Echipament ski copil
Pentru cine doreste sa cumpere, de unde ati achizitionat echipament de ski copiilor vostri? Ma intereseaza pentru cei mai mici, fetita mea avand 3 ani jumatate. Clapari,uluci, bete as vrea.
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
codruta_grg spune:
La 3 ani 1/2 ar trebui sa aiba marimea 25 la picior, iar aceasta marime se gaseste la clapari, in magazinele specializate (sau ar trebui sa se gaseasca). Eu am vazut in Carrefour astfel de marime si in Hervis. Poate in toate hypermarket-urile gasesti ceva..
Bete, eu zic, ca nu e cazul acum, mai bine o inveti cu un cerc de gimnastica (asta daca nu gasesti un monitor dispus sa ia de la varsta asta fetita). Iar cel mai important, dupa parerea mea e casca de protectie, care ar trebui sa fie nelipsita copiilor pana la 10 ani (minim)
Desi, la cum cresc copiii mai bine gasesti schiuri de inchiriat, nu merita sa cumperi in fiecare an noi. Clapari sa zicem ca da....
Ce-s aia uluci?
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
hristina spune:
Codruta, ea poarta la picior 24 si are 16,5cm si-mi spunea sotul ca a gasit pe net clapari, insa nu stiu cum sa facem ca nu i-am gasit marimea adecvata la skiuri(uluci), asa incat nu am cum sa-i iau clapari fara restu...
madadum spune:
cea mai scurte skiuri sint de 75 cm.
la hervis si in metro am vazut dimensiunea asta (sau in austria daca aveti drum).
cred ca 24 este si cel mai mic nr de clapari. oricum aici ar trebui sa iei cu vreo 2 numere in plus ca mai este nevoie de o soseta.
noi am luat claparii cu 2-3 numere mai mari si a stat 2 ani intr-o pereche. la fel cu skiurile. le tinem cam 2-3 ani (anul asta este deja al 3lea an si deja sint un pic cam mici)
noi am tinut neaparat ca si fi-mea sa aiba echipmanetul ei, la fel ca noi. in plus mergem la partie fara grija inchirierii. costul echipamentului nu mai este chiar asa mare. o pereche de clapari (cei mici pentru copiii) este mai ieftina decat o pereche de cizme mai serioase.
recomand si eu casca. la cate "semne" avem noi pe casca se pare ca si-a facut treaba! casti mici de copii tot la hervis am vazut
mada
hristina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madadum cea mai scurte skiuri sint de 75 cm. la hervis si in metro am vazut dimensiunea asta (sau in austria daca aveti drum). cred ca 24 este si cel mai mic nr de clapari. oricum aici ar trebui sa iei cu vreo 2 numere in plus ca mai este nevoie de o soseta. noi am luat claparii cu 2-3 numere mai mari si a stat 2 ani intr-o pereche. la fel cu skiurile. le tinem cam 2-3 ani (anul asta este deja al 3lea an si deja sint un pic cam mici) noi am tinut neaparat ca si fi-mea sa aiba echipmanetul ei, la fel ca noi. in plus mergem la partie fara grija inchirierii. costul echipamentului nu mai este chiar asa mare. o pereche de clapari (cei mici pentru copiii) este mai ieftina decat o pereche de cizme mai serioase. recomand si eu casca. la cate "semne" avem noi pe casca se pare ca si-a facut treaba! casti mici de copii tot la hervis am vazut mada |
Noi ne gandeam la skiuri sa fie cam de 80-90cm. Tu ce zici, o fi bine?
Ia spune-mi , te rog, ca ai experienta, claparii sunt numerotati ca si incaltamintea obisnuita sau au alte masuri( 24 sau cm labutei?) Cum e?
martie spune:
Au echipament complet la Metro (si frumos si de firma), iar monitori sunt disponibili chiar pe. copii asa de mici in Poiana Bv. la Hotel Sportul. E 600.000 ora, dar nu-i ia decat individual, nicidecum in grupuri de mai muti copii. Succes!
hristina spune:
Clar ca vom merge la Metro si Carefour sa vedem la fata locului ce si cum, caci on line n-am gasit ba una, ba alta, ba...
