Bobocei de cl. I, 2008/2009 (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Anina_n , felicitari Cristinucai. Pupici la fata isteata!
speed, nici la noi nu se cunosc notele colegilor. Singura fetita care a avut A pe linie a avut poza expusa pe un perete, zice Sara. Eu nu am stiut. Dar stie ca A e maxim fiindca la engleza are A. Deci B e mai putin. Cu informatiile de la schelet... Nu a retinut toate denumirile, si nici nu am insistat. Doar cele importante, iar pe unele le stia deja. Destule, daca pun peste si tipurile de incheieturi, diferentele, nr. de oase. Eu am fost socata cand am auzit-o ce trebuie sa invete. Lectia am scos-o de pe internet de pe un site pe care am observat ca il foloseste invatatoarea ei. Si asta fiindca noi nu avem o comunicare buna cu invatatoarea, iar Sara, trebuie sa recunosc, m-a mani****t . Sa mai spun ce explicatii i-am dat la sistemul circulator si inima? Noroc ca ma enervasem si sistemul nervos, digestiv, muscular doar le-am trecut in revista. Dar pentru a retine atata informatie, dupa ce discutam lectiile, indiferent de materie, facem o coala-doua cu ideile generale, fiecare idee scrisa cu alta culoare. Si le lipim cu scotch pe peretele de la bucatarie, langa masa unde mancam. Cand mai stam prin bucatarie, ne jucam care retine cele mai multe idei...si timp de o saptamana, pana ajunge din nou la materia respectiva, macar 75% din informatie tot se fixeaza. Se aduna acolo toata informatia de la un capitol (sa zicem) si repetam si materia de care a trecut. Cam asta este sistemul care il folosim noi. Repetam si iar repetam (prin joc), dar asta numai dupa ce a inteles logic cum merg treburile, acolo unde e de explicat logic.
Si Sara pare a fi foarte ambitioasa, sau e perfectionista, sau are doar un coplex de inferioritate si atunci vrea tot timpul mai mult ca sa nu fie "proasta clasei" cum zice ea... nici eu nu stiu ce sa mai zic.
speed, in ce o priveste pe Alexandra ta... fii fericita ca ea e fericita si linistita. Daca avea vreo problema sau o lacuna s-ar fi vazut la note, ti-ar fi zis invatatoarea.
anka1 si voua
Vacanta placuta la toti piticii si relaxare la toate mamicile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Felicitari tuturor copiilor pt rezultatele bune la invatatura!

Vacanta placuta boboceilor din Ro!

Aici abia in 23 incepea vacanta,au o sapt,pina in 27 si apoi tocmai de Pasti.

Speed,uite ca tot am zis ca revin la subiectul ala si am uitat,oofff,in perioada asta sunt tare uituca,zau de nu functionez cu 20% mai putin .
Da,am fost la doamna inv care este o draguta si o femeie f deschisa,mi-a zis ca tine sub observatie situatia si f bine am facut ca i-am spus,o crede in stare pe C.de asa ceva.
A doua zi le-a tinut o ora speciala despre tari,fiecare e frumoasa si interesanta,toti oamenii pto fi buni si generosi,egal de unde vin sau ce origini au.Lectia s-a repetat si sapt trecuta,Marie a povestit ca nu a mai vorbit deloc fetita cu ea.
De vineri fiica-mea sta acasa,e racita si a facut febra mare si cind faceam noi o dictare si-a amintit si mi-a zis ca "Acum o sa se bucure C. ca nu vin,ea tot mereu zice ca sunt Nervensäge(in traducere libera"papa nervii").In fine,nu i-a mai zis ei direct,poate pe la altii dar nu ma deranjeaza atita timp cit nu sunt remarci rasiste...

Nici aici nu le zice cite puncte a facut fiecare,ii incurajeaza pe toti insa intre ei exista competitie.Si mi se pare tare interesant,stimulativ.Ei fac citirea pe nivele si deja s-a creat o stratificare intre ei,fara ca doamna sa le fi zis ceva,pur si simplu vad ei care a reusit cel mai mult,care e cel mai inainte.Marie nu are parerea proasta despre cei care sunt mai inceti sau care fac greseli,pur si simplu nu o intereseaza decit cei la nivelul ei,doar de ei povesteste.Nu,nu e prima,cel putin la cursul de citire e cam a treia,dar eu sunt tare multumita pt ca fata de cei 2 e si mai mica(cei 2 au avut 7 ani impliniti in mom scolii si Marie ii face peste 2 luni)si fiica-mea vorbeste 2 limbi cursiv,citeste si scrie si in germana si in romana(nu la nivelul la care eu mi-as dori dar totusi un nivel bun).
V-am zis ca in curind primim si noi evaluarile la plic si abia astept.
Nu stiu cum e in alte tari dar aici chiar trebuie sa se creeze deja spirit de competitie intre ei,din clasa a 3 a notele conteaza pt gimnaziu,locurile la gimnaziu sunt putine...
Felicitari Alexandrei pt cartile citite .

Devoska ,nu mai poti merge inca o data la doamna sa o intrebi cum e cu A si B,cit si care e diferenta intre ele?
Doamna asta a voastra imi aduce aminte de un prof din sc generala(nu era proful nostru ci la clasa paralela)care zicea ca "10 e nota lui D-zeu,9 nota profesorului si de-abia de la 8 incolo ale elevilor".
Asa e si fiica-mea ca Sara,f ambitioasa dar cred ca e bine asa, lamentarile si smiorcaielile nu le-ar ajuta.

Va doresc oduminica faina!

Alina

Mergi la inceput

Alina, bine ca s-a rezolvat problema. Sa stii ca si noi aici am avut ceva asemanator, dar nu asa de grav. La noi totul venea de la parinti, nu de la copil. Cred ca in timp si-au schimbat radical parerea caci aseara ne intrebau daca nu a lasam pe Sara sambata viitoare sa doarma la ei/cu fetita lor, care e colega cu Sara.
In ce priveste invatatoarea, deja am avut discutia asta de trei ori.(Sa mai spun ca se inroseste si se balbaie si o ia personal????) Cand o intrebi, ea arata cu palmele nivelul la A si nivelul la B. Dar nu si ce presupune sa stii ca sa faci ca sa fii de A. E clar ca habar nu are care e nivelul Sarei, lucru care l-am remarcat la ultima discutie. Tot din ultima discutie am remarcat ca Sara este mult peste nivelul a ce preda ea, nu ma bag peste nivelul clasei. Am cautat curriculum pe internet si Sara are deja trei sferturi din nivelul urmator deja facut.
In concluzie, mai repede cred ca o sa reusesc sa o fac pe Sara sa priveasca lucrurile detasat si sa nu se mai smiorcaie.
Sara a tot fost invitata pe la colegi de-ai ei. Acum e randul nostru sa facem invitatiile. Poate am sa-mi fac curaj sa vad care e si parerea altor parinti vis-a-vis de invatatoare. Poate eu gresesc, poate sunt obisnuita cu stilul din Romania si nu ma pot adapta la ce e aici.

Sa aveti o saptamana cat mai frumoasa si mai usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

alina,ma bucur ca ai reusit sa vorbesti cu invatatoarea,eram 99% sigura ca o sa abordeze problema corect.aici rasismul e luat foarte in serios,banuiesc ca si la voi.

devoska,ai dreptate,ea e fericita si relaxata... nu stiu insa daca nu prea relaxata...
de exemplu,cind vorbeste de prietenele si colegele ei de la scoala nu se leaga niciodata de aspectul "academic".o mai intreb eu din cind in cind cum se descurca amy cu cititul sau aoife cu matematica sau grace cu desenul dar totdeauna se uita cu ochi mirati la mine de parca asta ar fi aspectul cel mai putin important... (si banuiesc ca si este!)
eu eram destul de ambitioasa in scoala,nu stiu cu cine seamana !

Mergi la inceput

Se vede ca e vacanta, nu mai trece nimeni pe aici. Trecem noi, ca nu avem vacanta. Citim, scriem, dictari, exercitii la mate... ca la toata lumea. Miercuri am trimis-o la inot cu papuci, prosop, casca, ochelari. Am avut grija sa-i pun perie pentru par, dar am uitat costumul . E prima oara cand patesc asa ceva.

Mergi la inceput

devoska,ce bine ca ai amintit de cursuri de inot...pe Alexandra am dus-o eu la ore de inot timp de 2 ani,acum am primit instintare de la scoala ca vor incepe ore de inot de saptamina viitoare...daaaar,nu au voie sa se usuce pe par!!! si cind o luam de la scoala vedeam multi copii dindu-se jos din autocarul ce-i aducea de la bazin,cu capsoarele inca aburinde! mereu mi se facea rau vazindu-i dar speram ca rindul ei va veni pe la primavara-vara,cind va fi vreme mai blinda.ea se descurca bine sa se stearga,sa se imbrace,sa-si usuce parul etc dar e interzis sa foloseasca uscator de par.micuta tare ar vrea sa mearga si cred ca am sa o las pina la urma dar taaare ma tem...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui speed

devoska,ce bine ca ai amintit de cursuri de inot...pe Alexandra am dus-o eu la ore de inot timp de 2 ani,acum am primit instintare de la scoala ca vor incepe ore de inot de saptamina viitoare...daaaar,nu au voie sa se usuce pe par!!! si cind o luam de la scoala vedeam multi copii dindu-se jos din autocarul ce-i aducea de la bazin,cu capsoarele inca aburinde! mereu mi se facea rau vazindu-i dar speram ca rindul ei va veni pe la primavara-vara,cind va fi vreme mai blinda.ea se descurca bine sa se stearga,sa se imbrace,sa-si usuce parul etc dar e interzis sa foloseasca uscator de par.micuta tare ar vrea sa mearga si cred ca am sa o las pina la urma dar taaare ma tem...

speed, la Sara au doua uscatoare si au voie sa le foloseasca. Stau doua profesoare cu ele la imbracat si le ajuta sa se usuce la par. Toata lumea are casca la bazin, dar tot se uda. Eu nu pot sa inteleg de ce nu se gasesc niste casti mai stramte si pentru capsoarele lor. Pana in decembrie a avut la pranz inot si dupa aceea avea running, afara. La par se usca destul de sumar, ca la cati copilasi erau... si iesea cu capul aproape ud la alergat. Nu a racit niciodata. Cineva tot pe aici pe DC imi zicea ca sportivii nu se imbolnavesc . Stai linistita ca o sa fie bine. Poate tu reusesti sa-i gasesti o casca mai stramta, sa nu se ude. Eu am cumparat vreo 4 si nici una nu a fost mai grozava. Dar tot nu pot sa inteleg de ce nu au voie sa se usuce? Nu sta nimeni cu ei sa ii ajute?
Sa aveti o seara placuta!

Mergi la inceput

devoska,ei spun ca din motive de "health&safety" (in traducere nu face fatza o invatatoare si o asistenta sa usuce parul a 28 de copii ).ni s-a sugerat sa le impletim parul (nu specifica daca numai la fetitze ) si cam atit...sper sa fie bine dar deocamdata e cumplit de frig...alta chestie e ca se da voie parintilor sa asiste daca vor (eu nu pot ca sunt la munca) dar parintii respectivi nu au voie sa ajute la imbracat sau sa atinga alt copil decit al lor...eh,vremurile in care traim...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui speed

devoska,ei spun ca din motive de "health&safety" (in traducere nu face fatza o invatatoare si o asistenta sa usuce parul a 28 de copii ).ni s-a sugerat sa le impletim parul (nu specifica daca numai la fetitze ) si cam atit...sper sa fie bine dar deocamdata e cumplit de frig...alta chestie e ca se da voie parintilor sa asiste daca vor (eu nu pot ca sunt la munca) dar parintii respectivi nu au voie sa ajute la imbracat sau sa atinga alt copil decit al lor...eh,vremurile in care traim...

speed, am incercat si eu faza cu impletitul si nu merge. Adica tot se uda. Si daca mai are 15-20 de minute pana iese afara nu are nici o sansa sa se usuce un pic. Sarei nu ii fac nici macar codita in ziua cu inot. Ii pun o bentita si gata. Dupa inot se usuca cat/cum poate, se piaptana si lasa parul desfacut ca sa se usuce. Cand iese afara pune caciula si asta este. Acum depinde si cat de lung are parul.
Ma gandeam ca poate poti ruga un parinte, cu hartie si semnatura, pe propria raspundere, sa o usuce doar la par. Imi dau si eu cu parerea... de la distanta si nestiind clar situatia. Probabil ca te-ai gandit si tu si nu se poate. Ma scot din pepeni situatiile astea duse la extrem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui devoska
Singura fetita care a avut A pe linie a avut poza expusa pe un perete, zice Sara. Eu nu am stiut. Dar stie ca A e maxim fiindca la engleza are A. Deci B e mai putin.

Zau ca asta mi se pare o aberatie fara de margini. Undeva pana pe la 10 ani nu ar trebui exagerat cu notele si cu competitiile. Clasa I-a si a-II-a sunt TRECERI de la copilaria total lipsita de griji la UNELE responsabilitati. Trecerea aceasta trebuie facuta treptat (pe parcursul a 2-3 ani), astfel incat copilul sa nu resimta un soc dar, in primul rand, SA NU SIMTA CA BRUSC TREBUIE SA-SI ARUNCE LA COS COPILARIA SI SA-SI IA RESPONSABILITATI DE ADULT. Are de suferit atat personalitatea copilului premiat cu poza mot in fruntea clasei cat si a celorlalti, spectatorii...

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput