Scandalul cip-urilor! Atentie ortodocsi!
Raspunsuri - Pagina 18
cortexia spune:
Noroc cu ateii care stau toata ziulica pe site-uri ortodoxe, ca mai aflam ce mai e nou. Multumim, baieti!
Cardinal spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui J G
Vaaii hahahah.. numai tu puteai sa scoti asta din putzul internetului, pupa mama balaurianul frumos!! J si Carla (05.02.2006) |
Vad ca pina si forumistii care isi trimit pupaturi unul altuia pe forum si care rid cu superioritate de cei care nu au avut fericita sansa de a se trezi din opium-ul religiei uita ca adevarata dezbatere (pe care, cu binecunoscuta lor competenta stiintifica si teologico-politica ar trebui sa o initieze si sa o intretina) ar trebui sa aiba ca obiect nu cipurile de pe pasapoarte si diversele combinatii ale cifrei 6, ci urmarile legii 298/2008, care tocmai a intrat in vigoare de la 1 februarie 2009. In mod evident, intre cipurile de pe pasapoarte si legea 298/2008 nu exista nici o legatura.
http://www.ziua.net/display.php?data=2009-02-02&id=248704
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/838194/Cipul-care-te-expuneVIDEO/
Insa ce mai conteaza pierderea de facto a libertatii si convietuirea legala cu Marele Frate curios, cind putem consuma floricele si prajituri la adapostul Fratelui laic care, nu-i asa, ne apara de fanatismele religioase cu pretul intruziunii in viata noastra?
Somn usor, libertate! Nici macar agnosticii nu te mai apara.
denizel spune:
Mr. Cardinal & Mrs. Cortexia, in conditiile in care s-a ajuns la asta:
Citat: |
Siguranta noastra si a familiilor noastre depinde de cum ne organizam in grupuri care sa constituie o garda civila la scara nationala si care sa actioneze la nivelul cartierelor, garda care sa ne permita sa actionam impotriva masurilor teroriste ale actualei puteri. Discutiile si conferintele nu mai sunt de ajuns; e nevoie de forta bruta |
ma tem ca amprentarea (macar a celor care doresc pasaport) nu e suficienta...
xenocid spune:
Cardinal, o turma de clovni chiar si pe scena operei ramane o turma de clovni. O cauza nu poate fi mai nobila decat cei ce se ridica in sprijinul ei.
Fara nici cea mai mica urma de ironie tu si Cortexia sinteti evident mai educati decat masa mistica usor manevrabila a romanilor. (imi aduc aminte cum Cortexia debuta pe forum atacand superstitii moderne ca astrologia). Daca voi lasati Ortodoxia pe mainile unor fanatici semianalfabeti carora vederea umbrei varfului cozii de drac le produce mai multa bucurie decat asezarea fata in fata cu Dumnezeu, ei bine eu cred ca atunci o sa dam de Dracu' mai repede decat ne'am dori.
Ca doar nu degeaba Apocalipsa si'a croit atat de greu drum in canonul biblic si nu degeaba ortodoxia nu o deschide in timpul slujbelor: pentru ca atunci cand se starneste vantul prima se ridica pleava.
fdoina spune:
pleava o sa se aseze repede, dar furtuna numai Dumnezeu o mai poate opri
ortodoxia e pe maini bune, Alin
ladyJ spune:
citat din mesajul lui fdoina ortodoxia e pe maini bune, Alin |
relativa sentinta.Depinde CINE o pronunta..
Cardinal spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
relativa sentinta.Depinde CINE o pronunta.. |
Hristos Insusi: "Biserica mea, portile iadului nu o vor birui" (Mt, 16, 18).
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Cardinal
Hristos Insusi: "Biserica mea, portile iadului nu o vor birui" (Mt, 16, 18). |
Pai Doina vorbea de ortodoxie. Ce ai postat tu mai sus face referire la biserica....deci...
Cardinal spune:
LadyJ, nu am adaugat un P.S. mesajului anterior, desi ar fi trebuit. Nu am vrut sa bruiez citatul cu explicatii, desi stiam ca Mt 16,18 invocat de mine nu va fi luat ca argument, din urmatorul motiv: pare ca nu se refera la ortodoxie, deoarece vorbeste de Biserica.
Ortodoxia se considera Biserica. Nu "una dintre" Biserici, ci Biserica, "una sfinta soborniceasca si apostoleasca". E dreptul ei (pe care si-l revendica cu argumente istorice, dogmatice, etc).
Si bisericile protestante si neoprotestante se considera continuatoare ale "adevaratului" crestinism, cel "primitiv", nepervertit de Constantin si de Sinodul de la Niceea. E dreptul lor sa se defineasca asa si sa argumenteze in acest sens.
Tu nu esti de acord ca Biserica e doar ortodoxia si ca citatul din Mt 16, 18 se refera la ortodoxie. E dreptul tau sa extinzi denominatia de Biserica la toate cultele pe care le cunosti si sa crezi ca Mintuitorul s-a referit la ele. Eu ti-am expus punctul de vedere ortodox.
Vorbim de pe doua pozitii diferite. Nu are rost sa discutam acuma care pozitie e cea corecta, ca deviem intr-un topic rasuflat despre "adevaratul" crestinism.
fdoina spune:
citat din mesajul lui ladyJ Pai Doina vorbea de ortodoxie. Ce ai postat tu mai sus face referire la biserica....deci... |
uof, Lady, nici macar Denizel n-ar avea dileme din astea