Turmeric/curry - la ce le folositi?

Turmeric/curry - la ce le folositi? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Eu le pun mai mult in supe de pui sau pe friptura, sotul pe broccoli fiert.
Daca le folositi si la altceva, va rog, povestiti!

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu folosesc curry la spaghetti indiene!Adica asa in cantitate mai mare,cam o linguritza!

Sotzul si copilul mai pun pe cirnatzi!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

In orez (cu legume; cu legume si pui; cu stafide si legume si usturoi). Pe fripturi. In sosuri. In legume cu sos de rosii (si un piiic de zahar), pe care, apoi, le mananc cu piure de cartofi (este o mancare de post f buna, dupa mine). In principiu, daca-ti place, poti sa tot incerci. Eu in supe n-am pus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

In orez si pe piept de pui (prajit in tigaie cu putin ulei) merge de minune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Tii, va multumesc, suna bine! Si cu orez si cu sos de rosii!

Anda, ce mai pui la spaghetele indiene?

Apropo'... Indienii au cea mai mica rata de Alzheimer. Se pune pe seama curryului care are in compozitie turmeric.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Eu curry folosesc tot la o mancare indiana: orez basmati cu pui, ananas si curry sos.
Pun si reteta, daca vrei sa incerci:
Orez basmati, fiert pe jumate la foc deschis, apoi golita aproape toata apa din vas, pus capacul si fiert in continuare la foc foarte mic, la abur.
Carnea, piept de pui sau curcan, taiata cubulete, pusa la prajit in ulei putin pana incepe sa se rumeneasca. Scot carnea pe o farfurie si in aceeasi tigaie (tigaia sa fie inalta, de preferabil wok) fac sosul. Arunc in tigaie unt (nu mult cam 0,5 cm grosime), lapte cam 3/4 de pahar, smantana cam 200-250 g. Foc mediu, apoi mic, adaug curry (ai grija sa-l testezi inainte sa nu fie foarte iute), cam o lingura, sare, piper, dupa gust, si amestec des. Daca e prea gros ii mai poti pune lapte/apa, iar spre sfarsit mai pun intr-un pahar un pic de apa cu faina si le torn peste sos. Bucatile de ananas, mici taiate si stoarse putin de suc, se pun in sos spre sfarsit impreuna cu carnea si se mai lasa un pic la foc.
Carnea nu trebuie neaparat sa fie pusa si ea in sos, e dupa gusturi, mie imi place mai crocanta, spre exemplu, si imi las mereu carnea langa sos.

PS. La sos mai poti pune putin ginger si coriandru. Si mai poti pune un pic de ginger si curry chiar in apa in care fierbe orezul (basmati sau ar mai merge iasmin (tailandez))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Alina, pare excelenta reteta. Hi, hi ma ingrijoreaza putin insa ananasul. Ce se intampla cu dansul printre toate saraturile astea? Recunosc ca nu prea dau pe la restaurante tailandeze... da' mi-ai facut pofta sa incerc (...daca imi elucidezi misterul ananasului). Multumesc pt. reteta!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Spaghetti indiene(retzeta nu-mi apartzine este luata de pe culinar)

350 g spaghetti
250 g crevetzi
400 g brocoli
200g ciuperci
2 cepe verzi
2 linguritze de curry
300ml smintina lichida
50 g unt
sare,piper

Se fierb bucatzelele de brocoli timp de 3 min.

Intr-o tigaie se calesc 5 min in 25 de g de unt ciupercile taiate felii!Se scot apoi pe o farfurie!

Crevetzii se prajesc si ei in restul de unt 3 min. apoi se scot din tigaie!

Apoi se caleste ceapa tocata marunt,peste care se toarna smintina lichida si condimentele(curry,sare,piper).

Lasam sa fiarba sosul 2 min.,se adauga spaghettele fierte separat,crevetzii,brocoli si ciupecile.Se amesteca usor impreuna!

Este foarte bun si gustos si retzeta chiar ajunge pentru 4 persoane!Eu am facut prima oara cantitate dubla(pentru familia mea de 3 persoane)ca am avut impresia ca e prea putzin asa ca am mincat vreo doua zile!

Eu mai nu respect intotdeauna pasii retzetei ,nici nu amestec spaghetele in tigaie ca e prea mica,dar...e buna rau!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Citat:
Alina, pare excelenta reteta. Hi, hi ma ingrijoreaza putin insa ananasul. Ce se intampla cu dansul printre toate saraturile astea? Recunosc ca nu prea dau pe la restaurante tailandeze... da' mi-ai facut pofta sa incerc (...daca imi elucidezi misterul ananasului).


Mie imi place mult combinatia de dulce-acrisor in general. Daca "esti" pe combinatia asta probabil ca o sa iti placa.
Ai mancat vreodata pizza Hawaii?
Oricum ananasul gatit nu pisca, asa cum e crud. ( eu pun ananas la doza, taiat cubulete, am incercat si cu ananas "fruct",dar imi place mai mult cu cel din conserva).
Pur si simplu e de probat, numai asa iti dai seama daca iti place sau nu. Gusturile sunt atat de impartite, incat din auzite nu poti stii daca e bun pentru tine sau nu.
E "pe probate si pe luate".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Dana, sunt tare bune spaghetele. Am sa le fac si eu, dar nu-mi plac crevetii. Cred ca am sa-i inlocuiesc cu niste sunca, ceva... Multumesc!

Alina, am auzit de pizza cu ananas, dar n-am incercat, tocmai din cauza lui. Am sa-i intreb si pe cei din casa si daca vor, fac orezul. Multumesc!!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Niste prieteni de ai nostri indieni ne-au spus ca e f. bun pentru organism pentru ca omoara f. multe bacterii si microbi. Eu personal nu ma omor dupa curry.

Mergi la inceput