drum bun, sa nu va uitati barcile acasa!!!!!
alina-30 sapt si 2 zile, Alexandru, DNP 18 noiembrie, spital Municipal, dr Dorin Bejan.
georgy75 spune:
Neata la tota lumea, ce mai faceti voi? Eu nu am o stare pre placuta am fost la echo de morfologia copilului si mi-a dat doua vesti care m-au lasat paf.
Cica sunt in 29 saptamani (nu 28), speram sa am un baietel si pana ieri asa zicea si doctorul dar acum cica este fetita (mi-a scos chiar o poza cu "pasarica" ei va vine sa credeti?). A doua veste este faptul ca s-a rotit doar intr-un sens si are cordonul pe dupa gat.
Va inchipuiti ce stare am, plang de ieri aproape continuu si nici nu am dormit azinoapte.
Pt listutza datele mele (de ieri) arata cam asa:
29 saptamini ->> dpn: 26-27 noiembrie ->> ANDREEA (fetita) ->>dr. Lemnete Gabiel ->> Polizu
Apropos, mai demult am citit aici in forum ca mai este o viitoare mamica la dr. Lemnete Gabriel cam in aceeasi perioada cu mine. Daca stiti cine este va rog sa-mi spuneti si mie, as vrea sa vorbesc cu ea.
Multumesc mult.
mnicol spune:
Neata mamici cu burtici!!!
Noi doua suntem un picut suparate, caci mari microbiste fiind tare ne-am mai ofticat aseara la meci. Da' nu-i nimic, asta e.
A venit si toamna, ploua tare, da' bine ca deocamdata nu-i asa frig. In dimineata asta m-am simtit chiar bine.
Alina ai fost la targul de mobila ieri? Ai vazut ceva dragut? Cred ca o sa mergem si noi azi, sper, in functie de programul lui tati.
Feti a mea e tare cumintica. Ma lasa sa dorm, nu-i face nici un fel de probleme lui mami. Sper sa fie asa si dupa luna decembrie 2003. O fetita cumintica.
Asadar, pt. listuta (pe care stiam ca o tine Alina) noi avem 27 de saptamani, suntem o fetita, care o sa venim pe lume in jurul datei de 27 noiembrie la spitalul Giulesti sub directa supraveghere a dr. Doru Pana.
Pupice de la noi.
Manuela, 27 de saptamani, dr. Doru Pana, Spit. Giulesti
pagurschimag spune:
Buna dimineata burticutze.A inceput o noua zi...racoroasa si ploioasa. Adevarul este ca o suport mai bine decat caldurile de 40 de grade.De cand s-a racorit nu mi se mai umfla asa rau picioarele. Pe la 4:30 ne-am trezit si eu si bb.Eu ascultam ploaia iar bb dansa in burtica.Adevarul este ca astazi as fi stat acasa nu m-as fi dat jos din pat....Poate ma invoiesc mai tarziu si ma duc acasica sa dorm un pic.
Pupici!
Magda 28sapt.si 4 zile