Oricum sunt deschisa la sugestiile si sfaturile voastre.
claujro spune:
Si eu stiu ca de bete nu au nevoie acum. Copiii mei sunt pana duminica in tabara de schi la Predeal. Le dau de acolo echipamentul, noi nu avem decat costumul. Pt 1-2 saptamani pe iarna cat schiaza, chiar nu am de ce sa le cumpar echipamentul care oricum ramane mic si tb schimbat des.
Edit: au inceput schiul la 3 ani si cateva luni dar in prima saptamana de tabara nu au facut decat sa urce un delusor din spatele cabanei si sa invete sa-si mentina echilibrul pana jos, sa faca plugul si eventual sa ocoleasca niste jaloane.
madadum spune:
teoretic skiurile trebuie sa fie pana la barbia copilului/skiorului. deci depinde si de inaltimea copilului. niste skiuri prea lungi insa ii vor face viata pe partie un pic mai dificila (mai bine sa fie prea scurte decat prea lungi)
de bete nu are nevoie acum (decat daca vrea neaparat sa aiba acelasi echipament ca voi :) )
claparii nu sint numerotati ca si incaltamintea. o ideea ar fi sa decupezi un cartonaj dupa picior, ca sa vezi exact cum se potriveste in clapar. cam greu scoti de la copiii mici daca chiar le vin bine.
noi am preferat sa ii luam si copilului echipament pentru ca mergem destul de des la ski si mi s-a parut mult mai comod sa nu ii caut de fiecare data. plus ca a fost si ea foarte incantata si le-a tot probat acasa (asta la inceput de tot) astfel incat cand am ajuns la partie nu a mai fost o surpriza greutatea claparului si rigiditatea lui).
diana spune:
Eu am apelat la alta metoda. Am cumparat echipamentul de la centrele de inchiriere aflate pe partie. A costat 3 mil. Iar acum in fiecare an ii schimb claparii, cam la 2 ani ski/urile GRATIS. Mi se pare o solutie buna fiindca in fiecare an ii schimb claparii cu cel putin 2 numere. Este adevarat ca ii iau ficsi. Duceti/va la centrele de inchiriat si vorbiti cu baietii de acolo. Eu ii schimb la Busteni.
Plus ca arata foarte bine...zici ca sunt noi. Copii nu ii uzeaza asa rau. Costum de ski ii iau de obicei de la carrefour. Aveau cu 100 ron.
Monitor i/am luat de la 3 ani si jumatate. Nu s/a pus problema ca ar fi prea mic. E adevarat ca uneori nu vroia sa faca o ora intreaga ca ii era frig, dar asta s/a intimplat o singura data.
Diana mamica de Alin si Toni
codruta_grg spune:
Sunt clapari pentru numere mai mici, dar sunt clapari moi in partea de sus, adica fara clape, ca sa nu riste sa isi suceasca picorul (din tibie) cand nu are inca oasele tari. Acestia nu mai sunt buni in momentul in care vrea sa schieze singur, ca nu-i tine piciorul bine. De aia e si indicat sa inceapa schiul abia la 4-5 ani. Atunci au alt interes pentru schi. Petra a schiat de la 2 ani 1/2, dar nu pot zice ca a invatat ceva atunci.
Iar la marimea claparului eu sunt de parere ca trebuie sa-i fie bun, daca e mare nu poate sta in pozitie corecta.
Schiul, asa cum zice si madadum, pana la barbia copilului e ok.
Hristina, ai grija la schiuri, ca la multe nu merg legaturile sub numarul 27 la clapari. Sa le iei cumva impreuna.
Succes!!
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi