Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (8)
Raspunsuri - Pagina 11
Otiliav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loren@ Malinas eu am avut de ales in a face prevenarul impreuna cu infarixul sau rotarixul cu infarixul..am ales ultima varianta, ca mi-e frica de enterocolite..la 7 luni incepem prevenarul, am inteles ca trebuie 3 vaccinuri de prevenar facute, fiecare a 3 mil..deci 9 numai vaccinul asta! Bianca Andreea si Larisa Elena |
Hai ca mi-ai raspuns si mie la o parte din intrebarea de dimineata. Deci Prevenar se poate face prima doza, dau 3 milioane si am rezolvat-o. L-ai luat de la farmacie?
am gasit pe net cam ce bate cu programul de vaccinare de aici, imi trebuie PENTAXIM ori INFANRIX-IPV+Hib, voi le-ati facut pe acestea? Ma intereseaza in cate doze se face.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
anca_27 spune:
citat din mesajul lui lauramiron Anca, du-te la o farmacie sa-ti prepare glicerina cu nistatin pentru ciuperca din gurita, care e mult mai eficienta decat simpla glicerina boraxata. altceva nu prea ai cu ce da... Iar cu zaharul... si eu i-am mai indulcit cu zahar brun ceaiul, eu fierb cateva minute apa cu zahar, apoi fac ceaiul. Nu are nimik, doar sa nu exagerezi, sa nu-l faci prea dulce. Sanatate multa! Nici eu n-am stiu ca bebe poate face mastita, si noi am avut usor tzatucile umflate, dar s-au retras. _ Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005) Poze cu noi http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
Mersi Laura, uite ca n-am stiut ca zaharul tb fiert putin...
Tu spuneai ca incerci sa-i dai ceai seara sa nu mai adoarma cu tzitzi? Eu ii dau doar fte putin inainte de laptic, chiar cand se trezeste, ea ar papa toata sticla, insa no las, stam la ragait, mai povestim, schimbam scutecul si apoi tot laptele il las de baza. Seara , adica noaptea, ca avem o batgirl, adoarme pe la 1-2 noaptea, acum da semne de trezire, pana pe la noapte nu mai doarme. Si nici ziua nu prea doarme...asta e, avem copile curioase, cum sa doarma, daca pierd ceva interesant?
Mami de Sara (8 dec 2008)
nasterea bebelinei-zibelinei
_
Bazar pentru Andrei
aleinad.g spune:
citat din mesajul lui Flowers Aleinad.g ai PM Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002) http://community.webshots.com/user/flowers1978 |
Multumesc!
Mamica Teodorei (1.12.2008)
gabriellag spune:
citat din mesajul lui alra am vazut si eu cateva poze! flowers, vulpitza aia cu ochi verzi iti seamana leit! nu te mai plange ca seamana cu taica-su ca are sigur mult si din tine. a mea a mare nu aduce nici pe departe cu mine insa, sa vezi la mine depresie brie, ce fete frumoase ai!! cum sa zici ca vrei baiat? mirtha, imi place rau de eva ta. mami zarghita, da' lui bebe sunt convinsa ca ii convine varianta asta de mami gabriellag vad ca si tu ai poze de la nastere. a asistat sotul? mai e vre-un "amarat" care a asistat la nastere afara de al meu? inainte sa nasc pe laura daca ii ziceam sa nu vina era cel mai bucuros. acuma insa (ca deh, avea experienta) s-ar fi facut fleasca sa nu il las. ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
He,he...as fii vrut eu, insa nu s-a putut. A asistat in schimb o prietena care lucreaza la maternitatea cu pricina!!
Gabriela - mami de rechin!!!
Darling_ spune:
Buna seara dragelor, am reusit sa citesc din urma, citesc de ieri cu intreruperi, incerc sa raspund si iar tr sa ma intrerup. E f enervant.
Alra si al meu a asistat la nastere saracu, si e f sensibil de fel. Cand i se lua sange pt analize trebuia sa stea in pat ca de fiecare data se albea la fata si avea stari de lesin. Da a fost tare curajos. La un moment dat a trebuit sa-mi tina un picior ridicat ca sa poata dr sa-i ia copilului putin sange din cap sa vada daca e oxigenat suficient pt ca eram de ceva timp in travaliu iar inimioara lui dadea semne de oboseala. Si a avut si puterea sa faca poze.. Am vazut poze cu little monkey .
Amalia ce frumos povestesti tu acolo de bebe Luca, ce momente frumoase traim alauri de minunile noastre, parca as vrea sa-l vad mare parca as vrea sa tin timpul in loc.
Brie, Elilov felicitari pentru bebeii care dorm bine noaptea, sunteti niste fericite.
Eli, Otilia pentru aprecieri cu privire la poze. Da, Eduard a paros si seamana cu tati 100%, de la mine nu are nimic, poate in timp sa se mai schimbe. Perisorul a inceput sa cada, i se schimba, se vede clar pe caciulite.
Babyzapi am vazut poza cu obrajorul lui Raphael, ooooooooooffff sper din tot sufletul sa-i treaca si sa mearga reteta dr din Franta.
Lauramiron si eu as vrea sa scap de kg in plus, am si eu +4 kg puse pe burta si spate. Daca as putea sa ma abtin macar de la ciocolata. Eu nu mancam ciocolata cu lunile, acum insa ma abtin cu maaare greutate. Balesc chiar si acum numai ca ma gandesc mmmmmmmmmm.
Ginye mi-a placut faza cu ceasul. Si noi ne chinuim rau cu colicile. Multumim lui DD ca nu are crize noaptea, ziua insa e jale, mai ales seara si dimineata. Mi-e o mila cand il vad ca se chirceste si suspina si nu am ce sa-i fac. Sper sa nu tina mult totusi. Faza cu 6 luni ma sperie.
Manu manu ce greu e cu gemenasii, dar ma bucur ca ai ajutor si se vede ca te organizezi f bine. Bravo mamico
Flowers ce frumos zambeste Brianna
Ramo 2002 mie mi se pare ca-l imbraci cam grosut, eu peste costumasul de bumbac in care sta in casa ii da o salopeta grosuta, pufoasa gen ursulet. Caciulita de bumbac si gluga de la salopeta, in paturica in carucior. Fara fular si fara manusi, ii pun patura peste manute. Depinde totusi si de temperatura, aici poate e mai cald decat e acolo in unele zile.
Bertha eu ii fac baita in jur de 8. Masaj, schimbat, alaptat, totul in liniste cu lumina slaba (in afara de baita) si vorbit in soapta sau cantat, pe la 10 e adormit. Doarme pana pe la 2, cand iar tzatza vreo 20 de min, schimbat si iar somn pana pe la 6. Apoi ne mai trezim pe la 9. E greu cu trezirile astea in toiul noptii.
Alexutza bine ca ati scapat de beleaua de bona eu n-o lasam sa plece asa de usor, e chiar revoltator cand vezi ce tupeu au unii. Macar ca o scoteam in injuraturi din casa si tot ii faceam ceva sa ma tina minte.
Alexa vazut little dinosaur. Ce ochisori are, e delicios. Seamana f bine cu tine.
Criss, Mirtha ce bebeline scumpe aveti, iti vine sa le mananci.
Lorna de ce vrei sa mai slabesti?????? E superba rochia aurie, cealalta cum e?? Cum ai slabit????
Brie ce bine ca soacra ta e ok, a mea bine ca e departe.
Hai ca m-am lungit rau.
Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/album/569175116TqcnJm
Darling_ spune:
Oof nu stiam ca si bebeii fac mastita mititeii de ei. Si al meu a avut tzatzicile umflate si parca cea dreapta tot mai e putin.
Ma ingrijoreaza ca din cand in cand il trece asa un fior de-i tremura capusorul. Nu cred ca e de la frig ca nu e frig in casa. Tr sa vb cu dr despre asta. Voi ati patit asta??
Am gasit o dieta la mamicile de pepenasi 2008, e pe pagina de inceput. E pentru mamicile care nu alapteaza. Aruncati un ochi, merita, zic eu.
Voua v-a disparut linia nigra? Mie nu, ba parca e si mai accentuata. Am un abdomen belea, iti vine s-o iei la fuga. Cu sunci si pliuri plus linia aia pe centr, nu mai dau detalii cu privire la buric.
Ieri am comandat tummy tub. De abia astept sa vina si sa-i fac baita.
Era sa uit, Spiridushule ai facut o treaba extraordinara cu montajul ala. M-a emotionat, pacat ca nu am fost pe faza sa fi trimis si eu foto. Cu sfiala intreb, e prea tarziu?
Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/album/569175116TqcnJm
anca_27 spune:
Linia negra, ce sa dispara. Si ce buric negru am. Si ce perisor de la el in jos, daca merg la medic la control si ma mai si geluieste pt eco, i se-ncurca aparatu...nu credeam vreodata c-o sa ma epilez pe burta
Mami de Sara (8 dec 2008)
nasterea bebelinei-zibelinei
_
Bazar pentru Andrei
diamisha spune:
Buna seara, ladies!
Manumanu, iti sunt datoare cu un raspuns despre produsele de par: ma spal cu sampon Volumactive, pun masca Age Recharge si, o data pe luna, tratament cu concentrat la fiole. Nu le cumpar de aici, ci le comand in cantitati mari (sampon la 1 L si masca la 500 de ml) de pe hairloss.co.uk, singurul inconvenient este ca trebuie sa le iau de la posta, nu vin acasa. E foarte ok pt ca iau 1 L de sampon cu jumatate din banii pe care i-as da aici pe sticlutele din saloane. Chiar am facut o comanda mare saptamana trecuta pt ca au reduceri.
Sotul meu mi-a spus ca un tratament bun pentru caderea parului este si cel de la Wella - Energy Serum parca ii spune, se da la fiecare spalare la final, nu se clateste.
Oti, eu i-am facut Soniei toate cele 3 vaccinuri - Infanrix Hexa (care este anti difterie, antitetanos, impotriva hepatitei B, antipolio, impotriva Haemophilus Influenzae si anti B. pertussis, bacteria care provoaca tusea magareasca), Prevenar si Rotarix. A facut putina febra noaptea - 38,3 - i-am pus supozitoare cu Efferalgan si a fost ok a doua zi. Nu i-a scazut pofta de mancare. le-am cumparat dintr-o farmacie Sensiblu, au fost vreo 900 de RON toate trei, se pastreaza in frigider. Te poti duce la Medlife sau la CMU Kids sa ti le faca (daca nu ma insel, le poti si cumpara de la ei).
Lauramiron, Sonia mea adoarme singura dupa baita si ultima masa de seara, daca nu este prea obosita, adica daca a avut reprize mai lungi de somn ziua. In schimb, daca nu si-a facut somnul, de ex cand avem musafiri sau cand vine femeia la curatenie, este foarte iritata, intra intr-un fel de agitatie si, desi ii cad ochii in gura, nu poate adormi. Si-atunci, ma plimb cu ea in brate vreo 5 minute si adoarme, dupa care o duc la ea in camera si doarme linistita.
Loren@, nu numai ca am nascut in aceeasi zi, dar vad ca ne si botezam fetele la aceeasi biserica. Nu cumva si in aceeasi zi? Al nostru e pe 14 februarie, la ora 12.
O seara frumoasa va doresc,
Diana, de Sonia (02.11.2008)
gabriellag spune:
Buna, fetelor,
In primul rand multumim pentru complimete!
Am si eu o intrebare la voi, cu privire la vaccinul de 2 luni. Am vazut ca s-a discutat pe aceasta tema , cu priviere la alegerea lui - cel gratuit sau cel contra cost, insa eu am o alta dilema.
Astazi ne-a chemat d-na pediatru sa discutam sechema pe care o vom alege pentru vaccinare. Mi-a spus ca avem trei variante:
1. Teraxim (DTP -AP)
Euvax B (HB)---varinata gratuita
2. Pentaxim (DTP_AP_ActH)
Euvax sau Engerix
3. Infarix- Hexa (DTP_AP_ActH-HB)
Iar Prevenarul ea il poate face si la 2 luni , numai cu INFARIX-UL (pentru ca numai atunci ramane un piciorus liber), insa recomanda prima doza la 7 luni...de Rotarix nu mi-a spus nimic.
As avea nevoie de un sfat, de la cele care deja au facut vaccinul, voi ce ati ales?
Mi s-a spus ca diferenta nu exista intre ele, decat de bani!
Gabriela - mami de rechin!!!
diamisha spune:
...am vazut ca vorbeati despre linea negra si buricul negru...si eu le-am avut pana acum doua saptamani, cand dintr-o pura intamplare, dupa dus, m-am sters mai sanatos cu prosopul si am vazut ceva negru pe el...m-am uitat mai atent si mi-am dat seama ca se luase ceva din buric...si m-am frecat pana s-a sters toata negreala aia...cred ca este o piele moarta, care se ia...
...incercati si voi, sunt curioasa daca merge si la altcineva...
Diana, de Sonia (02.11.2008)