America (141) Hai bb Aidan!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Miere, felicitari pentru bb Aidan, multa sanatate la amandoi, sa dea Dumnezeu sa fie un bebelus cuminte si mancacios, (adica sa nu aiba colici, sa doarme si sa pape bine), refacere rapida.
Din pacate, si eu ca si tine am avut parte de o inducere, un travaliu de 14 ore jumate si o cezariana in sfarsit.
M-am dus la controlul de rutina la aproape 40 saptamani si d-ra a zis ca sunt dilatata 3.5 cm. Mi-a zis ca pot alege sa ma duc acasa si sa vin cand se rupe apa/incep contractiile, sau sa raman la spital si sa imi induca nasterea. Am ales varianta cu ramasul la spital din cauza ca imi era tare frica sa nu cumva sa ma dilat prea mult pana ajung la spital si sa nu isi mai faca efectul epidurala (asa a patit o cunostinta de-a mea). Cand mi-au zis ca nu am voie sa mananc nimic ca in caz de este nevoie de cezariana sa fie ok, am crezut ca mi se inegureza, eu care tineam si cu dintii de nasterea naturala (pe cat posibil ). A urmat inducerea, contractii, ruperea apei, dilatare f rapida si push, push, push vreo 6 ore si.. nimic, oasele bazinului nu se departasera ca sa faca loc copilului sa treaca. Intre timp sa nu-ti spun ce dureri, ce push-uri si ce implorari la fiecare asistenta care venea la mine sa ma verfice ca eu vreau cezariana, a urmat a doua epidurala dar a fost degeaba, durerile erau crunte si am cerut anestezie totala pentru ca eram epuizata de impins si de durere. In sfarsit a aparut si d-ra mea dupa un somnic de vreo 2-3 ore ca in ziua aceea a avut nasteri pe banda si nu a vrut sa intre si la cezariana mea obosita, si am implorat-o sa-mi faca cezariana. Cand a dat din cap ca da, sa ma pregateasca de cezariana am crezut ca l-am luat pe Dumnezeu de picior, iar dupa ce m-au dus in sala de operatie si au inceput sa ma taie m-au intrebat daca ma doare si eu am zis ca da.. ma durea si de la contractii si de la sonda aia nenorocita ca am simtit-o inca o saptamana dupa ce mi-au scos-o . Asa ca m-au trecut pe totala... Totul a trecut cand mi-am luat baietelul in brate... mai intai stand intinsa, si el intins langa mine, apoi cand am reusit sa ma ridic, am putut sa il si hranesc. Apoi a urmat lupta cu laptele, apoi cu colicii, cu somnul, cu diversificarea, ...etc..
Cam asa au fost pataniile mele... stiu ce inseamna si iti urez recuperare rapida si usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am inviat!
In primul rand vreau sa va multumesc pt gandurile si incurajarile voastre, sunt sigura ca m-ati ajutat f mult chiar daca fizic nu ati fost langa mine.

Sunt fericita ca Aidan e bine, nu a suferit decat in ultima parte a travaliului cand a fost blocat in birth canal. Sunt f suparata ca nu au vrut sa imi faca cezariana de prima oara, doctorul a recunoscut intr-un final ca nu era nici o posibilitate ca bebe sa se nasca natural.

Pe scurt cam asta s-a intamplat.
Miercuri la 11 am avut vizita medicala si bebe nu a trecut testul non stress, la eco l-au estimat cam la 4 kg. Doctorul meu m-a trimis la spital ca sa fac inducere.
La 3 am ajuns la spital,m-am internat si de la 6 dupaamiaza si pana la 6 dimineata, joi mi-au bagat pastilute de dilatare. Colul meu era in continuare inchis. Dupa aceea au inceput perfuziile cu pitocin si durerile si contractiile, pana la 1 dupaamiaza aveam 2 cm dilatatie si niste dureri infernale de la pitocin. Mi-au pus epidurala si vreo doua trei ore a fost ok, pana cand am inceput sa simt presiune jos, cand am pus mana eram plina de sange. Am chemat asistenta, aveam dilatatie 9, mi-a fost facut un control cand mi s-a rupt si apa si a mai durat un pic si am ajuns la 10. tlotul parea ok, eram obosita dar fericita ca ma dilatasem si urma sa imping. Am inceput sa imping pe la cinci si jumatate, pana la 8 nu s-a intamplat nimic, se vedea capul copilului dar nu resusea sa treaca de osul meu pubian pt ca era intr-o pozitie inversa fata de cum ar fi trebuit sa iasa. Si de acolo a inceput cosmarul vietii mele. Nu am crezut ca pot exista asemenea dureri. Epidurala mea initial nu a prins f bine pe stanga si simteam destul de mult, ei bine a inceput sa se duca de tot efectul si am avut cele mai groaznice dureri de mijloc, efectiv simteam ca mi se rup oasele. Copilul imi apasa pe niste nervi si imi provoca durerile astea atroce. Am incercat sa imping, dar imi era imposibil. Nu va spun ca i-am implorat sa imi faca C-section, toata lumea ma incuraja sa imping, i-am injurat, am tipat, am urlat...nimic. Intr-un final mi-au mai facut niste doze mari de anestezic si am reusit sa mai imping pana la 9, dar deja eram epuizata, tremuram din tot corpul, aveam frisoane, plus ca eram epuizata psihic.
Aul luat hotararea sa imi scoata copilul cu forcepsul, deja se cam dusese anestezia (mai tarziu am descoperit ca anestezia asta nu prinde foarte bine la mine). Au bagat doua tipuri de forcepsuri si nu au reusit sa scoata copilul nici asa. Dupa aceea m-au dus in sala de operatii unde initial au vrut sa imi faca spinal anestezia, ca sa pot vedea cand iese copilul, dar surpriza a fost ca atunci cand au facut prima taietura am simtit...tot pe partea stanga...si atunci m-au intubat si m-au adormit, au scos copilul care incepuse sa dea semne de oboseala (a fost un erou copilasul meu, s-a comportat atat de bine, sanatos, avand in verdere ca a stat blocat atatea ore in birth canal). In fine m-au inchis, m-au adus la reanimare si dupa jumatate de ora a inceput sa mi se umfle burta. Nu au stiut ce se intampla, asa ca m-au bagat din nou in sala de operatii, m-au deschis, din cate am inteles aveam intestinele si colonul super umflate de la presiunea exercitata de bebe, m-au cusut iar si asa s-a incheiat toata povestea. De miercuri de la ora 3 dupaamiaza pana azinoapte la ora 3. Acum sunt mai bine, am in continuare un tub in stomac sa dreneze aerul, m-am ridicat din pat si am facut doi pasi, sunt pe morfina, ma doare burta ingrozitor dar cand mi-am vazut bebelusul am uitat de tot.
E frumos rau, o sa incerc sa pun niste poze mai tarziu.Nu este deloc sifonat din cauza travaliului lung, doarme cu manuta la falca, asa cum apare in toate ecografiile, a avut un pic de febra si e pe antibiotice, dar testele au iesit bine, ne mai tin pana duminica.
Nu sttiu dc medicii au luat decizia corecta in cazul meu, chiar nu stiu, au recunoscut ca nu aveam nici o sansa sa deliver copilul natural. Pe de alta parte poate mi-au salvat viata, sunt convinsa ca au niste protocoale de urmat, aici nu se face C-section elective, si probabil au incercat sa evite asta.

Continui imediat, ca m-am intins cat o placinta.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Aidan

Mergi la inceput

Uraaaaa, a venit Miere sa ne spuna ce si cum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_m spune:

Wow Miere esti o eroina. Asa ceva ce ti s-a intamplat tie nici nu am mai auzit. Bine ca ai scapat de toate. Doamne dar cat te-au putut tine sa push. Fantastic. Eu am impins doar 15 min si mi s-au parut o vesnicie asa ca pt mine esti o mama eroina.
Sanatate multa iti doresc si refacere rapida. Sa va ajute DoamneDoamne sa va refaceti rapid si sa ajungeti acasa cu bine.
Inca odata miii de felicitari .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Inca o data FELICITARI! Bine ca bebica este bine! cat mai stai in spital?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Miere, ce bine ca ai venit sa ne povestesti! Imi pare rau ca ai trecut prin atitea, ai grija de tine si odihneste-te cit poti. Sanatate si lui Aidan, nu i-a fost nici lui usor.
Felicitari mamico, sa fie bebe papacios si sa faca repede nani si noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Irina, daca ai nevoie de ajutor cand ajungi acasa, te rog sa imi spui...ca pot da eu o fuga sa stau cu tine o zi doua, pana te mai pui pe picioare!!!! Cat e Buni la noi!!!!!
Vorbesc tare serios!!!! Are cine sa te ajute acasa?

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

miere - uf,prin cate ai trecut,faptul e consumat ,tu sa-ti revii repede si sa fie un mancacios si un somnosros Aidan ,sa te poti vindeca mai repede.
sa impingi 5 ore e inuman

alaptezi ? doarme puiu mic ? ce face Luc?

Mergi la inceput

Felicitari pentru mamica noastra eroina si pentru bebelusul ei viteaz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Irina- felicitari pt curaj,putere si un bebe sanatos si mincacios.Mi-au dat lacrimile citindu-ti povestea, imi pare tare rau ca ai trecut prin asa calvarDc stiau ca nu poti sa deliver natural,de c ete-au last sa te chinui 4h
Sanatate multa si refacere rapida!

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput