Bobocei de cl. I, 2008/2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 18
simali spune:
Danielac, felicitari pentru "Excelent". Mai, s-o prefigura un pui de matematiciana.
Alina. Frumoase activitati aveti voi. Ma distreaza ca au invatat dintii. Pana la urma de ce nu?
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alina Felicitari boboceilor pt rezultate bune la scoala si concursuri! ![]() ![]() Alice,nu-si noteaza copii ce teme au de facut?Aici de prin ianuarie au un caietel special si scriu,data,si temele cu 1.... 2.... 3....,a final doamna ii controleaza.Mi se pare f practic,nu mai uita nimeni nimic. |
A.... pai tocmai asta-i "problema" la voi. Nu mai are nimeni nici o problema. Sistemul de invatamant comunist, de sorginte sovietica, care are la baza frichinitul, complexatul si invinovatitul copilului nu practica asemenea metode creative. Doamna noastra "spune" sau scrie la tabla. Copiii... noteaza. Daca unul nu noteza tot sau deloc traba lui. Nu controleaza nimeni. Iar daca n-a auzit cand a zis "Pa si pusi ura si la gara".
Aici supravietuieste ala cu cele mai bune instincte. Daca vreau sa-l cresc pe Vlad in jungla trebuie sa-i dau ascut simturile si sa joc rolul "Mama lui Stefan cel Mare". Alta solutie nu prea vad deocamdata.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
danielac spune:
Alice, multumim... eu eram olimpica la matematica pana in clada a VIII-a si tata e prof de mate, as aca ar fi frumos...dar sa fie fara fortare asa cum e acum...
Legat de notatul temei...la noi doamna ii pune mereu sa scrie ce tema au la sfarsitul caietului!
PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13.
arminad spune:
| Aici supravietuieste ala cu cele mai bune instincte. Daca vreau sa-l cresc pe Vlad in jungla trebuie sa-i dau ascut simturile si sa joc rolul "Mama lui Stefan cel Mare". Alta solutie nu prea vad deocamdata. |
Simali,eu sunt o uituca notorie d-aia empatizez cu Vlad ca stiu cum e.Pe mine m-a salvat sora mea mai mare ,prietenii cu care eram in aceeasi cls ,invatatoarea care mi-era vecina,si tot asa.Mai tirziu m-am prins ca nu e chiar asa un dezastru sa uiti si ca exista itodeauna o cale sa faci in asa fel incit sa iti amintesti .Asa ca mi-am creat acele coping skills de care aveam atita nevoie .Functionez doar pe baza de agenda ,foi si foicele ,sageti ,dosare etc In clasa 1 a n-ai cum sa ai habar de d-astea si nici nu poti sa faci prea mult daca nu depinde de tine decit cel mult sa te blamezi .
Cu Dan e la fel povestea doar ca la el macar se straduiesc sa faca ceva chiar daca nu intodeauna le iese ,adica gasesc mai mult eu solutiile la problemele lui.
Cum stiu ca tu citesti mult si in engleza am gasit ceva ,mi-am comandat de pe amazon si mi s-a parut ca poate te intereseaza
http://www.amazon.com/Late-Lost-Unprepared-Executive-Functioning/dp/1890627844/ref=tag_tdp_ptcn_edpp_url/192-2916068-2341167
Multumesc tuturor pentru urarile de la multi ani ,chiar daca un pic mai tirziu .La multi ani si de la mine pt Sara .
devoska spune:
Neata, mamici frumoase! La noi e soare si foarte frumos!
Nina, pupici multi Cristinucai!
danilac, felicitari Dianei! 
alina, simali 
arminad, multumim! Multi
si voua!
Sa aveti o duminica frumoasa!
ni-na spune:
Fetelor,eu am luat-o razna....am descoperit ca imi place sa pictez fisele copilului meu(cele de la desen desigur).M-a apucat cand din lipsa de chef i-am terminat plansele de la Carr.....r (sa nu fac reclama).Cred ca si ai vostri au primit cartoanele acelea,format A3.
Aseara incinsese un fotbal in fata blocului si am preferat sa ii fac eu fondul plansei si el sa alerge.Asta e dilema mea,pedagogic,gresesc mult ajutandu-l?
nicoleta
simali spune:
| citat din mesajul lui ni-na Fetelor,eu am luat-o razna....am descoperit ca imi place sa pictez fisele copilului meu(cele de la desen desigur).M-a apucat cand din lipsa de chef i-am terminat plansele de la Carr.....r (sa nu fac reclama).Cred ca si ai vostri au primit cartoanele acelea,format A3. Aseara incinsese un fotbal in fata blocului si am preferat sa ii fac eu fondul plansei si el sa alerge.Asta e dilema mea,pedagogic,gresesc mult ajutandu-l? nicoleta |
Eu cred ca nu e bine sa-ti dai frau liber acestei dorinte. Cel putin nu acum, in clasele mici.
Stiu mamici cu copii in clasa a VII-a sau a VIII-a care le mai fac una alta pentru ca la varsta asta (la noi in tara cel putin) copiii chiar au prea multe lectii si nu fac fata. Dar acum ramane placerea lui...
Dar te inteleg ca-ti place. Eu mi-am cumparat o carte cu lectii de pictura si desen si invat dupa ea.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
ni-na spune:
Multumesc Alice(emoticon cu matza prinsa la oala cu smantana).Mie-mi place sa ma joc cu culorile,lui Remus nu.Am inceput sa desenez in speranta ca il voi atrage si m-am captusit cu un hoby,pe care nu aveam curajul sa-l recunosc...