Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (36)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300
Nu ma mira sa cites la un moment dat ca si morcovii dau cancer nancati in cantati egale zilnic cate 20 de ani...

Redevenind serioasa mi se parea ca Anda accepta suzi da uit mereu s-o sterilizez. Cred ca in ritmul asta ramanem pe degete.

Ai sa rizi dar, da, pe multe site-uri americane ai sa vezi ca sint contraindicati morcovii, din cauza continutului de nitrati. Recomandarile sint ceva de genul: ori morcovi organici, ori mai bine deloc.

Cit despre suzete si sterilizare, uite, recunosc public acum, cind Ania a implinit 3 luni, ca eu nu mai sterilizez de cind a implinit ea o luna. N-am vrut sa scriu pina acum ca mi-a fost teama ca o sa-mi sariti in cap.
Biberoanele si tetinele le fierb inainte de prima utilizare, apoi le spal bine cu detergent de vase Amway si le clatesc foarte bine (sotul face misto de mine ca imi ia destul de mult operatiunea spalat bibe).
Ania n-a avut pina acum nici colici, nici vreun muc, nici vreo bubita in gura, doarme noaptea tun etc.

Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dyanira
La orice mancare facuta acasa nu se pune sare deloc nu???

Diana

Tot in cartea Dr.Sears am citit ca e recomandat sa nu se foloseasca DELOC sare si zahar in prepararea mincarii bebelusului. Profitind de faptul ca ei de-abia acum descopera gusturile, sa ii obisnuim cu mincarea fara sare. El recomanda la piureuri citeva picaturi de lamiie - care potenteaza gustul si are si proprietatea de anti-oxidant.

Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leah

Maaama, ce-a crescut odiseea intr-o zi cat n-am avut eu net, de o ora stau sa va citesc. Si tocmai m-a strigat tati sa vad ca mandra noastra is ia avant sa se rostogoleasca, dcci gata, de azi ridicam bara de protectie la patut. Ma uitam azi la ea si mi se pare cam grasuta, are 6500 g la 3 luni si o saptamana, si falcute cam umflatele. Doctorita mi-a recomandat sa ii inlocuiesc masa de noapte cu ceai, a facut vreuna din voi asa ceva? Parca nu ma lasa inima...cand o vad cum plange de foame.

Leah, sa stii ca m-am gindit la tine ieri. Am pe scara un vas cu niste plante uscate, nush sa-ti zic cum le cheama, dar aratau bine cindva. Acum, de fiecare data cind le ating, se mai scutura un pic si ieri am incercat sa-mi fac curaj sa le arunc, dar nu m-am indurat. Le-am mai dat o sansa. Si mi-am amintit de blogul tau. Si (acum o sa fiu putin rea), m-am gindit sa te intreb daca mai faci aranjamente florale? Si cu gatitul cum stai? Sau mai mincati si acum din bunatatile pe care le-ai pus la congelator inainte sa nasti?

Si eu sint control-freak, dar m-ai complexat rau de tot atunci.
Ne cam joaca pe degete prichindeii astia care cintaresc cit curcanul de Craciun, ai?

Nausica si Ania
poze
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui simo_ef

Simodina si Anca multumesc pentru raspunsuri. O sa insist cu si poate se razgandeste repede fiul meu si revine la sursa.
Simodina, foarte interesante si pertinente ideile cu diversificarea, multumim!

300 acuma stiu pe cine sa chemam cand avem probleme cu . Pupam IT-ista!

giulianna distractie faina la munte!

irina nu ati avut probleme dupa vaccin, nu?

AlexaM destul de "interesant" programul vostru de noapte. Poate se trezeste asa des pt ca mananca putin ziua? A, si am si eu o intrebare: cum il tii in funduletul gol si reusesti sa te feresti de arteziene? Unde il tii jumatate de ora fara sa udati jumatate din casa?

Simona, mama lui Tudor Gabriel (13.09.2008)

poze

Evolutia lui Tudor

Mananca f bine ziua...adica mesele pe care le are sunt ok cantitativ. Goleste sanii amandoi si cu pompa din unul singur scot cam 70-80 si ramane in continuare destul de tare..dupa ce suge el e gol folutz...amandoi. asa ca eu zic ca mananca bine, dar nu stiu...vedem dupa ce incep diversificarea...pe la 5 luni si ceva cred.

Cu statul in fundul gol: sta pe un fotoliu in sufragerie/bucatarie (asa am modificat noi apartamentul) unde ii fac si baie, pe un prosop sau pe paturica absorbanta. Reuseste sa se ude pe el, prosopul sau paturica absorbanta, pe noi cateodata... Pe fotoliu n-a dat inca, nici pe jos...a facut si kk asa gol... dar e ok si tare ii place. Face pisu de cateva ori si mai face si in cadita.

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama

Mergi la inceput

Va ziceam ca-mi incerc norocul cu prima piine, da?

Ei, raportez ca mi-a iesit una bucata formatiune compacta, de o culoare bej-deschis, cu un fel de pojghitza la suprafata, cu pete de faina pe alocuri, de o densitate umed-buretoasa, care m-a vrajit atit de tare cu mirosul de piine pe care l-a raspindit in toata casa si m-a impresionat atit de mult prin usurinta cu care s-a desprins de vas, incit era cit pe-aci sa nu observ ca mi-a inghitit paletutza aia care amesteca in aluat.

Acum pe bune, Musette, e normal sa ramina paletica aia infipta in chestia asta care se da drept piine?

Nausica si Ania
poze
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Nausica,
Da, mai gatesc si acum din ce am in congelator, pt ca am avut una bucata mama cand s-a nascut fata si apoi de sarbatori care a gatit din alte surse. Iar acum imi prind tare bine stocurile din congelator pt ca e criza si sunt mega falita. Aranjamente florale nu mai fac, sunt prea scumpe florile acuma iarna - s-ar putea sa improvizez ceva la botez si cu siguranta va spun si voua daca imi iese.
Legat de paleta de la cuptorul de paine, da, e normal sa ramana acolo, scrie si in cartea de instructiuni, cel putin la al meu scrie. Eu am primit unul cadou de la sot de Craciun si am citit cu atentie cartea de instructiuni si m-am lasat pagubasa deocamdata. Trebuie sa fiu in dispozitia potrivita sa il manevrez si pana acum n-am fost. Dar in cartea de instructiuni zice ca daca nu merge din prima sa nu te descurajezi, sa mai incerci. Deci, spor la treaba si la stricat faina!

Printesa Eliza

Mergi la inceput

Mi se pare foarte bine explicat totul despre inceperea diversificarii, pe site-ul www.askdrsears.com/html/3/T032000.asp" target="_blank">acesta.
Ca sa va incit, va spun ce contine:

STARTING SOLID FOODS: WHEN? WHAT? AND HOW?
WHY WAIT? 6 REASONS
How will I know when my baby is ready for solids?
Which foods are best to begin with?
How do I start?
How much food should I offer?
What time of the day is best for feeding solid foods?
My baby enjoys rice cereal and bananas. What foods should I feed her next?
I've heard that it's better to start vegetables before fruits. Is this true?
How will I know if a food is upsetting my baby?
What foods should I serve for breakfast, lunch, and dinner?
Feeding time is such a mess. I dread it. How can I make feeding times easier on my baby and myself?

Nausica si Ania
poze
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

300 oauuuuuu m-ai speriatttttt si mai tare!!!Deci mai bine e acuma???Greu tare atunci...

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

hihihi
grea rau meseria de mamica,,,acum incep sa-mi apreciez mai mult mama ,,cand aveam vreo 15-16 ani si spuneam ce te stresezi asa rau ca am intarziat o ora,,,ea zicea:ehe mama ai sa ma intelegi doar cand vei avea un copil,,,
calm calm si iar calm mamico

''bimbirica'' mic si frumos
andu

mami de andrei (15/09/2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Leah

Maaama, ce-a crescut odiseea intr-o zi cat n-am avut eu net, de o ora stau sa va citesc. Si tocmai m-a strigat tati sa vad ca mandra noastra is ia avant sa se rostogoleasca, dcci gata, de azi ridicam bara de protectie la patut. Ma uitam azi la ea si mi se pare cam grasuta, are 6500 g la 3 luni si o saptamana, si falcute cam umflatele. Doctorita mi-a recomandat sa ii inlocuiesc masa de noapte cu ceai, a facut vreuna din voi asa ceva? Parca nu ma lasa inima...cand o vad cum plange de foame.

Printesa Eliza

Blogul meu pentru mamici si copii

nu ti-as recomanda,,,mai ales ca ei seara mananca mai mult(practic la andrei masa de seara e cea mai complexa),,,bebelusi in genere mananca atat cat le trebuie si nimik mai mult

''bimbirica'' mic si frumos
andu

mami de andrei (15/09/2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

vLeau si eu sa stiu caLe-i duda cu stelute, inimioare, fulgi de zapada si text la ID... cum se face?

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

pe puncte merge, Ada. nush cate puncte ca sa te colorezi, nush cate puncte ptr text si asa mai departe.... fiecare mesaj parca e 2 puncte.... un nou subiect 4 puncte.... ceva de genu' asta.

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
Ce nu te darama te face mai puternic!

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput