Scandalul cip-urilor! Atentie ortodocsi!
Raspunsuri - Pagina 19
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cardinal ...forumistii .... uita ca adevarata dezbatere ... ar trebui sa aiba ca obiect nu cipurile de pe pasapoarte si diversele combinatii ale cifrei 6, ci urmarile legii 298/2008, care tocmai a intrat in vigoare de la 1 februarie 2009. ... Somn usor, libertate! Nici macar agnosticii nu te mai apara. |
Cardinal, cred ca tu n-ai bagat de seama care e tema topicului.
Ai citit prima postare???
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/14/comunicat-din-partea-parintelui-justin-parvu-este-vremea-muceniciei-luptati-pana-la-capat-nu-va-temeti/ http://savatie.wordpress.com/2009/01/15/scandalul-cip-urilor/ http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/crestini-organizati-va-formular-de.html Trebuie sa vedem ce e de facut! Doamne ajuta! |
O dezbatere ca cea la care te gindesti ar fi fost cu desavirsire off-topic la acest subiect, pe care initiatoarea sa l-a dorit exact, dar exact cum a iesit.
Isterico-panicardo-ridicol.
Reciteste primele pagini.
Ba lucrurile sint chiar mai triste decit atit.
Iti propun un experiment: deschide tu, la "discutii generale", un topic pentru a comenta aceste legi din perspectiva drepturilor cetatenesti si a drepturilor omului.
Facem pariu ca de la a treia postare discutia va aluneca pe panta lu' 666 si a citatelor din prevestirile Parintelui Parvu & ziaristu' Roncea & comp., punct de vedere declarat cu emfaza drept "al ortodocsilor romani"?
Facem pariu ca nu agnosticii, cei aratati de tine cu degetul, vor fi responsabili de deraierea in absurd a discutiilor pe tema asta?
O contributie constructiva a ta la acest topic ar fi fost sa-ti prezinti, mai intii, propria pozitie, ca ortodox, vis-a-vis de temele aduse in discutie de Larissa in prima postare.
Ai facut asta?
Nu.
De ce?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Cardinal LadyJ, nu am adaugat un P.S. mesajului anterior, desi ar fi trebuit. Nu am vrut sa bruiez citatul cu explicatii, desi stiam ca Mt 16,18 invocat de mine nu va fi luat ca argument, din urmatorul motiv: pare ca nu se refera la ortodoxie, deoarece vorbeste de Biserica. Ortodoxia se considera Biserica. Nu "una dintre" Biserici, ci Biserica, "una sfinta soborniceasca si apostoleasca". E dreptul ei (pe care si-l revendica cu argumente istorice, dogmatice, etc). Si bisericile protestante si neoprotestante se considera continuatoare ale "adevaratului" crestinism, cel "primitiv", nepervertit de Constantin si de Sinodul de la Niceea. E dreptul lor sa se defineasca asa si sa argumenteze in acest sens. Tu nu esti de acord ca Biserica e doar ortodoxia si ca citatul din Mt 16, 18 se refera la ortodoxie. E dreptul tau sa extinzi denominatia de Biserica la toate cultele pe care le cunosti si sa crezi ca Mintuitorul s-a referit la ele. Eu ti-am expus punctul de vedere ortodox. Vorbim de pe doua pozitii diferite. Nu are rost sa discutam acuma care pozitie e cea corecta, ca deviem intr-un topic rasuflat despre "adevaratul" crestinism. |
Deci sa-nteleg ca te asteptai ca cineva sa spuna ce am spus eu?
Foarte bine. dar eu nu am spus-o pentru a intra in polemici cu tine, ci pentru ca am avut impresia ca Doina se refera la ´´aparatorii´´ OAMENI ai ortodoxiei, in contextul evenimentelor care se petrec.
Asa ca, citatul tau este OK(dpdv crestin,deci crestin) dar la alt subiect sau in alt context.
xenocid spune:
Ia sa mai luam aminte:
http://cotidianul.ro/noi_psihoze_religioase-72094.html
Come to The Dark Side ... we have cookies!
cortexia spune:
citat din mesajul lui iileana Iti propun un experiment: deschide tu, la "discutii generale", un topic pentru a comenta aceste legi din perspectiva drepturilor cetatenesti si a drepturilor omului. Facem pariu ca de la a treia postare discutia va aluneca pe panta lu' 666 si a citatelor din prevestirile Parintelui Parvu & ziaristu' Roncea & comp., punct de vedere declarat cu emfaza drept "al ortodocsilor romani"? Facem pariu ca nu agnosticii, cei aratati de tine cu degetul, vor fi responsabili de deraierea in absurd a discutiilor pe tema asta? |
Facem pariu ca unii abia ar astepta ca discutiile sa devieze pe panta ortodoxiei ca sa mai aiba unde-si plasa ironiile -cred ei- subtile?
Discutiile ar deraia in "absurd" din punctul tau de vedere; pentru altii sunt perfect legitime. De aceea acest forum este fascinant: fiecare user are dreptul de a-si exprima parerea in vederea unei dezbateri constructive/ziditoare pentru cei care cauta raspunsuri.
iileana spune:
citat din mesajul lui cortexia Discutiile ar deraia in "absurd" din punctul tau de vedere; pentru altii sunt perfect legitime. |
Vezi, spune-i chestia asta si lui Cardinal, ca el afisa pe-aici mihnirea ca ne irosim in discutii despre cip-uri si 666, in loc sa ne concentram la adevarata dezbatere pe care ar trebui s-o purtam in apararea libertatii.
Explica-i in ce consta fascinatia unui forum.
fdoina spune:
citat din mesajul lui iileana Facem pariu ca de la a treia postare discutia va aluneca pe panta lu' 666 si a citatelor din prevestirile Parintelui Parvu & ziaristu' Roncea & comp., |
Iileana, eu nu l-as amesteca pe Parintele Iustin Parvu cu parerile ziaristului Roncea &co
este greu de inteles din afara Bisericii, de aceea nu ma hazardez in detalii si argumente
cortexia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
Vezi, spune-i chestia asta si lui Cardinal, ca el afisa pe-aici mihnirea ca ne irosim in discutii despre cip-uri si 666, in loc sa ne concentram la adevarata dezbatere pe care ar trebui s-o purtam in apararea libertatii. Explica-i in ce consta fascinatia unui forum. www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Uite cum sta treaba, ca sa fiu on-topic: sunt ortodoxa, dar nu cred ca aceste pasapoarte biometrice ne primejduiesc in vreun fel credinta; totusi, sunt convinsa ca ele ne ingradesc libertatea prin necontenita supraveghere menita a ne proteja, initial.
Nici nu cred ca preturile (codurile de bare) reprezinta, codificat, numarul "satanei"; nici ca in 2012 se termina lumea pentru ca asa au spus mayasii. Fara indoiala ca mi-as vaccina copiii si nu as considera ca, pentru a-i apara de boli, e de ajuns sa ii impartasesc la preot (a propos, nu cred ca cineva chiar face asa ceva, Mihail Neamtu exagereaza).
Probabil ca 666 e doar o metafora pentru viciile umanitatii, nicidecum un numar care trebuie sa apara pe cer cu cifre de foc. Sa vezi in titlurile ierarhilor Bisericii numarul 666 codat este ridicol. Sau, dupa un complicat algoritm, in codurile de bare de pe spaghete si paleti de vata de sticla.
Insa daca o mina de cetateni protesteaza impotriva acestor cipuri, nu consider ca trebuie sa ii devalorizam, ba dimpotriva. Citi dintre noi am iesi in strada sa ne aparam convingerile pe care le trimbitam aici, pe forum?
iileana spune:
citat din mesajul lui fdoina Iileana, eu nu l-as amesteca pe Parintele Iustin Parvu cu parerile ziaristului Roncea &co este greu de inteles din afara Bisericii, de aceea nu ma hazardez in detalii si argumente |
Si mie mi se pare extrem de regretabila asocierea, insa ea, din nefericire, exista.
Faptic.
Doina, Roncea a fost cel care a mediatizat scrisoarea Parintelui Iustin Parvu, cel care a publicat in "Ziua" un interviu cu el pe tema in discutie, cel care a promovat petitia intocmita in baza protestului parintelui.
Speculatii refuz sa fac, dar ti-as recomanda spre lectura articolul la care tu insati faci trimitere in pagina a 7-a a acestui topic.
iileana spune:
Cortexia, in acest caz, constructiv ar fi fost sa faci aceste precizari nu pentru ca te-am enervat eu, ci din start. Poate ca pe tine oameni gen Larissa te-ar fi luat in serios.
De fapt, eu am mai spus ca topicul asta nu e construit in cheie de "credinciosi versus necredinciosi" ci in cea de "fanatici conspirationisti versus restul lumii".
citat din mesajul lui cortexia [Insa daca o mina de cetateni protesteaza impotriva acestor cipuri, nu consider ca trebuie sa ii devalorizam, ba dimpotriva. Citi dintre noi am iesi in strada sa ne aparam convingerile pe care le trimbitam aici, pe forum? |
Stii de ce ii devalorizam?
Pentru ca fac de ris religia traditionala romaneasca, de-aia.
Pentru ca nu se mai trezesc odata din aburii de ev mediu in care bijbiie.
De ne simtim cu totii, indiferent de convingerile religioase, ci pur si simplu in calitate de romani, jenati.
Si pentru ca legile astea ar fi meritat discutate in alti termeni, strict laici, sa zic asa, dar nu poti de ei, de "mina asta de cetateni".
BeLucci spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui roisin
Da, Dumnezeu si Satan exista. In fiecare dintre noi. De aceea suntem singurii responsabili pentru actele noastre, pentru deciziile noastre, pentru alegerile noastre. Daca mergi un drum urat, nu e pentru ca te-a indrumat Satan, ci pentru ca asa ai vrut/ales tu. D-aia nu pricep de ce crestinii 'curati' sunt atat de ingroziti de ziua judecatii. De ce mai au nevoie de timp pentru a se cai. Pe mine nu ma deranjeaza ca biserica sau enoriasii protesteaza impotriva cipurilor. E dreptul lor sa o faca, e democratic si liber. Pe mine ma doboara inchistarea intr-o idee, obtuzitatea cu care se privesc alte posibile explicatii, intoleranta fata de alte opinii. Nu doar in cazul de fata, in general. Daca nu crezi 100% in comunicatele oficiale BOR, nu esti un bun crestin. De fapt, la naiba, nu esti crestin deloc. Biserica crestina are o lunga istorie de intoleranta si obtuzitate impotriva evolutiei, a ideilor 'periculoase'. Evident, cel mai puternic exemplu e al lui Giordano Bruno, ars pe rug pentru ca a indraznit sa afirme ca Pamantul e rotund. Si se invarte in jurul Soarelui. Si in istoria recenta, mai toate ideile 'revolutionare' au fost intampinate cu un 'NU' hotarat de biserica crestina. Cea care de multe ori s-a inmuiat mai apoi. Televiziunea, calculatorul, internetul, toate au fost de-a lungul vremii 'unelte ale diavolului'. Toate erau semne ca zilele antichristului se apropie si suntem condamnati. Nimic din toate astea nu va pune pe ganduri? Nimic nu va face sa ganditi o clipa si din punctul vostru de vedere? Inchei prin a-mi preciza pozitia vizavi de biserica crestin ortodoxa. Am fost botezata in aceasta religie, si continui sa-i apartin, pentru ca nu m-am dezis 'oficial' de ea. Dar daca exista un principal vinovat pentru indepartarea mea de Dumnezeu de-a lungul vremii, aceasta este biserica ortodoxa romana. Desigur, trecuta prin filtrul liberului arbitru. |
Ma referem ca nu pot sa-i arat pe Satan sau pe Dumnezeu cum arat un obiect, sau orice se poate vedea cu ochiul uman.
Eu cred ca in fiecare zi trebuie sa ne caim pt pacatele noastre. Pt ca nu trece zi fara sa gresim. Acuma, nah ca mai sunt unii care se cred neprihaniti...e altceva.
Sincera sa fiu credca fac parte dintre crestinii care nu aproba acest protest impotriva cipului fie in acte fie implantat in mana/frunte. Ca o sa decidem sa-l avem sau nu asta e altceva. In acte nu am nimica sa fie, dar pe mana deja e altceva. Asta e parerea mea, dar fiecare face cum vrea.
Astea sunt evenimente care oricum se vor implini. Toate evenimentele care au fost prorocite in Biblie sau implinit. Sa prorocit si despre nasterea/moartea/ invierea lui Isus. Irod a incercat sa-l ucida pe Isus dar....nu sa putut.
Eu nu am nimica cu faptul ca stiinta a avansat. E normal sa avansam. Dar depinde ce facem cu stiinta asta. Pt ca daca te uiti sunt multi care vor sa fie mici dumnezei.
Dar de ce te-ai indepartat de Dumnezeu din cauza Bisericii?(daca nu vrei sa spui e ok:) )