MONTIGNAC (112) - STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 5
sanse spune:
Retete Culi.
Clatite -1-Ingrediente:
- 2 oua
- 1 cana faina integrala
- juma de cana tarate
- praf sare
- lapte monti(poate fi lapte fara lactoza, apa+smantana lichida, lapte migdale, lapte soia)
Se bat ouale cu sarea, se adauga faina, se freaca bine si se completeaza cu lapte pana compozitia are consistenta de clatite. Mie-mi place sa las compozitia la odihnit 15 min. Se coc in tigaie cu foarte putin ulei. Ies aproximativ 15 clatite intr-o tigaie medie.
Se pot umple cu dulceata cu fructoza , cu crema de branza dulce, frisca si fructe proaspete etc.
2-Clatite americane
350 g faina(jumi juma tarate si faina integrala)
1 lingura praf de copt/bicarbonat(eu am pus bicarbonat)
1-2 linguri fructoza(optional)
un varf de sare
300 ml lapte(soia sau smantana diluata cu apa)-eu am folosit o lingura sanatoase de smanatana diluata cu apa
1 ou
putin ulei
faina, bicarbonatul, fructoza, sarea se amesteca bine bine!Se face loc in mijlocul ingredientelor si se adauga oul batut si laptele.Se amestece bine, se adauga esenta si 2 linguri de ulei!e un aluat gros !Se pun in tigaie si se coc la foc mic!!!
esenta vanile rom lamaie migdale de care vreti(optional)
Se pot servi cu branza de vaci si dulceata.
Negressa
Ingrediente:
1 ou;
2 linguri de fructoza ( merg chiar 3-4);
125 ml de ulei (adica jumatate de cana);
1 cana de apa calduta (in loc de lapte);
2 cani de faina de soia;
2 plicuri de amoniac Dr. Oetker;
3 linguri de gem dietetic;
3 linguri cacao;
o fiola esenta de rom Dr. Oetker.
Se bate oul cu fructoza, apoi pe rand se adauga uleiul, apa calduta si gemul. Se mixeaza bine apoi adaugam prafurile de amoniac, faina si cacao.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si la cuptor, la 175C pentru 35-40 de minute.
Intre timp, se pregateste o glazura dintr-o ciocolata 70% cacao,topita, si o smantana dulce Dorna care se intinde peste negresa scoasa din cuptor.Iese putin cam multa dar merge(glazura)
E o prajitura amaruie
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
sanse spune:
Mai multe retete www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/12604/Retete-Montignac/" target="_blank">AICI
Pentru toate gusturile
POZICI
KG MELE
irinabungau spune:
Sanse, iti multumesc foarte mult!!! Sa inteleg ca toate retetele de acolo sunt Monti, deci sa purced in a gati fara nici un fel de probleme??!!???
Pup, spor
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ymca olim, anca si moana, sanatate multa pentru voi si copii...noi nu ne luptam momentan cu nici o viroza, nici febra...dar eu am patit altceva ieri; mi-am facut ficatei de pui prajiti...n-am apucat sa-i mananc calzi asa ca am mancat cateva bucati reci dar cu pofta...mi-a fost rau, rau, rau toata ziua...m-am culcat si la orele 23 fix m-am trezit si de-abia am apucat sa ajung la baie sa..oribil...acum am o durere de cap enorma, n-am putut sa dorm cum trebuie, nu suport nici un miros de mancare si mai ales de ulei prajit. beau apa cu lamaie acum si parca se simte si stomacul meu mai bine.sambata stiu ca am fost monti dar nu mai stiu cu ce. ieri am avut sarbatoare in casa si am mancat o jumatate de felie de tort si ficateii aia...dar cred ca n-am pastrat nimic in organism. andanii, bine-ai revenit! 200g e chiar putin, bravo! puisorul, multumesc mult pentru ajutor...am facut niste vinete dupa reteta ta si au iesit f bune...de fapt am pus o singura vanata ca mi-era frica ca o stric degeaba. asa ca voi mai repeta. sanse, eu astept...cand gasesti eu sunt pe-aici...ca o sugativa...numai sa fie simpla reteta! n-am chef de nimic. voi reveni... |
si eu cand am o criza de fiere la fel patesc multa sanatate
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
valentinag spune:
Salutare!
Ieri am fost la Hut,toti au bagat in ei pizza iar eu m-am uitat lungmi-am luat ciuperci umplute cu salata de varza rosie si ardei copti!A si am furat de la unul dintre ei o lingurita de inghetata si o gogosica din aia umpluta cu crema de vanilie
Azi asa:
o mandarina si-o banana
varza calita cu costita
un pumn de seminte si o jumatate de gulie
acum am cateva chiftelute de pui cu o legatura de ridichii de luna
Dana,am 1.66!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
sanse spune:
Citat: |
Sanse, iti multumesc foarte mult!!! Sa inteleg ca toate retetele de acolo sunt Monti, deci sa purced in a gati fara nici un fel de probleme??!!??? |
Irinabungaudin cate stiu eu,da sunt ok.Fetele de acolo tin si ele Monty.Acolo scrie si Crisstinuta,montignutza noastra de baza .
Inainte de a te apuca de gatit posteaza aici ingredientele si fetele dau verdictul .
Eu de acolo ma inspir cand vreau ceva dulce
Azi am papat:
md:smantana,feta,oua
p:carnati si salata
c:nu stiu...am cam exagerat la pranz si nu cred ca mai pap nimic
Va pup
POZICI
KG MELE
anca.b spune:
salutare!
eu sint in continuare infundata...din fericire mi-a trecut aproape de tot de la git, asa ca ieri am bagat un munte de clatite monti cu brinza de vaci si cu gem...
azi am fost cuminte, vad ca incep sa ma tin de traba, incet-incet:
md: lapte cu biscuiti integrali
p: jumate de piept de pui la rotisor (fara pielita), cu mujdei de usturoi
c: pomelo
gustari intre mese: cioco neagra, un pumn de fistic si doua clementine. si niste cola zero...ca am sarit cafeaua de dimineata.
pt miine ma pregatesc de niste ficatei de pui fripti (pt baieti fac si un piure de cartofi)...desi mi-e groaza dupa ce aud ca a patit ymca.
ymca, multam de urari...cred ca mai am de tras trei zile. asa se zice, nu, ca tine o spatamina viroza...
irina, poti folosi cu incredere retetele de acolo
vali, bravo pentru rezistenta eroica de la hut!
ani, cum faci crevetii cu usturoi? recunosc ca eu n-am papt niciodata fructe de mare, dar mi-re pofta de combinatia asta. sint din cei congelati?
Anca si Stefan (13.01.2008)
POZE NOI
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan 0-9 luni
Povestea Nasterii
puisorul spune:
Am facut pentru pranz orea salbatic cu ciuperci dar am uitat si am pus ulei .
Irina, eu fac clatitele cu mere de www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/17940/Clatite-din-mere-rase/" target="_blank">aici
Anca, am facut si cu creveti intregi si cu de-aia decorticati si congelati. Se pune unt la topit un minut la microunde in care pui usturoi pasat, patrunjel uscat, sare si piper.dai crevetii prin amestecul de unt si ii prajesti in tigaie sau pe gratar. Sunt deliciosi.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent
anca.b spune:
ani, merci de retea. sigur incerc saptamina viitoare. o sa iau creveti congelati, ca cei cu picioruse si antene ma cam fac sa-mi piara pofta...hihihi...
Anca si Stefan (13.01.2008)
POZE NOI
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan 0-9 luni
Povestea Nasterii
puisorul spune:
Anca, am uitat sa iti zic inainte de ai gati trebuie sa ii tii cam o ora in apa cu suc de lamaie.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Sa-l ajutam pe Gabriel urgent